Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Разтълкувай, ...или какво по дяволите са имали в предвид :)
UniBG Forums > Отдих и забава > Форумни игри
DiK
Та идеята е някой да каже някакъв израз,кратък цитат,мисъл или собствена тИория и следващия да го разталкува както той вижда идеята на "Мислителя" tongue.gif След съжденията си и следващия поства нещо подобно и така..мисля че е забавно yess.gif да видим...

казвам:
Да обичаш малко-няма смисъл!Да обичаш много-няма кого!
Jen
Да обичаш малко-няма смисъл!Да обичаш много-няма кого

Да обичаш малко-няма смисъл Ако не обичаш истински, от сърце, няма смисъл да се залъгваш[/i]
Да обичаш много-няма кого с това малко не съм съгласна, но хайде smile.gif

Най-много боли от неприемливата истина...
bringer
nai mnogo boli ot istinata koqto ne iskame da chuem

love is a fuck
Mariyana
bringer иска да каже, че за него любовта е кофти, виж мацка за 1-2 вечери е друга баница wink.gif из дет тру бринг?

The justification is like an ass, everyone wears it with ownself ! smile.gif
S-s-ex`
Ами кой да ти каже .. хех smile.gif
GoodINC
Аз правя, каквото трябва пък да става к'вото ще!
Капката не дълбае скалата със сила, а с постоянство!
Онзи, който няма за какво да умре - няма за какво да живее!
Mariyana
Всъщност GoodINC ще ме извиняваш, но това са 3 съвсем различни неща. Съмнявам се дори дали и ти самия знаеш какво имаш в предвид. По скоро ако беше ги напускал по отделно бих обяснила или размислила какво точно мислиш... но си ги пляснал на камара точно като, че искаш само да покажеш, че са ти някакви любими ...

И все пак не може да се каже на черното бяло wink.gif.
GoodINC
QUOTE(Mariyana @ Jul 3 2006, 03:18 AM)
Всъщност GoodINC ще ме извиняваш, но това са 3 съвсем различни неща. Съмнявам се дори дали и ти самия знаеш какво имаш в предвид. По скоро ако беше ги напускал по отделно бих обяснила или размислила какво точно мислиш... но си ги пляснал на камара точно като, че искаш само да покажеш, че са ти някакви любими ...
И все пак не може да се каже  на черното бяло wink.gif.
*

Държа да отбележа, че не само това са ми 3-те любими фрази, но и съвсем добре знам какво имам впредивд и какво значат фразите.

Аз правя, каквото трябва пък да става к'вото ще! - Дори и да се съмнявам в завършека на дадено нещо, ако съм направил това, което се е искало от мен - хич не му пука какво ще излезе.

Капката не дълбае скалата със сила, а с постоянство! - От личен опит знам, че със нахалство и необмислени постъпки не се постига нищо, а трябва да си търпелив и постоянен за да постигнеш това, което искаш (мечтите си).

Онзи, който няма за какво да умре - няма за какво да живее! - Това няма смисъл от тълкуване много добре и ясно си е казано.
zeraful
мотото ми : Само забравените мечти са неосъществими!

...дерзайте...
GoodINC
QUOTE(zeraful @ Jul 4 2006, 06:37 PM)
мотото ми : Само забравените мечти са неосъществими!

...дерзайте...
*

Няма невъзможни неща, няма не мога - има не искам, ако човек силно иска да постигне нещо, то ще намери начин да го направи.
Mariyana
GoodINC, батка, четеш ли правилно
ще ме извиняваш, но това са 3 съвсем различни неща
По скоро ако беше ги напускал по отделно

Та в дейсвтителност, можеше в 3 теми да ги напускаш, а не както сега коментираш Зерафул и не си написал ни една фраза, която да тълкувам..иначе ок знаеш кво имаш в предвид ама леко хаотично biggrin.gif

"Живей всеки ден така, все едно ще ти е за последно, защото рано или късно ще се окажеш прав."
Рей Чарлз (1930-2004г) disagree.gif
Разтълкувайте ми тази простичка тенденция..
zeraful
Лично аз разбирам фразата така : трябва да се живее на ръба, без да се мисли за последствията, да поемаме всяка глъдка въздух с такава наслада все едно ще ни е е последна, да се радваме на всяка усмивка така, все едно няма да има друга, да се радваме на всяка минута прекарана с любимия така, все едно няма да има утре. Живей за момента, живей така, че да няма за какво да съжеляваш, ако няма утре...

