Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Светът извън IRC - кръчми/дискотеки
UniBG Forums > Отдих и забава > Петък вечер
Mitak
Предлагам в тази тема всеки да сподели заведения, където е ходил, и мнение за тях.

Кръчми/ресторанти:

(Пловдив)
"Хитър Петър" - много добър ресторант. Малко по-високи цени, но като цяло - приятна обстановка, отлично обслужване, шоу...на живо - оснояно българска музика, хорА, стрелба /който е ходил - знае за каква стрелба говоря/.

"Тарикати" - също много добро място за прекарване на петък/събота вечер. (а защо не и през седмицата?). Сносни цени, приятна обстановка, перфектно обслужване.

"Дъблин" - лично на мен много ми допадна обстановката. Нещо като подземие, обзаведено изцяло в дърво. Доста прилични цени.

"Сингер" - Добро място, ако искаш да се напиеш smile.gif Цените са сравнително ниски, обслужването е добро.

"Българи" - също много готино място. Ходил съм само веднъж там, за това не мога да дам кой знае какво мнение.

Дискотеки:
"Ликьор" - Dance... малко пресилени цени, ама щом си отишъл там - се прежалваш.

"Папараци" - Чалга и Dance на едно място. Там съм "партия" с шефа на охраната, така че....

София

"5-те Кьошета" - много добра кръчимчка. Имат какви ли не вкусотийки smile.gif Ако искате да се напиете в "центъра" на София - там е мястото.

"Родопска Къща"* - типично българско заведение. Ако сте почитатели на българската кухня - там е мястото.

"Гроша" - купооон smile.gif

"Боримечката" - наистина много добре направено. Ама единия сервитьор е супер надут и нагъл , което ме спира да ходя там.

"Строежа" - без коментар smile.gif
dlh
"О! Шипка" - място за студенти и ученици. Ако държите на тиха вечер не ходете там. Българска кухня предимно.

"Гюлето" - има доста места, но понеже е под земята, когато се съберат доста хора климатиците не могат да сварят с цигарения дим. Чувал съм от Марияна, че когато има мач там е ад.

"Битбургер" (не знам дали точно това е името на заведението) - изискано място, приятно за изкарване на спокойна вечер с половинката. Немска кухня, но доста добро като цяло. От време на време има и музика наживо след 22:00, но не е препоръчително да стоите до това време, защото не можете да си кажете две думи. Едно от любимите ми места smile.gif

Засега толкова.
Narf
Добрич:

"Герана" - Най-посещаваната механа в Добрич. Идеално място за напиване по нашенски или за избистряне на съзнанието след купонясване по дискотеките. wink.gif

"Сохо" - Едно сравнително ново заведение, точно до вече бившето ми училище(идеално за учениците). Става както да пиеш кафе, така и да хапнеш и/или да се почерпиш. smile.gif

"Сплендит" - Това бистро го помня още от преди да започна училище. Винаги можеш да си изкараш приятно там.

Варна:

"Морски рай" - Хубаво заведение на брега на морето със сравнително тиха обстановка(без чалга biggrin.gif) и много добри цени.
Mitak
Пропуснах "Сърцата". Също съм имал доста пиянски вечери там.

"Яго" - в Младост... пак е добро място за разпускане.
"Дон вито" - това е пицария, ама и там съм се напивал.

И още в знайни и незнайни кръчми из България:

Св. Влас - "при бабата" /защото не знам как се казва заведението/, а бабата се казва Величка, на къщата и викахме 'Величка Палас'.

Сл. Бряг - ресторанта на х-л "Белвю", "Мания", "Морски звуци".

Бургас - не им помня имената smile.gif Ама заведенията бяха покрай плажа. Има и нещо си "Будоар" - и там беше готино.

Павликени - там пък изобщо... има една кръчма на центъра, точно до някакъв хотел, в който спахме. Кръчмата се казва "Елхичката" - струва си да се отбиете, ако имате път към Павликени.

Попово - там бях в едно семейно хотелче. Също много добра кухня, правят страхотни пици, а и стаите могат спокойно да се сравняват с тези 4* по морето. На около 5 пъти по-ниски цени smile.gif

Монтана - пак беше в някакъв хотел, на който не помня името, но ресторанта беше много добър, добра музика, обслужване...

