Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: любим цитат
UniBG Forums > Отдих и забава > Словото, Музиката, Изображението
Страници: 1, 2, 3
Sameveel
"...птичката с тръна в гърдите следва неумолим закон. Сама не знае какво я кара да забие шипа в сърцето си и да умре, пеейки. Когато острия трън я пронизва, тя не подозира, че я очаква смърт; само пее и пее, докато не и останат сили да издаде нито звук повече.
Но ние - когато ние забиваме шипа в гърдите си, знаем. Разбираме. И все пак го правим.
Все пак го правим!"

"Птиците умират сами" Колийн Маккълоу
dlh
Един широко известен цитат...

"Този, който контролира миналото, контролира бъдещето. Този, който контролира настоящето, контролира миналото."

Ерик Блеър, "1984"
DORKY
Алберт Айнщайн : две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.
misterios
Времето не чака никого, възползвай се от всеки миг, който ти е даден, защото той е безценен.

вуйчо ми
magdanoz
"Ако си бисексуален, това чисто теоритически удвоява шансовете ти за приятно изкарване на съботната вечер."
Алън Стюарт Конигсберг - Уди Алън

"Една жена никога няма да приеме, че не е права. Тя само допуска, че не е успяла да се изрази достатъчно ясно."

"Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите."
Алберт Айнщайн

"Пубертетът е състояние, когато ти се ще да стиснеш света за гушата, но вместо това си стискаш пъпките."
Слави Трифонов

"Никоя жена не заслужава сълзите ми, а тази, която ги заслужава, никога няма да ме разплаче."

"Мислите идват и си отиват. Важното е главата да си остане на мястото!"
Новозенландска поговорка

"В училището на живота няма почивни дни..."
Жоржи Амаду "Пастири на нощта"
CrazyGoD
Do you know the terror of who falls asleep ?
To the very toes he is terrifed,
Becouse the ground gives way under him,
And the dream begins...
( Знаете ли ужаса на този който заспива ?
Ужасен до мозъка на костите си.
Защото и земята под краката му го предава.
И започва съня. )

Friedrich Nietzsche
Sameveel
„По-умният винаги отстъпва“. Каква велика мисъл, това обяснява господсвото на глупостта в света."

Мария фон Ебнер-Ешенбах
Sameveel
...Така ли е: умираме отделно,
макар че идваме един от друг?
Това ли е: изчезваме безследно -
като зърна, затрупани от плуг!
Капчукът капе - цяла нощ, до ужас.
Налива ум на камъка студен.
И страшно е, че всяка нощ е чужда,
когато всеки ден е споделен!

Иван Динков
CrazyGoD
Затова, както чрез един човек
грехът влезе в света, и чрез греха
смъртта, и по тоя начин смъртта
мина във всичките човеци, понеже
всички съгрешиха.

Римляни 5:12
Yosifov
" See to live is to suffer,
but to survive,
well that's to find
meaning in the suffering.. "

