Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Вярвате ли в Бог?
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
Страници: 1, 2
Jen
Темата е ясна smile.gif
Аз лично не вярвам.
Днес на училище имахме много разгорещен спор по тази тема с мойте съученички.Да видим вие какво мислите wink.gif
S-s-ex`
Ха ха ха .. Бог е просто дума! Нищо повече => не вярвам в бог dry.gif
Jen
QUOTE(S-s-ex` @ Jun 21 2006, 02:29 PM)
Ха ха ха .. Бог е просто дума! Нищо повече => не вярвам в бог  dry.gif
*

Шматко точно така smile.gifто ако имаше бог....Калина да е умряла smile.gif
iLove
НЕ!

п.с. пх, форума замяза на лексикон...

http://forums.unibg.org/index.php?showtopi...2%E5+%EB%E8+%E2

... с кофти въпроси...
X_ZIBIT_06
Вярвам в Бог. Замислял съм се над въпроса "Какво всъщност, може да представлява Бог?" и съм си отговарял по следния начин: Бог вероятно е олицетворение на образи (или образ), които малко или много имат някакъв контрол над нас и планетата. В днешно време начина по който Бог се представя (чрез филми, легенди и т.н.), ни кара да се страхуваме дори малко от него. Когато знаем, че сме извършили нещо нередно се сещаме за Бог и веднага си задаваме въпроса, дали ще бъдем наказани за постъпката си или пък ще ни се върне...
Според вярващите Бог е небесен господар, един вид сила извън нашата планета, контролираща света... дали това не са точно извънземните, седящи зад неговия образ?
NoEx
QUOTE(iLove @ Jun 21 2006, 02:35 PM)
НЕ!

п.с. пх, форума замяза на лексикон...

... с кофти въпроси...
*

Що бе, лошо няма да се дискутират подобни теми!

Незнам, бих казал, че се двуомя, в смисъл в различни ситуации мисля различно wink.gif
nik666
Вярващите са толкова забавни smile.gif
bringer
da vyarvam
dianna
вярвам, че има някой-някъде .. не знам дали е бог или лукова глава smile.gif
GoodINC
Да
S-s-ex`
Как може да вярвате в нещо, което не съществува ? tongue.gif
magdanoz
няма бог...
Mariyana
QUOTE(NoEx @ Jun 21 2006, 03:10 PM)

Незнам, бих казал, че се двуомя, в смисъл в различни ситуации мисля различно wink.gif

*

QUOTE(dianna @ Jun 21 2006, 03:55 PM)
вярвам, че има някой-някъде .. не знам дали е бог или лукова глава smile.gif
*

Нещо комплексно м/у тези 2-те. Има случай, в които ми се струва, че всичко не ми върви и ми е адски криво, отричам всичко и всички, обаче, когато след цялата смрад ми се усмихне късмета си казвам "ейй тва не е случайно", но не смея да се задълбоча. И все пак падам си принципен реалист, каквото си направиш сам това ще е, "и господ не може да ти помогне" както казваха wink.gif по мъдрите.
Narf
Не вярвам.
Според мен това понятие е измислено за да има просто в какво да вярват хората, когато им е нужна надежда.
NoEx
QUOTE(Mariyana @ Jun 21 2006, 04:24 PM)
Нещо комплексно м/у тези 2-те. Има случай, в които ми се струва, че всичко не ми върви и ми е адски криво, отричам всичко и всички, обаче, когато след цялата смрад ми се усмихне късмета си казвам "ейй тва не е случайно", но не смея да се задълбоча. И все пак падам си принципен реалист, каквото си направиш сам това ще е, "и господ не може да ти помогне" както казваха wink.gif по мъдрите.
*

И аз мисля така, за пореден път wink.gif
Stillness
Вярвам, че има Бог /богове, богини или нещо подобно/ и вярвам, че е много жесток/а.
BoRe^^^
Да,вярвам.
LordDoskias
"ne vqrvam v Gospod, no se strahuvam ot nego"
JeSs`
QUOTE(Narf @ Jun 21 2006, 06:22 PM)
Не вярвам.
Според мен това понятие е измислено за да има просто в какво да вярват хората, когато им е нужна надежда.
*

tooth.gif много точно казано
S-s-ex`
[quote=Narf,Jun 21 2006, 05:22 PM]
Не вярвам.
*

Има нещо вярно в това .. tongue.gif
Lam3r4e
Вярвам cool.gif
eva
И колко от вас 'вярващите' са отишли на църква? (не е критерии)
И колко от вас 'вярващите' се молят, докато заспиват?
И колко от вас 'вярващите' се замислят често за Бога си?

