Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Спешна помощ за C++
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab > Програмиране
c0redump
Много ми трябва програма която да изчислява следното нещо, задължително написана на Ц++ и да не използва някакви нестандартни (писани от вас) библиотеки :

Square roots using Newton iteration - Second method

http://en.wikipedia.org/wiki/Methods_of_co...s#Second_method

Не знам дали на някого ще му се занимава, но благодаря предварително, ако се намери някой добър човек в това царство tongue.gif
demond
ako si beshe dal zor da se potrudish i da pokazhesh kakvo si uspial da napravish sam, kolkoto i malko da e to, az lichno shtiah da ti pomogna

no ti maj iskash prosto da otbiesh nomera s domashnoto; ako tova naistina e taka, naj-dobre napravo da izvadish parite i mozhe bi niakoj gladen programist shte se navie da ti go napishe; bezplatno me symniava da se nameri takyv entusiast, tova ne e mirc popup
Konqueror
Ако искаш имам тук една готова програма на C++ изчисляваше някаква теорема ако искаш ама ме съмнява малко smile.gif. Първо прочети после пак прочети и пак накрая опитай 10 пъти ако не успееш копираи тук какво си писал ще помогна
c0redump
Чичо Любо - програмата си я написах, просто по това време нямах никакво време и бях изпуснал материал и щеше да ми трябват дни. Но все пак мерси за помощта.
demond
QUOTE(c0redump @ Jan 31 2007, 11:55 AM)
Чичо Любо - програмата си я написах, просто по това време нямах никакво време и бях изпуснал материал и щеше да ми трябват дни. Но все пак мерси за помощта.
*

e sorry togava che te obvinih prezhdevremenno v myrzel hehe

dejstvaj seriozno s C++, ima hliab v tova

na nas ni triabvat C++ hora, no ne mozhem da namerim svestni sad.gif
Konqueror
Ако дадеш някакви кординати на 15 като си пътувам обратно ще ти се обадя да се видим. Сега съм малко в отпуска smile.gif
demond
Konqueror, pyrvo shte triabva da te screen-vam smile.gif niama da e zle da otgovorish na vyprosa ot tazi tema:

http://forums.unibg.org/index.php?showtopic=8513

i na niakoi drugi vyproscheta, primerno:
  • kakva e razlikata mezhdu operatorite delete i delete[]
  • kak mozhe da se emulira virtualen constructor i kakyv e smisyla ot tova
  • za kakvo se izpolzvat virtual base classes
  • za kakvo se izpolzva virtualnia destructor
  • zashto ne se dopuska default non-const reference argument
  • kakyv e smisyla na protected & private inheritance
  • kak mozhesh na edin red (single statement) da namerish C-string v container ot strings (using STL)
tyrsim hora s previous experience; ako niamash solid work experience, triabva da si naistina C++ guru za da te vzemem; i sorry no ne se zanimavame s open-source development, tova e finansova institucia
Konqueror
Това не ми представлява трудност когато се по освободя с два проекта ще отговоря на всичките ти въпрос както и на въпроса от поста даже ще нашравя такъв софтуер който в последствие може да ползвате ако желаете smile.gif

П.П Очаквай скоро в няколко поста или тема а може би и на ЛС да ти отговоря

П.П2 А колкото до отворения код има разлика голяма която ти май не си схванал на досегащната ми работа ми плащат преблизотелно 3000 $ месечно плащат ми за работата която върша съобразена с някой патенти но за повечето софтуер който пиша на C++ го правя с отворен код именно по тази причина взех на работа 20 специалисти млади момчета който продължават по този път едно е да се гледа от 20 човека един код с комерсиална цел друго е да го гледат 40 човека и всеки дава идея за развиването му. Има изключения в който Плащането няма нищо общо с отворения код
demond
imam chuvstvoto che izobshto ne ti e iasno za kakvo govoria, i izobshto ne si rabotil v kompania kojato pravi komersialen softuer - inache shteshe da znaesh slednoto:

v momenta v kojto postypvash na rabota, podpisvash NDA (non-disclosure agreement) kojto te zadylzhava da ne razprostraniavash po nikakyv nachin source code kojto proizvezhdash i do kojto imash dostyp (da ne govorim che vsichko koeto napravish dokato rabotish tam ne e tvoja sobstvenost, a na kompaniata - ti niamash absolutno nikakvi prava nad nego - dazhe niamash pravo da napravish kopie za sebe si kato napuskash); vsiako narushenie na tova NDA te pravi liable for damages, mogat da te sydiat i da te osydiat da im plashtash dokato si zhiv