Катуница (родното ми село, но не на последно място smile.gif

"бар Рубин" - толкова е бар, колкото и аз съм трамвай. Ама си е готино вътре... салатки ракийки и т.н.

"Ганчо" - ако сте битов алкохолик - това е мястото. Ако искате да хапнете шкембе чорба - също. Между другото, на много малко места съм ял така добре направена шкембе чорба.

"рест. Биг Френд" - добро ресторантче. Жива музика, и отделна зала за не-чалга smile.gif. Малко са бавни сервитутките, ама се преживява. Редовно гостуват разни чалга - величия от телевизия "Планета".

"Радикала" - кръчма. Без повече коментари smile.gif

"Лапана" - много добри мезета. А панирания дроб е супер.

"Маьора" - евтинийка, и наистина ГОЛЕЕЕМИ порции.

Ще продължавам да допълвам.
Mariyana
Нях, мога да се включа и аз подобаващо. Видях Митака е изброил доста заведениица в Ст. град, с някой не съм съгласна (даже никак, ама тва си е мое виждане). Към общата картинка изкам да добавя едно новоизлюпило се страхотно заведение.

"Кривото" - всъщност едно от веригата (4-то мисля) заведения. Интересно е, че може да хапнеш подобаващо под звуците на джаз музиката (рядко срещано предвид, чалгарския облик на Ст.град).

"Be Free" - малко заведение, на гърба на друго голямо и приятно "Златния Грош", който също беше споменат от Митака wink.gif. Задоволяваща кухня, приятна обстановка. За тихи вечери wink.gif. В повечете случаи в Ст.град всичко е препълнено wink.gif тогава прибягваме до това заведение.

За дискотеки, хм не са никак приятни

Често ходя в "Авеню", първи етаж. Джим Бийм не е това, което беше преди. Всичко друго е гадно, с изключението на "Струежа", който отново беше споменат. Дори и той понякога ми идва в повече wink.gif даже винаги е фрашкан с народ.

"Гюлето" - има доста места, но понеже е под земята, когато се съберат доста хора климатиците не могат да сварят с цигарения дим. Чувал съм от Марияна, че когато има мач там е ад.

Супер приятно заведение, но да, по време на мач КРАКА ВИ ДА НЕ СТЪПВА ТАМ.
Любителите на бирата съм сигурна, че биха го оценили подобаващо.
Mitak
Ще видя и прехваления "Биад" на 28 декември...
Някой да сподели струва ли си?
Mitak
Допълвам:

"Тони 2000" - добри заведения, хубава кухня. Сервитьорките понякога се изненадват, как може 2-ма души да изпият кило ракия.

"Краси" - хубав ресторант, ама с прекалено надути цени.
Охраната не струва това е единственото място, където съм успявал да вляза с пистолет.
Mariyana
QUOTE(Mitak @ Nov 18 2006, 05:05 PM)
Ще видя и прехваления "Биад" на 28 декември...
Някой да сподели струва ли си?
*

Мен лично НИКАК не ми хареса :/. Явно защото "натоканите" заведения и хора не ме радват wink.gif.
Mitak
QUOTE(Mariyana @ Nov 18 2006, 06:03 PM)
Мен лично НИКАК не ми хареса :/.  Явно защото "натоканите" заведения и хора не ме радват wink.gif.
*

И аз съм чувал много недобри отзиви за Биад.
За съжаление... ако ходя там ще съм на гости, и нямам право на избор, отивам където каже домакинята smile.gif
Narf
Да добавя и "Моцарела" в Добрич - много добро място да хапнеш през деня(най-вече пица), макар, че има какво още да се желае от сервитьорите.

