Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: EggDrop
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
J0hn
Някой има ли идея защо се получава следното нещо:
скед като пусна eggdrop всички е успешно, но не влиза в IRC, след като го спра става следното:
CODE
j0hn@undefined:~/eggdrop$ cat logs/eggdrop.log.10Jul2008
[00:42] Writing user file...
[00:42] Writing channel file...
[00:42] Identd Already Disabled. (Tried to Close)
[00:42] * TERMINATE SIGNAL -- SIGNING OFF

silence
Just f*ckin google it.
Четвъртият резултат от тази тема ще ти отговори на въпроса.
Явно източваш прекалено голям ресурс от машината, а има доста скриптове които "би трябвало" да те спрат да правиш подобно нещо.
Прегледай отново какви тцли си заредил, както и модулите. Не всеки доставчик позволява статс/лог функция, а още по-повече, че като гледам ползваш фрее щел
J0hn
Ще огледам статията която ми даде, и не ползвам фрий шел, на моята машина си го пускам.
silence
Не знам каква дистрибуция ползваш, а също така и не знам какви модули си заредил, но до колкото успях да прочета, бата ти бива спиран или от тебе самия чрез килл -9 проце, килл -9 еггдроп и т.н. или от скрипт следящ максималното натоварване. Честно да ти кажа, за сефте се сблъсквам с подобен проблем, а смея да твърдя, че що годе съм ползвал тенекиики.
Ако не те затруднява, пейстни какъв е резултатата от /top след като пуснеш еггдропа, и ако може напиши какви модули ползваш.
Polizei
Хммм... ако си на линукс, не ми е ясно защо ползваш WinIdent.TCL...
А ако си на уиндоус, проблема най-вероятно е от dns модула...
Пробвай да се конектнеш към даден сървър по ip address...
Интересно, подобен проблем съм имал и аз, само че с ipv6 patch-a...
J0hn
Ползвам следните модули:
CODE
#loadmodule dns

loadmodule channels

loadmodule server

loadmodule transfer

loadmodule share

#loadmodule compress

#loadmodule filesys

#loadmodule notes

loadmodule console

#loadmodule woobie

#loadmodule seen

loadmodule blowfish

#loadmodule assoc

loadmodule wire

loadmodule uptime

Ето и top, дори в момента върви compiz...:
CODE
top - 15:11:34 up  6:37,  3 users,  load average: 0.28, 0.39, 0.39
Tasks: 126 total,   3 running, 123 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
Cpu(s): 23.3%us,  1.3%sy,  0.0%ni, 74.8%id,  0.0%wa,  0.3%hi,  0.3%si,  0.0%st
Mem:   1554468k total,  1096332k used,   458136k free,    25084k buffers
Swap:  1710880k total,    39688k used,  1671192k free,   518328k cached

Ползвам Ubuntu 8.04
J0hn
Благодаря на всички, които се помогнаха, но бота тръгна, спрях модла за днс и премахнах следния ред

CODE
loadhelp userinfo.help

и описах ip address-a си от
CODE
set my-ip "xxx.xxx.xxx.xxx"
Polizei
QUOTE(J0hn @ Jul 12 2008, 03:13 PM) *
Ползвам следните модули:
CODE
...
#loadmodule dns
...

А dns модула защо не си го лоуднал? smile.gif
Как очакваш eggdrop да resolve-не hostname-а на сървъра, към който се конектваш?
Ако нямаш намерение да ползваш dns, тогава опиши сървърите по ip numbers.

EDIT: Не виждам как userinfo.tcl (съответно help file-a му) би попречил на бота да се конектне към мрежата.
ПП. Не видях, че всичко се е "оправило" "от само себе си" smile.gif
Дерзай!
J0hn
ми описах и ip addressa си, апък незнам какъв проблем ми прави dns модула mellow.gif сега всичко си е наред smile.gif
Polizei
Под cygwin dns модула най-често прави проблем заради самите DNS сървъри, които при стандартна *nix система се описват в /etc/resolv.conf. При cygwin също има някакво подобие на resolv.conf, само че при коректно инсталирана cygwin система (каквато при eggdrop/psybnc/etc не е налична :>). Проблема се решава лесно, просто хващаш cygminires.dll (мисля че това беше файла, отговарящ за resolv.conf), отваряш го с hex editor, и заместваш всички string matches на /etc/resolv.conf с ./resolv.conf, след което просто си написваш един resolv.conf file в директорията на eggdrop.
int21h
QUOTE(Polizei @ Jul 15 2008, 04:44 PM) *
Под cygwin dns модула най-често прави проблем заради самите DNS сървъри, които при стандартна *nix система се описват в /etc/resolv.conf. При cygwin също има някакво подобие на resolv.conf, само че при коректно инсталирана cygwin система (каквато при eggdrop/psybnc/etc не е налична :>). Проблема се решава лесно, просто хващаш cygminires.dll (мисля че това беше файла, отговарящ за resolv.conf), отваряш го с hex editor, и заместваш всички string matches на /etc/resolv.conf с ./resolv.conf, след което просто си написваш един resolv.conf file в директорията на eggdrop.

К'ъф cygwin, човека е на Ubuntu.. o.0

QUOTE(J0hn @ Jul 12 2008, 03:13 PM) *
...
Ползвам Ubuntu 8.04

Polizei
My bad...
От всичките тези дъмпове не съм видял :/
J0hn
QUOTE(int21h @ Jul 15 2008, 06:04 PM) *
К'ъф cygwin, човека е на Ubuntu.. o.0

Случва се, все пак благодаря за написания пост, въпреки, че не ми помага, ще помогне на някой друг с подобен проблем под windows wink.gif
Иначе сега всичко си върви - ОК.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.