Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Книги
UniBG Forums > Отдих и забава > Словото, Музиката, Изображението
Страници: 1, 2
demond
след като вече чухме кой на колко годинки е, каква ОС ползва, какъв телефон има, кой номер прашки носи и коя му е любимата ИРЦ команда:

я си кажете, кой какви книжки чете?
Mariyana
Какви книжки ? Като жанр? Като автори?
Любими? Моментни?

Иначе винаги съм казвала, че Павел Вежинов си остава моя любимец. Кой книги...ми всичко негово съм чела. Като жанрове - не мога да определя, това са ми хипер размити понятия.
Иначе за отделни автори много мога да кажа, лошото е примено ако трябва да дадеш преценка по 1 книга, защото трудно може да оцениш цяло едно творчество на базата на една единствена книга, дори и тя да е останала най-прекрасното нещо, което си чел до сега.
За момента се боря с тех. литература иначе като странично книжле съм подхванала от близо 100 години и не мога да си завърша "Добре дошъл в маймунарника", но да мн добра книжка smile.gif. Мисля скоро да се върна и към приказките ....издирих си някакво ново издание на 1001 приказки от шехерезадата tongue.gif да преслушам, кое баш му е различно.
Ам комиксите броят ли ?
demond
mariana, vsichko napechatano na hartia se broi - bez vestnici i telefonnia ukazatel

btw chestit nov avatar, mnogo po-dobyr izbor ot lame animated gif (cvetcheto v podpisa e okay)
Mariyana
Куул, добавям комиксите на Мики Маус имах цяла КАМАРА едно време smile.gif.

Данке за аватара wink.gif.
Pe666o
Напоследък само учбници по Биология и Химия... disagree.gif Иначе последното, което прочетох и ми хареса беше "Английският пациент", "100 години самота" (което бтв май още чета...), "Шифърът на Леонардо". До скоро бях фен на Дюма...но прочетох доста негови книги (Граф Монте Кристо...Тримата Мускетари (всичките 4) и т.н.)и ми омръзна..smile.gif. Сега ме блазни една "Сексус" на Хенри Милър tongue.gif
NoEx
Последно прочетох "Стръв? Клъв! ... и в тигана!", много добра книжка.
zeraful
Предимно Стивън Кинг...

напоследък съм минал нещо на "Библиотека Галактика" ( по-големите ще ме разберът)

в близките две седмици минах...

"Отровата на Алкория"
"Денят на Трефидите"
"Мълчанието на агнетата"
"Червения Дракон"
"Ханибал"

и сега пак май ще захващам или "Куджо" или "Гробище за домашни любимци"
misterios
Mmmmm ne sam viarval che nekoi shte zadade vapros koi kakvo chete.

Na men nai mnogo mi haresva Hristo Kalchev a sashto taka i romanite ot tozi janr

Taka che kazvam Hristo Kalchev

Mir na praha mu
[FONT=Times]
DeStRuCti0N
Ерих Мария Ремарк, Джеймс Клавел, Морис Льоблан, Дан Браун и т..н.
До някъде Емил Зола, де Спиноза, Балтасар Грасиано, Корнелиус Агрипа, Ницше и т.н.
Маркиз дьо Сад е доста интересен, но имам само 2 негови произведения :>
От съвременните български автори - Христо Калчев
Стилово съм хамелеон - от класически произведения през креминалета, археология, история, мистика... до фентъзи.
DarkSol`2Bz
Последната 1 година:

1. Neil Strauss (Style) - The Game

2. Бэндлер Р. & Гриндер Джон - Из лягушек - в принцы

3. Алекс Лесли - ЖЖизнь без трусов

4. John Alexander - How To Become An Alpha Male

5. David DeAngelo - Double Your Dating

6. Анатолий Протопопов - Трактат за любовта, как я разбира ужасния досадник

7. Виктор Суворов - Аквариум

8. Mystery - Mystery method

(и още четири, които няма да споделя)
smile.gif
CrazyGoD
И аз като Зерафул съм фен на Стивън Кинг, прочел съм повечето му романи.. Падам си по предимно по окултски книги, независима на кой автор е. Харесвам също и криминалета wink.gif Наскоро си намерих една много интересна книга, но я няма никъде в България и смятам да си я поръчам от Лондон, ако все пак попаднете на нея Моля ви пишете ми (книгата се казва "Born of the night" на Joseph Vargo)
spasko
Тютюн
S-s-ex`
Единствените книги, които чета и съм чела са написани от Стивън Кинг, Питър Строб, Кристофър Флауър (автори, които препоръчвам на всеки) .. thumbsup.gif
Spinefarm_Rec
Обичам митология и исторически книги. Нямам определени любими автори. Харесвам Богове, Гробници и учени, Аз, Клавдий, Нерон, Октавиан Август и така нататък smile.gif
Elerina
Всичко чета - книги, вестници, списания, опаковки на прах за пране, табелките по улицата, надписите в автобуса... smile.gif

