Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Какво ме накара да запаля тази цигара?
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
Страници: 1, 2
Jen
Цък

Теб какво те накара да запалиш първата цигара?
JeSs`
незнам какво нямам спомен....одавна е било ама сега текът една след една smile.gif
nik666
Хаха, пробвах тия глезотии преди около 15 години, и то защото тогава беше модерно, пък и повечето ми другарчета в училище вече припалваха. Не ми хареса. Сега бих запалил само ако съм много пиян, само за да добавя допълнителен kick към фармакологичните ефекти на алкохола.

А да, и още нещо. Сигурен съм че вашите половинки нямат смелост да ви го кажат, обаче да се целуваш с пушач е като да целуваш пепелник tongue.gif
kaspi
Mnogo otdavna beshe nqmam spomen.
nick666 tva za pepelnika si mnogo prav smile.gif
Jen
QUOTE(nik666 @ Jun 14 2006, 05:58 PM)
Хаха, пробвах тия глезотии преди около 15 години, и то защото тогава беше модерно, пък и повечето ми другарчета в училище вече припалваха. Не ми хареса. Сега бих запалил само ако съм много пиян, само за да добавя допълнителен kick към фармакологичните ефекти на алкохола.

А да, и още нещо. Сигурен съм че вашите половинки нямат смелост да ви го кажат, обаче да се целуваш с пушач е като да целуваш пепелник  tongue.gif
*

thumbsup.gif
dianna
аз пропуших късно, на 20
а пропиших от скука ... jesus.gif
GoodINC
Аз от любопиство, а вече пуша по 1-2 цигари на ден. По някога дори не пуша.
dlh
QUOTE(nik666 @ Jun 14 2006, 04:58 PM)
А да, и още нещо. Сигурен съм че вашите половинки нямат смелост да ви го кажат, обаче да се целуваш с пушач е като да целуваш пепелник  tongue.gif
*

true, true

но все пак, има половинки, които се грижат да няма следи от цигарите и при тях не се усеща smile.gif даже напротив, дъха е винаги свеж

аз запалих за първи път на 10-11 години, от любопитство, защото другите го правеха

не изпуших последната си цигара в кутията преди повече от две години, заради ниско кръвно (пушенето стеснява вените, не ги разширява)
една седмица след това почнах да дишам и оттогава не съм спрял smile.gif
освен ако някой тъп софиянец не реши, че колата му без филтър може да мине точно пред мен
X_ZIBIT_06
Не пуша (въпреки, че са ми предлагали доста пъти), смятам за глупаво да спортуваш (каквото и да е) и да пушиш.

П.С. nik666 е абсолютно прав, исках само да добавя, че една цигара вкарва в организма около 5000 химически вещества, от много цигари (и кафе) зъбите придобиват кафеникаво-жилтеникав цвят и лицето се сбръчква, което предизвиква ранната старост, риска от инфаркт при един пушач е около пет пъти по-голям от този при непушача, артерийте се стесняват, белите дробове и черния дроб натрупват катран и отслабват, пушачите не могат да плуват и спортуват пълноценно, когато количеството никотин в организма намалее, пушача пали следваща цигара, за да го зареди отново, ако не го направи следват доста нерви. Пушенето води до бавна и мъчителна смърт, пушенето причинява рак и сърдечни болести! Пушачите умират бавно с всеки изминал ден!
bringer
pusha vseki den drusam pochti vseki den jiveq si jivota smile.gif

bqh 12 godishen kato zapochnah a sq sym na 16 smile.gif
pSyCh0
алкохолаsmile.gif
П.С. по принцип не пуша wink.gif
Stillness
QUOTE(X_ZIBIT_06 @ Jun 20 2006, 06:53 PM)
Не пуша (въпреки, че са ми предлагали доста пъти), смятам за глупаво да спортуваш (каквото и да е) и да пушиш.

П.С. nik666 е абсолютно прав, исках само да добавя, че една цигара вкарва в организма около 5000 химически вещества, от много цигари (и кафе) зъбите придобиват кафеникаво-жилтеникав цвят и лицето се сбръчква, което предизвиква ранната старост, риска от инфаркт при един пушач е около пет пъти по-голям от този при непушача, артерийте се стесняват, белите дробове и черния дроб натрупват катран и отслабват, пушачите не могат да плуват и спортуват пълноценно, когато количеството никотин в организма намалее, пушача пали следваща цигара, за да го зареди отново, ако не го направи следват доста нерви. Пушенето води до бавна и мъчителна смърт, пушенето причинява рак и сърдечни болести! Пушачите умират бавно с всеки изминал ден!

