Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Относно CS и SeenServ
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
Proxain
Начи чатa не от одавна, но напоследак седейки през нощите пред компа все ме терзaе един въпрос. Гледам в каналите(особенно по малките) повечето спят само CS и SeenServ се будни седят и денем и нощем те двамата все са в чата. И остави това ми и във всички канли ги има еля CS навсякъде има оп. Много искам да разбера как става тази работа. Може ли някой да ми разясни?

Edit:sidni сега доволен(а) ли си?
Jen
Нучи се да пишеш на български мойто момче...
Иво
CS is ChanServ@UniBG.services * Channel Services
CS using UniBG.services Hybrid services

<- или чан сърв, това не е човек, а service :> ( потърси дефиницията, нейде из форума мисля, че я имаше ) и влиза в канала, когато на същия му бъде сетнат guard

seenserv , също е sevice , само, че служи да гледаш за твой приятели/приятелки кога са влизали последно в irc :>

извод - cs, seenserv не са пичове ;>, а services ... стана ли ти ясно :>
какво е service ? ...ask google.bg
п.с. случвало се е и CS да няма оп :>
Иво
QUOTE(sidni @ May 24 2006, 01:08 AM)
*

не така грубо де, по-внимателно с новодошлите, инъче ще си изградят мнение, че си лоша :>
nik666
Е как, CS е емблематична фигура в UniBG мрежата, един от фундаменталните устои на скромното ни виртуално общество като цяло. Присъствието му е de facto стандарт във всички канали, в негово отсъствие сънят ни е неспокоен (отделно че краката ни са отвити).
Jen
добре де извинявам се ама си помислих, че се базика като пита такива неща smile.gif
Иво
айде, от мен да мине, простено ти е :>

Toto - Hold the Line.mp3
Toto - I Will Remember.mp3

... и квот е :>
Proxain
QUOTE(zeraful @ May 24 2006, 01:11 AM)
CS is ChanServ@UniBG.services * Channel Services
CS using UniBG.services Hybrid services

<- или чан сърв, това не е човек, а service :> ( потърси дефиницията, нейде из форума мисля, че я имаше ) и влиза в канала, когато на същия му бъде сетнат guard

seenserv , също е sevice , само, че служи да гледаш за твой приятели/приятелки кога са влизали последно в irc :>

извод - cs, seenserv не са пичове ;>, а services ... стана ли ти ясно :>
какво е service ? ...ask google.bg
п.с. случвало се е и CS да няма оп :>
*

Това ако ми го кажеш на български много щете уважавам!
Иво
Ако не се намери кой да ти го обесни по-достъпно, утре като се наспя ще ти отговоря...
RABIES
Приеми ги като машини , мисля че ще ти е по-лесноsmile.gif Просто знай ,че това не са хора, а машинки ,вършещи услуги на хората.
GoodINC
QUOTE(Proxain @ May 24 2006, 02:04 AM)
Начи чатa не от одавна, но напоследак седейки през нощите пред компа все ме терзaе един въпрос. Гледам в каналите(особенно по малките) повечето спят само CS и SeenServ се будни седят и денем и нощем те двамата все са в чата. И остави това ми и във всички канли ги има еля CS навсякъде има оп. Много искам да разбера как става тази работа. Може ли някой да ми разясни?

*

Ти от къде падна, че не издрънча бе?!?!
hatred
QUOTE(GoodINC @ May 24 2006, 07:19 AM)
*

lmao.gif
_LoNDoN4aNiNa_
QUOTE(Proxain @ May 23 2006, 11:04 PM)
Начи чатa не от одавна

lichi si...
QUOTE(GoodINC @ May 24 2006, 07:19 AM)
*

hahahahaha happy.gif tooth.gif rotfl.gif yeah.gif lmao.gif
magdanoz
QUOTE(GoodINC @ May 24 2006, 09:19 AM)
*

Мухахахахахахаа smile.gif happy.gif dance2.gif thumbsup.gif tooth.gif nik.gif :popeanim:
hatred
Понеже почнахме да пишем глупости по темата, предлагам да спрем. Довечера ще ти напиша едно горе-долу кратко обяснение относно въпроса ти.

