Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Erroneous Nickname
UniBG Forums > Дискусии > Жалби
EXO
:: VS Erroneous Nickname

[ Notice ] (NS) [[VS] Username registered for 7 years, 182 days, 12:33:10]

VS беше и си е мой ник, ползван за един от ботовете ми. Бях го спрял временно за около 1/2 година. И сега реших отново да го пусна и ... виждам горното съобщение "Erroneous Nickname".

Надявам се някой от УниБГ тима да ме осведоми защо този ми ник не може да се използва (след като го ползвах над 7 години безпроблемно). И каква ще е съдбата му, за да знам как да процедирам с конфигурационния файл на бота си. Ще се радвам ако други извън екипа на мрежата не изказват "компетентни" мнения biggrin.gif
Narf
09:41:59 [UniBG] -!- Q 0 ?S services nick
Mitak
Незнам кой и защо трие постове, целящи да помогнат на човека.

Аз не го познавам лично, но за онези, които не знаярт -той е един от най-старите потребители на мрежата, и едва ли би тръгнал да прави глупости с този ник.

Ако някой ми каже, че съм разкрил някаква тайна, че може да се влиза със resv ник - ще му се изсмея. Това го знае всяко хлапе smile.gif

Хайде, и със здраве.
Няма нужда от такава ожесточена модерация smile.gif

Така или иначе - вече му пратих ЛС.
hatred
Другия път като пуснеш подобен пост, независимо, че сме стояли на една маса и един ден може пак да стоим ще ти сложа премодерация. Аман вече.

Не си малоумен и много добре се досещаш защо е изтрит поста. Както и другите няколко такива. Тва, че ваще неща не са дооправени, не значи, че трябва да толерирам показването на начини да се заобиколят забрани.

Да, потребителя е стар, но тва не го прави различен от останалите потребители.

А ти другия път преди да тръгнеш да говориш за шуробаджанащина си препрочети поста няколко пъти и виж дали само другите мерят различните хора с различни аршини. И не си мисли, че имаш право да търсиш обяснение за каквото и да е действие.

Кротко малко.
Rallye
Predpolagam, che posta mi shte bude iztrit, kakto se sluchva obiknoveno, no vse pak..
Na teb koe ti dava pravo da govorish s podoben ton na chovek dosta po-vuzrasten ot teb?Ne si misli, che imash po-goliama churka ot ostanalite, sled kato si moderator tuk.Ne sum prochel edin normalen dialog v tozi forum, ne sum prochel i edno adekvatno tvoe mnenie, no sum izchel vsichki postove na Mitak i zaemam negovata pozicia.

Sled vreme shte se moderirate sami.

Pozdravi!
hatred
Точно факта, че съм модератор тук ми дава право да му правя забележка за това какво не трябва да прави в този форум. Аз не съм му казал за нищо извън форума, че да се обсъжда големината на пишката ми и други лични принадлежности.

Факта, че точно ти не си намерил нито едно мое мнение адекватно, аз лично го приемам като комплимент smile.gif А сети се защо.

Свърши ни услуга тогава и не се появявай, та поне теб да не ни се налага да модерираме.

И не, поста ти няма да го изтрия, че да има на какво да се забавляват другите потребители във форума smile.gif

Самата тема трябваше да е затворена още след поста на Narf, понеже кратко ясно и точно отговори на въпроса зададен в темата. Ама нали всеки трябва да е на всяка манджа мерудия.
schemer
QUOTE(hatred @ Jul 9 2008, 05:59 PM) *
Другия път като пуснеш подобен пост, независимо, че сме стояли на една маса и един ден може пак да стоим ще ти сложа премодерация. Аман вече.

Не си малоумен и много добре се досещаш защо е изтрит поста. Както и другите няколко такива. Тва, че ваще неща не са дооправени, не значи, че трябва да толерирам показването на начини да се заобиколят забрани.

