14 дек. 2006 09:56
Босът на Манчестър Юн Сър Алекс Фъргюсън зоби нож в гърба на Дейвид Бекъм като не го включи в списъка на най-добрите играчи, с които е работил по време на престоя си в клуба. Наскоро се навършиха 20 години, откакто шотландецът води отбора, но той не смята да спира дотук.

“Имах щастието в моя тим да има няколко играчи от световна класа. Петер Шмайхел със сигурност е един от тях. Райън Гигс определено и разбира се Ерик Кантона, който можеше да бъде и още по-добър, ако можех да го контролирам. С Уейн Руни станаха четири, а петият е Рой Кийн. Пол Скоулс пък е №6, защото той е най-интелигентният халф, който сме имали” заяви Фъргюсън пред “Сън”, не споменавайки нищо за Бекъм.
“Да работя с тези хора бе наистина удоволствие. Те ми помогнаха да изпълня всичките цели, които си бях поставил, защото са изключителни професионалисти” добави той.
Сър Алекс каза още, че съвсем скоро Кристиано Роналдо също ще влезе сред тази компания. “Мисля, че и Роналдо е тръгнал по този път. Той играе на трудна позиция, но никога не отказва да играе с топката и да атакува. Има отличен удар и с двата крака, смел е и когато подобри малко мисленето си на терена, без съмнение ще стане от световна класа”.
Самият португалец заяви наскоро, че той е най-добрият №7, който Юнайтед е имал, изпреварвайки Ерик Кантона и Дейвид Бекъм.
Източник