Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: problem s nick
UniBG Forums > Дискусии > Жалби
[PITBULL]
zdr. ima nqkav v irc koito ot nqkolko dni si e regnal {pitbull} i kogato toi e v irc az ne moga da si vlezna s moq [PITBULL] a moq nick e regnat ot polovin godina samo 4e mu se preeba reg kogato varnaha bazata danni i posle trqq6e na novo da go reg ako moje nqkoi da dade savet kvo da napravq
NoEx
QUOTE([PITBULL] @ Oct 1 2005, 11:20 AM)
zdr. ima nqkav v irc koito ot nqkolko dni si e regnal {pitbull} i kogato toi e v irc az ne moga da si vlezna s moq [PITBULL] a moq nick e regnat ot polovin godina samo 4e mu se preeba reg kogato varnaha bazata danni i posle trqq6e na novo da go reg ako moje nqkoi da dade savet kvo da napravq
*

Значи, IRCd демоните разчитат { като [, както и обратното smile.gif Това става при влизане...при JUPE на ник най-лесно може да се види кой символ с кой ги приема за еднакви както в случая ако някой е с ник [pitbull] и юзър с {pitbull} се опита да влезне то приема { за [ и казва, че ника е зает smile.gif За регистрация на ник няма проблем smile.gif
The`One
И на мен се е случвало, аз имам ник |-| и когато влезе някой с ник \-\ аз не мога да вляза, но пък той с неговия може да се идентне и и за мен rolleyes.gif
PrinceIgor
по непотвърдени данни...
Протокола за IRC е писан от финландци, а те имат букви, които не могат да се изразят с латинксата азбука. Именно поради това те използват символите "[","]", "\" като заместител на такива букви и съответно "{", "}", "|" представляват техните главни (малки) букви, а за IRC сървъра главните и малките букви са едно и също. Services различават тези символи един от друг, но при сървърите това не е направено.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.