Сещам се и за едно много добро заведение в Слънчев Бряг, но не му помня името за съжаление. Намира се до автогарата.
ill`
QUOTE(Mitak @ Nov 18 2006, 05:09 PM)
"Краси" - хубав ресторант, ама с прекалено надути цени.
Охраната не струва това е единственото място, където съм успявал да вляза с пистолет.
*

Пък аз в Монтана навсякъде си влизам с пистолет smile.gif Нях, нях, нях

Върбинката е МЕСТОТО! Това е най-добрата кръчма у Монтана, от доста време не съм я посещавала, добре че видях темата, че да се сетя да я уважа.
Иначе най-доброто е да пиеш по пейките smile.gif Или при бабичката... Не мога да се похваля с особено познаване на заведения, но пък важното е, че познавам алкохола, не е ли така smile.gif
Narf
QUOTE(ill` @ Nov 19 2006, 12:37 AM)
Иначе най-доброто е да пиеш по пейките smile.gif Или при бабичката... Не мога да се похваля с особено познаване на заведения, но пък важното е, че познавам алкохола, не е ли така smile.gif
*

Agree.
Като се замисля най-често си пийвам на някоя пейка. :>
dianna
аз пък не мисля, че светът извън IRC e кръчми и дискотеки ... инак не бих отказала на Марияна да ме заведе някой път в "Кривото" ...заинтригува ме с този Jazz smile.gif
RABIES
За Велико Търново какво мога да кажа .. стига човек да има свободно време има и какво да види!! Много забележителности си имаме, а нощният живот също е доста обогатен.Забележителностите на града са повечето исторически и културни паметници. Чудесна природа в околностите на града!!! Заведенията по моя преценка, които обичам да посещавам:
"Зодиак" - караоке бар с (не само) българска народна музика и песни. Кухня на ниво и купон на максsmile.gif

"Щастливецът" - може би най-известният ресторант в Северна България с традиционна българска кухня и добра обстановка.Стават добри банкетиsmile.gif

"Теона" - bar & dinner smile.gif Също добра кухня и богато меню.

"Хъмфри Богарт" - можете, както да си хапнете доволно, така и да пийнетеsmile.gif Пицария с много разнообразно меню.

"Ла Скалла" - също много добра пицария. макар и с малко по-високи цени.

Има и още доста, но не смятам да ги изреждам всички.smile.gif
Mitak
Пловдив, рест. "Старите Българи".
Намира се на Брезовско шосе.

Снощи го "затворихме" smile.gif
Готвят хубаво, цените са сносни. Ракията им също е хубава - не боли глава на следващия ден.
Slevin
QUOTE(dlh @ Nov 18 2006, 12:47 PM)
....

"Битбургер" (не знам дали точно това е името на заведението) - изискано място, приятно за изкарване на спокойна вечер с половинката. Немска кухня, но доста добро като цяло. От време на време има и музика наживо след 22:00, но не е препоръчително да стоите до това време, защото не можете да си кажете две думи. Едно от любимите ми места smile.gif

....
*

Любимото ми в София, метър бирата е номер 1 :>

Иначе Берковица(градът в който живея и съм се родил) е малък град и няма много заведения, но има някой много добри

Ресторант "Бирхалето" Приятна обстановка, добра кухня и жива музика

"Сирийките" едно много добро квартално кръчме! Цените са прилични, обстановката е супер. Всяка вечер е страшен купон и се събираме все "наши" хора.

Ресторант "Воденицата" е едно малко ресторантче, което преди е било воденица. Много хубава обстановка, идеално за любовни срещи(не е шумно и пускат приятна музика)
Pe666o
QUOTE(Mitak @ Nov 19 2006, 06:18 PM)
Пловдив, рест. "Старите Българи".
Намира се на Брезовско шосе.

Снощи го "затворихме" smile.gif
Готвят хубаво, цените са сносни. Ракията им също е хубава - не боли глава на следващия ден.
*

Там празнувах рождения си ден миналата година smile.gif..така де..там почнахме
Mitak
QUOTE(Pe666o @ Nov 19 2006, 07:34 PM)
Там празнувах рождения си ден миналата година smile.gif..така де..там почнахме
*

Не сте сбъркали smile.gif
Мчстото наистина е добро.
Mariyana
QUOTE(dianna @ Nov 19 2006, 10:09 AM)
аз пък не мисля, че светът извън IRC e кръчми и дискотеки ... инак не бих отказала на Марияна да ме заведе някой път в "Кривото" ...заинтригува ме с този Jazz smile.gif
*

DEAL, ама се сещаш, че за целта треа си домъкнеш задника до Софето wink.gif. Аз викам да си сготвим едно женско парти, навитак съм да приютя Илл smile.gif.
Всъщност всичко що е има от женски пол да заповяда smile.gif "Кривото" - ис т3х шит.
Mariyana
Пфу, май доста ще трябва да попиша - Търговище, градът на пиенето.

