Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: function expire
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab > Програмиране
Dodi
Значи, т`ва е нещо с което доста отдавна си блъскам главата и все не ми идва на акъла как да направя тази функция. Някак си не ми идва на ум алгоритъма който трябва да е smile.gif
Както знаете в доста сайтове има секция новини, в някои от тях новините могат да бъдат добавяни от потребителите. Та идеята на тази функция е следната:
датата на която потребителя добавя новината + още 7 дни след което това се записва в MySQL, като се избегне това че Февруари е 28 дни и да не се получава така че новината да изтича примерно на 32-ри или нагоре, а да си изтича нормално - примерно на 21-ви, 28-ми, 31-ви и т.н. smile.gif
Благодаря предварително на всички които се заемат с това.
dlh
ползвай това за дата: DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 7 DAY)
Dodi
dlh с най-голямо удоволствие, но или защото не съм спал или това не бачка но ми връща:
Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in /usr/www/voting/test.php on line 2
пробвах го като:
echo date_add(now(), interval 7 days);
и:
$date = date_add(now(), interval 7 days);
echo $date;

резултата го виждаш. Но пак повтарям че не съм спал и може би пиша пълни глупусти smile.gif
dlh
Щото е за MySQL, не за PHP wink.gif

В PHP можеш да ползваш strtotime('now +7 days')
Guest
po-dobriat stil shte e vsyaka novina da se zapisva s unix time-a ot momenta, kogato e vuvedena. sled koeto pri select ot dbms-a da se iska novinata da e v intervala time() do time() - 3600*24*7, kato poslednoto moje da e prosto config parametur.
Narf
QUOTE(Guest @ Oct 18 2006, 07:17 PM)
po-dobriat stil shte e vsyaka novina da se zapisva s unix time-a ot momenta, kogato e vuvedena. sled koeto pri select ot dbms-a da se iska novinata da e v intervala time() do time() - 3600*24*7, kato poslednoto moje da e prosto config parametur.
*

Дам, оправихме го в IRC. smile.gif
Mitak
QUOTE(Narf @ Oct 18 2006, 10:19 PM)
Дам, оправихме го в IRC. smile.gif
*

Е не си ли съгласен, че е по-лесно smile.gif
Имаш цяло число - например, 110292830, и друго със 7 дни по-голямо - 110293049 /не съм ги смятал, пиша ги на изуст/.

И ако днес е по-голямо от 110293049....
Narf
QUOTE(Mitak @ Oct 26 2006, 12:39 AM)
Е не си ли съгласен, че е по-лесно smile.gif
Имаш цяло число - например, 110292830, и друго със 7 дни по-голямо - 110293049 /не съм ги смятал, пиша ги на изуст/.

И ако днес е по-голямо от 110293049....
*

Къде съм казал, че не съм съгласен?
Аз винаги съм ползвал този метод и това и направихме с Dodi. smile.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.