Ето ме и мене, вечерта беше тежка, затова нямах време

Ако въпросния индивид още е заинтересован, въпреки многото хора, присмяли му се, ето какво ще напиша аз.
CS - service, или на български - услуга, предоставена за да бъде възможна регистрацията на канали, както и благополучното им ползване. За повече информация напиши /msg CS help в mIRC, или който там клиент ползваш. Относно втората част на въпроса, относно операторския статут на service-a във всички канали - има го защото е service, и може би за да може да изпълнява някои от зададените му команди - за смяна на топик (моля ви не тръгвайте да ме обаряте с разни мисли за mode -t, чак дотам няма да навлизам).
SeenServ - друга услуга, позволяваща на потребител да провери кога друг потребител последно е влизал. Синтаксис /msg SeenServ seen NickName.
Относно това че са 24 часа онлайн, специално за CS - този service помага донякъде за правилното функциониране на мрежата, така че е нужен за да не настане пълен хаус, имайки се в предвид какви индивиди бродят из интернет пространството. SeenServ пък от друга страна не спомага с нищо особено за правилното функциониране на мрежата, но от друга страна това е услуга, която предоставя на потребителите една кажи-речи полезна информация.