част 15: Dedication
written by: D`AGOSTINO
оффтопик инфо: сори че количеството смях в тази ТК е сведено до минимум.. Налагаше се да напиша някои неща такива каквито
са.. Забавната част е че никой от вас < или почти никой
фикция.. Ако някой се е притеснил от думи, съдържащи се в тази част - чувствайте се свободни да ми метнете един
бой.. А.. и сори за оффтопика
напише един труд.. ако има желаещи /msg dreben за да се разберем
познаете към кого е 'dedication'-а черпя бира
"Не бъди добър, шибаняко! Ще ти изпратя любовно писмо.. ПРАВО ОТ СЪРЦЕТО МИ, ШИБАНЯКО! Знаеш ли какво е любовно писмо.?
Тва е куршум от шибан постолет, шибаняко! Когато получиш любовно писмо от мен СИ ПРЕЕБАН ЗАВИНАГИ!" - ноктите му
издраскваха буквите една по една по тапицираните стени на Изолатора "Този скъпоценен камък е посветен на всички вас,
педали, които не сте тук, а трябваше да бъдете тук с мен.. цакаш ли.? ЦАКАШ ЛИ.? Ще ви барна по - късно,
копелета.. Дааа.. ще ви докопам вас - всичките.. и послеее.. и после ние всички.."
- Аре.. - санитарчето, което до този момент беше стояло на вратата и беше гледало безучастно бе усетило, че му призлява
от мисълта за разбитият виртуален живот, влезе вътре и пипна пациента за врата. - ..тръгваме към Шоковото..
- ..даа.. и после ще се видим с всички вас.. нали разбираш, пич.. Ние всички отиваме там, копеле.. Дори да ме затриеш
сега.. едно от моите копелета ще затрие тебе.. И после ти ще затриеш него и така наляво - надясно, наляво - надясно..
нали цакаш.? - изведнъж отвори широко очи и погледна санитарчето, което до този момент не беше виждало.
- Ти пък кой си.?
- НюЛайфФорм - отговори едрото санитарче..
- Пайса*, не вярвах, че ще посегнеш..
А там по върховете на ПаУниБГ управлението всичко си вървеше както преди.. Предложението на Химика за преименуване
на ПаУниБГ на КаУниБГ беше отхвърлено.. < .?!?!? > Мрънколака ...Сон продължаваше да измисля правила.. всъщност..
по - скоро ограничения за една малка група хора, като в същото време ги обвиняваше в 'цепене на общото на наше и ваше',
при все че никой от 'враговете' му ( ммда.. в неговите очи те бяха врагове ) не 'участваше' в мейллисти срещу него самия..
- Имаш посетител - промърмори някой през ключалката.
Дребния се беше сврял в ъгъла на изолатора и с подла усмивка гледаше в мрака. Зеленикавите му очи проблясваха.
Една сянка влезе в тъмната стая.
- Здравей.. може би не ме познаваш.. може би само си чувал за мен.. Разбрах за това, което правиш и реших да ти
донеса нещо.. - чу се шумолене на листи - това..
- Кой си ти.?
- Преди време бях администратор в ПаУниБГ мрежата.. Никнейма ми е ХиБиТ.. Та, това което ти нося е последния мейл,
който изпратих в администраторската мейллиста на ПаУниБГ преди напускането ми.. Мисля че ще ти бъде интересен.. Това
е същността на мейла - и ХиБиТ протегна ръка с един лист в нея.
S poslednia si mail na tazi lista iskam da iskomentiram iskazvaniata na njakoi kolegi po voting pool! Malko predistoria!
Predi vremeimashe mailing list UniBG@HiBit.org. Celta mu beshe kordinirano izgonvane na licata neudobni na mnogo
hora ot mrejata a imenno ABO i Screamer ! Abonirani za lista ot deistvashtite admins/opers v momenta bjahme:
Az, Bisti, Slunce, Minix, Himika, edi. Zaradi tozi list ispati irc.UniBG.org bez admina mu da ima vina ...
toj nikoga ne e bil advan ili u4astval v tazi lista. Na vyprosa zashto se maham kato admin shte vi otgoria jasno i
to4no: Zashtoto se tolerirat hora koito sa bili i prodyljavat da bydat tolerirani hora koito UMISHLENO srivat
tazi mreja za sobstvenite si oblagi. Na comments na syshtite tezi hora na votinga shte postna po edin
tehen mail za da vidite kogo potdyrjate i kakvi sa ideite i planovete im!
