Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Пирати сътрудничат на НСБОП...
UniBG Forums > Дискусии > Новини
nik666
От нарочна пресконференция в централата на НСБОП в София днес стана ясно, че едни от най-големите пирати в България са сред най-личните сътрудници на НСБОП в борбата срещу пиратството.

“Arena.bg и други интернет доставчици ни помагат изключително много в борбата с разпространителите на пиратско съдържание, като ни предоставят информация, подпомагаща разследването”, заяви Явор Колев, главен експерт в сектор “Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт” към НСБОП.

Новината е твърде интересна, имайки предвид факта, че точно Arena.bg е най-големият пиратски каталог в България, даващ подробни указания и линкове към популярните напоследък торент файлове.

Цялата новина в dnes.bg

Информацията определено е интересна, и всички веднага можем да се сетим за неписаните споразумения за доносничество между НСБОП и arenabg. Български торенти ли? Не, мерси.
OrBoS
и какво ?
от Арена ще снасят данни кой дърпа , а НСБОП ще ги гонят ...
така ли изилиза
dlh
както и конкурентни тракери smile.gif

но имайки предвид кой е собственика на аренабг.ком, няма нищо учудващо
dlh
От понеделник започва мащабна акция срещу пиратството, като няма да се прави разлика между възраст и пол. Това пише в. "24 часа" в статията си предупреждение "Трийте филмите, от утре обиски".

Според Светослав Василев от Столичното следствие може да се очакват хиляди арести на потребители в Мрежата заради пиратски филми и музика.
За момента ще се проверяват основно хора, които ги разпространяват, но било въпрос на време да започнат проверки на всички, които свалят файлове от интернет.

Трима от най-активните ъплоудъри на незаконни софтуер, филми и музика в българското интернет пространство вече са задържани при уникална спецакция. Тя е насочена срещу т.нар. "начини за размяна на файлове без те да са качени на специален сървър" - торенти и "пиър ту пиър" (P2P) и е безпрецедентна за страната, информира пресцентърът на МВР.

Откакто преди година са регистрирани в популярния сред потребителите сайт Arena.bg, тримата са качили общо около 22 терабайта (TB) незаконна информация (25 хил. филма) и са я предоставяли за споделяне с неограничен брой потребители. Това е над седем пъти повече от заловената информация върху двата сървъра в сградата на ЦИД миналия декември.

Щетите на софтуерната, филмовата и звукозаписната индустрии се изчисляват на няколко десетки милиона долара.

В началото на продължилата близо седмица спецоперация е задържан 34-годишният Ц.Г. от София, с потребителското име "Pupiredd". Установено е, че той успял да качи 17,05 ТВ и свалил над 8,22 ТВ незаконно съдържание. При претърсване в дома му е открита компютърна система в работен режим, от която предоставял достъп до филми, музика и софтуер до неограничен брой потребители.

При последващите действия са задържани 23-годишният А.С. и 42-годишният Д.С., също от София. При направения обиск в дома на А.С. е открит компютър в работен режим с харддиск от 500 гигабайта, както и общо 350 DVD и CD диска с над 15 терабайта нелицензирани софтуер, филми и музика.

А.С. е регистриран с потребителско име "alex 830515" и е бил регистриран като "Модератор". Подобна "титла" се дава лично от администратора като заслуга за големите обеми качена и разпространена незаконна информация. Коефициентът на потребителя сочи, че А.С. е качил 70 пъти повече информация отколкото е изтеглил. За 77 седмици, откакто е регистриран, той е качил 8,5 терабайта.

В дома на Д.С. е намерена и иззета компютърна система в работен режим в момент на предоставяне на достъп на торент файлове посредством тракера на сайта. на неограничен брой потребители в интернет.

С потребителско име "dankopicha" той е имал още по-голям коефициент - 91, като само за 57 седмици след регистрацията си е качил 8,45 терабайта незаконна информация в сайта.

За заслугите си той е назначен от администраторите на сайта за "ВИП-потребител" - много доверени хора на администраторите, които имат право да задават теми във форума, да насочват интереса и да управляват файловете с цел по-бързото им сваляне.