*

Отказах цигарите преди половин година. Мислех, че така ще се чувствам по-добре, няма да се задъхвам толкова много, кръвното ми ще влезе в някакви нормални граници и като цяло ще съм по-здрава.
Като цяло... задъхвам се повече от преди от качените килограми. Започнах да боледувам почти всеки месец. Заразявам се дори да говоря 5 мин. с някой болен, а преди това не знаех какво е грип... Кръвното ми е 50/90 след второто кафе, а докато бях пушачка беше 70/110. Напрежението в работата ми нарастна около 10 пъти и в един момент дори личната ми лекарка се беше уплашила, че ще направя инфаркт /може да ви се стори невероятно, но... колежката ми и прекия и началник отказаха с мен цигарите и двамата изкараха по един инфаркт и сега са в болнични за 6 месеца, като колежката се размина само с лек дефект в говора, а колегата вчера отново влезе в болница с усложнения/. Колежката от "Личен състав" никога през живота си дори и не е опитвала цигара, а и правиха сложна операция, за да отстранят тумор и сега е на химиотерапия. На техническия ни отговорник съпругата му е с рак и разсейки във всички органи и в момента е изписана за да почине в къщата си - също никога не е пушила. Преди 3 години и половина почина най-добрата ми приятелка и то именно "бавна и мъчителна смърт". Накрая дори майка и се е молила да умре, но да спре да се мъчи...
Другата страна: Пра-дядо ми почина на 96 години. Започнал е да пуши, когато е бил на 12 и цял живот е пушил и то по много. Наистина, почина от рак на белия дроб, но е имал невероятно здраво сърце.
В града ни един старец се обеси. При аутопсията, лекарите са констатирали, че белите му дробове са били здрави и човека е бил... непушач. Но според внучката му е пушел по 2 кутии цигари на ден.
Не отричам, че цигарите са вредни, но като погледна живота около мен... Едва ли е просто съвпадение. Не бих започнала отново да пуша, но не заради самата себе си. Жена съм и искам някой ден да имам деца, а предполагам, че цигарите ще са вредни за тях. smile.gif
Колкото до целувките... това за пепелника е много далече от истината. smile.gif Ако беше толкова отвратително, никой нямаше да се целува с пушач. tongue.gif Пушачите полагат много повече грижи за устната си хигиена от непушачите и се грижат да имат свеж дъх и бели зъбки. smile.gif
N2GetherNow
Хаха, бях много малъкsmile.gif (3 клас) Бях свил на майчето едно цигарка "MORE" (едни такива, 120-ки, кафяви:Р), тя разбира се ме усети и...smile.gif После пропуших (както си се пуши) на 16 ("Бяло виктори" рулз)... А сега ги спирам, само защото лекарите така ми казаха, пф много е гадно да не искаш да правиш нещо, но ад знаеш, че е повече от задължително да го направишsad.gif
wladi
Аз преди 4 години пропуших. Може би от любопитство, може би от скука, непомня много добре. През първите 2 години не вярвах, че отказването е трудно и бях абсолютно сигурен, че ще мога да ги откажа когато си поискам. За съжаление сега не е така, опитвах се многократно да ги откажа, но до такава степен съм свикнал с тях и толкова си ги уважавам и толкова ми доставят удоволствие, че отказването е някакъв мираж... абе сега ми се пуши за т'ва така пиша smile.gif
А за целувките има нещо вярно :>
magdanoz
QUOTE(X_ZIBIT_06 @ Jun 20 2006, 06:53 PM)

*

подкрепям с 2 ръце smile.gif
Mariyana
И аз съм от отбора на непушачите, а когато за пръв път опитах, ами зад училището ми се криеха съучениците и така.... покрай тях и аз издърпах няколко pardon.gif като всички деца в началното училище. Лапешка работа wink.gif.
Narf
Както повечето хора, първата си цигара я запалих от келешлък - да видя наистина ли е толкова яко, че всички останали в компанията ми пушат. И така ... вече 5 години не съм спрял.