DMX - Slippin`
Sameveel
Действие III, Сцена I - Стая в двореца
ХАМЛЕТ

Да бъдеш, или не - стои въпросът!
Дали е по-достойно да търпим
на люта орис бича и стрелите,
или да срещнем с меч море от болки
и с нас да сложим край ? Умреш,... заспиш…
Дотук ! Със този сън да кажем "стига"
на мъки и страдания безчет -
наследство на плътта; една развръзка -
желана от сърце. Умреш,... заспиш ...
Заспиш ? Какво, и може би ... сънуваш ?
Изглежда в туй е целият въпрос...
Какви ще бъдат сънищата в гроба,
от себе си когато си оттърсил
и бремето на този тленен свят -
замисляш се. И тоя страх влече
проклятието - дългия живот.
Та кой търпял би времето - камшик,
надменността, неправдите на злия,
съда ленив, гнета на груба власт,
кървенето от обич поругана,
обидите, що кротка добродетел
от низостта търпи, когато сам
покоя си би могъл да намери
чрез остър нож ? Кой носил би товар,
би пъшкал в пот сред мъките житейски,
без тоя страх от нещо след смъртта -
страната неоткрита, от която
не се завръща никой ? Този страх
ни волята сковава и ни кара
да изберем познатите злини
пред бягството към други, неизвестни.
Тъй разумът ни прави мекушави,
и дързостта родена с румен лик,
умува ли, болезнено бледнее,
а замисли с голям размах и сила
излизат от руслото си навън
и делото така и непостигат.
Но стига ! Ето и Офелия !
Прекрасна нимфо, в твоите молитви
недей забравя моя грях.
dreben
Im worse at what I do best
And for this gift I feel blessed
Our little group has always been
And always will until the end
Sameveel
Сега, след като беше използвал небето като полезен инструмент, Габриел започна да го наблюдава одобрително, все едно че гледаше прекрасно произведение на изкуството. За миг той като че ли бе развълнуван от завладяващата самота на тази сцена или по-точно от пълната и непричастност към всичко, свързано с човешки взор и слух. Сякаш хората, борбите им, мъките им, радостите им въобще не съществуваха и на тъмната половина на земята освен него нямаше друго мислещо същество; той си представяше, че всички останали са се пренесли на обгряното от слънцето полукълбо.

"Далече от безумната тълпа" Томас Харди
BePoHukA
„Животът не е поредица от и… и… и… Животът е поредица от или… или… или…“

Джон Стайнбек
diabolic
Паулу КОЕЛЮ
Воинът на светлината

... Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него...
...не влиза в задълженията на воина на светлината да съди мечтите на ближния, затова той не си губи времето да критикува чуждите решения.
За да вярва в собствения си път, не е нужно да доказва, че пътят на другите е погрешен...
...Ако реши да спре, за да изчака подходящия момент, той никога няма да помръдне от мястото си; нужна му е малко лудост, за да направи следващата крачка...
...Воинът на светлината се възползва от самотата, но не допуска тя да се възползва от него...
...Научил е от стрелеца с лък, че за да изпрати стрелата си далеч, е необходимо да държи лъка си добре изпънат. Научил е от звездите, че блестят единствено благодарение на вътрешна експлозия. Воинът забелязва, че когато конят се напряга, за да прескочи някакво препятствие, напряга всичките си мускули...
...Понякога воинът на светлината заобикаля изпречилите му се препятствия така, както прави водата...
...И не се оставя да бъде разколебан от хора, които са неспособни да постигнат какъвто и да било резултат и поради това непрекъснато съветват другите да се откажат...
...Понеже е сигурен, че неговите мисли могат да променя живота му, животът му се променя. Понеже е убеден, че ще срещне любовта, тя се появява...
..."След като защитаваш публично идеите си, трябва да направиш всичко възможно да живееш в съгласие с тях."
И понеже смята, че той самият е това, което говори, воинът се превръща в онова, което казва...
...Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...
...Щом има подтисничество, не е трудно да разбереш какво означава свободата: тя е противоположността на робството...
...Понякога воинът на светлината изпитва усещането, че живее едновременно два живота. Във единия той е длъжен да прави неща, които не му харесват, да се бори за идеи, в които не вярва. Но съществува и друг живот, който воинът открива в мечтите си, книгите, във срещите с хора, които мислят като него.
Воинът прави така, че постепенно двaта живота се доближават един до друг. "Има мост, който свързва това, което правя с това, което искам да правя." - мисли си той. Малко по малко неговите мечти взимат превес над еднобразието, докато воинът разбере, че е готов за онова, което винаги е искал.
И тъй, нужна е само малко дързост - и двата живота се превръщат в един...
Sameveel
Какво се казва на някого, когото обичаш?
- Еми...обичам те - каза той.
- Ами ако се уплаши?
- Тогава значи не е готов да го обичаш - каза той.
- И какво се прави тогава?
- Изчакваш го - каза той.
- Как така?
- Изчакваш го да стане готов- каза той.
- Ами ако не стане?
- "Ако" са три буквички, които поставени пред едно изречение променят всичко - каза той.
- А какво му казваш тогава? Лъжеш ли го?
- Не, продължаваш да го обичаш - каза той.
- А какво се прави когато обичаш някого? Жените ли се?
- Не - каза той.
- А защо всички се женят?
- Защото не знаят какво е да обичаш - каза той.
- Кой знае?
- Ти знаеш - каза той.
- Защо?
- Защото обичаш някого - каза той.
- Защо така мислиш?
- Иначе нямаше да ме питаш - каза той.
- А какво правиш когато някой ти каже "обичам те"?
- Вярваш му - каза той.
- Защо?
- Ще разбереш когато някой ти каже "обичам те" - каза той.
- Защо мислиш, че не са ми казвали?
- Той не ти го е казвал - каза той.
- Аз кога съм го срещнала?
- Когато залеза и изгрева се сляха в едно - каза той.
- Как така?
- Ще разбереш когато някой ти каже "обичам те" - каза той.
- А какво правиш когато някой те попита "обичаш ли ме"?
- Нищо - каза той.
- Защо?
- Защото ако го обичаш той ще знае...и няма да има нужда да те пита - каза той.
- А защо всички все повтарят на другия "обичам те"?
- Защото не са сигурни - каза той.
- В какво?
- В любовта си - каза той.
- А какво става когато любовта свърши?
- Нищо - каза той.
- Защо?
- Защото тя не свършва - каза той.
- А защо всички се развеждат?
- Любовта и бракът нямат нищо общо - каза той.
- Ти всички отговори ли знаеш?
- Не - каза той.
- А как ми отговаряш?
- С голямото си желание - каза той.
- Знаеш ли какво?
- Да - каза той.
- Обичам те.
- Знам - свърши той.