И към тримата е предявено обвинение по чл. 172 А от НК и им е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция". Случаят е поет от Столичното следствие и се наблюдава от районна прокуратура.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=883677
kaspi
e tva veche e losho.
Slevin
Нека дойдат дом, пушката е зад вратата wink.gif Иначе това е глупаво, вярно, че е незаконно, но сега да тръгнат по домовете... mellow.gif
dlh
те тръгнаха вече
просто уикенда не работят smile.gif

естествено, не са избрали случайно петък...

всъщност по-интересното е, че този, който ги информира, се прави на вода ненапита във форума на аренабг
Slevin
Тоя заслужава да му спрат нет-а smile.gif Адски е подло да доносничиш на полицията, за каквото и да било, може би с цел да се измъкнеш ти самия.... Не го знам кой е тоя (аз в арена-та не влизам), но ако мен ме приберат на топло зарад този някой-си тъпкано ще му го върна като излезна...
kaspi
ima reshenie na problema i to mnogo lesen smile.gif
Ima internet ima problem , nqma internet nqma problem.
Slevin
Натисни да отвориш файла

Те за НСБОП... Поздравче smile.gif
magdanoz
offtopic.gif
Нсбоп са си Нсбоп,
питам аз защо се занимават с глупости ?
Защо не хванаха убийците на децата в Пазарджик ?

а сега и по темата както казва брата като дойдат харда в микровълновата ...
Slevin
QUOTE(magdanoz @ May 7 2006, 03:33 PM)
...
...
*

За теб може би са глупости, но доста музикални компании се ощетяват по този начин...
А, че съм против тези обиски и проверки е ясно... mellow.gif
LordDoskias
dlh , koi e sobstvenika na arenabg , tyi ne uspqh da razbera osven 4e e "gospodina s beliq kostium"
mix25
az pa moa da kaja 4e v cqlata tazi raboti ima kufari s pari .Kakto kazvat "6efa na arena.bg" nema da tragne prosto ei taka po negov interes da predade si4ko .tuka 99% ima ne6to gnilo smile.gif
RuFf_EnDs
hehe ami neka doidat da vzemat vsi4ko, shte zarovq HDD i vsi4kite discove vav gradinata pri domatite pak neka si tarsqt biggrin.gif wink.gif
dlh
QUOTE(Sk8rafleXX @ May 7 2006, 03:06 PM)
За теб може би са глупости, но доста музикални компании се ощетяват по този начин...
А, че съм против тези обиски и проверки е ясно...  mellow.gif
*

музикалните компании - да
музикантите - не, защото не виждат грам печалба

QUOTE(lorddoskias_ @ May 7 2006, 03:52 PM)
dlh , koi e sobstvenika na arenabg , tyi ne uspqh da razbera osven 4e e "gospodina s beliq kostium"
*

не го познавам и не мога да кажа
LordDoskias
a koi ot foruma gi izdade , daj nqkoi linkove da 4eta smqh u foruma
GoldBug
QUOTE(magdanoz @ May 7 2006, 02:33 PM)
offtopic.gif
Нсбоп са си Нсбоп,
Защо не хванаха убийците на децата в Пазарджик ?

а сега и по темата както казва брата като дойдат харда в микровълновата ...
*

Защото НСБОП са подразделение на Еврейте smile.gif - А Еврейте, както знае всеки искат да контролират всеки вид далавери от които се правят пари smile.gif И точно за това, Еврейте създават свойте филиали в другите страни, в нас това е НСБОП и всеки който се опита по някакъв начин, чрез мозъка си, да искара пара, става Враг на еврейте, следователно враг на НСБОП smile.gif

То е просто, стига да се замисли човек малко smile.gif

Соломончо Паси Цял живот се дупи на еврейте, какво очаквате smile.gif ?
dianna
QUOTE(GoldBug @ May 8 2006, 04:17 PM)
Защото НСБОП са подразделение на Еврейте smile.gif - А Еврейте, както знае всеки искат да контролират всеки вид далавери от които се правят пари smile.gif И точно за това, Еврейте създават свойте филиали в другите страни, в нас това е НСБОП и всеки който се опита по някакъв начин, чрез мозъка си, да искара пара, става Враг на еврейте, следователно враг на НСБОП smile.gif

*

а?
GoldBug
Какво не разбра smile.gif ?