Всъщност предпочитам книгите да не са за индианци или розови романчета, всичко друго го ядвам, в зависимост от настроението (затова и все чета по 3-4 книги наведнъж).
dlh
Последните книги, които прочетох, са "Цифрова крепост", "Метеоритът" (двете на Дан Браун) и "Вълчи капан" по записките на Христо Калчев. Сега съм захванал "Дневникът на един маг" на Паулу Коелю.
LordDoskias
Uncle Festers Home Workshop Explosives - upped by blindreeper.pdf
Que.Certified.Ethical.Hacker.Exam.Prep.Apr.2006.chm
Addison Wesley - TCP-IP Illustrated Volume 1.chm

ob6to vzeto tiq trite dyv4a za sega
ill`
Чакате ли ме с нетърпение да се изкажа? tongue.gif
nik666
Десния ми крачол тръпне от нетърпение tongue.gif
CrazyGoD
Сега чета една доста интересна книжка "ТЯ" на Хенри Хагард. Доста интересно фантастично романче. Ако я намерите някъде ви я препоръчвам wink.gif
ill`
Аз пък чета "Пътят към София" на Стефан Дичев. Напоследък наблягам на българската литература, но нямам много време за четене sad.gif Преди ме беше обзела манията Стивън Кинг, докато не прочетох всичко негово, което успях да намеря. Чета всичко, което си има добър сюжет и е написано както ми харесва smile.gif Едновременно с "Пътят към София" много се забавлявам на "За кого бие камбаната" на Хемингуей (става дума за гадните лоши фашисти).
Препоръчайте ми хубава българска книга с историческа насоченост. Благодаря.
RABIES
Конкретизирай "историческа насоченост" , коя част от българската история те интересува най-много ?
Konqueror
Двете книги които прочетох на скоро са :

"Властелина на пръстените" за 7 път и " Шифърът на Леонардо"
DORKY
Обичам да чета обаче от скоро не намирам време пък и вече мищто не ми е интерестно ...обаче от време на време чета Зеленият Път-Стиван Кинг..интерестна книжка
ill`
QUOTE(RABIES @ Dec 25 2006, 01:59 PM)
Конкретизирай "историческа насоченост" , коя част от българската история те интересува най-много ?
*

Периодът от падането под робство до наши дни.
RABIES
QUOTE(ill` @ Dec 26 2006, 12:54 AM)
Периодът от падането под робство до наши дни.
*

Не зная дали ти допада малко по-научна литература, но ако ти харесва бих ти препоръчал да прочетеш "Непознатата България. Хора и събития 1878-1945", "България през XIV-XV век" също интересна книга с подробности около падането ни под турско робство. Всъщност книгите са много с такава тематика, смятам да спра да изброявам, тъй като не зная дали научната литература те влечеsmile.gif
nik666
"Популационна динамика и национална сигурност".
Интересна книжка, дава ми хляб за дипломната работа.
koz_za_avril
Любими книги са ми "Тъй рече Заратустра" на Ницше (има неща, които не харесвам в теориите му, но за сметка на това стилът му на писане е отличен и не за всеки разбира се), "Демонът и Сеньорита Прим" на Коелю, биографията на Николо Паганини, написана като роман от Ендре Барат, "Паганини - Дяволският танц", а сега чета още веднъж учението на Абрахам представено от Естер и Джери Хикс, а книгата се казва "Поискай и ще ти бъде дадено". book.gif
Poltargaista
Не знам...всичко чета поначало...

"Летище", "Цифрова крепост", "Хари Потър и нечистокръвния принц" и други smile.gif
SkinHeads
Shifyra na Leonardo, Shestoto Kleimo, Krystnikyt i ILIADA
AsH_
Предимно възрожденска литература..
WeaponS
QUOTE(ill` @ Dec 23 2006, 01:41 PM)
Препоръчайте ми хубава българска книга с историческа насоченост. Благодаря.
*

Препоръчвам ти "Златният век" понеже е велико да се види как една личност обединява един цял народ.