От мен :

Ако мразим, няма да ни остане време да обичаме!
...за източника не съм сигурен, но много ми хареса.
varbanov
QUOTE(zeraful @ Jul 6 2006, 10:36 AM)
~
От мен :

Ако мразим, няма да ни остане време да обичаме!
...за източника не съм сигурен, но много ми хареса.
*

С това май се намеква, че живота е прекалено кратък за да го пропиляваш с грозни мисли и чувства...

Колкото повече - толкова повече!
TheOnly
Колкото повече имаш, толкова повече искаш.

-> Няма пушек без огън.
Mariyana
Че за всяко действие си е имало предхождащо такова. Или примерно няма обида без кавга.

С 2 думи всяко нещо има първоизточник за да се случат и последващиете въздействия.

Рибата се вмирисва от към главата.
CoRnY
QUOTE(Mariyana @ Aug 5 2006, 01:53 PM)
*

Вмирисаната риба е сравнение за човек който обществото го е отфърлило "от към главата" уточнява че причината е бил самият човек (предполагаемо състемло лъжене на заобикалящите го хора или използването им)

"Зговорна дружина сама в гората" (изопачена българска поговорка smile.gif )
Mariyana
"Зговорна дружина сама в гората" (изопачена българска поговорка  )
Това всъщност не носеше ли поуката от прикзката за неволята, а имено, че трябва да разчиташ само и единствено на себе си, а другия момент е "зговорна" това пък е момента с хан Кубрат и снопа с пръчките (колко лесно би прекършил 1на, докато ако хванеш 10 в сноп е почти непосилно).
Това са ми първите асоциации или ако трябва да изведа нещо синтезирано, кратко и сбито от по горните хаотични мисли - че в подкрепа и разбирателство е много по лесно да се реши даден проблем(в случая гората), отколкото всеки борейки се по отделно.

Имам една гипсова плочка, на която гласи: Оправданието е като задника, всеки го носи със себе си. Нека видя твоята асоциация?
CoRnY
Mariyana ... Много добро тълкувание получаваш 6-ца smile.gif
"Оправданието е като задника, всеки го носи със себе си. Нека видя твоята асоциация?"

Задника - колкото и да е хубав изваян и т.н главната му функция е да отделя непотребните вещества от организмът, в частност "извинението е 2-ро нахалство" което ще рече, че един път когато си УСЛРАЛ пейзажа не е хубаво да продължаваш да ровиш в лайната(резулата е, че мирише още повече). Въпреки това.... "всеки го носи със себе си" идеята е, че се извиняваме защото е един вид бърз начин за излизане от ситуацията, а и понякога помага (някой хора имат нужда да чуят вълшебната думичка(разбира се желанието им е - да е от сърце))

Mariyana Това е мое тълкувание предполагам е доста различно от това, което си имала предвид ама нали за това са тълкуванията :П

За следващият/та

"Какво е човек във вселената?
Нищо в сравнение с безкрайното,
всичко в сравнение с нищото,
среднина между всичко и нищо."

