Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: тъжно
UniBG Forums > Отдих и забава > Страници
kaspi
http://www.youtube.com/watch?v=KnkcFxpDifk
dlh
А какво за кучетата, които нападат хора...
Иво
А за бездомните хора ?
Mariyana
Ъъъ това ме разби sad.gif. ИСКАМ КУЧЕ!!!
Съквартирантките ми не искат sad.gif dry.gif. И въпреки, те си остават за мен най-умните и готини домашни животни.
Алекси, тоя клип е супер гаден в началото. Па каква е гледката в действителност в тия приюти не искам да си помислям, добре, че са спестени повечето факти.
И на мен ми се струва нелепо как може да отгледаш едно куче да речем 2 години, хубаво породисто ...и после да го шибнеш в приют?!? Тия сърца имат ли ?
S-s-ex`
Така е. Така и ще си остане. Защо? Защото докато са малки всички животни са сладки и хората си ги вземат и какво става като пораснат? Ами вече не могат да ги гледат. Поради простата причина, че вече не са малки и изискват повече грижи и средства => защо да го гледат това животно, като по-лесно ще е, ако го захвърлят на улицата или в некой приют? От там идва целият проблем, който в БГ надали ще се реши ..
Mariyana
Глупости на таркалета.
Малки животни се гледат по трудно, най-малкото пикаят навсякаде, иска да се научи на нещо. 2ро тва куче трябва да се възпита на нещо, къде спи, какво не е разрешено да прави, какво трябва да прави, кога да иска нещо, кога не бива да яде. Дори по часовник е най-добре. Възпиташ ли го нормално, проблеми няма да имаш. Верно е малките са по красиви, но пък изискват десеторно повече грижи и убочение от големите.
А и колкото по голямо е станало толкова си по привикнал с него и присъствието му в дома ти така, че S-s-ex` довода ти е яко зле.
Според мен проблема може да се разгледа в няколко точки:
1. Недостиг на средства.(малко или много, това са храна, ваксини, специални препарати за отглеждане, спец. играчки и т.н.)
2. Недостиг на време (в днешното забързано общество трудно се отделят поне 3-4 пъти на ден да изкарваш домашния си любимец на разходка, да му затоплиш нещо за ядене или дори да си поиграеш с него (и това се иска wink.gif )
3. Хората са се озлобили (в този случай даже не искам да имат домашни животни, защото цялото насилие се изсипва в/у тях)

сигурно има и още wink.gif въпреки всичко смятам, че 2 точка са си чиста проба оправдания wink.gif.
crossroader
Скоро гледах някакво предаване в което споменаха, че за 2005год. преброяването или може би за 2006год. не съм абсолютно сигурен, броя на бездомните кучета в столицата наброяват 20 000. Също така споеманаха, че ще предприемат действия за кастрация и на домашни животни поради причината, че хората губят кучетата си и в последствия домашните кучета стават бездомни, което ще отнеме 2-3 години докато започне откриване на приюти за бездомни кучета.... лол май след 2-3 години ще имаме цял град от бездомни кучета... мисля че управляващите не се отнасят сериозно към този проблем, а не българина...
sweetkata^
Абе то нито управляващите, нито българина се отнася сериозно към този проблем.Аз също се отнесох така преди няколко години с моето куче.Занесохме го при баба ми,защото сутрин ме марзеше, да тана половин час по-рано за да го изведа.Но сега много съжалявам,че си дадох кученцето, но няма въщане.
Сега пак мисля да си взема куче от някой приют, но майа ми не иска,защото щяло да баде от улицата.Ама не мисля че това е голям проблем.Какво толкова, води се на ветеринар, опаразитява се, ваксинира се и готово.Ама не!Трябв да се дават луди пари само заради едната порода...защото не виждам каква е разликата м/у уличното и породистото - все куче!
dlh
"Не виждам защо трябва да се дават пари за хубава или грозна жена - все е кучка!" ;рр

Шегувам се
Tisho
Много ми хареса и ме трогна това филмче, затова ви го предлагам за даунлоад:

http://www.youtube.com/get_video?video_id=...A51374783A7BCE6
(това е линка за сваляне на .flv файла)

http://www.data.bg/f.php?fid=10994393
(FLV Player.exe)
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.