Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Заплатите в гейм индустрията
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab > Игри
dlh
PROGRAMMING

Technical Director: $104,738
Lead Programmer: $81,591
Programmer / Engineer: $73, 618

ART and ANIMATION

Art Director: $65,313
Lead Artist: $68,112
Artist: $61,065

GAME DESIGN

Creative Director: $72,125
Writer: $61,000
Game Designer: $54,777

PRODUCTION

Producer: $66,375
Executive Producer (all with more than six years experience): $127, 375

QUALITY ASSURANCE

QA Lead: $43,125
Tester: $29,722

AUDIO

Audio Director: $62,206
Composer: $60,093

BUSINESS AND LEGAL

Marketing: $76,667
Admin: $81,765
Executive: $106,590

http://www.next-gen.biz/index.php?option=c...51&Itemid=2
Console
Това незнам за коя държава е но даже и в България тези лица вземат повече пари smile.gif
demond
хехе мизерници smile.gif
demond
QUOTE(Console @ Apr 5 2006, 11:12 AM)
Това незнам за коя държава е но даже и в България тези лица вземат повече пари smile.gif
*

аз пък не знам в БГ колко взимат, но съм сигурен че е поне 3 пъти по-малко
al-ien4
Това са доста относителни "заплати", като се има в предвид, че се взема и така нареченият "бонус", в зависимост от продукта и крайната му реализация (пазарен успех). В България не може и да се говори за гейм индустрия, щото простичкият факт, който идва с цифрите - режи всичко - 6 игри (+ add-ни) за 5 години! И това при условие, че 5 от направените игри са с изключителната подкрепа на Външни продуценти (които почти винаги си носят и тяхни дизайнери, енджий редактори и т.н.) - ние просто сме нагърбени с черната бачкаторска работа, щото можем да седим по 25ч. пред мониторите, без да обърнем внимание на каквото и да е друго, освен на възложената ни работа...

Сегааа... ако става въпрос за българите, които работят (и девелопват) в гейминга по света, нещата седят съвсем различно - само погледнете името на главният дизайнер на Half-Life2. Предполагам че земляка взима тия кинти, че и отгоре... Но това е съвсем друга тема.

В българските студия (то всъщност е едно - всички останали са прикрепени мравуняци към Големите европийски гейм студия), такива пари са химера до такава степен, че направо ми идва да направя една игра по темата...
Nihlathak
ama te teq pari za zavarshel produkt ili mesechna zaplata
zeraful
Според теб 100 хиляди долара на месечна заплата ли ти прилича ?
hatred
QUOTE(Nihlathak @ May 2 2006, 01:06 PM)
ama te teq pari za zavarshel produkt ili mesechna zaplata
*

годишна
Elephant^Man
MM ko da kaja tva huuu ba4kane tva onova ama primerno ti sq qko pbrazovan tip koito si ima takava firma za nego ba4kat opredelen broi hora s idei i umeniq i v edin moent kato si pusne6 genqlni produkt na pazara v koito si vlojil parii i mnogo hora umstven potencql i b1zs1nni no6ti 5 kopelenca si kopuvat igrata na partiq praqt i ICO Crackvat q i q ka4vat v internet i kolkoto i da se kopuva v edin momenta NE SE KOPUVA a i v BG to4no ne bih kazal 4e GAME industriqta e na nqkovo medium nivo daje si e low 6tot se stiga do prevejdane na igri ili pravene na strategii ili ten takiva igri za deca (govorq za izcqlo BG studia) ot druga strana rusnacite sa nz kolko p1to po napred ot BG v GAME INdustriqta to po bolen mozak ot ruskiq nqma wink.gif) za jalost az ne sam dal edna 6epa rubli za LADA RACING CLUB mi q iam na copy cracknata smile.gif
NoEx
QUOTE(Elephant^Man @ Mar 4 2007, 11:53 AM) *
MM ko da kaja tva huuu ba4kane tva onova ama primerno ti sq qko pbrazovan tip koito si ima takava firma za nego ba4kat opredelen broi hora s idei i umeniq i v edin moent kato si pusne6 genqlni produkt na pazara v koito si vlojil parii i mnogo hora umstven potencql i b1zs1nni no6ti 5 kopelenca si kopuvat igrata na partiq praqt i ICO Crackvat q i q ka4vat v internet i kolkoto i da se kopuva v edin momenta NE SE KOPUVA a i v BG to4no ne bih kazal 4e GAME industriqta e na nqkovo medium nivo daje si e low 6tot se stiga do prevejdane na igri ili pravene na strategii ili ten takiva igri za deca (govorq za izcqlo BG studia) ot druga strana rusnacite sa nz kolko p1to po napred ot BG v GAME INdustriqta to po bolen mozak ot ruskiq nqma wink.gif) za jalost az ne sam dal edna 6epa rubli za LADA RACING CLUB mi q iam na copy cracknata smile.gif

blink.gif

Преводач наблизо?

