Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Канал #kostenets за n-ти път прецакан
UniBG Forums > Дискусии > Жалби
Scroll_Lock
Днес смятах да пиша тема, но положението се оправи без да се налага....НО излиза че съм се лъгал за това започвам отначало(това което смятах днес да пиша + новото) :

За първи път пиша подобно оплакване може да е малко не подредено и объркано. Тъй като не бях онлайн разполагам само с лог който мога да предам.
Вчера в 23.32 започват да влизат в канал #kostenets непознати хора които се оплакват за направен инвайт от :

sagsa (~SASA@87-126-85-108.btc-net.bg).

Проблемът е че от този адрес е влизано само по това време и не мога да разбера кой точно е. В 23.49 явно вече осъзнал се(защо толкова късно не мога да знам) операторът който е бил онлайн дава бан :

*** Breaker_1 sets mode: +b *!*SASAsa@*.btc-net.bg *** sagsaa was kicked by Breaker_1 (inviter).

Това не му попречва той да си продължава с деструктивната дейност. Хора продължават да влизат в канала. Тъй като както се вижда бана не е по цял хост пича просто си е сменил ника на grsgrsgs. Няколко пъти Оператор-а слага мод +и :

*** Breaker_1 sets mode: +i.

НЕЗНАЙНО защо решава да ги маха за което ще му търся аз лична отговорност(явно е смятал че е отминала "бурята"). В 00.13 някой(същият човек) решава да ме имитира като влиза с ник близък до моя :

[00:13] *** scrol_lock (~gagdsgads@87-126-85-7.btc-net.bg) has joined #kostenets.

Проблемите продължават вълни от недоволни потребители(и с право). В 00:29 моят имитатор е Killed :

*** scrol_lock (~gagdsgads@87-126-85-7.btc-net.bg) Quit (Killed (gibraltar (ti si mega naglo kopele, flooder))).

В 00.35 Breaker_1 е запитан от потребители дали има връзка с инвайт-а, на което той твърдо казва не(доказва го лог-а). Въпреки всичко след 1 мин изяжда и той Кил :

[00:35] *** Breaker_1 (~email@87-126-85-197.btc-net.bg) Quit (Killed (evgeni (abuse!))) НЕЯСНО защо.

В 00.43 Евгени слага 2 Кил на Имитатор-а ми вместо просто да го Gline :

[00:43] *** scrol_lock (~dsafadsfd@87-126-245-235.btc-net.bg) Quit (Killed (evgeni (4upka e mass inviter i abuser by GAD))).

За съжаление лог-а ми свърша тук(той е от бот-а на един приятел, явно е загасен компа) и нямам информация след това какво е станало, но днешния факт е следния :

#kostenets Illegal channel name.

Моля за съдействие всеки който може да помогне. Не е нужно заради един (извинявам се за думата) пикльо да страда цял канал.....Благодаря за всичко предварително.

Така.....след това се намериха добри и разбрани хора и всичко се оправи. Как всъщност стана. Говорех с tux, обясних му и човека фикс канала като ме посъветва ако стане пак слагам си +и -то и един топик, че инвайт-а е фалшив:

[14:31] <[ck]Mastermind> 14:28 (fdgfgd) sega ostava da se opazq ot onova
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:28 (fdgfgd) nqkakyv syvet
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:28 (fdgfgd) kak da stane ? v smisyl ako invite onzi pak?
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:29 (tux) slagas +i i
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:29 (tux) setvash topic ima fake invite za kanala
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:30 ([ck]Mastermind) da smile.gif ok...problema e ako me nqma
[14:31] <[ck]Mastermind> 14:30 ([ck]Mastermind) 6te go zapomnq tova

Всичко добре започнахме да си влизаме. Аз реших да сложа всичките 9 !!!!! IP на този малоумник инвайтер-а за акик:

15:23 -(CS)- 1 red_bul?*!*@* (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 2 red__bul?*!*@* (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 3 *!*@87-126-86-72.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 4 *!*@87-126-86-215.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 5 *!*@87-126-81-209.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 6 *!*@87-126-82-102.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 7 *!*@87-126-85-171.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 8 *!*@87-126-149-254.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 9 *!*@87-126-85-7.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 10 *!*@87-126-83-194.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)
15:23 -(CS)- 11 *!*@87-126-85-108.btc-net.bg (by [ck]Mastermind)

И както си седим вече спокойни влиза точно той. Съответно яде бан...но след малко започват да влизат хора и пак да псуват за инвайт, викам си ОПА тоя започна. Слагам топика, слагам +и. След малко ми се включи X-prank като няма да пиша целият разговор а ще постна част от него :

15:10 (X-PrAnK) tova qsno
15:10 (X-PrAnK) no nqma da ima problemi s kanala
15:10 (X-PrAnK) ako go otvorish
15:10 ([ck]Mastermind) 6te vlizat 100 4oveka i vseki 6te psuva sad.gif s pravo
15:10 (X-PrAnK) slagash edin topic, che se pravi mass fake invite ne po vashe znanie i jelanie i otvarqsh kanala
15:10 ([ck]Mastermind) za invite
15:10 ([ck]Mastermind) kk topica e slojen
15:10 ([ck]Mastermind) mersi

, така и стана махнах +и като остана топика. Малко след това напуснах IRC в смисъла смених си ника и започнах да си играя една игрица. Преди около 30 мин излизам от нея поглеждам в IRC и какво да видя..... :

17:58 ›> Kicks: You were kicked from #kostenets by CS ! the bastard! (Forbidden Channel)

, явно все пак не е било достатъчно.

