Още 2200 училища от 28-те области в страната ще бъдат свързани в единна комуникационна мрежа. Това става възможно благодарение на стартиралия отново проект за изграждане на Националната образователна мрежа на училищата в България. Близо 70 процента от училищата, които ще бъдат свързани на този етап се намират в малки общини и села. В някои от селищата използваното технологично решение е единствената алтернатива за предоставяне на високоскоростна Интернет свързаност и на други потребители включително местната администрация и бизнеса.През втория етап най-голям брой училища ще да бъдат свързани в област Благоевград общо 138, в региона на Пловдив са 137 и в региона на Бургас – 121. За София област училищата са около 100.През първия етап от проекта Консорциум „Училища Онлайн” е свързал успешно над 1000 български училища, които се намират предимно във всички областни центрове и големите градове. 300 000 ученици в страната вече повече от година използват предимствата на най-голямата виртуална мрежа и високоскоростния достъп до Интернет през ADSL. Като част от проекта е изграден Национален контролен център, който осигурява наблюдението и контрола върху състоянието на сървърите и компютрите във всяко едно от училищата 24 часа в денонощието. Чрез него дистанционно се решават възникващи проблеми преди те да бъдат усетени от потребителите в мрежата.
nik666
Dec 1 2006, 10:46 AM
Бла бла, мрън мрън, уга буга.
Бих могъл да скалъпя по-достоверно прес-съобщение за някой селски доставчик.
Guest
Dec 1 2006, 10:55 AM
Guest
Dec 1 2006, 11:00 AM
dori i tova da e vyarno, az ne plashtam danuci, za da se izpolzvat computrite v uchilishtata za chat.
hatred
Dec 1 2006, 11:01 AM
Ученици? Че супер!
На даскало се ходи да се учи, а не да се чати
bOnbOn-m
Dec 1 2006, 11:12 AM
QUOTE(dJ_extazY @ Dec 1 2006, 11:01 AM)
Ученици? Че супер!
На даскало се ходи да се учи, а не да се чати

dJ_extazY и ти си бил ученик не ли ти е писфало... в тоя час скука.... и те по някаф начин чатят с познати е така часа да мине... не заради друго... ся мислите така кат сте били ученици сте си мислили кфо да направите че тоя час да свърши без да усетите не е ли е така?
Guest
Dec 1 2006, 11:14 AM
togava daite da im sprem i neta i hranata i tiatrite i vsi4ko drugo
bOnbOn-m
Dec 1 2006, 11:16 AM
и та си стоят у тях и само да зубрят....
Guest
Dec 1 2006, 11:17 AM
учете, стига изтъпява с тоя чат.
NoEx
Dec 1 2006, 11:20 AM
Компютрите в училищата се ползват с учебна цел, а не за да си чатите. И като са 300 000 какво? Сигурен съм, че за 99,9% от тях IRC е за губене на време, а не начин на живот, както се доказаха някои хора писали по темата за бТк.
DaDiablo
Dec 1 2006, 11:21 AM
QUOTE(bOnbOn-m @ Dec 1 2006, 11:12 AM)
dJ_extazY и ти си бил ученик не ли ти е писфало... в тоя час скука.... и те по някаф начин чатят с познати е така часа да мине... не заради друго... ся мислите така кат сте били ученици сте си мислили кфо да направите че тоя час да свърши без да усетите не е ли е така?
Той преди постоянно висеше в чата, докато беше на училище, за сега незнам
hatred
Dec 1 2006, 12:49 PM
QUOTE(bOnbOn-m @ Dec 1 2006, 09:12 AM)
Аз все още съм ученик. И достъпа до чат ми е ограничен. Не че ми пречи
Ако толкоз много си замрял, начини има. Но да търсиш махане на бан. защото ти пречи да чатиш от даскало е меко казано абсурдно.
Mitak
Dec 1 2006, 01:03 PM
Абе тия компютри ще ползват БТК АДСЛ.... а те имат глине.
Отделно - аз съм ЗА глине на всички училища.... ех, що не съм един админ в МО, така ще ги орежа, че свят ще им се завие.
Студентите от ПУ биха се досетили за какво говоря - имат нет, ама само това, което им трябва.
magdanoz
Dec 1 2006, 04:25 PM
QUOTE(DaDiablo @ Dec 1 2006, 11:21 AM)
Той преди постоянно висеше в чата, докато беше на училище, за сега незнам

wliza kamen w irc i go pitame kamene ne si li na daskalo we ?
toi kazwa na daskalo sym sq pytuwam s awtobusa o.O
hatred
Dec 1 2006, 06:23 PM
QUOTE(magdanoz @ Dec 1 2006, 02:25 PM)
wliza kamen w irc i go pitame kamene ne si li na daskalo we ?
toi kazwa na daskalo sym sq pytuwam s awtobusa o.O
jmIRC rox :>
kjdlf
Dec 1 2006, 09:45 PM
QUOTE(Mitak @ Dec 1 2006, 01:03 PM)
Абе тия компютри ще ползват БТК АДСЛ.... а те имат глине.
Отделно - аз съм ЗА глине на всички училища.... ех, що не съм един админ в МО, така ще ги орежа, че свят ще им се завие.
Студентите от ПУ биха се досетили за какво говоря - имат нет, ама само това, което им трябва.
Абе и ние в училище сме на бТК.Но имаме достъп до UniBG.На модема пише XDSL
kjdlf
Dec 1 2006, 09:50 PM
Нямаме бан защото.
ISP : National Educational Network for Schools in Republ
Organization : National Educational Network for Schools in Republ
City : Sofia, 42 -
Mariyana
Dec 3 2006, 04:12 AM
Хвали се хвали, сеа ще те издокарат и теб

. И аз съм против ползването на мИРЦ в училищата.
Едно време бяхме по послушни

и слушахме кво ни се обяснява. Като не ти харесва часа ....ми да си записал в училище, в което ще ти е приятно да учиш. А и от часа по информатика може само да научиш...а най-лошо е, като почнат да бягат от даскало и забият по запушените зали да пуцат УОУ или ЦС ... щото вкъщи мама и тате ще ги набарат ......
деткса му раота
dianna
Dec 3 2006, 10:42 AM
по мое време признавам, не бях чувала за интернет а компютрите ни бяха правец

... така, че щом аз не съм чатила и вий няма да чатите

, хаха
инак играех на покер в час... ех .. хубави времена бяха
dalt
Dec 3 2006, 10:49 AM
Moon Patrol ftw

)
crossroader
Dec 3 2006, 05:54 PM
и ние нямахме интернет в часове, последната година имахме и то се ползваше единствено за смс-и, а играенето на карти си беше редовен номер за отвиване на време на някои от нас .... а сега всички станахме онлайн ученици, дори докато ми зададат тема по време на лекции мога да си я дръпна от нета
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки,
натисни тук.