- А това е част от мейла.. Частта съдържаща писмо на Химика.. - продължи той..
Imam edin vapros kum vsi4ki - kakvo po dqvolite stava? Zna4i, az pravq www.himika.tv za abo, glasuvat me
za nakazanie. Tuk si govorim, 4e shte gi ebem, a na voting-a gledam savsem drugo - minix me mumri, BeaZtiE igrae
teatur, 4e trqbvalo da bude po-seriozno, kato na svoq strana se kara na minix (nz 4e e prividno). Po tova vreme
NightWish kazva, 4e na www.himika.tv ima poredna prostotiq s/u abo, kato tova avtomati4no se pishe na moq
smetka (makar 4e BeaZtiE sloji topica), dokato vie igraete nqkakvi teatri. Vijte, imam qsen vapros -
shte ima li RADIKALNI deistviq, ili shte slushame ve4noto 4akai da po4akame oshte. Ako shte si igraem, az se otdelqm ot
ekipa. Po-dobre da raz4itam samo na sebe si, otkolkoto na pqsu4ni kuli. Dosega 1024 puti da q nqmashe irc.omega.bg
na mrejata. Kazvaite, gospoda, kakvo pravim? Az pak shte povtorq vijdaniqta si - bez revoliuciq NE mojem
da promenim nishto. Malko po-kusno shte napisha mail, v koito shte izloja interesnata analogiq m/u UniBG i
svetovnata istoriq prez srednovekovieto, na koqto se natuknah dneska dokato si misleh za nqkoi neshta.
P.S. Tva s otdelqneto ot ekipa molq da ne se priema kato kurvenski nomer tip predatel v kiliqta.
Vse oshte nqmam takiva seriozni namereniq, no ako slu4aino resha da deistvam sam, to budete sigurni, 4e po nikakuv
na4in nqma da vi izloja, izdam i t.n. Dori ne iskam i otnosheniqta ni da stradat, ako slu4aino se otdelq
- .. и отговора на Бисти към мейла на Химика..
6epa fatkata e da napravim cirk
dejstwia predlaga6?imaj predvidi, 4e v momenta nie sme v nei3godnata po3icia.i vse pak?4akam
predl0jeniata ti.ak0 tvurdo si re6il da dos-va6 0megata dejstwaj.m0je da dade6 i na nas nek0j d0s da go fl00dnem abo
i nie .)t.e.
- И след това.. - сведе глава ХиБиТ - планът беше преведен в действие.. Беше Цветница.. жесток флуд разтресе
машините на Омега..
- Дори и майка ми мисли че съм се побъркал.. - прекъсна го дребния.
- Което пък ме навежда на мисълта че.. май не съм дошъл при когото трябва.. - изправи се и си тръгна. Дребният изгледа
как се отдалечаваше без да продума. След това пронизително започна да се смее..
- Совите не са това, което са.. Нали, бедни ми Йори..
НюЛайфФорм затвори вратата след ХиБиТ.
- Сладки сънища.
- Paisa, .. oт какво са направени сладките сънища.?
- От това.
А през това време някъде в Ямбол нищо неподозиращият Бисти скачаше на рейв парти с приятели от ученическите
години. Всички бяха максимално пияни. По земята се търкаляха празни бутилки, в които по - рано имаше водка.. дааа..
Бисти нямаше представа че ще му бъде издействана лекарска забрана да пие концентрати..
- Митаааг - изкрещя един от неговите приятели почти в ухото му - ела да видиш ква изненада сме ти подготвилиии..
Бисти тръгна към вратата с неприятно предчувствие. Приятеля му го задърпа към банята.
- Кккакво ? - прошепа Бисти
- Виж виж.. - всички започнаха да се хилят - виж във ваната..
А във ваната.. във ваната гордо плуваше китарата на Бисти. Той не издържа на гледката и се срина на земята. За миг
изтрезня. А приятелите му не спираха да издевателстват над него и тържествено пееха.. " ..иии Рааадееецкии гооордоо
плуува.. ". Тази китара значеше много за Бисти.. От този ден нещата повече не бяха същите.. Реалността го удари с
цялата си злоба в челото.. Бисти се закле никога повече да не излезе от IRC.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Hajde zapali o]e edna.. - пропелтечи на фонетична кирилица, без да осъзнава, че не е натиснал хоткия за смяна от
латиница на кирилица НеизвестнияТ ( засега ) тип, седящ в сянката на подпрения до стената зелен москвич. Имаше
нещо руско в тази машина.. ( може би двигателя ).