Е питам какво да направя в този случай???? След като и никой от така уважаваните Админ-и не ми обърна грам внимание(сигурен съм че са били мн заети). МОЛЯ за помощ защото реално погледнато излиза, че няма как да се защитя от това, а и не само нашия канал а който и да е взет на прицел от такъв малоумник !!!
Narf
Заради въпросният red__bull беше наложен на 2 пъти gline на *@*.btc-net.bg.
Flood-и из цялата мрежа и нищо не го спира, така че мога с 99% сигурност да подкрепя тази версия.
Scroll_Lock
Благодаря искенно smile.gif наистина. А въпросният като се прибера(ако го хвана че от тях не излиза sad.gif) ще го оправя smile.gif , че изглежда в IRC, ако някой иска да бъде деструктор .... няма проблеми за това.

P.S. Това не му е първият унищожен канал, като понякога използва доста хитра политика - кара други да инвайт в замяна на @, така хем вълкът сит(канала е форбид), хем агнето цяло(той Gline няма).

Има там едно списъче с 9 IP-та. И на всичките да се даде Gline няма да се сгреши.
Scroll_Lock
Ще добавя още една част от сагата. След като днес няколко пъти помолих НАИСТИНА МОЛИХ за съдействие и той нито веднъж не каза поне "не ме занимавай" преди около 5 мин станаха интересни събития. След като за пореден път не ми отговори реших да влезна с неговия сървер за да следя дали наистина не е тук или просто се прави. Както и предполагах Idle Time беше само минута, за това реших все пак да го следя като стане на 1 сек( да напише нещо) и да го "атакувам". НОООО човека реши че го "флудя" и ме бан wink.gif след малко влезнах с друг ник видимо ядосан и пускам разговора :

20:04 (sadasdsa) vypreki 4e sled malko qvno 4e i tuk 6te bydq ban zaradi "flood" iskam da pro4ete6 nqkolko ne6ta
20:04 (sadasdsa) za6to kato 4ovek vi pomoli za pomo6t nikoga ne deistvate tolkova byrzo kato za ban
20:04 (sadasdsa) forbid ili Glined ili kakvoto i da e?
20:04 (sadasdsa) 4ovek koito i s teb si prave6e byzici t.e. be6 si reg nick blizuk do tvoq se gavri i s men
20:05 (sadasdsa) no qvno tova ne e va65 problem 4e nqkoi prosto ni pravi na maimuni
20:05 (sadasdsa) vie prosot banvate
20:05 (sadasdsa) interesno mi e sega praveiki se na leko razseqn 4e ne si tuk ako pak ti provera idle dali pak 6te izqm ban?
20:05 (sadasdsa) ili i togava nqma da me zabeleji6 kakto sega???

И какъв ли беше отговора smile.gif :

20:05 ›> Server error: Closing Link: 213.145.106.201 (Killed (OS (Glined: zashtoto ne znaete kak da molite,zashtoto ne molite a dosajdate.nikoga ne sam otkazval na pekani users !!!!!!! (2006/11/14 nPu3pa4eTo(nPu3pa4eTo)@OS))))

И за какво??? Че съм искал помощ ЛЮБЕЗНО няколко пъти и не ми е удостоен отговор? Е на колене ли да падна? Да целувам крака? Че някой да ми обърне внимание?
Guest
Az lichno winagi sym bil na mnenie che btc-net trqbwa da sedi s permanenten ban.

Samo ne iskam da mi skachat potrebitelite, na dostawchika, otgore. Nachina, po koito btc sa si naprawili adresite, e predpostawka za non stop flood ot kakwato i gledna tochka da go poglednete.

Dokolkoto znam, na BTC im e prez tribukwieto za IRC, taka che ne wijdam zashto IRC mrejite trqbwa da pazqt btc-aici.
NoEx
QUOTE(Scroll_Lock @ Nov 14 2006, 08:15 PM)
Ще добавя още една част от сагата. След като днес няколко пъти помолих НАИСТИНА МОЛИХ за съдействие и той нито веднъж не каза поне "не ме занимавай" преди около 5 мин станаха интересни събития. След като за пореден път не ми отговори реших да влезна с неговия сървер за да следя дали наистина не е тук или просто се прави. Както и предполагах Idle Time беше само минута, за това реших все пак да го следя като стане на 1 сек( да напише нещо) и да го "атакувам". НОООО човека реши че го "флудя" и ме бан wink.gif след малко влезнах с друг ник видимо ядосан и пускам разговора :
20:04 (sadasdsa) vypreki 4e sled malko qvno 4e i tuk 6te bydq ban zaradi "flood" iskam da pro4ete6 nqkolko ne6ta
20:04 (sadasdsa) za6to kato 4ovek vi pomoli za pomo6t nikoga ne deistvate tolkova byrzo kato za ban
20:04 (sadasdsa) 4ovek koito i s teb si prave6e byzici t.e. be6 si reg nick blizuk do tvoq se gavri i s men
20:05 (sadasdsa) no qvno tova ne e va65 problem 4e nqkoi prosto ni pravi na maimuni
20:05 (sadasdsa) interesno mi e sega praveiki se na leko razseqn 4e ne si tuk ako pak ti provera idle dali pak 6te izqm ban?