(Неизвестен автор)
diabolic
- Добър ден.
- Дал Бог добро.
- Справка да направя искам.
- Казвай бързо за какво,
че опашката натиска.
- Да попитам аз, мечта
мога ли при вас да върна?
Хубава е, но разбрах,
че за мен не ще се сбъдне.
По-добре да ви я дам,
може все пак да потрябва.
Вместо аз да си тъжа,
някой може да зарадва ...
diabolic
Така малкият принц опитоми лисицата. И когато наближи часът на заминаването, лисицата каза:
- Ах!... Аз ще плача.
- Ти си виновна - каза малкият принц. - Аз не ти желаех никакво зло, но ти поиска да те опитомя...
- Разбира се - каза лисицата.
- Но ти ще плачеш! - каза малкият принц.
- Разбира се - каза лисицата.
- Но тогаз ти не печелиш нищо!
- Печеля - каза лисицата - поради цвета на узрялото жито.
И добави:
- Иди да видиш отново розите. Ти ще разбереш, че твоята е единствена в света. Сетне ще се върнеш да си вземеш сбогом и аз ще ти подаря една тайна.
Малкият принц отиде да види пак розите.
- Вие никак не приличате на моята роза, вие не сте още нищо - каза им той. - Никой не ви е опитомил и вие не сте опитомили никого. Вие сте сега такива, каквато бе моята лисица. Тя беше лисица, подобна на сто хиляди други лисици. Но аз я направих мой приятел и сега тя е единствена на света.
И розите се почувстваха много смутени.
- Вие сте хубави, но празни - каза им малкият принц. - За вас не може да се умре. Разбира се, някой обикновен минувач ще помисли, че моята роза прилича на вас. Но тя сама има много по-голямо значение, отколкото вие всички, защото тъкмо нея съм поливал аз. Защото тъкмо нея съм поставял под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея съм пазил с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за да излязат пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали или дори понякога да мълчи. Защото тя е моята роза.
И се върна пак при лисицата:
- Сбогом... - каза той.
- Сбогом - каза лисицата. - Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите.
- Най-същественото е невидимо за очите - повтори малкият принц, за да го запомни.
- Твоята роза ти е толкова ценна поради времето, което си загубил за нея.
- Моята роза ми е ценна поради загубеното време... - рече малкият принц, за да го запомни.
- Хората са забравили тая истина - каза лисицата. - Но ти не трябва да я забравяш. Ти ставаш отговорен завинаги за всичко, което си опитомил. Ти си отговорен за твоята роза...
- Аз съм отговорен за моята роза... - повтори малкият принц, за да го запомни.

