Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Ауто-бан за канал България ?
UniBG Forums > Дискусии > Жалби
Sir_Topper
Здравейте!
В нашата интернет зала имаме БТК ADSL от една седмица.
Не щеш ли един красив ден (преди 2-3 дни) се оказваме с перманентен бан в канал #bulgaria
Съобщението беше от рода на "Autoban spam". Не мога да го уточня, защото вече пък имаме и G-Line заради open proxy.
QUOTE
[20:49] -irc.bitex.com- *** Banned: Open Proxy found on your host. Please visit www.blitzed.org/proxy?ip=213.91.230.131 for more information. (2005/11/18 20.42)

На споменятия в лога адрес има културно обяснение:
QUOTE
Performing a lookup on the IP address 213.91.230.131.

The IP address 213.91.230.131 has never been in our blacklist nor has it been submitted for scanning.

Email?
If you are reading this page as a result of your email being bounced, this suggests a mistake or misconfiguration at the receiving site - 213.91.230.131 has never been present in our blacklist. You should contact the site you are trying to send email to by other means, as we cannot help you further.

IRC?
If you have just received this message after being banned from an IRC network it may take a few moments for your IP address to be submitted. Please refresh this page in a few minutes. It is also possible the IRC network is making use of our BOPM software but not contributing proxies to our OPM blacklist, in which case we cannot help you, you must talk to the administrators of the IRC network you were trying to connect to.

Ако някой има против ADSL-а да се обади на БТК. Ако DSL модема се таксува като open proxy...
Сега искам да помоля уважаемите админи да погледнат нещата, защото ние сме зала и така просто не можем да работим.

Не коментирам кой, кога, защо, как си конфигурирал сървизите. Но вече става нетърпимо. Ще се въздържа от други епитети

Предварително ви благодаря.
dlh
Бана в #Bulgaria няма да коментирам, то си пише защо е.

The IP address 213.91.230.131 was submitted to us for scanning by a bopm reporter. We performed a scan of it at 2005-11-18 18:48:04 GMT and found no evidence of an open proxy.

За това, обаче, ще кажа на когото трябва... но преди това един въпрос - с динамично IP ли сте?
Sir_Topper
Не, със статично сме.
А ми разяснете какъв е този auto-ban?
Скриптовете едва ли са заразени, защо се саморазрхивират
Направо кажете какво е, за да го оправим, ако не е някой клиент, който е теглил майната на канала.

Благодаря
dlh
В #Bulgaria от доста време не действат оператори, ботовете действат със скриптове. Най-вероятно някой от потребителите ви е съгрешил нещо, с някоя рекламка например.

Бановете там, доколкото знам, не са перманентни.

Предадох за проблема със сканирането, макар да не ми е много ясно как се е получило, но пък все пак говорим за софтуер smile.gif
Sir_Topper
Благодаря за бързата рекация.
Бана в България все още е на ауто:
[01:47] * Demonaz sets mode: +b *!*@213.91.230.131
[01:47] * You were kicked by Demonaz (banned:spammer detect - !autoban! (oop say.))
При положение, че само аз съм в чата в този час и влизам с чисто-новичка mIRC
dlh
Хм, явно за този бан ще трябва да говориш с OOP.

А за g-line - махнете проксито, което ползвате в залата. Така няма да ви засича BOPM бота.
ban-kick
аплодисментиsmile.gif
wladi
Бравооо smile.gif)
ban-kick
smile.gif)
Narf
QUOTE(ban-kick @ Dec 1 2005, 03:08 PM)
smile.gif)
*


Пак си пълен offtopic.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.