20:05 ›> Server error: Closing Link: 213.145.106.201 (Killed (OS (Glined: zashtoto ne znaete kak da molite,zashtoto ne molite a dosajdate.nikoga ne sam otkazval na pekani users !!!!!!! (2006/11/14 nPu3pa4eTo(nPu3pa4eTo)@OS))))

И за какво??? Че съм искал помощ ЛЮБЕЗНО няколко пъти и не ми е удостоен отговор? Е на колене ли да падна? Да целувам крака? Че някой да ми обърне внимание?
*

Показал ти е явно, че няма да ти обърне внимание, но ти си продължил да му досаждаш. Не съм много съгласен с наказанието което си получил, но все пак е начин да ти отвори очите, малко или много.
Guest
QUOTE(Scroll_Lock @ Nov 14 2006, 08:15 PM)

*

mnogo, absolutno mnogo prawilno te e otebal. chesto kazano w tazi situaciq podkrepqm admina. I az da bqh, i az shtqh da reagiram po syshtiq nachin.

Nauchete se, che wypreki wsichko, nikoi operator/administrator ne wi e dlyjen, i che te ne sa s rabotno wreme.

Mnogo pyti sym go kazwal, kogato potrebitelite na tazi mreja zapochnat da plashtat zaplati na po-prawoimashtite, chak togawa shte mojete da dyrjite smetka za towa koi kakwo prawi, zashto go prawi ili zashto ne go prawi.

Hodi pak floodi nqkoi i mu obqsnqwai kak 'go wijdash' hahah smile.gif
Scroll_Lock
Просто исках малко внимание.......ок просто канал е, но е и място където се събираме стари приятели за да си поговорим, ако за вас не е за нас е важен. И някой се опита(и успя) да го унищожи. Аз няма какво да направя по въпроса изпаднал съм в безизходица търся помощ отвсякъде...и навсякъде затварят вратата....че даже ме и бан за да не мога вече да търся помощ. Днес на nPu3pa4eTo му писах 3 пъти. Умолявайки го просто да ме изслуша нищо повече. Така и не ми отговори. Като го флудих ОК така да е било признавам се грешен съм реагира моментално. Малко гадно се чустваш. Значи там е но не му пука за теб. Как да не реагираш малко ядосано дори? Мисля, че ако се поставите на моето място ще ме разберете. НО не е въпроса в това че са ме бан....голяма работа искам просто да си оправя канала, защото нямаме вина за наказанието.

Извинавям се отново за безмислените постове които правя тук но просто съм в безизходица. Въпросът е някой ще помогне ли?
Guest
QUOTE(Scroll_Lock @ Nov 14 2006, 08:33 PM)
Просто исках малко внимание.......ок просто канал е, но е и място където се събираме стари приятели за да си поговорим, ако за вас не е за нас е важен. И някой се опита(и успя) да го унищожи. Аз няма какво да направя по въпроса изпаднал съм в безизходица търся помощ отвсякъде...и навсякъде затварят вратата....че даже ме и бан за да не мога вече да търся помощ. Днес на nPu3pa4eTo му писах 3 пъти. Умолявайки го просто да ме изслуша нищо повече. Така и не ми отговори. Като го флудих ОК така да е било признавам се грешен съм реагира моментално. Малко гадно се чустваш. Значи там е но не му пука за теб. Как да не реагираш малко ядосано дори? Мисля, че ако се поставите на моето място ще ме разберете. НО не е въпроса в това че са ме бан....голяма работа искам просто да си оправя канала, защото нямаме вина за наказанието.

Извинавям се отново за безмислените постове които правя тук но просто съм в безизходица. Въпросът е някой ще помогне ли?
*

Az ne wijdam prichina zashto trqbwa da mu puka za nqkoi, koito mu narushawa spokoistwieto chrez floodene. Drugoto, koeto e, kogato iskash pomosht, ne se wkluchwash na nqkoi s dumite 'imam nujda ot help', da chakash da ti wadqt dumite s chengel. Wkluchwash mu se, pishesh, obqsnqwash, i tolkowa. Ako imash kysmet shte ti se obyrne wnimanie.

Pak ti kazwam, nikoi ne ti e dlyjen, che da si mislish che nepremenno te debnat da pishesh, i da cepqt secundata na dwe s otgowora si. Sega pone ti e dal malko wreme za razmisyl da si preosmislish dyrjanieto ;p
bringer
kat shte e garga ... da e roshawa
{052}
QUOTE(Guest @ Nov 14 2006, 09:17 PM)
Az lichno winagi sym bil na mnenie che btc-net trqbwa da sedi s permanenten ban.

Samo ne iskam da mi skachat potrebitelite, na dostawchika, otgore. Nachina, po koito btc sa si naprawili adresite, e predpostawka za non stop flood ot kakwato i gledna tochka da go poglednete.

