Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Добавка(или поправка) на eggdrop.conf
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
Rolex
Здравейте.

Може ли по някакъв начин да се промени(или нещо да се добави) eggdrop.conf , така че бота да е с включен identd?(И какъв е този начин?)

Благодаря предварително smile.gif
Поздрави!
Гост
QUOTE(orbis @ Jul 9 2008, 02:23 PM) *
Здравейте.

Може ли по някакъв начин да се промени(или нещо да се добави) eggdrop.conf , така че бота да е с включен identd?(И какъв е този начин?)

Благодаря предварително smile.gif
Поздрави!

identd zavisi ot administratora na mashinata, ne ot eggdrop-a.
Rolex
Имаш право , аз нямам по принцип identd , но при /identd on имам :> :

* Identd is off

~chaos@84.201.201.208 *

* Identd is on (chaos)

chaos@84.201.201.208 *

Narf
mIRC има built-in identd, който обаче реално не прави нищо освен да отвори един порт на машината ти, за да може да нямаш ~ пред идента. Това обаче е само начин-а да се разпознава кой е с identd и кой не, но не и самата идея.

Идеята на ident daemon-а е да могат да се идентифицират различните потребители на дадена машина. Бота ти не зависи по никакъв начин от identd, нито обратното. Двете неща не са пряко свързани и за да имаш identd, администратора на машината(човека с root достъп) трябва да инсталира ident daemon и да го стартира. Бота ти ще излиза с идент, съвпадащ с потребителското ти име на машината или съответващото на него uid.

Ако в случая става дума за бот на собсвената ти машина, ползваща Windows(предполагам) - няма смисъл да си играеш с identd, предполага се че само ти я ползваш. Ако си пуснал бота си от някой *nix shell - помоли администратора му да инсталира identd.
Rolex
Е,поне си отговорих на всички въпроси smile.gif Благодаря за отделеното време :>

П.С.Windows е , да , даже сега имам проблеми с него dry.gif
Polizei
winident.tcl, има го в eggdrop пакета от windrop.sourceforge.net
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.