Ами след като няма никой който да му обърне внимание се стига до там - ползват се exploits. И не виждам защо потребителя трябва да страда от един ресв на *S , след като неговия ник няма нищо общо с някой сървис, ебаси.
Не се заяждам, просто изказвам мнение..
hatred
QUOTE(schemer @ Jul 9 2008, 08:11 PM) *
Ами след като няма никой който да му обърне внимание се стига до там - ползват се exploits. И не виждам защо потребителя трябва да страда от един ресв на *S , след като неговия ник няма нищо общо с някой сървис, ебаси.

P.S. не се заяждам, просто изказвам мнение..

Верно е, но не е тук мястото за разпространяване на такива exploits. Не и публично. Кой кво прави на ЛС не е моя работа.
int21h
QUOTE(schemer @ Jul 9 2008, 10:11 PM) *
Не се заяждам, просто изказвам мнение..

Resv-а не е на *S, а на ?S, което хваща всички псевдоними, които са съставени от 2 символа и вторият символ е S. Напълно нормален и необходим resv, ако питаш мен.
Не бих искал ако вместо /msg ns id parolata_mi по погрешка напиша /msg bs id parolata_mi или /msg ms id parolata_mi и някой каиш да е влязал с nick BS или MS и да ми разбере паролата на псевдонима..

Съвсем друг е въпросът, че вече пиша /ns id parolata_mi, но както знаем, не всеки го прави..

И между другото, на клавиатурата буквата V е точно до буквата C. Когато навремето founder-а на някой канал трябваше да се ident-не с /mgs cs id #chan pass и по погрешка напише /msg vs id #chan pass какво става? Въобще има ли вариант този псевдоним VS да е регистриран поради друга причина освен крадене на пароли на канали..
fffff
И между другото, на клавиатурата буквата V е точно до буквата C. Когато навремето founder-а на някой канал трябваше да се ident-не с /mgs cs id #chan pass и по погрешка напише /msg vs id #chan pass какво става? Въобще има ли вариант този псевдоним VS да е регистриран поради друга причина освен крадене на пароли на канали..
[/quote]
da ama sq nqma paroli za kanali ;]
Rolex
QUOTE(fffff @ Jul 9 2008, 09:42 PM) *

Адаш,гостът има право.С всичко друго обаче , което спомена ти , съм съгласен thumbsup.gif
ffdfdsfsf
vsyshtnost ima paroli za kanali, ama za starite, no ne i za novite.
int21h
[22:49:42] <int21h_HEMA_ME> cs help drop
[22:49:42] <CS> DROP <channel> <permpass>
[22:49:42] <CS> { -} Drops registration of the given channel
[22:49:42] <CS> <channel> : Channel to drop
[22:49:42] <CS> <permpass> : The permanent password of the channel
[22:49:42] <CS> If the channel has no permanent password, you cannot drop it.

Ако това е вярно, то каналите все още използват перманентната си парола. Е, не е нужно ident-ване, но все пак се ползва при /cs drop и /msg cs drop
Mitak
QUOTE(fffff @ Jul 9 2008, 09:42 PM) *

Точно за това въведохме /cs ... /ns ... ама вие си продължавате с /msg... и доколото зависят все още от мен нещата, ще направя всичко възможно да отпаднат командите /msg cs /msg ns /msg os и да се заменят от съответно /cs /ns /os...
Mitak
QUOTE(hatred @ Jul 9 2008, 05:59 PM) *

Да, потребителя е стар, но тва не го прави различен от останалите потребители.

А ти другия път преди да тръгнеш да говориш за шуробаджанащина си препрочети поста няколко пъти и виж дали само другите мерят различните хора с различни аршини. И не си мисли, че имаш право да търсиш обяснение за каквото и да е действие.

Кротко малко.

кое е оправено и кое не няма значение. Факт е, че може да се влиза с ресв ник, и това както казах го знае всяко хлапе smile.gif
Това не е никакъв начин за заобикаляне на забрана. С какво това застрашава сигурността на мрежата?
И какво би станало, ако пусна съобщение през Global за това smile.gif

Какво е шуробаджанащина? Едно е да помогнеш на някой да ползва краден ник, друго е да помогнеш на потребител, който е такъв откак го има унибг да ползва собствения си ник, нали?
Или да дропиш ник, който е EXPIRE-нал, и е регнат според всички правила само защото е бил на някой админ/опер????