Хората вярващи в Бог, вярват в него заради ползата от него.
Той ще ги избави, изцери... из... из...

Аз .. в какво вярвам аз.
Вярвам в енергията.
Вие ако искате я наричайте Бог wink.gif
kaspi
Vqrvam v sebe si, koeto mislq che e otgovor na tova kak sym glasuval.
CBR
He !!!
Spinefarm_Rec
Ми не, макар наскоро да имахме един спор в клас и даскалката нарочно остави само една съученичка срещу три, та да може да си докаже, че имало бог. Самата идея да има нещо горе, за което ние да сме пионки е меко казана тъпа и смешнаsmile.gif Живеем в 21 век. Може би в предишните епохи сме живеели и развивали само заради бог (примерно чудесата на света са построени точно заради вярата на старите в някои неща). Но вече човечеството просто се бори за развитието си, защото знае, че това ще му донесе нови облаги. Нуждата от бог отпадаsmile.gifСъгласна съм с Arsen, просто трябва да повярваме в себе си и да се стараем да остигнем това, което желаем или да се примирим ако не можем.Всъщност - вярата в самите нас - тоа ни тласка към прогрес. Ако се молиш 8758379382473895739 дни в църквата или където и да е, нищо няма да стане...
DareForMore
Вярвам. По принцип всеки би трябвало да вярва в Бог, защото вярата крепи надеждата (когато сте в критична ситуация само надеждата ви остава). Може и да не вярвате в него, но е важно да имате нещо, в което да вярвате! smile.gif
nik666
QUOTE(DaReFoRMoRe @ Jun 24 2006, 09:45 PM)
Може и да не вярвате в него, но е важно да имате нещо, в което да вярвате!  smile.gif
*

Това, разбира се, е постижимо и без религиозната пропаганда и промиване на мозъци. Просто въпросната пропаганда е добро извинение да се упражнява контрол върху стадото.
Spinefarm_Rec
Зарди това казах, че човек трябва да вярва в себе си и в собствените си възможности, това е достатъчно, за да крепи надеждата и не значи, че трябва да йодиш в неделя на църква и тем подобни други глупости. Да не гооворим,че съвременните 'вярващи' хора вярват само, когато им е угодно и когато имат нужда от товаsmile.gif
IcebreakerR
Разбира се,че вярвам smile.gif
Dreadlord
вярвам ли не вярвам ли ? :Р ... май не smile.gif вмисъл ще повярвам ако го видя ... макар че който и да не вярва (включително и аз) употребява в речника си думи като "боже" , "ох , господи" и т.н. :Р ... е като не вярват защо ги ползват тея думи ??? и много ме съмнява богатите мафийоти заради голямата си вяра да са били надарени с толкова Блага :Р всеки управлява сам живота си няма "друга сила" която да ни "направлява" . Т'ва са глупости ;Р
ill`
QUOTE(X_ZIBIT_06 @ Jun 21 2006, 03:03 PM)
В днешно време начина по който Бог се представя (чрез филми, легенди и т.н.), ни кара да се страхуваме дори малко от него. Когато знаем, че сме извършили нещо нередно се сещаме за Бог и веднага си задаваме въпроса, дали ще бъдем наказани за постъпката си или пък ще ни се върне...
*

Точно в днешно време е много тъпо да заявиш, че някой се страхува от бог. Или ако се страхува, това не е заради вкараната му религиозна пропаганда, а защото е вярващ по съвсем други причини. В днешно време хората са практични реалисти и изключително рядко се срещат хора, които наистина вярват в бог. Едва ли някой тийнейджър се сеща за господ, когато си свива джойнт...Едва ли някое момиче се сеща за господ, когато си ляга с гаджето си...
Изказа се малко неподготвен mellow.gif

QUOTE(Narf @ Jun 21 2006, 05:22 PM)
Не вярвам.
*

Зависи за кой Бог говорим. Ако говорим за еврейския, той е измислен с цел контрол над масите, както вече спомена nik666. Което важи и за повечето други богове.
И има един въпрос, който искам да задам на вярващите във форума.Има и малко предистория. Миналата година, когато гледах Българската Коледа, ми дойде именно този въпрос. Виждайки всички онези страдащи деца, които са разбрали какво е смъртта преди да са разбрали какво е живота, слушайки историите им, се запитах "Защо страдат тези деца? Какъв е този господ, който без причина наказва така най-невинните създания на този свят? Как може някой изобщо да вярва в няго и да го почита? "
Е?

