Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: За кирилицата
UniBG Forums > Дискусии > Основни
Страници: 1, 2
dlh
Здравейте,

От днес има едно бутонче, което ви позволява да пишете на кирилица без да имате инсталиран необходим софтуер за сменяне подредбата на клавиатурата.

Моля, използвайте този бутон, когато нямате кирилица - нека да пишем на родния си език!:)
Console
worthy.gif KREDOR !
Време беше smile.gif
XuTbP
dlh,благодарим за удобството,което ни предостави. cool.gif
Mihaela
Сега остава да се приведе в действие желанието ми тук да не се ползва шльокавица
Cyb3rg0d
Вярно не работи sad.gif. Но да се надяваме, че ще проработи, тъй като доста хора използват този броузер. Мен не ми пречи де, аз си пиша на кирилица.
EmotionaL
За съжаление това бутонче не работи под FireFox поради неизвестни за мен причини.

Според мен проблемът не е във форума, а то няма и как да бъде. Проблемът е породен от липсата на някой Майкрософтски протокол mellow.gif (по-късно може да пиша кой ако имам време да се поразровя), който декодира кирилицата, ще дам най-простия пример с ActiveX mellow.gif протокола за защита при IE, който при FireFox и някои други браузъри липсва или е заменен с друг. Така се получават спънки при потребителите използващи Gmail например. Погледнете си настройките на браузъра smile.gif
Надявам се по някакъв начин да съм помогнал.
NoEx
Ооо това се искаше бе хора smile.gif Понеже като съм в един клуб няма кирилица...а мразя да пиша на латиница и ето са ... перфектно smile.gif Браво!
dlh
QUOTE(EmotionaL @ Sep 25 2005, 01:51 PM)
Според мен проблемът не е във форума, а то няма и как да бъде. Проблемът е породен от липсата на някой Майкрософтски протокол mellow.gif (по-късно може да пиша кой ако имам време да се поразровя), който декодира кирилицата, ще дам най-простия пример с ActiveX mellow.gif  протокола за защита при IE, който при FireFox и някои други браузъри липсва или е заменен с друг. Така се получават спънки при потребителите използващи Gmail например. Погледнете си настройките на браузъра  smile.gif
Надявам се по някакъв начин да съм помогнал.
*

Кода е на JavaScript, няма ActiveX контроли.
The`One
Тая кирилица влиза в конфликт с моите настройки на клавиатурата и не мога да пиша на латиница въпреки че и при мен и тука е включено на латиница. Май нещо не е наред ми се струва. Дава ми и някакви грешки...
dlh
Какъв браузър ползваш?

Виж дали и уеб клавиатурата, и твоята са настроени за кирилица.

И к'ви грешки ти дава? Сигурен ли си, че е от т'ва wink.gif
The`One
Ползвам IE отдолу в статус бара ми пише Error on page, ето сега пиша и на кирилица и на латиница но преди малко когато превключих на кирилица не можах да го върна на латиница, а и моята клавиатура и уеб клавиатурата бяха включени на латиница...
The`One
Сега пък пробах да направя нов пост и в заглавието не мога да пиша на латиница...
dlh
Е, няма перфектни неща...

А тази грешка не е от този скрипт.
The`One
Сега не ми показва грешка... вече не знам дали проблема не е в моите настроики за кирилица, но пък ползвам такива настройки от много време и такъв проблем не е имало.
dlh
Какъв кирилизиращ софтуер ползваш?

С каква клавишна комбинация сменяш езиците?

Имай предвид, че alt+2xshift сменя езика на уеб клавиатурата.
The`One
Ctrl + Shift, не ползвам софтуер, просто смених един dll файл от system32 и си имам кирилица.
dlh
Странна работа.

И аз ползвам dll, от инжинера ли, какъвто е там, но нямам проблем.
LordDoskias
imam kirilic ana kompa si i ni6to ne mi pre4i da pi6ana kirlic a, no NE ISKAM , kirilica suxz , tfa e ... kat iskam da pi6a na kirilica 6te vzema himikal i tetradka i 6te pi6a ...
AsCoLeXuS
QUOTE(lorddoskias_ @ Sep 26 2005, 08:11 PM)
imam kirilic ana kompa si i ni6to ne mi pre4i da pi6ana kirlic a, no NE ISKAM , kirilica suxz , tfa  e ... kat iskam da pi6a na kirilica 6te vzema himikal i tetradka i 6te pi6a ...
*

И аз бях като теб но ето че започнах да пиша имало е пъти когато сам забравил да прехвърля на кирилица.... smile.gif
The`One
QUOTE(lorddoskias_ @ Sep 26 2005, 08:11 PM)
imam kirilic ana kompa si i ni6to ne mi pre4i da pi6ana kirlic a, no NE ISKAM , kirilica suxz , tfa  e ... kat iskam da pi6a na kirilica 6te vzema himikal i tetradka i 6te pi6a ...
*

След като 'kirilica suxz' какво правиш в България? Страната ни затъва заради такива продажници като теб...