Върпосът иначе е много обширен.Книгата която бих могъл да чета винаги с удоволствие или поне една от книгите е "Шогун" понеже Джеймс Клавел е невероятен познавач на азиатската култура.Това може да си види и в други негови произведения като "Цар Плъх" или "Тай-пан".От криминалетата свалян шапка на Реймънд Чандлър романите му са жестоки.Поне за мен няма друг стил на писане като неговият.Има разбира се и други криминалета като на Хамет и Чейс но те бледнеят някак си пред Чандлър.За онова неразбираемото и страшното разбира се Стивън Кинг най-много успява при мен.Но има и автори като Едгар Алън По които са така да се каже в основата на този жанр.Мисля даже че Стивън Кинг взаимства доста неща от него.Много са авторите които харесвам наистина цяла плеяда не мога да не спомена и Александър Дюма,Артър Конан Дойл,Жул Верн и т.н.Наред с тези неща свалям шапка и на онези детски писатели които така да се каже са ми "отворили" очите за необятният свят на книгите.А именно Аастрид Линдгрен,Селма Лагерльоф,Джани Родари,Вилхем Хауф и още много други.Радвам се че че книгите присъстват в живота ми и искренно съчуствам на тези които не са се докоснали до този океан от познания.
Sameveel
Ами аз сега чета "Голият обяд" на Уилям Бъроуз.
nik666
"Радикалдемократизмът. Опит за либерално политическо поведение в България"
За съжаление съдържанието се оказа доста по-скучно от заглавието.
Sameveel
"Нощем с белите коне"
Павел Вежинов
Mariyana
QUOTE(Your^mind^f @ Jan 23 2007, 10:15 AM)
"Нощем с белите коне"
Павел Вежинов
*

Като човек изчел цялото му творчество мога да твърдя, че този роман му е най не успешния според мен smile.gif. На фона на всичко останало не мога да разбера защо точно този тъпите секънд хенд хора (критиците) го преценяват като най-успешен. pardon.gif
Явно не разбирам wink.gif.

Едит: Опс пропуснах "Малки семейни хроники" едвам го завърших, тва е по зле и от "Нощем с белите коне". Явно ме дразни факта, че само него сочат знам ли pardon.gif
Sameveel
QUOTE(Mariyana @ Jan 23 2007, 10:33 AM)
Като човек изчел цялото му творчество мога да твърдя, че този роман му е най не успешния според мен smile.gif. На фона на всичко останало не мога да разбера защо точно този тъпите секънд хенд хора (критиците) го преценяват като най-успешен.  pardon.gif
Явно не разбирам wink.gif.
*

Защо пък ти трябва да го разбираш? pardon.gif
А на мен въобще не ми дреме за "тъпите секънд хенд хора (критиците)"... Точно тези преценки на кой автор, кое произведение, какво било и какво-не, ме дразнят. Знаели са те какво му било на автора като го писал, ровят се какво е имал предвид и т.н. На тях нещо не им се връзва или леееко им убягва и хоп, следва заключение-това не е от добрите му произведения! Пълни простотии! При положение, че всеки възприема нещата по различен начин... rolleyes.gif
Аз също съм чела доста от неговото творчество и за мен той е скъп автор. В момента чета тази и споменавам нея wink.gif
^AzazeL^
Джеймс Хадли Чейс, Стивън Кинг а също имаше и една поредица детективски романи за един разследващ адвокат на име Пери Мейсън, но забравих автора sad.gif
Konqueror
Сега чета "Изкуството на лъжата" на Кевин Митник познат на всички в компутърните сфери smile.gif
CrazyGoD
Почнах да чета "Фауст" на Гьоте. Много интересна книжка, доста пъти бях слушал историята и реших, че е време да я прочета. Надявам се тая вечер или утре най-късно да съм я свършил biggrin.gif
Janaa
Последната книга,която прочетох беше "Смъртта на големите босове" - интересна книжка...
Mariyana
"Малки богове" - Тери Пратчет (поредицата е "Истории от света на диска") Поне мен адски ме забавлява ето едно малко цитатче (ще едитвам за да добавя и още)