Dokolkoto znam, na BTC im e prez tribukwieto za IRC, taka che ne wijdam zashto IRC mrejite trqbwa da pazqt btc-aici.
*

smile.gif Така си е ... В краен слу4аи нека да си влизат с Бнц-та (ако могат да си намерят) Мисля и аз да дам един пример: Потребител сам на СпНет, и преди време както знаете се влиза6е с наи-разли4ни ИП-та , в смисал само "цифрите" бяха променливи,бе6е ми се наложило да вляза в #irchelp за не6то - е това не стана ИП-то на Про-лан бе6е на дк , както и да е , СпНет ве4е са ок , да се надяваме и Бтк да го напраят така (някои ден) smile.gif
Guest
reshenieto .....
Sloji v akick listata na kanala cialoto btk. t.e. zabrani vlizaneto na btk potrebiteli.
Guest
propusnah - sloji i limit na kanala - v sluchai che nekoi iska da vleze da ne moje.shte se poluchi invite za zakliuchen channel. BTK sux
Guest
QUOTE(NoEx @ Nov 14 2006, 08:18 PM)
Показал ти е явно, че няма да ти обърне внимание, но ти си продължил да му досаждаш. Не съм много съгласен с наказанието което си получил, но все пак е начин да ти отвори очите, малко или много.
*

Той е ДЛЪЖЕН да помага - затова са му дадени правата. Писнало ми е от едни и същи гадове-администратори да има n на брой оплаквания и не само никой да не взима мерки, а и във форума да се правите на разсеяни, защитавайки го във всеки един случай и извъртайки нещата с какви ли не глупости. Май наистина се мислите за богоизбрани, а останалите - за абсолютно нисши, срещу които не е нередно да се прави каквото и да е? Вземете се лекувайте, защото няма да стигнете далеч с такова извратено мислене. mellow.gif
Иво
QUOTE(Guest @ Nov 15 2006, 09:06 AM)
Той е ДЛЪЖЕН да помага - затова са му дадени правата. Писнало ми е от едни и същи гадове-администратори да има n на брой оплаквания и не само никой да не взима мерки, а и във форума да се правите на разсеяни, защитавайки го във всеки един случай и извъртайки нещата с какви ли не глупости. Май наистина се мислите за богоизбрани, а останалите - за абсолютно нисши, срещу които не е нередно да се прави каквото и да е? Вземете се лекувайте, защото няма да стигнете далеч с такова извратено мислене. mellow.gif
*

Хахахахах поредния заблуден потребител. Малко факти :

АДМИНИСТРАТОРА НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОМАГА НА НИКОЙ, ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ АДМИНИСТРИРА СЪРВЪРА. НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИСИ ПО ЦЯЛ ДЕН В IRC И ДА ЧАКА ДА ГО ЗАЛИВАТ ЧУЖДИ ПРОБЛЕМИ, КОЙТО ДА РАЗРЕШАВА, САМО И САМО ДА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ ВЪВ ВАШИТЕ ОЧИ.

...па дано да го запомните.
blood
QUOTE(Guest @ Nov 15 2006, 08:27 AM)
reshenieto .....
Sloji v akick listata na kanala cialoto btk. t.e. zabrani vlizaneto na btk potrebiteli.
*

/msg cs akick #Channel add *!*@*.btc-net.bg spammers, flooders & losers!

smile.gif И си готов smile.gif
No Name
Do kolkoto znam toz invite e edin Snow_man s toz nick toi ima6e perm g-line ot edva_li no toi si smenq6e ip=tata i razvalq6e kanali i nickove vaprosniq tvoi mass inviter e sashtiq tai kato znam 4e e na btc i predi e bil na btc i s nqkolko dumi tozi e v mIRC ne da 4ati nito da razviva kanal ili server a da krade nickove i kanali tova mu dostavq udovolstive toi napravi edin script koito go iztegli i toi da mu znae passa toz Snow_man mi se vkliu4i s nekav nick ghasfdg ne6to ot roda i mi vika kvo stava ve tap az sam Snow_man pomni6 li me i vidqh 4e e na BTC s sashtoto Ip koeto dade vaprosniq oplakva4 . Otnostno host-te koito pravqt Btc nemoje ni6to da se napravi moje samo malko vnimanie po tazi tema i spravedlivo perm g-line na cqloto BTC mellow.gif
CucAgMuH
Ima kanali, ima problemi... Az kato idiot pazia edin ot santimentalna stoinost. Reshenieto protiv abusers/inviters/spammers:

CODE
Options: TopicLock, ChanGuard, NoGecos, Verbose, Restricted
Mode Lock: +spntc

Mislya che dori niamam nujda ot nego, no pyk spomenite sa si spomeni smile.gif Vsichko drugo se namira sys notify list, seen, seenserv i elementarnoto /q... ne vijdam smisyl ot ideyata za kanalite... osobenno pri:

CODE
There are 44 users and 23351 invisible on 38 servers
20788 channels formed

Po kanal na user... smile.gif samite pravila na mrejata syzdavat predpostavki za invite.
Guest
-SS- Statistics for domain: btc-net.bg
-SS- Current Clients: 3354 (3056 unique)
-SS- Current Opers: 1
-SS- Max Clients: 3869 on Tue Nov 14 21:11:09 2006
-SS- Max Unique: 3552 on Tue Nov 14 21:24:32 2006
-SS- Max Operators: 1 on Tue Nov 14 10:11:20 2006
-SS- Identd Users: 120
-SS- Non-Identd Users: 3234