Със сигурност не вярвам в еврейския бог. Всъщност не би могло да се каже, че изобщо вярвам в някакъв бог в истинския смисъл на думата. Вярвам в това, което символизират и на което ни учат някои божества, но не и в това, че те наистина съществуват.
Narf
QUOTE(ill` @ Jul 8 2006, 06:33 PM)
...
Зависи за кой Бог говорим. Ако говорим за еврейския, той е измислен с цел контрол над масите, както вече спомена nik666. Което важи и за повечето други богове.
...
*

Не, говорим за Християнството като цяло. Когато то е възникнало се съмнявам някой да е мислил за подобен контрол. По-късно вече обаче наистина е използвано с тази цел в Европа.
ill`
QUOTE(Narf @ Jul 8 2006, 07:38 PM)
Не, говорим за Християнството като цяло. Когато то е възникнало се съмнявам някой да е мислил за подобен контрол. По-късно вече обаче наистина е използвано с тази цел в Европа.
*

Тъй...защо тогава евреите са богоизбрания народ? Защо според стария завет те трябва да подчинят и използват всички гои (неевреи) за собствени цели? Още от много отдавна евреите се стремят към световно господство, затова новия завет е написан за гоите, които трябва да живеят по зададените им от богоизбраните хуманни и не знам още какви тъпи принципи. Та тъй, още чрез библията евреите се опитват да подчинят света. Помисли малко, Narf.

П.П. Да, знам, нацистка съм...
Narf
Въобще нямах предвид евреите. smile.gif
Slevin
Не вярвам... Мисля, че човек просто има нужда от нещо в което да вярва или някакво обяснение за заобикалящите го проблеми...
ill`
QUOTE(Narf @ Jul 8 2006, 11:27 PM)
Въобще нямах предвид евреите. smile.gif
*

Е нали имаше предвид християнството?
S-s-ex`
Какво значение има кой какво е имал предвид ..
Бог не съществува! Хех tongue.gif
IcebreakerR
Разбира се,че вярвам!
wladi
Малко в бог и малко повече в съдбата wink.gif
ConfusioN
Да, вярвам.
Един въпрос. За да се намираш на приказка ли направи тази тема или защото те интересува?
Jen
QUOTE(ConfusioN @ Jul 13 2006, 02:11 PM)
Да, вярвам.
Един въпрос. За да се намираш на приказка ли направи тази тема или защото те интересува?
*

ако си си направил труда да прочетеш първият ми пост ще разбереш...
ConfusioN
Да, прочетох го но не обърнах особено внимание относно съученичките ти. Мойте извинения punish.gif
peckolai
Темата е форумлирана "Вярвате ли в Бог?". Не знам защо го избивате към еврейския бог (бтв, Исус ли имаш предвид или Йехова), Християнство и т.н.

За да вярваш в Бог не е нужно да си поклонник на която и да е от масовите религии. Религията е тази, която подчинява масите и им нарежда какво да правят. Вярата е нещо съвсем различно.
varbanov
100% атеист
Stillness
QUOTE(varbanov @ Jul 30 2006, 07:05 AM)
100% атеист
*

Наистина ли?
mEgI
Вярвам. smile.gif
TheOnly
Много хора имат нужда да вярват в нещо, когато трябва да си повдигнат духа или са крайно отчаяни и това е едно решение. Самото тълкувание на думата е безкрайно разнообразно и философско. Вярвам в Бог, но честно казано е малко странно да се вярва в нещо в което човек не може да бъде сигурен, че съществува изобщо. Не мога да отреча, че когато ходя в църква, макар и твърде рядко, винаги се чувствам спокоен и всякакви помени от гняв и ярост които са се натрупвали за последните няколко дни изчезват моментално wink.gif
varbanov
QUOTE(Stillness @ Jul 31 2006, 04:16 PM)
Наистина ли?
*

sure...
K-DOGG
Не,Не Вярван във нищо което не виждам....
Konqueror
Вярвам разбира се
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.