Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Почина Вили Казасян
UniBG Forums > Дискусии > Новини
Rolex

На 74-годишна възраст почина Вили Казасян - композитор, диригент, аранжор, пианист, съобщиха от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Поклон пред паметта му!

Над 35 години Вили Казасян ръководеше Биг Бенда на БНР.

Той е един от символите на поколението музиканти от началото на 60-те години на миналия век с всепризнат принос за създаването и популяризирането на българската забавна музика.

Роден е през 1934 г. в София.

Дипломира се като инженер, следва задочно в Теоретико-композиторския факултет на Консерваторията.

Казасян е инициатор на отсяването на млади таланти с конкурса "Тромбата на Вили". При първите два национални конкурса за ”Евровизия” е председател на журито.

Председател на журито и на Music Idol, в което работи заедно с Филип Киркоров, Есил Дюран и Фънки. Участва във всички джаз форуми, в много международни фестивали и конкурси. Член е на обществения съвет на БНТ.

Неговата дъщеря Хилда Казасян също е музикант - свири на ударни, но е по-известна като джаз певица.

През месец май стана ясно, че той има схващане на десния крак, което почти го е парализирало.

Източник.
magdanoz
c'est la vie...
nasku
Поклон. ! sad.gif
DeStRuCti0N
R.I.P. sad.gif
zeraful
Почина един велик българин. Поклон пред светлата му памет.

Почивай в мир!
Rolex
Последно сбогом
starshine
chakaj be, predi mesec beshe dobre
dosta kofti, inteligenten muzikant beshe

znae li se kyde i koga shte e pogrebenieto? Ako imam wyzmozhnost, iska mi se da ostawq edno cwete...
Rolex
QUOTE(starshine @ Jul 12 2008, 07:25 PM) *
chakaj be, predi mesec beshe dobre
dosta kofti, inteligenten muzikant beshe

znae li se kyde i koga shte e pogrebenieto? Ako imam wyzmozhnost, iska mi se da ostawq edno cwete...

Всъщност още по време на music idol имаше някакви проблеми,веднъж даже отсъства.

Опелото ще бъде в понеделник от 11 часа в църквата „Свети Седмочисленици" в София.
Mariyana
Даже не знам какво да кажа, дори не съм запозната с цялото му творчество и талант, но като го видех някъде и все го асоциирах със строгост, а в същото време някакъв много премерен хумор. Помня в едно предаване на Тодор Колев "Как ще ги стигнем...", колко много се иронизираше, той и всички арменци, даже си мислех, че понякога става досаден. Лека му пръст... за пореден път се убеждавам, че няма нищо и никой вечен, а сме толкова жалки прашинки ... sad.gif
CrazyGoD
Мир над прахта му!
KoCToBa
Пътувах когато чух новината...
Сещах се за всички моменти, в които съм се възхищавала на този човек, на музиката му, на силата му , на усмивката и уникалното му чувство за хумор, и буцата засядаше още повече в гърлото ми без даже да мога да заплача.
Не искам да вярвам в това което чувам...и затова затварям очи и си тананикам...

"Детство мое реално и вълшебно..."

Почивай в мир Маестро.

GoodINC
Az dnes nauchih, ot zapis na Shouto na Slavi... sad.gif.
Neka pochiwa w mir, beshe welik muzikant.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.