Едва ли някой ще изгърми бтк с perm gline . По простата причина че ~ 10% от цялата мрежа са техни клиенти , както и се вижда опери са техни клиенти disagree.gif
RABIES
Голяма дилема - брой или качество ? hmm.gif
DaDiablo
Ще цитирам някой, който го беше казал това в една друга тема(пич няа се сърдиш tongue.gif ) БТК продават интернет, не IRC.
Aaai?
Forfi
QUOTE(zeraful @ Nov 15 2006, 11:33 AM)
Хахахахах поредния заблуден потребител. Малко факти :
АДМИНИСТРАТОРА НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ПОМАГА НА НИКОЙ, ТОЙ Е ДЛЪЖЕН ДА СИ АДМИНИСТРИРА СЪРВЪРА. НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИСИ ПО ЦЯЛ ДЕН В IRC И ДА ЧАКА ДА ГО ЗАЛИВАТ ЧУЖДИ ПРОБЛЕМИ, КОЙТО ДА РАЗРЕШАВА, САМО И САМО ДА ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ ВЪВ ВАШИТЕ ОЧИ.
*

Отговарям на това мнение, но това да не се приема като конкретна забележка срещу zeraful . От два месеца наблюдавам активно този форум и този червения надпис/или подобен/ го виждам в почти всяка тема в която някой моли за помощ. Операторите не били длъжни. Моля хората с по-дълъг "стаж" в УниБГ да се си спомнят какво беше основното изискване нормалните потребители да се "превърнат" в локални оператори.

Цитат на цитат на dlh:
.Да бъдеш IRC Operator,не означава,че просто обикаляш от канал в канал,"убивайки" всеки,който не харесваш.Доста често ще попаднете на
хора,които ще ви задават изключително странни въпроси,но това не означава,че имате право да ги нагрубите или да им се присмеете.Точно обратно,именно отношението към обикновените потребители изгражда един оператор.

Тук цитирам Cannibal

Операторът не трябва да гледа отвисоко на потребителите, да си прави шоу с тях или да им се подиграва, да ги игнорира. Всеки оператор е длъжен доколкото има свободно време да помага на потребителите, отговаряйки на техните въпроси или оказвайки им помощ по принцип. Освен ако съобщенията на прайвит не са безсмислени, обидни, свързани с въпроси описани в помощната секция на мрежата. Би било добре всеки оператор когато има време да прекарва по някой час в някой от официалните помощни канали на мрежата, помагайки на потребителите
....
Не е правилно решение да kill потребител, който Ви flood на private, защото щом ние очакваме нормалните потребители да игнорират flooders, то тогава следва и ние като оператори да правим точно това.

Колко от днешните оператори "работят" по този модел ? Има ги и такива, не го оспорвам, но са прекалено малко ...
До тук с червения надпис.

Друга въпрос: Защо обикновени потребители като мен, нямащи възможност да направят каквото и да било за да помогнат на потребител с клине пишат "празни" мнения в темите, а освен това в част от случаите дори обиждат доста активно търсещия помощ?
DaDiablo
QUOTE(Forfi @ Nov 15 2006, 10:19 PM)
Друга въпрос: Защо обикновени потребители като мен, нямащи възможност да направят каквото и да било за да помогнат на потребител с клине пишат "празни" мнения в темите, а освен това в част от случаите дори обиждат доста активно търсещия помощ?
*

Защото и на обикновенните потребители им е дошло до ... (не колкото на операторите и администраторите, но ..) от такива, които "реват" във форума, че имат к-лайн, г-лайн или каквото и да било и след като им го махнат или изтече започват отново с инвайта, флууда, спама и т.н. Не казвам, че всички са така, но не са малка част тези които го правят(за съжаление)
Narf
Тук цитирам Cannibal
*

Цитираш NightWish.

*

Дефиниции за това какво трябва и не трябва да прави един ircop има много. А и както знаем - в UniBG всичко е изкривено.
Иво
Отговарям на това мнение, но това да не се приема като конкретна забележка срещу zeraful . От два месеца наблюдавам активно този форум и този червения надпис/или подобен/ го виждам в почти всяка тема в която някой моли за помощ. Операторите не били длъжни. Моля хората с по-дълъг "стаж" в УниБГ да се си спомнят какво беше основното изискване нормалните потребители да се "превърнат" в локални оператори.

Цитат на цитат на dlh:
Тук цитирам Cannibal
Колко от днешните оператори "работят" по този модел ? Има ги и такива, не го оспорвам, но са прекалено малко ...

*

И след като така цитираш на ред покажи ми как ще определиш дали времето е свободно или не и къде точно видя задължаване на някой да помага. Това "Всеки оператор е длъжен доколкото има свободно време" едва ли можеш да им държиш сметка дали им е свободно или не.
А да и още нещо, в червеното надписче, което така ти бърка незнайно къде :> има една думичка АДМИНИСТРАТОР, оператор не съм споменал никъде. Говорим за администраторите, не за операторите, макар, че и те не са длъжни. Та да :> не случайно го написах толкова червено и толкова голямо.
И след като така цитираш намери дефиниция какво е длъжен един администратор, повтарям администратор, не оператор.
И аз не се заяждам.
Ааааи ?
Forfi
QUOTE(Narf @ Nov 15 2006, 11:10 PM)
А и както знаем - в UniBG всичко е изкривено.
*

Точно това имам предвид.