Из "Малкият принц"
Антоан дьо Сент Екзюпери
Sameveel
"- И защо човечеството получи своята Втора Възможност? - попита Колоп с тихия си сериозен глас. - Нима я заслужава? Не. С малко изключения хората са подло, нищожно, дребнаво, злобно, тесногръдо, невероятно себично, вечно препиращо се и гнусно гъмжило. Като го наблюдават, боговете - или Бог - би трябвало да повърнат. Но в тази божествена храчка се намират и съсиреци на състраданието, моля да ме извините, че си служа с подобни образи. Колкото и да е долен човекът, той съдържа сребърната нишка на божественото в себе си. Не е безсмислено твърдението, че човек е сътворен по образ и подобие Божие. И в най лошите сред нас има нещо, което си струва да бъде съхранено, и от това нещо може да възникне новият човек."

"В телата си разпръснати върнете се" Филип Хосе Фармър
diabolic
"Защото той доста харесваше хората. За един демон това е сериозен недостатък.
О, той се стараеше максимално да опропасти краткия им живот, нали това му беше работата, но нищичко от онова, което измисляше, не можеше да се мери по лошотия с измисленото от самите тях. Те като че ли притежаваха истинска дарба да измислят лошотии. Това някак си беше изначално вградено в плана. Те се раждаха в свят, проявяващ към тях враждебност по хиляди дребни начини, а после посвещаваха огромната част от енергията си, за да го направят още по-гаден. С годините на Кроули му ставаше все по-трудно и по-трудно да изнамери някое демонично дело, което да изпъкне на естествения фон на всеобщата гадост. През последното хилядолетие имаше моменти, когато му се приискваше да вземе и да изпрати Долу следната вест: „Вижте какво, давайте да се отказваме още ей-сегинка, да закриваме Дис и Пандемониум и всичкото там и да се местим тука - няма такова нещо, което можем да им сторим, дето те самички не си го правят, а правят и такива неща, дето на нас не биха ни и хрумнали, често с участие на електроди. И електричество, разбира се."
Един от тях си го беше написал черно на бяло, нали така... „Адът е празен, а всички дяволи са тук."
За Испанската инквизиция Кроули бе получил похвала. Да, тогава той беше в Испания - предимно се мотаеше по кантините в по-приличните райони, а за Инквизицията даже и не подозираше, докато въпросната похвала не пристигна. Та тогава отиде да хвърли едно око и като се върна, се запи за цяла седмица.
Ами оня, Йеронимус Бош. Ега ти откачалката. И тъкмо си помислиш, че са толкова зли, че и Адът не може им излезе насреща, изведнъж вземат да проявяват такова милосърдие, дето Раят не го е и сънувал. Често - от страна на една и съща личност. Разбира се, всичко е заради онова там - свободната воля. Големи мизерии му погаждаше тя."

ДOБРИ ПОЛИЧБИ

Нийл Геймън и Тери Пратчет
Sameveel
"В кратките мигове, когато напрежението отслабваше, Кийт се чудеше как ли се чувства пилотът на военния самолет, който се спускаше в снежната буря и в ръмжащия от самолети въздух. "Самотен, вероятно, както самият Кийт е самотен, както е самотен целият живот, дори с близкото физическо присъствие на други около тебе. И пилотът имаше втори пилот и екипаж, както и Кийт имаше наоколо си колеги. Но не този род близост имаше значение. Особено когато си сам в малката задна стаичка на съзнанието си, където никой друг не може да влезе, където се оттегляш и оставaш сам с паметта, съвестта и страховете си. Сам от момента, в който дойдеш на белия свят, до смъртта. Винаги и во веки сам."

"Летище" Артър Хейли
hatred
"...

— Защо плачеш? — попитали ореадите.

— Плача за Нарцис — отвърнало езерото.

— О, не се учудваме, че плачеш за Нарцис — продължили те. — В края на краищата всички ние тичахме след него из гората, а единствено ти имаше възможността да съзерцаваш отблизо красотата му.