Има разлика, нали? Примерите не са един или два.... и това ме кара да направя всичко възможно за орязването на още малко права в унибг.... май само по тоя начин ще стават нещата тука.
GoodINC
Този ник принадлежи на ЕХО, мога да гарантирам, влизал съм неколкократно в канала му и съм виждал бота там и съм 101% сигурен, че ЕХО никога не би тръгнал да ползва ника за собствени облаги (крадене на пароли that is). Най-вероятно някой е откраднал ника за да може да краде пароли. Вече не мога да проверя дали resv-a е на ?S!*@* или само на VS!*@*. така че ако някой реши, че ника може отново да се ползва нека си му го върне. Peace.
Mitak
QUOTE(GoodINC @ Jul 10 2008, 02:29 AM) *
Този ник принадлежи на ЕХО, мога да гарантирам, влизал съм неколкократно в канала му и съм виждал бота там и съм 101% сигурен, че ЕХО никога не би тръгнал да ползва ника за собствени облаги (крадене на пароли that is). Най-вероятно някой е откраднал ника за да може да краде пароли. Вече не мога да проверя дали resv-a е на ?S!*@* или само на VS!*@*. така че ако някой реши, че ника може отново да се ползва нека си му го върне. Peace.

И аз това се опитвам да обясня, ама.....
Първото, което ще направя сега е да изчистя всички resv и suspend, които АЗ съм слагал някога.
Второто е да предложа да се изчистят всички smile.gif
Просто трябва да се направи едно програмче, което да "пробяга" през базата и да махне "лошите" флагове smile.gif
L0f3n
QUOTE(Mitak @ Jul 10 2008, 08:44 AM) *
И аз това се опитвам да обясня, ама.....
Първото, което ще направя сега е да изчистя всички resv и suspend, които АЗ съм слагал някога.
Второто е да предложа да се изчистят всички smile.gif
Просто трябва да се направи едно програмче, което да "пробяга" през базата и да махне "лошите" флагове smile.gif

Баш всички resvs и suspends не трябва да се махат. smile.gif Но трябва да се махнат тея, които са сложени от Сулю и Пулю за да покажат, че са велики 'администратори'.
EXO
QUOTE(GoodINC @ Jul 10 2008, 02:29 AM) *

Мерси GoodINC. Ника ми не е откраднат, все още си е мой и никой не го е взел, просто ми даваше грешка бота и реших да попитам защо е описан.
09:41:59 [UniBG] -!- Q 0 ?S services nick

Отговора на Narf бе което търсех. Досещах се, че е възможно да е поради подобна причина, въпреки че 7+ години на никого не пречеше и не вярвам някой който ме познава да му и мине мисълта че ми трябва парола на който и да е smile.gif Просто ника за бота ми много ми харесваше - някак VS вместо CS да пази канала ми (а за някой друг месец беше бот и в #plovdiv). Но щом е проблем сега - няма проблем. А и не е персонален за бота ми resv, а си е ?S - т.е. не е имало нищо лично. Просто чат пат ще влизам да не се дропи (простете невежеството ми относно новите NoExpire ако ги има въобще) и да не го вземе някой, който наистина ще използва (няма да го казвам кое) да влиза за да краде пароли, макар че много се съмнявам колко човека ще объркват CS/NS с VS - дори месечно едва ли над 2-3-ма, а и те ще са толкова "важни" потребители, че се съмнявам паролите им да са полезни дори и на "хакерите" (да е споменавам, че някой имаха направо сървайс базата).

Както и да е. Просто питах - получих отговор. Всичко е наред! Няма смисал да спорите, да се карате за глупости и да си вкарвате нерви за нещо толкова дребно!

Хайде със здраве на всички и по-весело в мрежата yess.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.