QUOTE(Lam3r4e @ Nov 26 2006, 08:56 AM)
Не разбрахте, че т'ва си е мрежа направена от хора който си имат сървари в тази мрежа, и те са си техни и ще правят каквото си искат...и нали знаеш старата приказка 'на който не му понася, да се ИЗНАСЯ' така, че както съм казвал винаги има изход или алтернатива /server и /quit така, че вече можеш да се спреш с глупавите си изказвания!

Относно мрежата дето си е тяхна както и Narf мисля даже беше казал тези хора (администраторите) са на работа към съответните фирми и администрирането на IRC не им е основна работа.какво следва драги ? сървърите също не са техни, те използват техниката на своите работодатели за да си направят собствена мрежа ?!? интересно от юридическа гледна точка какви права имат като платформата е не чак толкова законна.
относно тоталитаризма царящ в UniBG - могат да се дадат десетки примери, един от които съм посочил горе ^.друг пак даден от модератор на форума - администратори от голям калибър нарушават собствените правила на мрежата махайки ban сложен от sanserv.продажба на локални и глобални операторски права (без да се гледат качествата -технически или морални не купувача) - примери бол и аз лично без да се интересувам знам примери от близкото минало.оттук следва изцяло шуробаджанашко контролиране на дадени сървъри че и глобални нарушения.Е ДОБРЕ - КАК ОБИКНОВЕНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ДА СПАЗВА ПРАВИЛАТА СЛЕД КАТО ТЕЗ КОИТО ТРЯБВА ДА НАБЛЮДАВАТ ПЪРВИ ГИ НАРУШАВАТ.то и правата на обикновения са горе-долу никакви даже за администриране на собствените му канали.за справки - коя ли не от другите световни IRC мрежи..навсякъде сериозните канали са здраво модерирани.(странно обаче е че никъде количеството не го имат за качество.тва да ти е пълен канала със всякакви и да им даваш оп само защото са ти посетили каналчето - смешно а ? после се оплаквай на арменския поп)
Относно спама и abuse - никой не може да ме убеди че унибг е против abuse - наличието на огромни канали като #sofia #bulgaria #varna и etc. са чисто доказателство.там само с влизането си abuse-нат i spam-нат от join/part messages.някой ще каже ми не влизай - ми не влизам но факта си е факт.аз както и много други хора знаят как да се спрявяме със спамове доколкото може.работа на админите е да създадат условия потребителите да се защитят.флагове като +q +S +D са точно затова.дали ще се слагат на голям канал е работа на собствениците и отговорниците на канала.а ако те не го правят това си е техен проблем.ама не да се банват 80%(например) невинни щото 20% са флудъри
относно юзърите на БТК - е тук някои подлизурковци вече се оляха.е стига четки на модераторите момчета(NoExpire се прави с присъствие не с наколенки

).вероятността всеки доставчик да има лекета е една и съща.колкото в БТК толкова и на spectrum.net.просто при БТК количествено са повече от колкото при всеки един отделен доставчик.но по същата схема и свестните като бройка са повече.
така че да се радвате на хорското нещастие само защото са при БТК (които са гадни монополисти)не само че не ви прави чест, но показва вашата незрялост и ограничения ви начин на мислене.ако ние софиянци имаме избор от 5-6 LAN-ки, dial-up(кой ли го ползва вече

), кабелни доставчици, гигантска софийска мрежа от основните file serveri в БГ, сваляме филми за минути и пр., то някъде не само че нямат избор, но и на много места изобщо няма нет.така че БТК не винаги е право на избор, ами единствена възможност.
ben_gun