— Нима Нарцис беше красив? — попитало езерото.

— Та кой друг би могъл да знае това по-добре от теб? — отговорили изненадани ореадите. — Нали от твоя бряг той всеки ден се навеждаше над водата?

Езерото помълчало известно време. Най-сетне проговорило:

— Плача за Нарцис, но не бях забелязало, че Нарцис е красив. Плача за Нарцис, защото всеки път, когато той лягаше на брега ми, можех да видя отразена в дъното на очите му моята собствена красота.

..."

"Алхимикът" - Паулу Коелю
Polizei
Така, да се запиша и аз...

Est modus in rebus (Всичко си има мярка) (Латинска сентенция)
Veni, vidi, fugi! (Дойдох, видях, избягах!) (Юлии Цезар (перефразиран))
Dum spiro spero (Докато съществувам, се надявам) (Латинска сентенция)
Който сее ветрове, жъне бури! (Българска сентенция)
Софтуерът е като секса, най-добре е когато е безплатен... (Линус Торвалдс)
Женската интуиция е резултат от милиони години немислене. (Рупърт Хюз)
По-лоша от тъщата може да бъде само жената... (Неизвестен съпруг...)
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. (Адолф Хитлер)
Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не. (Адолф Хитлер)
Никога не пиши едно нещо, когато можеш само да го кажеш! (Адолф Хитлер)
Един път е случайност, два пъти - съвпадение, три пъти - вражеска атака! (Адолф Хитлер)
Незаменими хора няма. (Йосиф Висарионович Джугашвили)
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы! (Йосиф Висарионович Джугашвили)
Реформите трябва да бъдат завършвани от този, който ги е започнал. А ги започнах аз! (Михаил Горбачов)
По-лесно е да се оправдаваш, отколкото да направиш решителната крачка. (Владимир Путин)
Когато му дойде времето... (Симеон Сакскобургготски)
Приятелството между мъжа и жената значително отслабва с настъпването на нощта. (Ото фон Бисмарк)
Не показвай радост при вида на чуждото нещастие, дори ако то е сполетяло твой враг. (Джордж Вашингтон)
Единственото, което бих си донесъл у дома от Америка е мисис Кенеди. (Шарл де Гол)
Човек, който не чете нищо, е по-образован от онзи, който чете само вестници. (Томас Джеферсън)
Колкото повече глупости правя, толкова по-популярен ставам. (Джон Кенеди)
Комитет — това са 12 човека, които вършат работата на един. (Джон Кенеди)
Когато поехме властта, най-много ме изненада, че нещата бяха толкова зле, колкото твърдяхме. (Джон Кенеди)
Във войната между половете не може да има победител, тъй като противниците са склонни към помиряване. (Хенри Кисинджър)
Капиталистите са готови да ни продадат и въжето, на което ще ги обесим. (Владимир Илич (Ленин))
Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата. (Роналд Рейгън)
Скъпи ми съотечественици, с удоволствие ви заявявам, че току що гласувахме СССР да бъде поставен завинаги извън закона. Започваме бомбардировки след пет минути. (Роналд Рейгън (при проверка на микрофон, без да знае, че гласът му се записва))
Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх. (Франклин Делано Рузвелт)
Злото остава след смъртта, а доброто погребваме с костите. (Юлии Цезар)
Това ще остане в историята. Сигурен съм, защото аз самият ще го впиша. (Уинстън Чърчил)
Не се притеснявам за това, защото никога не вземам свръхдози. (Арнолд Шварценегер (за стероидите))

Of all the things I've lost I miss my mind the most. (Ози Озбърн)

Математикът е машина за превръщане на кафе в теореми... (моя милост)
Един голям провал често води до един още по-голям провал... (моя милост)

И тези 2 отдолу ще ви ги оставя да познаете откъде са:
God gave men brains bigger than dogs to not hump on wemen's legs at cocktail parties (???)
The BLT drive on my computer just went AWOL... (???)
diabolic
Но в края на краищата колко от нас не са видели как само за миг изчезват важните неща в живота? И не става дума единствено за хора, а също и за идеали, за мечти. В състояние сме да устоим ден, седмица, няколко години, но накрая винаги губим. Тялото ни продължава да е живо, но на душата рано или късно бива нанесен смъртоносен удар. Съвършеното престъпление. Така и не узнаваме кой е погубил радостта ни, какви мотиви е имал, не научаваме къде са виновниците.
А виновниците, които не назовават имената си, дали съзнават докъде водят техните действия? Мисля, че не, защото и те самите са жертви на създадената от тях реалност - колкото и да са тиранични, арогантни, безсилни и властни.