Мн заведения, мн нещо. Искам да подчертая, ако има заведения, където алкохола е СУПЕР евтин - те там е. Незнам колко от вас са ходили, има една улица казва се
РЪКОВСКА!!! (с 3 удивителни както обича да слага зерафул)
Това е улицата, на която има маса заведения, кое от кое по добри.
"Фенерите", "Къщата", "Халбата", "Винарната", ъмммм в една от пресечките има още едно "Родопската къща" мисля се казваше, "Кършака" - на един от ъглите.
И сигурно мн други. Обстановката - оприличавам я като на стари къщи пригодени за механи blink.gif.
Култовата за града е "Касъровата къща". От други градове се стичат за да празнуват там, обстановката е перфектна и се намира да една църква, жестоко.
"Боляри" - още едно мн добро заведение, добра кухня имат.
Аз лично ходя в "Дървеното" - малка бирария, затова и ми харесва. Можеш спокойно да зяпаш мач ако има или лятно време терасата е супер озеленена. Цените са приемливи.
Дискотеките - пффф сложно.
За стила, които ми допада като за танци "Енерджи" е единствения клуб.
Иначе другите са .....смешни, но пък пак може да потанцуваш, да ги изброя все пак
"Magic Life" - бар, поставям на 2 място след "Енерджи".
Имаше една голяма дискотека "Lost city", до колкото знам е в ремонт, идея си нямам до къде е стигнала, знам само, че щяло да се получи нещо "грандиозно" по думите на съгражданите ми. Ходих лятото в лятната им дискотека - разбирайте открита, ееее за там мога да кажа, че е ЖЕСТОКО, като обстановка, но за жалост музиката ..... mellow.gif, сервитьорите гледат тъпо като поръчаш 12 текили blink.gif (това ми направи впечатление!)
Ам, бара на хотел "Тера Европа" - мн добър, там пък музиката по ми допадна отколкото обстановката.

ааа писна ми да пиша, запазвам си възможността да добавя по-късно още smile.gif.

п.с. Митак, страхотна тема.
п.п.с. Ако бъркам някой от заведенията в Тг моля някой да ме поправи (разстояния pardon.gif ), нещата бързо се променят.
Pe666o
Ще добавя за Пловдив..
"Чевермето" - намира се много близо до "Копчетата" - в подножието на тепето, на което е кино "Орфей"...smile.gif Кръчмето е супер и има много места..перфектно за големи компании.

"Найлона" - ахаха намира се в капана на малката главна...само за изпечени рокери е...внимавайте къде сядате, че има вероятност да се озовете на земята..smile.gif

"Ориент" - срещу "Лъки Синема"...много от Английската гимназия годят там...7лв е наргилето, май..smile.gif
RABIES
Още за Велико Търново:

"Улицата" - велика бирария! smile.gif Супер кухня и не е за хора с предпочитания към чалгата и леката музика.\m/ smile.gif

"Москито" - скътано местенце за хората с по-алтернативни желания за музикаsmile.gif Купон!

"Текила Бар" - Заглавието само говори за себе си.

"Камбаната" - По-спокойно местенце от рода на "пъбовете" , като изключим часовите пояси, когато се гледат мачоветеsmile.gif Богато меню и отлична кухня.

"Колата"(да се чете с ударение на О-то) - Отлична кухня и едно от най-ефтините места в града.Жалко, че е сезонно, и зимата не работи.
Cannibal
Сандански - клуб "VERSUS". Не знам дали още го има, понеже не съм се прибирал там от 2 години, но е доста приятно и шумно заведение. Обикновенно се пръскаха колоните с техно, хаус, алтернатив, рок, грънч и хеви-метъл.