Смехът от друга страна си е заслужен rtfm.gif
Jen
QUOTE(dJ_extazY @ May 24 2006, 05:20 PM)
Понеже почнахме да пишем глупости по темата, предлагам да спрем. Довечера ще ти напиша едно горе-долу кратко обяснение относно въпроса ти.

Смехът от друга страна си е заслужен rtfm.gif
*

Айде чакаме обяснението wub.gif
_LoNDoN4aNiNa_
sidni той каза довечера а още не е " довечера " smile.gif
Jen
QUOTE(_LoNDoN4aNiNa_ @ May 24 2006, 07:58 PM)
sidni той каза довечера а още не е " довечера "  smile.gif
*

казах. че чакаме - демек да стане довечера цепиш ли smile.gif
_LoNDoN4aNiNa_
QUOTE(sidni @ May 24 2006, 04:59 PM)
казах. че чакаме - демек да стане довечера цепиш ли smile.gif
*

хах оки де не се карай smile.gif
Jen
QUOTE(_LoNDoN4aNiNa_ @ May 24 2006, 08:19 PM)
хах оки де не се карай smile.gif
*

къде видя да се карам ? paste smile.gif
_LoNDoN4aNiNa_
QUOTE(sidni @ May 24 2006, 08:18 PM)
къде видя да се карам ? paste smile.gif
*

Forget It...
Narf
Абе отдавна не бях използвал следната абревиатура, но сега май е идеалният момент за това:

RTFM!
_LoNDoN4aNiNa_
QUOTE(Narf @ May 24 2006, 11:17 PM)
Абе отдавна не бях използвал следната абревиатура, но сега май е идеалният момент за това:

RTFM!
*

RTFM - а това е ?
Slevin
Read The Fuckin' Manual = RTFM
(Прочети Шибаното Ръководство) rtfm.gif tongue.gif
hatred
Ето ме и мене, вечерта беше тежка, затова нямах време smile.gif

Ако въпросния индивид още е заинтересован, въпреки многото хора, присмяли му се, ето какво ще напиша аз.

CS - service, или на български - услуга, предоставена за да бъде възможна регистрацията на канали, както и благополучното им ползване. За повече информация напиши /msg CS help в mIRC, или който там клиент ползваш. Относно втората част на въпроса, относно операторския статут на service-a във всички канали - има го защото е service, и може би за да може да изпълнява някои от зададените му команди - за смяна на топик (моля ви не тръгвайте да ме обаряте с разни мисли за mode -t, чак дотам няма да навлизам).

SeenServ - друга услуга, позволяваща на потребител да провери кога друг потребител последно е влизал. Синтаксис /msg SeenServ seen NickName.

Относно това че са 24 часа онлайн, специално за CS - този service помага донякъде за правилното функциониране на мрежата, така че е нужен за да не настане пълен хаус, имайки се в предвид какви индивиди бродят из интернет пространството. SeenServ пък от друга страна не спомага с нищо особено за правилното функциониране на мрежата, но от друга страна това е услуга, която предоставя на потребителите една кажи-речи полезна информация.
}---}----
QUOTE(sidni @ May 24 2006, 01:08 AM)
*

добре че си ти тук да го научиш!

QUOTE(GoodINC @ May 24 2006, 09:19 AM)
*

защо не приемеш, че не всички разбираме от IRC като теб ?
ти сякаш си влязъл в "мирката" и хоп всичко знаеш mellow.gif
Jen
QUOTE(}---}---- @ May 26 2006, 12:25 PM)
ти сякаш си влязъл в "мирката" и хоп всичко знаеш  mellow.gif

*

Не съм предавала урок... поне така си мисля.Просто правя забележка...
VinkeL
QUOTE(Proxain @ May 24 2006, 01:04 AM)

*

ми защото пият много кола ..и ги мъчи безсъние disagree.gif
GoodINC
QUOTE(}---}---- @ May 26 2006, 12:25 PM)
ти сякаш си влязъл в "мирката" и хоп всичко знаеш  mellow.gif

*

Я стига бе, още за 1-ви път, като влязах в IRC още нямаше сървисес! А вече, когато бяха на линия знаех, че не са реални хора! Ебахти, колкото и да съм тъп, няма да тръгна да се излагам по форуми! Щом е съумял да стигне до форума и да зададе тоя брутално тъп въпрос, значи си има хабер... mellow.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.