taka che kakyv otvoren kod kakvi 5 leva
Konqueror
Някъде да съм споменал че ми плащат за да пиша комерсиален софтуер казах че ми плашат за работата която върша в компанията а софтуера който се разработва е с отворен код. Не ми разбра мисълта Не случаино ти наквах не веднъж за отворен код разбира се има и лицензи за отворения код. Имам чувството че не си опитал от сладостта на ввободното програмиране с отворен код smile.gif. Мисля че стойш и пишеш само комерсиален софтуер на един стол свършиш и не правиш нищо друго. Това си е мое мнение
Konqueror
Забравих да допълня темата мисля е свършила smile.gif говоря за помоща за C++
Тук не е времето и мястото ако толкова ти се спори с някого направи тема и ше спорим там smile.gif а по разни теми
demond
mislia che ne si choveka kojto mi triabva; ako beshe i iskashe seriozno da opitash, vmesto da mi filosofstvash za otvoren kod shteshe da otgovorish na vyprosite, koito sa elementarni za chovek imasht stabilni C++ poznania i opit - ne e nuzhno da si vzima time off za da gi misli i izmisli

a ako vse pak se lyzha i imash seriozni namerenia i sposobnosti (seriozen opit iavno niamash), prati mi resume, kopie ot rabotnata ti visa i otvoren kod kojto si pisal - ako me vpechatli dostatychno mnogo, shte preminem kym sledvashtia etap
Konqueror
хХааа tooth.gif tooth.gif rotfl.gif yeah.gif

Не ми разправяй какъв опит имам и какъв не smile.gif сумати хора знаят пред който съм се доказал какво знам и какво мога . За твоята работа никаде не съм казал че ме интересува просто поддържам разговора а колкото до онзо пост да се видим не беше по работа а просто обичам да се запознавам с българите там кадето съм и аз.
Пак казвам пред теб няма какво да доказвам плащат ми добре живея добре
работата ми харесва пребирам си се често в България когато си искам не ми правят проблем, НЕ ПЛЮЯ НА БЪЛГАРИТЕ, и така.
Никога не съм си зимал както каза Time Off за да мисля твоите въпроси smile.gif

prati mi resume, kopie ot rabotnata ti visa i otvoren kod kojto si pisal - ako me vpechatli dostatychno mnogo, shte preminem kym sledvashtia etap

Единствено теб тук май не те приямат на сериозно smile.gif успокой се младеж този форум тук не е за агитаций за работа 99% тук те знаят само по ник същтото се отнася и за мене де.

П.П Колко хора си взел на работа от форумите smile.gif едва ли са много

П.П За отворения код не мисля да ти пратя не е за кора с такива комерсиални цели да плагиатстват и преработват smile.gif
DeStRuCti0N
Konqueror, не мога да не се съглася с demond - в случая ти предложи работа, дали защото си сънародник, дали защото му трябват девелопери, а може би и двете, но след като ти се заинтересува (поне с такова впечатление останах), не разбирам защо извърташ темата на родолюбие и не знам си какво??!?
Или искаш да работите заедно или не искаш...
Konqueror
Добре така да бъде но не е тук мястото и времето за въпроси и задачи не избягвам нищо и не искам да се спекулира че съм нямал опит и тем подобни дам ми прати на ЛС кординати и телефон и на 15 като пътувам ще му се обадя да се срещнем тогава ще му отговоря на каквото желае ще си кажа възгледите и мненията. Ако желае де smile.gif Но тук не е мястото Have Fun

П.П Аз не бягам и не се крия yess.gif
demond
QUOTE(Konqueror @ Feb 6 2007, 04:49 AM)
П.П За отворения код не мисля да ти пратя не е за кора с такива комерсиални цели да плагиатстват и преработват smile.gif
*

gluposti; nali e otvoren i dostypen za vseki?

maj se okaza che si vyzduh pod naliagane
Konqueror
QUOTE(demond @ Feb 6 2007, 10:38 AM)
gluposti; nali e otvoren i dostypen za vseki?

maj se okaza che si vyzduh pod naliagane
*

Боже мисли преди да пишеш бе човек найстина мн хаплив език имаш казах ти не доказвам на никой нищо всеки може да си мисли какъв съм не ми пука аз си знам най добре !! Грам не хващаш мисълта ми камоли е направо идиотщина да ти обеснявам за отворен код за теб е безсмислено