Предлагам след нововъведенията тука да се забрани писането на латиница (или по точно на интернетица)
Cannibal
Браво и поздравления..

Наистина върши работа (особено в момента при мен). Много добре работи кирилицата (поне с Мозила и с ИЕ).

Поздрави!
GAD
[B]e az puk nqma pisha na bg shtoto sum ot zimbabve doshul za malko.
Bah go az tuy malko
}---}----
QUOTE(GAD @ Nov 29 2005, 04:16 AM)
[B]e az puk nqma pisha na bg shtoto sum ot zimbabve doshul za malko.
Bah go az tuy malko
*

и май бързо ще си отидеш там !
кирилица rullez ! wink.gif
Cannibal и с Windows работи също така добре
Volter
Govorim edin ezik i vajnoto e che se razbirame nali?
Разбираме се! tongue.gif
EraseD
на какав език трябва да се говри с тези които не разбират 4овешкия tooth.gif
Gaijin
Интереснето в цялата работа е, че инжинера предлага много лесна кирилица която може да бъде инсталирана от всекиго. Да не говорим, че има и фонетика. И все пак, има индивиди които просто защото клавиатурата им е на английски решават, че латиницата е била измислена с цел да се пише с нея на слвянски език. Драги, искам да знаете, че не сме Сърби (нямам абсолютно нищо против нашите събратя от западната ни съседка, където ползват две азбуки една базиарана на кирилица и една на латиница). Ние сме БЪЛГАРИ. Сега, не искам да звуча като някакъв умопомрачен ултра националист, но определено не ме е срам, че съм Българин. Мога да кажа, обаче, че ме е срам от "Българи" като вас. Така че, засрамете се! Може да не съм учил Български от 6 години, но както виждате не спирам да го използвам. Може да не е перфектен, но поне е написан както са си представяли дедите ни, че трябва да бъде писан. Вече нямате извинения да не пишете на родния си език (ако сте от чужд произход, можете да уважавате страната в която живеете, както прави арменецът в мен)!
NoEx
И аз да вметна нещо, което може би донякъде е интересно да се спомене.

Писмо/текст написан на български с латински букви се нарича транслитерация.

Честно казано е досадно да седиш и четеш, да размишляваш и да разшифроваш написаното от доста потребители които пишат на латиница. До толкова се извъртява правописа, че направо може да го приемем като нов език.
Alissa
QUOTE(NoEx @ Mar 9 2006, 07:24 PM)

До толкова се извъртява правописа, че направо може да го приемем като нов език.

*

С риск пак да бъда офф - за съжаление доста често срещано е дори когато се пише на кирилица правописът да е твърде.. хмм.. липсващ. Аз лично неведнъж съм се зверила (ей така - blink.gif ) срещу постове, писани на нещо силно наподобяващо български и то единствено по това, че е на кирилица...
NoEx
QUOTE(Alissa @ Mar 9 2006, 07:35 PM)
С риск пак да бъда офф - за съжаление доста често срещано е дори когато се пише на кирилица правописът да е твърде.. хмм.. липсващ. Аз лично неведнъж съм се зверила (ей така -  blink.gif ) срещу постове, писани на нещо силно наподобяващо български и то единствено по това, че е на кирилица...
*

Да, но случаите са много малко. Аз лично съм виждал постове на латиница на които нищо не можеш да разбереш. Все пак е срамно в български форум да преобладават мненията на латиница. Лично аз съм останал с наблюдения, че в няколко руски форума ВИНАГИ се пише на кирилица.
sasho_metallico
Прав си. Няма даже общ стандарт за писане на латиница, всеки си пише както си знае ;>
Narf
QUOTE(NoEx @ Mar 9 2006, 07:24 PM)
И аз да вметна нещо, което може би донякъде е интересно да се спомене.

Писмо/текст написан на български с латински букви се нарича транслитерация.

Честно казано е досадно да седиш и четеш, да размишляваш и да разшифроваш написаното от доста потребители които пишат на латиница. До толкова се извъртява правописа, че направо може да го приемем като нов език.