QUOTE(nik666 @ Jun 14 2006, 04:58 PM)
...
*

На мен пък имат смелост да ми го кажат. smile.gif
NoEx
QUOTE(sidni @ Jun 14 2006, 04:32 PM)
Цък

Теб какво те накара да запалиш първата цигара?
*

Аз не пуша rotfl.gif
bringer
samo drusash ..
X_ZIBIT_06
QUOTE(NoEx @ Jun 21 2006, 06:40 PM)
Аз не пуша rotfl.gif
*

Well done! happy.gif
NoEx
QUOTE(bringer @ Jun 21 2006, 06:48 PM)
samo drusash ..
*

От време на време...само когато има кандидатки wink.gif
Console
Е аз пропуших защото ми беше нервно на едни студентски изпити,като кандидатсвах.
Е да ви кажа нищо др. не би ме успокойло повече от онази цигара която изпуших след изпита.
От тогава вече цели 3 години съм мн. корав пушач.
Те вдигнаха цените а аз почнах да пуша повече.
Знам че цигарите са вредни но предпочитам да умра весел и доволен от живота.Заради малките вредни навици водещи до РАК.
От колкото да умра от старост без да усетя какво да запалиш 1 цигара в 11.05 и да те лъхат летните ветрове.Да се наслаждаваш на вечерта и т.н.
Все пак веднъж се раждаме и живеем
Spyr0
И аз не пуша..двуомя се..ама май няма да пропуша скоро smile.gif
ill`
QUOTE(Spyr0 @ Jul 10 2006, 06:54 PM)
И аз не пуша..двуомя се..ама май няма  да пропуша скоро smile.gif
*

Те пак ша ги дигат, нема сметка, по-добре недей pardon.gif

Пропуших, щото ми писна постоянно да ме карат да запаля, да си дръпна... Реших, че да си един от тълпата е много по-лесно. А в тълпата всички пушеха. pardon.gif
dianna
няма да ги дигат ами ще ги свалят ...поне аз така разбрах
ill`
QUOTE(dianna @ Jul 10 2006, 08:33 PM)
*

Ше ги свалат с 10-30 стотинки. Ама 2010 ше ги дигнат пак. И не ми казвайте, че дотогава има още много време, щото тогава ше сме още по-зарибени и съвсем няма да можем да ги спрем.
JeSs`
QUOTE(dianna @ Jul 10 2006, 09:33 PM)
*

ДАНО!
Тез ми се струва,че искат с високите цени да откажат хората от цигарите ама ми се вижда,че става точно обратното
dianna
QUOTE(ill` @ Jul 10 2006, 09:35 PM)
И не ми казвайте, че дотогава има още много време, щото тогава ше сме още по-зарибени и съвсем няма да можем да ги спрем.
*

на никой нищо не казвам ..това, че пуша не ме притеснява и не изпитвам вътрешна потребност да се оправдавам пред който и да е.. ще ги спра ако сметна, че е нужно да го направя. вярвам и с теб е така ;-)
Pe666o
първата цигара я запалих защото приятелите ми пушеха....не ми хареса и не бях пушил 7 години...сега припалвам само като съм си в България на някое кафе tongue.gif ..или като ме фане нерва...- чисто медицинска причина smile.gif
NqKvA
I AZ NE PUSHA! Samo vednuj mi se priiska i to beshe na syn! tongue.gif
raptorka
Е как няма да ти се прииска да запалиш?!
У дома- мама пуши,татко също,в даскалото всички съученици......и аз реших да пробвам. Не се гордея с това ,мъча се да ги спирам ,или поне да ги намаля.
Стискайте палци ,че съм като счупена печка smile.gif

п.п. От 8 години си давам парите за тези ^БОКЛУЦИ^
varbanov
Feel free to say NO!
thumbsup.gif
Queen{}Bizzo
ами не съм сигурна преди 2 или 3 години беше..и си беше от онези малките пурички бяха ми подарък от бащата..и така реших да ги пробвам как е карамелено дръпване..но това си беше преди де...сега не пуша
mEgI
Не пуша и се гордея с това, които иска да се трови. smile.gif
TheOnly
Кой знае... Може би чисто любопитсво. Бяхме се сабрали 29 човека в кръчме и си пивахме бирица с картофки, някой пък и бяха преминали към основното ястие. Доста познати са пушачи, та реших да видя за какво става въпрос. Беше ми общо взето приятно пушенето, но след един месец, и то несериозно пушене, ги спрях. Гадно ми стана на вкус, пък и ми пречеше на спорта. От тогава много рядко запалвам някоя. Може би през около 8-9 месеца, като това не е стабилен интервал. Тъпо е. Нито е нещо което да се харесва на околните, нито пък е полезно за здравето като цяло. Не намерих никакъв особен смисъл и затова ги зарязах. За жалост, това изглежда трудно го разбира днешната младеж. Огромен процент, няй-вече момичета, пушат с мисълта, че привличат внимание. Същото и при представителите на мъжкия пол, които пък смятат, че това някакъв вид гъзария и който не пуши е идиот, простак, бастун и дуги подобни изрази. Все пак, не съжалявам, че не пуша и хич не ми липсва smile.gif
S-s-ex`
QUOTE(ill` @ Jul 10 2006, 08:00 PM)
Пропуших, щото ми писна постоянно да ме карат да запаля, да си дръпна... Реших, че да си един от тълпата е много по-лесно. А в тълпата всички пушеха.  pardon.gif
*