От това което успях да разбера, мога да ти кажа, че по света много хора си купуват игри, а не ги свалят от нета. В България това е нещо като "начин на живот".
hex
QUOTE(NoEx @ Mar 4 2007, 12:04 PM) *
blink.gif

Преводач наблизо?

От това което успях да разбера, мога да ти кажа, че по света много хора си купуват игри, а не ги свалят от нета. В България това е нещо като "начин на живот".

Не е вярно!Един път си купих една Българска игра Red Shark(мисля че така се казваше),но уви нещо не ми се понрави -.-
NoEx
QUOTE(hex @ Mar 4 2007, 12:31 PM) *
Не е вярно!Един път си купих една Българска игра Red Shark(мисля че така се казваше),но уви нещо не ми се понрави -.-

Някъде да съм написал, че в България никой не си купува игри? blink.gif
Forfi
QUOTE(NoEx @ Mar 4 2007, 01:49 PM) *
Някъде да съм написал, че в България никой не си купува игри? blink.gif

А защо не си го написал се чудя аз smile.gif . И веднага ще добавя - никой не си купува и музика, филми, софтуер и изобщо всичко което го има по торент тракерите.
Главния проблем поне според мен е не в това, че всичко го има по тракерите, а в това че голямата част от потребителите не можем да си позволим да си го купуваме. А тук вече идва и най-голямата простотия - да се пращат СМС-и за търсачки, потребители в тракерите и още куп неща хранещи пиратите.

И моля ви тримата потребители на форума които са си купили по една игра от 24.99 лева да не ми се сърдят, че съм ги пренебрегнал.
^_CroW_^
Е па аз съм си купил оригинална FIFA 07 ;]]
blood
Аз... аз съм си купувал 2 игри, просто обложката беше страхотна.. друго си е да си сваля 10 игри и да си харесам 2.
Както и да е, определено ако от българия се пренасочиш да работиш това и получаваш този тип заплати ще си доволно на средното равнище .
^_CroW_^
QUOTE(blood @ Mar 8 2007, 01:01 PM) *
Аз... аз съм си купувал 2 игри, просто обложката беше страхотна.. друго си е да си сваля 10 игри и да си харесам 2.

Да обаче също така друго си е и да си имаш оригинален cd-key за да играеш Electronic Arts Sports Online wink.gif с мислещи хора от ЦЯЛ СВЯТ не само от БГ. И за регване в различни лиги. А пък и печелят производителите wink.gif А междо другото ФИФА 07 е първата оринална игра която си копувам... доволен съм и следващата оринална която ще си взема е ФИФА 08 :-)))))))))))
cRaZyDeViL
QUOTE(zeraful @ May 2 2006, 01:23 PM) *
Според теб 100 хиляди долара на месечна заплата ли ти прилича ?

Защо не? Някои футболисти получават по 150 000 евро седмично tongue.gif wink.gif tooth.gif
LuDaCr1s
QUOTE(^_CroW_^ @ Mar 11 2007, 12:26 AM) *
Да обаче също така друго си е и да си имаш оригинален cd-key за да играеш Electronic Arts Sports Online wink.gif с мислещи хора от ЦЯЛ СВЯТ не само от БГ. И за регване в различни лиги. А пък и печелят производителите wink.gif А междо другото ФИФА 07 е първата оринална игра която си копувам... доволен съм и следващата оринална която ще си взема е ФИФА 08 :-)))))))))))

da no povecheto hora ne kupuvat originalen cd key zashtoto priqtelite im kato nqmat originalen cd key ne mogat da igraqt s tqh , a e drugo da igraesh s priqteli a ne s nqkakvi nepoznati
i drugata pri4ina kakvato e i moita - ne sum si kupil SteamID ne zashtoto nqmam 20 ili 30 leva ( cenata na steam v razli4nite gradove se razminava smile.gif ), a zashtoto ne razbiram angliiski i ne mi e interesno da igraq v tqhnite ligi smile.gif
^_CroW_^
QUOTE(LuDaCr1s @ Mar 22 2007, 12:29 AM) *
da no povecheto hora ne kupuvat originalen cd key zashtoto priqtelite im kato nqmat originalen cd key ne mogat da igraqt s tqh , a e drugo da igraesh s priqteli a ne s nqkakvi nepoznati
i drugata pri4ina kakvato e i moita - ne sum si kupil SteamID ne zashtoto nqmam 20 ili 30 leva ( cenata na steam v razli4nite gradove se razminava smile.gif ), a zashtoto ne razbiram angliiski i ne mi e interesno da igraq v tqhnite ligi smile.gif

Ами аз така мога да играя ако си искам 24 часа в денонощието smile.gif А не с двама трима френдс на които след 2 маче ще им писне.
QUOTE(LuDaCr1s @ Mar 22 2007, 12:29 AM) *