QUOTE(zeraful @ Nov 15 2006, 11:16 PM)
И аз не се заяждам.
*

Напротив - ти се заяждаш. Ако не се заяждаше нямаше да споменеш къде ми бърка, а щеше да застанеш на моята позиция. Не се знае кога, ще дойде момента ти да се нуждаеш от помощ. Дано тогава да има администратор/оператор, който да ти помогне вместо да ти сложи клине защото си се осмелил да го притесниш.
Scroll_Lock
Интересното поне за мен е, че аз продължавам да си имам бан smile.gif

02:59 -> -irc.nbu.bg- *** Banned flood
02:59 ›> Server error: Closing Link: 127.0.0.1 (*** Banned )

Като флуд-а, както казах е даване на 4-5 whois-a на въпросният админ/опер и аз не знам smile.gif cool а :Р Не че ми пука, дори и не искам да ми го маха....просто се чудя как за някои не им се занимава(the real abusers), а за други които просто ЛЮБЕЗНО(наблягам) иска да им се помогне го правят с голяма охота smile.gif Замислете се, защото каквито Online такива и Offline smile.gif разбира се това не е мой проблем.

Ще помоля модератор-а да затвори темата...мисля че каквото имаше се обсъди.

Благодаря на всички които се включиха ОСОБЕНО на този гледащи истински внимателно на проблема smile.gif на другите...... Успех
DeStRuCti0N
mi ti si nameril ot koi da iskash pomosht...
v taq mreja ot support-a ima samo nqkolko choveka, koito sa tochni i koito si gledat rabotata...

p.s.
rabotata na admins/opers ne e da pomagat na users, taka che nedeite da citirate razni gluposti.
silence
QUOTE(DeStRuCti0N @ Nov 16 2006, 10:42 AM)
mi ti si nameril ot koi da iskash pomosht...
v taq mreja ot support-a ima samo nqkolko choveka, koito sa tochni i koito si gledat rabotata...

p.s.
rabotata na admins/opers ne e da pomagat na users, taka che nedeite da citirate razni gluposti.
*

За админс, окай, те се занимават със сървар съпорта. А каква е функцията на операторите? Защо в останалите ... наистина големи ирс мрежи "Оператор" се тълкува като "съпорт"? Че ако не операторите, кой да помага на юзерите? Всички сме изпадали в ситуации, в които имаме нужда от помощ. Не мисля, че "Това не е моя работа" или направо килл, защото не му се занимава е правилното отношение към клиента, защото ние-потребителите сме един вид клиенти на тази мрежа. Не ми казвай, че всичко се дължи на добра воля. Имай в предвид, че 90% от сърварите на тази мрежа са исп-базирани. Ще ми кажеш ли, че на 50% от администраторите на тези сървари не им се плаща за вършената работа? И все пак не забравяйте факта, че UniBG би трябвало да значи United BG, нищо че е започнато като University BG. Къде е обединението? Не се ли дракат администратора на х сървар и у сървар? Няма ли разграничение, и то голямо, между Администратори/Оператори и обикновенния потребител? Ако ще наистина подържате по-горните твърдения, то ще е по-добре да се преименува мрежата от UniBG на DistBG - Dist - Distruction.
Narf
QUOTE(HellRazor @ Nov 17 2006, 01:35 PM)
Че ако не операторите, кой да помага на юзерите?
*

Други users, които имат знания и желание за това - за това са направени помощните канали от сорта на #irchelp.

Всички сме изпадали в ситуации, в които имаме нужда от помощ.
*

Да, но помощта, която ние искаме е за забравени пароли, махане на банове, etc.
Такива неща не е редно да се правят в една нормална мрежа - всеки е длъжен сам да отговаря за действията си и за опазването на паролите си.
Аз като ircop в малка tech-oriented мрежа за 2 години съм видял 2 drop-а на псевдоним и ~10 на канали - всичките бяха наказателни мерки.

Не мисля, че "Това не е моя работа" или направо килл, защото не му се занимава е правилното отношение към клиента, защото ние-потребителите сме един вид клиенти на тази мрежа.
*

Клиенти ставаме, когато започнем да плащаме, а не когато ползваме безплатна услуга. Но за kill-а си прав - може да се ползва ignore.

Имай в предвид, че 90% от сърварите на тази мрежа са исп-базирани. Ще ми кажеш ли, че на 50% от администраторите на тези сървари не им се плаща за вършената работа?
*

Не всички администратори реално работят в ISP-тата, от които са пуснати сървърите им. А и дори при това положение - на тях им се плаща за работата в ISP-то, а не за чат.