Разград - механа "Колелото". Ако искаш приятна Бг музика и ти се танцуват хора, то там е мястото. Кухнята им е на доста добро ниво.

Разград - ресторант "Лес". Просто перфектна обстановка и добро обслужване. Отдалечено в парка заведението предлага тиха и ведра атмосфера.

Варна - там са много, но все пак: бирария "Алба", мястото където можеш да се отпуснеш с приятели и да си прекараш чудесно. Механа "Корал" - не е с най-добрият интериор, но ако искаш да чуеш певица с много добър глас, то това е мястото. Пицарии "Годзила" и "Селена" - ако си гладен..

100% има и други, но за тези се сещам в момента.
magdanoz
Да кажа и аз за Пловдив:

"Безистенъ" - рок кафе за почитателите на подобна музика smile.gif

"Royal" - доста добър билярден клуб в които играя smile.gif

"Fashion" - приятно кафе, затъмнена обстановка
Narf
Не се вписва много на фона на останалите заведения но ... "Bacardi" в Добрич също е много добро място. През деня кафе, а вечерта парти - на 2 етажа с много приятна обстановка.
NoEx
София

Кафе - ресторант ЯГО (Младост 1а) - това е кафе от типа 'дискотека', дъни силна музика, нужни са няколко часа докато сервитьорката се сети, че съществувате.

Ресторант Атлантик (кв. Симеоново) - приятна обстановка, романтично, с изглед към цяла София, много красиво.

Ресторант Макси (в комплекс макси) - приятна и изискана обстановка, малко по скъпичко, но съм сигурен, че всеки ще остане доволен. Обслужването е на високо ниво.

Кафе Джой (Младост 1) - обзавеждането е прилично, понякога музиката е прекалено силна и сервитьорките са леко отвеяни. Цените са леко преувеличени.

Кафе Апартамента - (пряка на Раковска) - много приятно място, обзавеждането е оригинално, с приятна музика.
Mitak
QUOTE(NoEx @ Nov 20 2006, 05:57 PM)
София

Кафе - ресторант ЯГО (Младост 1а) - това е кафе от типа 'дискотека', дъни силна музика, нужни са няколко часа докато сервитьорката се сети, че съществувате.

*

ЕЕеееее ти пък няколко часа smile.gif
Аз повече от 10 - 15 минути не съм чакал smile.gif

Абе там си беше супер. Доста пъти съм си тръгвал на 4 крака от там.
Добре, че живеех на 2 минути от там.
Mariyana
Мхм да ви разочаровам малко "Гюлето" е затворено за ремонт. Незнам защо пак там се набучих за днешния мач ...така де вчерашния - Левски - Барселона, уж знам, че не бива. pardon.gif
Elerina
QUOTE(NoEx @ Nov 20 2006, 05:57 PM)
София
Кафе Джой (Младост 1) - обзавеждането е прилично, понякога музиката е прекалено силна и сервитьорките са леко отвеяни.

*

Избягвам да ходя там - неоправдано високи цени за лошо обслужване и съмнително качество на това, дето сервират.
NoEx
QUOTE(Elerina @ Nov 23 2006, 10:01 AM)
Ибягвам да ходя там - неоправдано високи цени за лошо обслужване и съмнително качество на това, дето сервират.
*

Подкрепям те smile.gif

Забравих да добавя:

Ресторант Анел (в хотел Анел) - приятна обстановка, обслужването е на ниво, хубав интериор, ако искате да прекарате една романтична вечер с половинката това е подходящо място. Има и пианистка, която с удоволствие ще се грижи за романтичната нагласа.
starshine
az da request-na adresa na kriwoto pone
shtom shte hodite zhenska kompaniq
Elerina
Кафе Карамел ли е SIXO ли е, не знам вече как го прекръстиха - намира се съвсем в началото на ул. Граф Игнатиев, ако тръгнете откъм канала (булеварда, дето се движат автобусите 76, 204, 604 и т.н.). Онзи ден бях там - доста приятно местенце, има хубави тортички, ммм heart.gif
starshine
khm. shte spodelite li wse pak adresa?
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.