П.П Прочети GNU Лиценза прочети GPL Лиценза и ела да говорим тогава кой е въздух под налягане

П.П2 Отворен код за да се доработва и развива а не да се преработва з а собствени или комерсиални цели като се изтрива лицензията аворите разботили по него разбираш ли ме ако добавиш името си там като си допринесъл с част към кода да така може но да затриеш дялата информация за хората трудили върху него това не е за свободно ползване и е умоменано в лицензите по горе който ти казах да прочетеш

П.П3 Защото повечето правят точно така
demond
QUOTE(Konqueror @ Feb 6 2007, 01:18 PM)
П.П Прочети GNU Лиценза прочети GPL  Лиценза и ела да говорим тогава кой е въздух под налягане

abe choveche,

GNU ne e licenz; a GPL sym chel kogato ti oshte si hodel prav pod masata

ako ne beshe vyzduh pod naliagane, vmesto da mi raztiagash lokumi za otvoren kod, shteshe da go pokazhesh tozi otvoren kod za da mi napravish eventualno vpechatlenie i da ti dam shans za istinska rabota; ti ako naistina beshe pisal otvoren kod niamashe da go kriesh, zashtoto otvorenia kod ne se kazva otvoren sluchajno - vseki triabva da mozhe da go vidi (i ako iska da go krade i izpolzva v narushenie na licenza, da si ponese posledstviata); spored men ili prosto lyzhesh che si pisal otvoren kod, ili tozi kod ne e C++, ili prosto e amatiorski i niama smisyl da si gubia vremeto s nego i teb - na nas ni triabvat profesionalisti, ne vyzduhari
Konqueror
ахахах добре ГОСПОДИ smile.gif Ти да не си Магнат бе smile.gif Истинска работа имам си работа която ме кефи да я работя не съм опрял до тебе
A GPL лиценза бил си го чел Явно си мн по малък от мене извинявай smile.gif

spored men ili prosto lyzhesh che si pisal otvoren kod, ili tozi kod ne e C++, ili prosto e amatiorski i niama smisyl da si gubia vremeto s nego i teb - na nas ni triabvat profesionalisti, ne vyzduhari

Не мислиш ли че ти станаха мн или ? Този път няма да ти го намеквам а ти казвам направо Престани да ме занимаваш с твойте простотий за работа ти си никои разбери го ако не си го разбрал още добрата работа не те прави велик мой човек. Не ми е нужна помоща ти за истинска работа защото аз си имам такава, не ме интересува какъв ме наричаш ако искаш ми кажи идиот радвам се че така задоволяваш егото си smile.gif мен ми е през знаеш къде ?

Като си долкова голям специалист напиши на C++ с отворен код допълнение към някой модул за линукс кернел или юникс кернел участвай в развитието на нещо такова да видим името ти някъде

Това е последния ми пост спрямо теб пак казвам не си чеши езика с мене нещо не ми се наравиш мисли си каквото искаш говори каквото искаш чеши си егото.

А и пиши на кирилица ако неможеш пиши на английски
dianna
аз искам работа ... ама не ги разбирам тез неща за които говори demond sad.gif
Mariyana
QUOTE(dianna @ Feb 7 2007, 12:31 PM)
аз искам работа ... ама не ги разбирам тез неща за които говори demond sad.gif
*

Заповядай в мойта фирма бе мацка, ще станеш един почетен "неудачник" pardon.gif много е приятно. biggrin.gif
Оставяй големите да си мерят т'вато smile.gif и се посмей на воля. В моита фирма трябва да изпълниш едно единствено условие, да умееш да се забавляваш, па аз знам, че отговаряш .....наета си.

Аааа и ще ти плащам заплатата в усмивки tongue.gif. Пито платено pardon.gif
dlh
pukanki.gif
demond
QUOTE(DeStRuCti0N @ Feb 6 2007, 05:00 AM)
Konqueror, не мога да не се съглася с demond - в случая ти предложи работа, дали защото си сънародник, дали защото му трябват девелопери, а може би и двете, но след като ти се заинтересува (поне с такова впечатление останах), не разбирам защо извърташ темата на родолюбие и не знам си какво??!?
Или искаш да работите заедно или не искаш...
*

DeStRuCti0N, e kazhi kak da pomaga chovek na bylgari?