И все пак не забравяйте факта, че UniBG би трябвало да значи United BG, нищо че е започнато като University BG.
*

Кой казва, че би трябвало да значи това?
Започната е като University BG и така и трябва да се казва, въпреки, че са останали малко университетски сървъри(всъщност като се замисля май е само irc.tu-varna.edu). Как вие тълкувате и изкривявате името си е ваш проблем.
Иво
За админс, окай, те се занимават със сървар съпорта. А каква е функцията на операторите? Защо в останалите ... наистина големи ирс мрежи "Оператор" се тълкува като "съпорт"? Че ако не операторите, кой да помага на юзерите? Всички сме изпадали в ситуации, в които имаме нужда от помощ. Не мисля, че "Това не е моя работа" или направо килл, защото не му се занимава е правилното отношение към клиента, защото ние-потребителите сме един вид клиенти на тази мрежа. Не ми казвай, че всичко се дължи на добра воля. Имай в предвид, че 90% от сърварите на тази мрежа са исп-базирани. Ще ми кажеш ли, че на 50% от администраторите на тези сървари не им се плаща за вършената работа? И все пак не забравяйте факта, че UniBG би трябвало да значи United BG, нищо че е започнато като University BG. Къде е обединението? Не се ли дракат администратора на х сървар и у сървар? Няма ли разграничение, и то голямо, между Администратори/Оператори и обикновенния потребител? Ако ще наистина подържате по-горните твърдения, то ще е по-добре да се преименува мрежата от UniBG на DistBG - Dist - Distruction.
*

И кое действие по-скоро изисква операторска помощ ?

Забравяне на id или perm парола, на ник или канал ?

Задълженията на операторите се свежда в наблюдение правилното функциониране на мрежата и предпазването й от разни олигофренчета с мания за величие, който тръгват да флудят, инвайтват. Да ти окажат помощ си е лично техен избор и отказа на такава не дава право автоматично да си търсиш правата тук, че оператора Х не иска да ти смени идент паролата, защото ти си бил толкова глупав, че да си я забравиш. Може би, операторите щяха да помагат, в по-голямо число, защото има такива който и сега помагат, ако всекидневно не ги заливаха хиляди молби да се сетне еди каква си парола, да се сложи Noexpire, неща който са станали единствено поради вашата немарливост. Щяха ли да ви откраднат канала ако не ползвахте скриптове с backdoors, щяха ли да ви земат канала, ако внимавахте кой адвате и на кой си раздавате founder паролата. Щеше ли ника ви да е неизползваем ако се стараехте да си помните идент и перм паролата ? До тук не виждам нищо за което операторите да са ви виновни. Сетете се, че и на тях им писва да решават чужди грешки.
А до колко това кой с кого се кара, сещаш се, че по някога не можеш да си избираш колегите. А това до колко някой може да се сработи с екипа си е тяхна грижа. Едва ли очакваш това да стане като едно голямо щастливо семейство.
Разграничение има, но това разграничение го направихте вие, който всекидневно сипете клевети срещу някой, който му е сложил gline, килнал го е или му е дропил ника, защото виждате ли той бил направил малко инвайт, но имало други който правили повече и защо той трябва да го отнася а пък другите не. Или той не бил направил нищо и администратора е решил точно с него да се заяде. Сещате се, че и те са хора и това как ще се отнасят с нас зависи единствено как ние се отнасяме с тях. Или ми кажи, че днес ако 30 келеша с IQ на коркова тапа те напсуват ти след 10 минути ще тръгнеш да помагаш на някой който ти говори на wa, ma, ba... ?! Или пък ще предпочетеш да помогнеш на някой като в същото време откажеш да говориш с приятел, който не си виждал известно време ?
Мня, осъзнайте се малко и спрете да изисквате нещо, което нямате право. Приемете, че операторите/администраторите са хората, който ще ви Kill-нат, сложат k/g:line, ще ви форбиднат ника или канала, ако нарушите правилата на мрежата, НО същевременно те не са длъжни да ви оказват никаква помощ, ако не желаят. Още веднъж повтарям, че оплакваният свързани с пароли на разни никове и канали са си единствено ваша грижа и единствено вие сте си виновни, че не ги помните.
Ай ?
silence
Ъхъ ясно. Значи правилно съм си мислил, а не неправилно. Мислех,че юзер съпорта е слаб, а то го нямало wink.gif Както и да е, да сте живи и здрави. biggrin.gif
OgiDogi
QUOTE(zeraful @ Nov 15 2006, 11:33 AM)
...ЧУЖДИ ПРОБЛЕМИ, КОЙТО ДА РАЗРЕШАВА,...

*

Аз нямам проблеми с БТК, които да разрешавам. Такива явно имат администраторите на UniBG, но не си правят труда да ги разрешат и аз съм засегнат от това, нека го наречем "безхаберие".

От всичко, написано от теб, разбрах и запомних следното:

1. не правиш разлика между "КОЙТО" и "КОИТО", т.е. си от онази група хора, пишещи странни думи от рода на "инсталаций", "презумпций" и други подобни biggrin.gif
Ако търсиш "ударено И" - ето ти едно малко и едно главно, копирай и използвай на воля: ѝ Ѝ
Прояви малко уважение към родния си език и вземи да го научиш, моля!
Във връзка с това, за латинопишещите - вие не сте българи. Оправданията за липса на кирилизация са излишни, разгледайте бутоните за форматиране.