Паулу Коелю - "Вещицата от Портобело"

"Никой не трябва да се пита защо е нещастен. Този въпрос носи в себе си вируса на тоталното разрушение. Ако се запитаме, ще поискаме да открием кое ни прави щастливи. И ако това, което ни прави щастливи е различно от начина, по който живеем в момента, или извършваме някаква безвратна промяна, или ставаме още по нещастни."

Паулу Коелю- "ЗАХИР"

"... до деня, когато Господ ще удостои човека да му разкрие бъдещето, цялата човешка мъдрост се включва в тия две думи:
Чакай и се надявай !"

Александър Дюма - баща - "Граф Монте Кристо"
Sameveel
"Никой човек не е остров, затворен в себе си. Всеки е парченце от сушата, частица от океана. И една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява, тъй както ако нос е бил отнесен или домът на твой приятел, или пък твоят собствен. Смъртта на всеки земен жител ме отслабва, защото съм частица от човечеството. Така че никога не питай за кого бие камбаната;
Тя бие за теб."

Джон Дън
Ned
1. "Нека ни мразят, стига да се страхуват от нас."
Калигула
2. "Не се надявам на нищо и пак съм разочарован..."
Дюи (Malcolm in the Middle)
3. "Най-трудно се търси 2-ри за секс и 4-ти за белот."
magdanoz bravo.gif
CrazyGoD
"Има тайни, които никога не бива да се разкриват. Почвата в сърцето на мъжа е по-камениста, Луис - също както земята в старото гробище на микмаките. Мъжът засажда каквото може... и се грижи за него"

Стивън Кинг - Гробище за домашните любимци
diabolic
"...Да правиш любов с жена, която заслужава тази любов, е една от малкото абсолютни награди да си човешко същество, да уравновесяваш всички болки, загуби, неловкост, самота, безумие и компромиси на човешкия живот. Да правиш любов с такава жена компенсира толкова много грешки..."

Дан Симънс
"Триумфът на Ендимион"
Sameveel
"Жестоко е сред бурени да бъдеш цвете!" /Франческо Петрарка/
diabolic
Невъзможно е само силна дума, използвана от слаби хора, намиращи за по-лесно да живеят в света, който им е отреден, вместо да открият силата в себе си да го променят. Невъзможно не е факт. То е убеждение. Невъзможно не е твърдение. То е предизвикателство. Невъзможно е осъществимо. Невъзможно не временно. Невъзможно е нищо.
Impossible is just a big word thrown around by small men who find it easier to live in a world they've been given than to explore the power they have to change it. Impossible is not a fact. It's an opinion. Impossible is not a declaration. It's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.

Реклама на Адидас
dreben
-- Пък твоят приятел ми каза, че ако тренирам като него, мога да стана световен шампион. Той къде е?
-- Замина за Глостър при доктор Фостър.
-- Кога?
-- Вчера."
Ned
Има две житейски правила:
Правило 1 - Не се тревожи за дреболии.
Правило 2 - Всички неща са дреболии!
diabolic
Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?
"Единайсет минути", Паулу Коелю
Mariyana
Затова повтарям: всичко онова дето са ви турили в главата за разни хуманизми и за “спорта за един мирен свят” ще ви излезе през кура и през носа едновременно! Всеки води по няколко войни в тоя живот и всяка война си е негова! Не искам да чувам, че тая война дето ви я организират в Армията е наужким, не е нужна и не е вашта война - въдят се напоследък пацифисти на килограм - само и само да не служат Службата!