*

Ми че то си е такова.
Някои хора му викаме "олигофреница". wink.gif
Volter
"Мога да кажа, обаче, че ме е срам от "Българи" като вас. Така че, засрамете се!" mellow.gif Моля?!? Това е причина да се срамувам, че съм Българин? ...
che ponqkoga pisha na latinica?!?I ti si po-Bulgarin ot men a?Uspeh ako tova e kriteriq ti da opredelish koi e Bulgarin! bg.gif bg.gif bg.gif
Gaijin
Виж wink.gif ся. Това което определя хората какви са е майчиния език. Защото той е преди религията, преди обичта за парчето земя което представлява родината.
admins`
ураа поткрепям smile.gif голям кеф кредорче лично предпочитам да пиша на кирлица но по някога това е невазможно я по ради липсваша кирлизация на компа или не работещ кредор както днес ми се случи поради ползване на линнукс без кирилизация и под мозила _!_ такаче които може и има желание да си пише на БГ

не се сърдя на никои че е псиал на латиница или маймуница както искате е наречете но на кирлица се чете доста по лесно smile.gif

п.с. забавляваи се народе smile.gif и да не забравите да пише те на кирилица еи smile.gif
Kwazimodo
QUOTE(admins` @ Mar 16 2006, 02:15 AM)
ураа поткрепям smile.gif голям кеф кредорче лично предпочитам да пиша на кирлица но по някога това е невазможно я по ради липсваша кирлизация на компа или не работещ кредор както днес ми се случи поради ползване на линнукс без кирилизация и под мозила _!_  такаче които може и има желание да си пише на БГ

не се сърдя на никои че е псиал на латиница или маймуница както искате е наречете но на кирлица се чете доста по лесно smile.gif

п.с. забавляваи се народе smile.gif и да не забравите да пише те на кирилица еи smile.gif
*

Като стана въпрос за кирилицата.. се сещам за IRC... мога да кажа че влизам
в IRC всеки ден без прекъсване от както го има...
99,99 % от хората там пишат на латиница..аз също поради единствената
причина че никовете са само на латиница... не мога да използувам TAB,
трябва всеки път да превключвам кир/лат за да изпиша ника...

Помня преди години тук имаше започната тема не може ли да се направи
така че никовете да са на бг... Имаше обнадеждаващи постове но с това
си и остана...
Трудно ми е вече да пиша на кирилица... онази ден писах тук пост и се
нaложи да ползвам SA DICTIONARY, където изписах Where за да видя
дали се пише кАде или кЪде...и други думи почвам да бъркам поради
единстената причина че пиша от години на латиница - там си е kAde ...

Та аз пак да си питам - не може ли да се направи нещо в IRC по въпроса?
dlh
може, ама... swear.gif
Tha_Row
СУПЕР!!! worthy.gif
G1v3Rty
Аз подкрепям Volter защото не може да се съди за някой дали е българин по начина ко който пише..Да не говорим че в IRC 90% пишат на US това кво ще рече че не са българи?!?Та нали е униБГ... guns.gif
dlh
пишат... на US?!
mix25
QUOTE(The`One)
След като 'kirilica suxz' какво правиш в България? Страната ни затъва заради такива продажници като теб...

по вярвай ми страната ни не затъва защото някой казал "kirilica suxz" smile.gif

тва е много удобно но неразбирам къде ми е "щ" и "ш"

за да ги напиша трябваше да пускам кирилица от ПЦ-то smile.gif
Kwazimodo
QUOTE(dlh @ Apr 17 2006, 01:06 PM)
пишат... на US?!
*

Е, не си ли виждал Flex Type :-)
dlh
QUOTE(Kwazimodo @ Apr 17 2006, 04:12 PM)
Е, не си  ли  виждал Flex Type :-)
*

а-ха...
RuFf_EnDs
e tova e mn hubavo, az nqmam kirilica na keyboards no nishto pak e udobstvo za drugite smile.gif
IcebreakerR
Браво! smile.gif
GOLF
dei tui az sho ne vijdam verno che sam s ochila ama chak pak tolkoz da ne vijdam ....
Argentinian
Предпочитам да пиша на кирилица (особено когато става въпрос за български форуми) и съм свикнал дотолкова, че леко ме дразни, когато прочета коментар на латиница.
kaspi
QUOTE(dlh @ Sep 25 2005, 07:50 AM) *
Здравейте,

От днес има едно бутонче, което ви позволява да пишете на кирилица без да имате инсталиран необходим софтуер за сменяне подредбата на клавиатурата.

Моля, използвайте този бутон, когато нямате кирилица - нека да пишем на родния си език!:)

ima li nachin pak da se poqvi tova butonche smile.gif
dlh
Трябва да виждате едно линкче за смяна подредбата на клавиатурата smile.gif
По подразбиране е 'OFF'.
Mitak
Не работи на Firefox под Linux.
Като цъкам на линка се сменя - "PHO","BDS" - но продължава да си пише на шльокавица.
dlh
някакви грешки?
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.