2. не осъзнаваш ситуацията, в която ще изпадне UniBG заради твърдоглавието и некадърността/мързела на администраторите.

Хайде, със здраве.
Иво
Ох, поредния недоволен потребител на БТК-а. Говориш за моята езикова култура, а твоята преценка в коя тема какво да пишеш къде замина ? Как реши, че трябва да пишеш за бтк-а в тема за канал ? БТВ ти кой беше, че ми държиш сметка как пиша ? Учител по български ? Комплексар некъф ? Или и ти си от 14 годишните безгрешни чатърчета ? Моля те, ако нямаш какво да кажеш по темата - задръж си плоската преценка за себе си.

п.с.
следващият път тази енергия, коЯто използваш за да се опитваш да плюеш по хората, може да я вложиш в нещо доста по-полезно. Примерно да използваш търсачката и да потърсиш темите за БТК-а, да видиш колко такива теми има.

И какво ще загуби УниБГ ? Теб ? Мен ? Тях ? На кой мислиш, че му пука ?

Да обобщим ... от малкото написано от теб разбрах следното :

1. Ти си човек с мания за безгрешие и/или комплексар търсещ начин да изгрее и натрупа малко слава на гърба на другите.
2. Липсва ти коОрдинация, след като пишеш в темата нещо съвсем различно :> ... ти си знаеш и караш на тема БТК-а
3. Идея си нямаш къде се намираш.

и да... със здраве ...
DarkSol`2Bz
QUOTE(OgiDogi)
Такива явно имат администраторите на UniBG, но не си правят труда да ги разрешат, и аз съм засегнат от това, нека го наречем "безхаберие".

1. ЗА ТЕБ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК НИЩО ЛИ НЕ ОЗНАЧАВА ?
2. НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА СЕ СЕТИШ, ЧЕ ПРОПУСКАЙКИ ЗАПЕТАЯТА ТАМ, УНИЖАВАШ СЕБЕ СИ И СТРАНАТА, В КОЯТО ЖИВЕЕШ ?
3. И НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙ!

QUOTE(OgiDogi)
2. Липсва ти координация

1. ТИ ГЛУПАВ ЛИ СИ КАКЪВ СИ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ ТАЗИ ДУМА СЕ ПИШЕ С ДВЕ "О" ?
2. И ПАК ТИ УВАЖАВАШ ЛИ ПОНЕ МАЛКО БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК ?

ПОСЛЕПИС:

Редактор ли си нещо Ъ? blink.gif
blood
Драги ми OgiGay, пардом - OgyBogi или там както си, за всеки един, който поне малко си има уважението ще знае, че изреченията в българския език, на родната ти страна, твоята република - започват с ГЛАВНА БУКВА.
Това са тези буквички които са по-големи от малките, като пример:

Малка буква : а;б;в;г;д;е;ж;з;и;й;к;л;м;н;о;п;р;с;т;у;в;х;ц;ч;ш;щ;ъ;ь;ю;я !
Главна буква: А;Б;В;Г;Д;Е;Ж;З;И;Й;К;Л;М;Н;О;П;Р;С;Т;У;Ф;Х;Ц;Ч;Ш;Щ;Ъ;*;Ю;Я !
Самоуважай се дете, това до никъде няма да те закара...
Не знам като какъв се възприемаш, но след като не се самоуважаваш не знам какво остава за другите.. Ами близките ти? След години, когато пораснеш голям ти ще затънеш. Как ще си имаш вяра ? Какво мислиш да правиш, как ще се справяш? Това е проблем, който трябва да се реши ! Мога да ти препоръчам добър психиатър.

Затова пиши новите изречения с главни букви и ще преуспееш(Макар, че не ти се отдава)

Във връзка с това, за латинопишещите - вие не сте българи. Оправданията за липса на кирилизация са излишни, разгледайте бутоните за форматиране.

Mнеее, те са индичикуминакайци и чакат да ги светнеш, че не са българи.
OgiDogi
QUOTE(zeraful @ Dec 2 2006, 12:05 AM)
Ох, поредния недоволен потребител на БТК-а. Говориш за моята езикова култура, а твоята преценка в коя тема какво да пишеш къде замина ? Как реши, че трябва да пишеш за бтк-а в тема за канал ?

Трудно се пише в затворени теми, ако нямаш специални права за това.

QUOTE(zeraful @ Dec 2 2006, 12:05 AM)
БТВ ти кой беше, че ми държиш сметка как пиша ? Учител по български ?

До някъде позна. Учител, да.
Не виждам, кое може да се нарече "оплюване", при това - енергично. То, гузният бягал, без да го гонят...

И за разлика от 14 годишните "чатърчета", ползвам IRC за комуникация с друга цел.

@blood: С какво толкова те засегнах, та чак обърка правописа на pardon? И защо реши, че продължението на едно изречение, дори и да е във вид на изреждане на нов ред, трябва да започва с главна буква?
^Soultaker^
ее ся потребтелите на Бтк които са невинни ще намажат БАН зарад някакви тъпи инвитери dry.gif Ми и на мене ми са чати а иам бан от няколко дена баси докога.... Поне кажете кога ше го махате rolleyes.gif rolleyes.gif
NoEx
Много се откланяте от темата, а и доколкото си спомням канала беше оправен.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.