pyrvo ti kazva "da, zainteresovan sym, iskam da opitam", no posle - kogato nozha opre do kokala i triabva da pokazhe che struva neshto - "be ne sym oprial do tebe za rabota!" - absoluten paliacho; imam opit s mnogo hora tyrseshti rabota (i samia az sym tyrsil dosta), no nikoj dosega ne sym vidial da razigrava takyv cirk - beli, zhylti, cherni, vsichki se dyrzhat seriozno

imahme minalata godina edin indiec kojto vzehme nabyrzo, ponezhe biahme na zor za GUI programmers - uspia niakaksi da mine prez C# intervuto, koeto ne beshe osobeno trudno; obache sled 5 dena triabvashe da go pratim da si hodi shtoto se okaza che ne se spravia s nishto osven s naj-prosti zadachi - no choveka pone se opita

razbirash li sega zashto e tragikomichno che tochno bylgarite sa sednali da se pitat "zashto horata smiatat amerikancite za prosti"?
magdanoz
BE WIE LS NQMATE LI SI?????????????????????
NoEx
Май още не сте разбрали, че не е хубаво да се занимаваш с други българи ако живееш в чужбина? С това мнение не клоня да обидя някой, просто подчертавам от личния си опит.
DeStRuCti0N
QUOTE(demond @ Feb 7 2007, 10:48 PM)
DeStRuCti0N, e kazhi kak da pomaga chovek na bylgari?

pyrvo ti kazva "da, zainteresovan sym, iskam da opitam", no posle - kogato nozha opre do kokala i triabva da pokazhe che struva neshto - "be ne sym oprial do tebe za rabota!" - absoluten paliacho; imam opit s mnogo hora tyrseshti rabota (i samia az sym tyrsil dosta), no nikoj dosega ne sym vidial da razigrava takyv cirk - beli, zhylti, cherni, vsichki se dyrzhat seriozno

imahme minalata godina edin indiec kojto vzehme nabyrzo, ponezhe biahme na zor za GUI programmers - uspia niakaksi da mine prez C# intervuto, koeto ne beshe osobeno trudno; obache sled 5 dena triabvashe da go pratim da si hodi shtoto se okaza che ne se spravia s nishto osven s naj-prosti zadachi - no choveka pone se opita

razbirash li sega zashto e tragikomichno che tochno bylgarite sa sednali da se pitat "zashto horata smiatat amerikancite za prosti"?
*

В случая си напълно прав.
Не познавам Konqueror, може да е свястно момче и приличен програмист, нямам идея, но във въпросната ситуация наистина постъпи странно...
Американците може да са кретени с никаква обща култура, но за сметка на това до колкото знам от малки работят - разнасят вестници, пици и т..н. разбирайки как се изкарват парите и изграждайки някаква отговорност (не съм ходил в Америка, споделям това, което са ми разказвали приятели били там) за разлика от българите, които сме свикнали с 'на хляба мекото и на работата лекото'.
Основния фактор е разбира е комунистическия строй изродил подходи, възприятия и т.н. (не че този строй няма и положителните си страни), но ще мине още доста време докато сменим начина си на мислене.
По онова време за добро или лошо всички_трябваше_да_знаят_всичко. Ефекта е ясен - накрая единици ставаха специалисти в конкретните области, но населението като цяло притежаваше богата обща култура.
За съжаление взехме най - лошото от дивия капитализъм и упадъка на социума ни е тотален.
Един прост пример - процента на неграмотните форумци е смущаващ, а те са просто извадка от съвременното подрастващо общество.
И ако бъдат интервюирани като онези американци, отговорите няма да са по различни. Няма да е далеч и времето, когато ще станем 'малоумни' като американците с тази разлика, че те си знаят интереса, а на нас обикновено са ни виновни политиците...

п.с. Konqueror, дай все пак отговор на някои от въпросите на demond при кандидатстване за работа и разсей заблудата му, че си 'въздух под налагане'.
Konqueror
Тук сбърка намери каде в постовете ми съм казал думите :
pyrvo ti kazva "da, zainteresovan sym, iskam da opitam"

Нищо лично пак ти казвам интереса ми към теб да се срещнем не е от гледна точка на работата а чисто и просто приятелска да се запозная с 1овек като теб ама явно ти нападаш само. За по бира да се видим може да поговорим може ако ще и то за програмиране и толкоз
Konqueror
А и се по успокой малко точно както каза как да помагаш на българи именно за това се оправям сам винаги и разчитам на себе си само
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.