Просто, бомбета, вие не можете да приемете нещата насериозно! И ако някой от вас не знае - аз ще му кажа - това дето го държиш в тънката си като на пичка ръчичка - АК 47 - това нещо стреля и убива - като влезе оловото от едната страна прави дупка, може да се каже естетика има в тази дупка... Обаче като излиза от другата страна на главата не прави дупка, а отнася тила, част от кожата на гърба, поне едно ухо и целата фронтанела на черепа… Ясно ли е?! Тука, копеленца нещастни, нищо не е наужким, колкото и да изглежда така… И като дойдат турците с брадите по три фута и поискат да им правиш цял живот свирка - тогава ли ще се сетиш да питаш откъде и как стреля това нещо - дето си го държиш с два пръста като хуй след ебан...
............
Между вас може да има много учени, хора дет са прочели повече книги от мене! Може и така да е… Само едно ше им кажем - ебем ви! Всички сте ми еднакви като пушечно месо, като песен на Виолент Фемес и Масиве Атак, така сте ми еднакви, както вие самите не можете да различите кравешко от говеждо месо - и говно! Ебем ви - всички сте ми еднакви! Вие, путки майни, знаете само едно - че армията е пълна с говнари! И тва е верно! Не може само да си представите колко е верно! И съм го казвал много пъти - как може новобранеца да уважава Армията като всички военни изглеждат, държат се и са абсолютни капути!
....
Има, верно е - има неподозирани глупости, има ужас и загуба на време която никой не може да прости - обаче си заслужава. Понякога си заслужава материално, морално, физически и психически да паднеш толкова ниско, колкото не си и предполагал, че можеш - просто защото това е Светът, това е лайняния ви Живот, това е Война и това е Армия все пак. В тези четири неща няма победители. Има само оцелели.

карлово 1998
"Казармагедон" - Мартин Карбовски

п.с. Уникален е!! mellow.gif
dnz
"Който се смее последен - последен се е осетил"
Незнам кой го е казал за пръв път т'ва, но го чух от дядо преди време smile.gif
Sublime
"I have spread my dreams under your feet. Tread softly... because you tread on my dreams." от Equilibrium
CrazyGoD
The only thing, that dead man is, that is better to be alive! (Единственото нещо, което знае мъртвият, е че е по-добре да си жив!)
Full Metal Jacket
Ned
"Никога не се задоволявай да бъдеш дим, когато можеш да бъдеш огън." - Чърчил
"Ако се чувствате добре, не се безпокойте - ще го преодолеете." - Постулат на Боулинг
"Ако нещо върви зле, бъдете сигурни, че то ще стане по-зле!" - Закон на Мърфи
"Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле." - Философия на Мърфи
"Животът е кучка, затова просто се научи да я чукаш."
diabolic
Варварският вожд попита:
- Кои са най-великите неща, които човек може да намери в живота?
...Човекът от дясната му страна вглъбено допи коктейла си от кобилешко мляко и кръв от снежна котка и рече следующето:
- Свежият хоризонт в степта, вятъра в косите ти, отморен кон под тебе...
Човекът от ляво рече:
- Крясъка на белия орел във висините, снегът в гората, истинска стрела в лъка ти.
Вождът кимна и рече:
- Без съмнение, това е да видиш врага си убит, унижението на племето му, скръбта на жените му... Но нашият гост, чието им е елегенда, трябва вярно да ни каже: кое е това, което човек може да нарече най-великите неща в живота?
Гостът мисли дълго и после каза предпазливо:
- Топла вода, добра зъболекарска помощ и мекичка тоалетна хартия...

Тери Пратчет
Sublime
There's a fine line between love and hate
dreben
Kaffee -- I want the truth!
Col. Jessep -- You can’t handle the truth!
Dragster
Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота...