"Брута познаваше камилите. В бабиното му село имаше няколко. Тук обаче те бяха поне стотина, жалваха се като несмазани помпи и миришеха на хиляда влажни килима. Мъже в джелиби крачеха между тях и от време на време ги удряха с пръчки, което е всепризнатия начин да се погодиш с камили. Брута се промъкна до най-близкото животно. Едун мъж привързваше бутилка с вода около гърбицата й.
- Добър ден братко - рече Брута.
- Върви на майната си - отвърна мъжът, без да поглежда назад.
- Пророкът Абис ни учи (гл. XXV, стих 6): "Горко му, който мърси устата си със сквернословия, защото думите му ще бъдат като прах."
- Наистина ли? Е, значи и той да върви на майната си - отвърна мъжът разговорчиво." biggrin.gif
hatred
След дълга пауза от нечетене на книги, ми попадна "Цената" на Марко Семов. Или както се знае по света "The Price". Книгата беше страхотна, разказвайки живота на малад лекар, който се извисява да стане един от най-добрите хирурзи в света, след като минава през ужасни перипетии в чужбина. Защо "Цената"? Защото се разказва за цената на един живот. Цената на всичките рискове, породени от желанието за осъвършенстване. Цената на това да напуснеш родината си. И как някой неща са безценни, и тя винаги остава в сърцата ни. Книга, която бих препоръчал на всеки.
На тези, които си мислят, че живота зад граница е песен, за да видят както всъщност е той. И на тези, които са зад граница. За да видят как една съдба е описана в книга. В интерес на истината книгата е посветена на българин, който в крайна сметка успява да бъде един от водещите кардиохирурзи във Франция и Европа.

След сблъсъка ми с Марко Семов и "Цената", ми беше любопитно да чета още нещо негово. На пролет при прибирането ми в България се сдобих с друга негова книга - "Очите". Разгърнах й последната страница преди минути. Книга описваща колко грозен е живота, в който живеем, и как всъщност човек, ако бъде себе си и има воля и желание, може да извлече и най-красивото от него. Става въпрос за момче, което живее първите 20 години от живота си без зрение, и след като в крайна сметка проглежда, е ужасено от света, който ни заобикаля. Наистина страхотна книга.

След 24 часа летя за БГ, и съм решил да си купя третия роман на Марко Семов - "Писма до България". Дано да успея да го намеря.
Jamson
Джеймс Клавел - Цар Плъх
Димитър Димов - Тютюн
Ъруин Шоу - Спускане от вихъра...

Ще ви цитирам нещо от последната книга, току виж пък някой се зачел wink.gif
"...и не бива да забравяме че се случват и неочаквани неща, неочаквани хора се появяват в живота ни, и че не всички мечти са непременно разбити!!!"
diabolic
Обожавам фентъзито любимите ми автори са Тери Пратчет Джордж Р.Мартин и Робърт Джордан . В момента препрочитам Робърт Джордан - Колелото на времето
hatred
Наскоро прочетох Алхимикът на Паулу Коелю. Страхотна книга.

(Извинявам се, ако не му се спелува така името)
Dragster
Сборникът с разкази Ноща смяна на Стивън Кинг - от една страна върховен, от друга страна посредствен, но вълнуващ.
Зоя - Даниел Стийл, една от любимите ми, която показва превратностите на съдбата.
Белият зъб - Джек Лондон, не е мой стил, но е хубав и на другите би им харесал. Всичко на Джек Лондон е добро.
Задната къща - Ане Франк, просто го оставям без коментар. smile.gif
Класика - Чичо томовата колиба - Хариет Стоу.
Младостта на Анри 4 - Хайнрих Ман - става. smile.gif

В момента четя "Време разделно" на Антон Дончев и много ме заинтересува и е много интересна книга. Заслужава си да я прочетете, стига да харесвате такъв стил.
След това искам да прочета "Кръстникът" на Марио Пузо или "Хрониките на Амбър" (Роджър Зелазни) или по-спициално "Деветте принца на Амбър" - кое дойде. pardon.gif
Stillness
Исках да препрочета "Цар Плъх" на Джеймс Клавел, но се оказа, че в момента дядо ми я чете и започнах "Котешка люлка" на Кърт Вонегът. За сега съм в началото и, но изглежда интересна. След нея ще продължа със "Закуска за шампиони или Сбогом, черен понеделник" на същия автор. Искам да прочета и "Владетелят" на Макиавели, но още не мога да си я намеря.

Иначе любимата ми книга е "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс и когато пътувам за някъде, си вземам старото издание, което вкючва първите две части и е достатъчно компактна, за да е удобна за път.
CrazyGoD
Наскоро дочетох "Очите на Дракона" на Стивън Кинг. Доста вълнуваща книга, въпреки че отвежда в тъмните векове wink.gif
Сега съм до средата на "Тъмната Половина" (Пак на Стивън Кинг). Невероятно интересна и заплетена.
Смятам след това да потърся "Изгубения рай" (Paradise Lost) на Джон Милтън biggrin.gif
diabolic
единствената книга , която взех със себе си е Камерата на Гришам , чудесно четиво за приспиване smile.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.