Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Хакери се сродиха с полицаи???
UniBG Forums > Отдих и забава > Страници
KoCToBa
Тийнейджър, откраднал $12 млн., ще работи в британската полиция

Новозеландецът Оуен Тор Уокър, който бе обвинен от британската полиция в кражбата на 12 млн. долара през интернет, ще сътрудничи на отдела, разследващ престъпленията в "световната мрежа".

18-годишният хакер, който бе арестуван през ноември миналата година с помощта на датската и новозеландската полиция, бе освободен без обвинителна присъда въпреки признанията му, че е разбивал системите за защита на компютри по целия свят.

Уокър ще плати и глоба от 5 000 паунда. Младежът е бил лидер на група хакери, създала мрежа от хиляди "компютри-зомби", с чиято помощ се добирали до данни за кредитни карти, оперирали на фондовия пазар и разбивали компютърните мрежи на големи компании, предаде ИТАР-ТАСС.

Източник
nik666
Не че нещо, но това е редовна практика от много години, понякога дори и в България. През 2001година, когато беше хакнат сайта на президентството, лично Петър Стоянов беше поканил хакера да работи там.
KoCToBa
QUOTE(nik666 @ Jul 17 2008, 11:15 AM) *
Не че нещо, но това е редовна практика от много години, понякога дори и в България. През 2001година, когато беше хакнат сайта на президентството, лично Петър Стоянов беше поканил хакера да работи там.

М да, но защо винаги трябва да направят беля за да ги поканят на работа? Какъв е изводът?

"Пешо дай да хакнем сайта на Пентагона за да ни поканят да работим там, защото иначе никой няма да ни повярва какво можем"... просто начина на доказване е глупав....

Изобщо цялата ситуация ми е доста абсурдна...А поканата за работа е типичен пример за безсилие - просто действат на принципа ако не можеш да убиеш врага - стани му приятел.
Cyb3rg0d
Ами по-добре да използват познанията му за добри цели, отколкото да лежи в затвора. Сигурно някак ги е впечатлил, защото не ми се вярва да назначават всеки, хакнал нещо...
KoCToBa
QUOTE(Cyb3rg0d @ Jul 17 2008, 12:47 PM) *
Ами по-добре да използват познанията му за добри цели, отколкото да лежи в затвора. Сигурно някак ги е впечатлил, защото не ми се вярва да назначават всеки, хакнал нещо...

Ще използват знанията му за откриването и спиране да други такива атаки от хакери като него, или ще използват уменията му за хакване на неща от които те се нуждаят - което е далеч от "добра цел" ( мое мнение )
Иначе ако са търсили хора с такива способности да са го викнали на интревю, че малко странно назначаване е имал smile.gif
Колкото до назначаването на " всеки хакнал нещо" - еми зависи от " нещото" smile.gif Все пак ако хакнеш сайт на FBI се предполага, че трябва да си добър, понеже хората са се постарали да е защитен - което автоматично по тяхната логика ти осигурява работно място ... хах.
dreben
QUOTE(KoCToBa @ Jul 17 2008, 01:40 PM) *
Ще използват знанията му за откриването и спиране да други такива атаки от хакери като него

нем, ще го накарат да хакне тва-онова да си избият загубите :>
KoCToBa
QUOTE(KoCToBa @ Jul 17 2008, 12:40 PM) *
или ще използват уменията му за хакване на неща от които те се нуждаят - което е далеч от "добра цел" .

Добавила съм го Дре smile.gif
dreben
QUOTE(KoCToBa @ Jul 17 2008, 01:56 PM) *
Добавила съм го Дре :)

my bad

от къде да си купя хакер.? о.0
vvip
QUOTE(KoCToBa @ Jul 17 2008, 10:30 AM) *
"Пешо дай да хакнем сайта на Пентагона за да ни поканят да работим там, защото иначе никой няма да ни повярва какво можем"... просто начина на доказване е глупав....

Кажи ? rolleyes.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.