А не е ли щото няма пари да си го позволят?
И мога да ти кажа че чужденците ще са на доста по-виското ниво от приятелите ти (независимо за коя игра става въпрос). Играеш с тях... после аверите... и мачкаш. Става веселба ;]]

И ЛОЛ... тва че твоята игра е оригинална а на приятелите не не означава че не можеш да играеш с тях smile.gif Аз как играя с моите? Просто деинсталираш ъпредейтите които са нужни за онлайн играта и после пак ги слагаш (ако изобщо има такива защото при фифата има. И просто ги махам после пак ги слагам). А и да ти кажа за Онлайн игра на ФИФА не ти е необходимо нищо на английски biggrin.gif Само менюто е на английски обаче то и програмите са на английски ама се справаш нали wink.gif
А това StеamID извинявай бате ама неможах да го разбера какво е smile.gif
justanotherlame
da amy na zapad iztok sever i yug are na yug ne tolkova.. nema koi da da gi kachi cracnati igrite shtoto shte my tresnat globa +bezkrainost$. Pyk i horata si imat pari kopuvat si jitki tiq det si nemat daje i pcta nemat tyi 4e tongue.gif nie sme nekade po sredata, a taka e nai-hubavo
LuDaCr1s
QUOTE(^_CroW_^ @ Apr 11 2007, 03:28 AM) *
Ами аз така мога да играя ако си искам 24 часа в денонощието smile.gif А не с двама трима френдс на които след 2 маче ще им писне.

А не е ли щото няма пари да си го позволят?
И мога да ти кажа че чужденците ще са на доста по-виското ниво от приятелите ти (независимо за коя игра става въпрос). Играеш с тях... после аверите... и мачкаш. Става веселба ;]]

И ЛОЛ... тва че твоята игра е оригинална а на приятелите не не означава че не можеш да играеш с тях smile.gif Аз как играя с моите? Просто деинсталираш ъпредейтите които са нужни за онлайн играта и после пак ги слагаш (ако изобщо има такива защото при фифата има. И просто ги махам после пак ги слагам). А и да ти кажа за Онлайн игра на ФИФА не ти е необходимо нищо на английски biggrin.gif Само менюто е на английски обаче то и програмите са на английски ама се справаш нали wink.gif
А това StеamID извинявай бате ама неможах да го разбера какво е smile.gif

Tova che shte igraesh 24 4asa v denono6tieto s nepoznati moje da go napravish i v bulgarskite piratski masaci (serveri) i bez steam.... tova za originalnata igra si prav no imah predvid 4e ne moje ako ti igraesh v steam , a te nqmat steam - te nqma da mogat da cukat s teb v originalnite serveri, tova 4e 4ujdencite sa po dobri ot nas - kakto tuka ima dobri otbori taka i tam ima dobri yess.gif SteamID ti e cdkey za steam koito se kupuva i ti pozvolqva da igraesh v platenite steam serveri na igrata Counter-Strike (moje bi i na nqkoi drugi , no ne sum zapoznat ) , ne znam za drugite gradove , no v plovdiv v momenta nqma steam za po malko ot 30 leva , 30 leva moje da se platqt ot mnogo hora koito q igraqt smile.gif
^_CroW_^
QUOTE(LuDaCr1s @ Apr 11 2007, 08:15 PM) *
Tova che shte igraesh 24 4asa v denono6tieto s nepoznati moje da go napravish i v bulgarskite piratski masaci (serveri) i bez steam.... tova za originalnata igra si prav no imah predvid 4e ne moje ako ti igraesh v steam , a te nqmat steam - te nqma da mogat da cukat s teb v originalnite serveri

Тука си прав. Обаче искам да поянся нещо за фифата. Тъй като се съмнявам от този форум някой изобщо да е играл ФИФА Онлайн.
"Бългърски пиратски сървъри" ?????? За ФИФА х) Такива не съществуват. Може да се играе единствено по IP и Network. Обаче това не е Онлайн :)) А относно сила на играчите... при фифа нещата са адски по-различни от ЦС ;) Ако ти играеш ФИФА от дъжд на вятър аз ЦС съм играл доста и то в отбори, а и продължавам да играя и сега. За фифа няма сървъри все едно като тия на Ma3x за CS :) Такива сървъри просто е БЕЗМИСЛЕНО да се направят! Причината е че в тях няма да може да се влезе по никакъв начин :) Тъй като е необходимо да имаш акаунт в EASO. Но ти като влезеш в ЕАСО-то, и то прото няма да ти изпише сървъра тъй като не съществува в листата. :) В ЦЕЛИЯТ СВЯТ НЯМА НИТО ЕДИН ПИРАТСКИ СЪРВЪР ПО ФИФА. Пак повтарям това не е ЦС. И не си го исмислям аз. :) Просто си е така.
Тя тая тема бая се преобърна ама айде...
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.