Паулу Коелю
diabolic
„Когато боли, най-нормалното е да плачеш. Ако те боли и не плачеш, значи си се разболял от онази нелечима болест, от която страдат повечето пораснали деца. Къде е миналото? Не може ли да се върна само за един ден там, за да си припомня как се плачеше...“

БЛИЗО ДО СЪРЦЕТО МИ
Художествен пътепис

Николай Фенерски
DarkSol`2Bz
Любимите ми мъдри мисли от любимите ми мъдри хора:

Единствената разлика между мен и анимационен герой е, че аз не съм анимационен.
Серджо

Марче, хубава блузка много ти отива, отивай си и ти с нея yess.gif
Серджо

Ако след 100 години прочета учебник по история. Любимата ми личност от учебника ще съм аз.
Серджо

Или започнете да пазите света чист, или си го вземам обратно!
Серджо
wladi
Tony Montana: What you lookin' at? You all a bunch of fuckin' assholes. You know why? You don't have the guts to be what you wanna be? You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy." So... what that make you? Good? You're not good. You just know how to hide, how to lie. Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie. So say good night to the bad guy! Come on. The last time you gonna see a bad guy like this again, let me tell you. Come on. Make way for the bad guy. There's a bad guy comin' through! Better get outta his way!
CrazyGoD
О, фривилна грухталност! Твоите миктурации са за мен като прърдлени геблеточици по лъргедна пчела... Моля те, о, група! О, мое фунтиуще търлингдроме! И хупшожно ме подрангли с къдравите си биндълуърдли, че инак ти раздирам гоберизрастъците със собствените си блърдлекрунчеони... Шъ видиш ти!!

"Пътеводител на галактическия стопаджия" - Дъглас Адамс
Rolex
Видяхме големия обелиск. Какво да му гледаш на обелиска! Не разбираш йероглифите му. То само англичанинът е способен да зяпа три часа на един камък, без да разбира нещо, но само защото в гида този камък е отбелязан като старина или рядкост.

"До Чикаго и назад" - Алеко Константинов.
Mariyana
Павел Вежинов
"В една тъмна нощ"

… Бях поразен с колко погрешни представи за хората живеем ние в обикновеното ежедневие… Видях най-примитивни чувства, най-феодални разбирания, най-грозен егоизъм у хората, у които съм предполагал висока човешка същност… И обратно — видях истинска човешка душа там, където никой не я подозираше… Отначало това ме поразяваше, но после свикнах…
— Но ставахте от ден на ден все по-печален и по-тъжен — добавих аз.
— Не, не! — възкликна той енергично. — Не мислете, че съм станал някой човекомразец… Аз добре разбрах истината… Човешката душа, потопена в лошото, се свива, задушава се, огрубява или пък започва бързо да се разлага… Това не е нейната естествена среда… Но човешката душа, потопена в доброто, се разцъфва, разхубавява се, от нея още по-бързо започват да отпадат тия пороци, които ти се струват едва ли не вкоренени, едва ли не нейна същност… Аз вярвам твърдо, че когато ние изградим истинско ново общество, хората в него ще бъдат съвсем други — ще бъдат истински нови хора…
— Много съм щастлив! — казах аз развълнувано. — Щастлив съм, че точно вие можете да мислите така!…
— Аз казах, че го вярвам… Да познаваш лошото, не значи да станеш лош… Това значи да виждаш по-ясно истинския път на доброто…
— Вие сте направили чудно изобретение! — възкликнах аз развълнуван.
Той се усмихна тъжно:
— Не, само така ви се струва!… Аз съм решил да унищожа моето изобретение! Твърдо съм решил и вече никой не може да ме върне назад!
dreben
QUOTE(wladi @ May 13 2008, 06:03 PM) *
Tony Montana: What you lookin' at? You all a bunch of fuckin' assholes. You know why? You don't have the guts to be what you wanna be? You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy." So... what that make you? Good? You're not good. You just know how to hide, how to lie. Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie. So say good night to the bad guy! Come on. The last time you gonna see a bad guy like this again, let me tell you. Come on. Make way for the bad guy. There's a bad guy comin' through! Better get outta his way!

уважавам те, задето си публикувал нещо, което наистина ти е харесало, вместо както всички останали тук да публикуваш премъдри мисли и да се правиш на интелектуалец

RESTECPA! :>
starshine
a kakwa premydrost strui ot wogonskata poeziq, postnata ot CrazyGod naprawo ;-)
ae be, wseki se kefi na razlichni neshta.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.