QUOTE(X_ZIBIT_06 @ Jun 20 2006, 06:53 PM)
Не пуша (въпреки, че са ми предлагали доста пъти), смятам за глупаво да спортуваш (каквото и да е) и да пушиш.
П.С. nik666 е абсолютно прав, исках само да добавя, че една цигара вкарва в организма около 5000 химически вещества, от много цигари (и кафе) зъбите придобиват кафеникаво-жилтеникав цвят и лицето се сбръчква, което предизвиква ранната старост, риска от инфаркт при един пушач е около пет пъти по-голям от този при непушача, артерийте се стесняват, белите дробове и черния дроб натрупват катран и отслабват, пушачите не могат да плуват и спортуват пълноценно, когато количеството никотин в организма намалее, пушача пали следваща цигара, за да го зареди отново, ако не го направи следват доста нерви. Пушенето води до бавна и мъчителна смърт, пушенето причинява рак и сърдечни болести! Пушачите умират бавно с всеки изминал ден! Отказах цигарите преди половин година. Мислех, че така ще се чувствам по-добре, няма да се задъхвам толкова много, кръвното ми ще влезе в някакви нормални граници и като цяло ще съм по-здрава.
Като цяло... задъхвам се повече от преди от качените килограми. Започнах да боледувам почти всеки месец. Заразявам се дори да говоря 5 мин. с някой болен, а преди това не знаех какво е грип... Кръвното ми е 50/90 след второто кафе, а докато бях пушачка беше 70/110. Напрежението в работата ми нарастна около 10 пъти и в един момент дори личната ми лекарка се беше уплашила, че ще направя инфаркт /може да ви се стори невероятно, но... колежката ми и прекия и началник отказаха с мен цигарите и двамата изкараха по един инфаркт и сега са в болнични за 6 месеца, като колежката се размина само с лек дефект в говора, а колегата вчера отново влезе в болница с усложнения/. Колежката от "Личен състав" никога през живота си дори и не е опитвала цигара, а и правиха сложна операция, за да отстранят тумор и сега е на химиотерапия. На техническия ни отговорник съпругата му е с рак и разсейки във всички органи и в момента е изписана за да почине в къщата си - също никога не е пушила. Преди 3 години и половина почина най-добрата ми приятелка и то именно "бавна и мъчителна смърт". Накрая дори майка и се е молила да умре, но да спре да се мъчи...
Другата страна: Пра-дядо ми почина на 96 години. Започнал е да пуши, когато е бил на 12 и цял живот е пушил и то по много. Наистина, почина от рак на белия дроб, но е имал невероятно здраво сърце.
В града ни един старец се обеси. При аутопсията, лекарите са констатирали, че белите му дробове са били здрави и човека е бил... непушач. Но според внучката му е пушел по 2 кутии цигари на ден.
Не отричам, че цигарите са вредни, но като погледна живота около мен... Едва ли е просто съвпадение. Не бих започнала отново да пуша, но не заради самата себе си. Жена съм и искам някой ден да имам деца, а предполагам, че цигарите ще са вредни за тях.

Колкото до целувките... това за пепелника е много далече от истината.

Ако беше толкова отвратително, никой нямаше да се целува с пушач.

Пушачите полагат много повече грижи за устната си хигиена от непушачите и се грижат да имат свеж дъх и бели зъбки.