И при мен се получи нещо такова .. disagree.gif
DiK
Не сам пушил от 1 месец това мисля че се брои че не пуша devil_undercover.gif
K-DOGG
Главно от нерви като почнах работа.... и малко от скука..... а иначе сега се мъча да ги спра :>
Konqueror
И аз не съм пушач happy.gif
kaspi
Малко офтопик.
Реших да ги спирам ако някои има идеи как да го направя по наи безболезен начин помогнете .
steni0
пуша от 14 годишен почнах ги щото исках да усетя фкуса и явно ми е харесал
не мисля да ги спирам скоро време и с тях и без тях се един хуец ядем сички .
Не пуша4ите които вдишват цигарения дим се тровят двоино повече.... а сега от коя страна да застана dry.gif
TheOnly
Чак пък двойно? blink.gif
PrinceIgor
Първата си цигара (беше CAMEL) запалих от хлапешка глупост на 15 години - никой не ме е карал и никой друг в копманията тогава не запали. През следващите две години палех цигара инцидентно, някъде веднъж на месец, а след това в продължение на още две години запонах да си купувам кутии (пак CAMEL), като с една кутия карах по две седици, което ще рече горе-долу по една цигара на ден. Последва една година, през която въобще не пушех, но един месец след като навърших 20 години, всичко се преобърна - от раз започнах да пуша по 10 цигари на ден (тогава минах на Victory Lights) - първоначално от ядове, после от скука, накрая по навик. След около година направо ги закръглих на една кутия (20 цигари) на ден, след още една година ги увеличих на 30 на ден, което продължи също около година и отново се върнах на старата бройка от 20 цигари на ден. И така до ден днешен, въпреки че напоследък имам дни, в които минавам с между 5 и 10 цигари.
През първите си 4 години като активен пушач (след 20-тата си годишнина) спирах цигарите за по 10-ина дни някъде на 3-4 пъти без никакъв проблем, като пропушвах отново не заради изпитана нужда да направя това, а отново от глупост (пък и все се намираше някой да ме подканва да запаля една). След това обаче явно се пристрастих към никотина, тъй като повече от 2 дни не съм успявал да изкарам без цигара.
Все пак нищо не е загубено, с воля всичко се постига.
^Silver_Kiss^
На 14 за пръв път пробвах цигара ... От чисто любопитство.Една приятелка ми даде и си спомням ,че беше Karelia.После известно време не пуших,и след 1 месец почнах сериозно да пуша и да си купувам цигари .. И сега пиша само Karelia и Muratti wink.gif
Lax
Не пуша. Абсурдно е да плащаш за собственото си самоунищожение.
CoRnY
Газарията в повечето случей е равна на простотия, така е и в моят запалих за газария и години наред пуша и адски много сажелявам за това нещо .....
magdanoz
Незнам как се започва, аз лично съм пробвал също 20тина пъти, но никога не съм се пристрастявал...
BabaGichka
Айде бе...всички сме пропушили от гъзария...а то се превърна в ПУМИЯ! 'бах ти цигарите....умиране има оттърване няма...smile.gif Голяма воля трябва за да се спрът
PrinceIgor
QUOTE(BabaGichka @ Oct 17 2006, 01:11 PM)
Айде бе...всички сме пропушили от гъзария...а то се превърна в ПУМИЯ! 'бах ти цигарите....умиране има оттърване няма...smile.gif Голяма воля трябва за да се спрът
*

Може и така да е, но след 8 години и 4 месеца като активен пушач не ми костваше големи усилия да издържа без да паля вече 2 седмици, при положение че постоянно се намираше някой да ми трови нервите.

Все пак това не е нищо, най-трудното тепърва предстои, все още съм песимист по отношение на това, че в близко бъдеше ще откажа окончателно цигарите.
nomind
Не съм пушил и не мисля да го правя.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.