- Как мислиш? Дали не е време да се върна обратно?
" I know a place " профъфли провлачено Боб Марли отвъд пластмасата на касетофончето " where we can carry on.. "
Размазания тип до него щракна с пръсти.
- Weh we can beee.. Разбира се че е време.. - щракна и флакончето - Няма
място като у дома.. - промълви demond и се усмихна.
- А дали ще ме вземат обратно? - Дечо вдигна вежди
- Разбира се.. Дори имам план как ще се върнем и двамата.. Познавам един човек.. който познава друг.. когото всички
мразят..
- Е и?
- Достатъчно е този - мразеният да започне да плюе по нас.. Тъй като никой не го харесва хората ще започнат за вземат
нашата страна.. - demond имаше онова изражение, което беше усвоил по времето, когато пускаше flood clones в #bulgaria..
- Кой е този?
- Викат му 'дребния'..
- Такааа ?
- Първо ще извадим от строя сегашния services developer за да можем да заемем неговото място.. Така с една верига
пердашим двама циганина, защото те са приятели с дребния и ако прошепнем на девела да каже на дребния, че ние
сме виновни за напускането, както и ще бъде, той веднага ще започне да пише против нас на форума..
- Плоско, но същевременно гениално.. Съгласен съм!
demond блъсна в касетофончето касетката, на която пишеше 'RnB' и запя в глас с чернилката.. " Shorty get dooown, good
Lord. Baby got em workin' all over town.. "**
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Кратуната стоеше на телефона и слушаше гласа, който жужеше напевно. Лицето му помръкваше.
- Какви неприятности от физически тип? - промълви той - Аха.. аха..
На следващият ден в юзърската мейллиста се появи мейл със следното съдържание:
Zdrawejte,
Ot dnes oficialno se otkazwam ot "dlyjnostite" koito zaemam w UniBG, glawno Services Head
Developer. Molq nqkoj ot imashtite dostyp do konfiguracionite fajlowe na irc.otel.net da premahne
O liniqta mi, kakto i spoof-a kojto polzwah. Desync da mi mahne liniqta ot gliner i scleaner, i
ongeboren ot sanserv, kakto i da byda iztrit ot devels@. Az li4no sym si mahnal liniqta ot services.
Kato pri4ina za otkazwaneto si iztykwam newyzmojnosta za rabota sys segashniqt ekip.
P.S: Testowa mreja (hybrid 7 + hybserv2) e sprqna i wsi4ko po predostawenite mi accounti za rabota
zali4eno. Molq i te syshto da bydat sprqni.
P.S.2: I kato za posledno attach-wam, edin diff kojto fixwa bug pri MaxUsersPerChan && MaxAccessChansPerUser.
Priqten den .. az otiwam na biri4ka.
staff of #IRCHelp @ UniBG
Злото бе сторено..
- Разбираш ли.. аз бях просто обикновен човечец.. но те решиха да проверят кой е по - истински.. - говореше дребния
на санитаря, който усещаше все по - силно празнината в душата си и думите отскачаха от стените на тази дупка болезнено.
- Ти естествено няма как да ме разбереш.. ти си просто куха пионка в ръцете на дете - изрод, което те подхвърля
както си иска, докато аз.. аз имам душа.. аз чувствам и усещам.. усещам че започва да ми писва цялата дандания.. Знаеш
ли, мисля да ти изплета пуловер.. Чух че летните нощи щели да бъдат много студени.. - изведнъж скочи и запя - The street
is tryin' to kill me.. My best friend could be my worst enemy.. This game is deadly.
В същото време 300 километра южно..
Нищо неподозиращият impact вървеше небрежно по улицата. Иззад ъгъла изскочи маскиран тип и преди impact да успее да
реагира беше получил 4 куршума в стомаха..
- The street is tryin' to kill me.. and it did.. - кървавият му дъх докосна твърдия асфалт и се разби на парчета..
* Paisa (разв. исп.) - земляк
** Blackstreet - No Diggity