------- Паскал --------
Mariyana
CoRnY искрено ме забавляваш. Как ти дойде на акъла пък тази "лайняна" история се чудя. Ок питаше за моето, понякга нещата са толкова прости, колкото изглеждат wink.gif. Затова я и постнах исках да видя какво ще ви родят акълите :Д. Полдо tongue.gif
Относно твоята загадка...
"Какво е човек във вселената?
Нищо в сравнение с безкрайното,
всичко в сравнение с нищото,
среднина между всичко и нищо."
Паскал е бил умен човек. Вижда се, че първото изречение е въпросително всичко надолу е просто обяснения на него според мен smile.gif. Или ако сравняваш 1 човек с безкрайното то е нищожно малко. Ако требва да го обясня от математическа гледна точка то е като да разгледаш безкрайност/число (безкрайност в/у число) то числото се поглъща защото е нищожно и остава безкрайността smile.gif.
"Всичко в сравнение с нищото"- нищото (null). Човек дори и след раждането си става нещо, самия факт го прави нещо, независимо що за човек е, какви са му делата и т.н. ФАКТ=човек.
Е последното изречение е обобщаващо относно горните 2 твърдения.
pardon.gif Мисля, че Паскал ясно се е изразил, но хайде и аз да намажа покрай него нещичко wink.gif.

Моята загадка.
"Когато си гладен - яж си ориза;
когато си уморен - затвори очи.
Глупците може да ми се смеят,
но мъдреците ще разберат какво искам да кажа.
-
Снощи беше това, на прага на сънищата. А днес отново съм глух, сляп и безкрайно глупав …"
------------------- Лин Дзи-----------------------

п.с. Изплагиатствах фразичката от един блог wink.gif после се разрових и намерих инфо и ми хареса. Нека видим вие какво мислите по въпроса.
c0redump
Радвай се на дребните неща в живота е според мен " Когато си гладен - яж си ориза; " - да си доволен и на това което имаш. " Когато си уморен - затвори очи " - това е може би да водиш по-спокоен живот и да отделяш време за себе си. " Глупците може да ми се смеят, но мъдреците ще разберат какво искам да кажа. " - може би, че не е важно какво мислят някои хора, а само хората които са важни за теб.

От всички страдания най-лошото е това : Да знаеш толкова много, а да нямаш контрол над нищо. - Херодот
Bace
От всички страдания най-лошото е това : Да знаеш толкова много, а да нямаш контрол над нищо. - Херодот

аз го тълкувам така: колкото и много да знаеш за едно нещо ако нямаш средства, начин или решение примерно, нищо не можеш да направиш с въпросното нещо.

Искам да се опитам да разтълкувам и израза на Mariyana: "Оправданието е като задника, всеки го носи със себе си."
както не можеш да оставиш задника си, така и няма ситуация или действие за което да не можеш да се оправдаеш

Ето и моя израз: "Не можеш да влезеш два пъти в една и съща река"
Беше го казал един философ, но съм му забравил името.
koz_za_avril
Казал го е Хераклит. Повечето му съждение демонстрират всеобхватност на движението.
Смисъла разбирам по следния начин: Всичко в природата се изменя постоянно и няма нищо постоянно. Няма как да влезеш в една и съща вода, защото реката постоянно тече. Аналогията е с живота на човек.
WeaponS
Темата е една от добрите според мен;-)

Сънят на разума ражда чудовища.
Bace
"Сънят на разума ражда чудовища."

Аз го тълкувам така: сънят на разума може да роди такива случки и образи че могат да бъдат чудовищни, от един съм може да се събудиш променен завинаги....
или пък съня може да роди такива неща че Хичкок Спилбърг и Лем взети заедно да ти се сторят като детски приказки

Ето и моя израз:
Аз знам че нищо не знам
CrazyGoD
Леко тъпо звучи, но има в него доста смисъл ! Аз го разбирам по този начин : Дори и другите да се правят на много разбиращи, е по добре да си замълча, защото знам колко и какви ми са познанията. По добре би било да не се намесвам в неща където не ми е работата. Също може и да се тълкува, че съм опознал себе си и знам колко знам biggrin.gif
Моито е :
Pain is caused by pleasure
Bace
не е точно така тълкуванието ама както и да е smile.gif пак го е казал един от древногръцките философи

аз тъклувам твойто така: (превод) болката е породена от удоволствието, което ще рече: от играчка става плачка, може да се разтълкува и като... "всяко удоволствие носи след себе си тъга(разочарование, мъка и т.н.)

Моя израз: Живей така, че когато умреш и дявола да запали свещ за теб!
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.