КУР ЗА НСБОП , 2 ЗА МОСАД
dianna
Хахахахаха.... Е ся вече те разбрах ;-)
Добре сме ама шЪ сЪ опраИм. wink.gif
dlh
QUOTE(GoldBug @ May 8 2006, 04:17 PM)

*

по-големи глупости отдавна не бях чел
GoldBug
Те в НСБОП не знаят какво е Мишка, тръгнали с пирати да се борят smile.gif

Отивам аз е Национална Следствена, по едно дело, че НСБОП ме водят организатор на банда smile.gif - Почвам да давам показания, оня следователя щрака по ПС-то, по едно време му заби щайгата и оня почна се вайка, аз му викам да натисне Ctrl+Alt+del за да му се появи Меню за отблокирване ... Оня Ме контрира с : Какво е това меню за отблокирване smile.gif, че трябваше аз обвиняем да отблокирвам ПС-то на Следователя smile.gif.

Е Как да не каже човек: НСБОП НА САПУН smile.gif + Всичките им подразделения: НСС , СДВР, РПУ-Та и тн smile.gif

Всичко що работи за МВР - е избирано с конкурс по Олигофрения.
GoldBug
QUOTE(dlh @ May 8 2006, 04:51 PM)
по-големи глупости отдавна не бях чел
*

Не че са глупости, ами ти е трудно да го проумееш smile.gif

Явно си от хората, дето стриктно правите това, каквото ви се каже и
не си позволявате да наддигате глава.

Не го приемай лично, но това ми е мнението.
dlh
Всички сме овце, само ти си просветения
GoldBug
За радост не съм само аз, но за съжаление са и доста хората, които се кланят на подразделенията на МВР - демек дават си дупетата на братята с фуражки

Айде стига толкова, че излезнах от смисъла на темата smile.gif
RuFf_EnDs
http://www.youtube.com/watch?v=Vxi6NeMGiwU interesno tongue.gif smile.gif
dlh
използвали легален софтуер... а че музиката е със запазени права нещо не се сещат
kaspi
http://forum.arenabg.com/index.php?showtopic=34924&st=0
shte vidite kak misli edin ot administratorite na arena.bg
dianna
Наръчник на маниака

1. Поискайте да ви представят постановлението, въз основа на което искат да влязат в жилището ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от НПК). Вероятно ще ви пробутат някакъв документ, подписан от някой дознател, мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в присъствието на поемните лица им обяснете, че в случая не е налице неотложен случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата, влезли в жилището им, го правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170, ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.
2. Ако не ви обърнат внимание, не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете следното:
а) притежаването на филм, записан на CD или DVD, не подлежи на никаква санкция, като общо взето това е напълно законно, независимо дали копието е лицензирано, или сте го направили сами. В никакъв случай не съхранявайте повече от едно копие.
б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон, поради което нейното използване е разрешено.
в) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява нарушение на никой закон, поради което е разрешено.
г) проблемът с дефинирането на понятието "разпространение" обаче не е толкова сериозен, тъй като торент програмите едновременно данлоудват и ъплоудват, са функция на програмата и не зависи от вашата воля. По тази причина не могат да ви вменят и никаква отговорност, защото без воля няма правонарушение.
д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем. Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същият да бъде презаписан за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска цел - например да се научите да обработвате видеосигнал, звуков сигнал, графика или нещо от този род.
Естествено най-добрият вариант, ако ви цъфнат някои от НСБОП, е да се свържете по най-бързия начин с адвокат.        wink.gif

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2...&article=145671 
Slevin
Useful thumbsup.gif
CBR
neka doat dom... 6te gi posre6na mn dobre
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.