Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Съвети за Vista
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
GoodINC
Hola евребаре, смятам скоро да си взимам notebook и естествено ще е с Vista, моля хората които имат опит с тоя win, да ми дадът някой друг съвет за настройки и т.н., ще съм ви много благодарен smile.gif.
schemer
QUOTE(GoodINC @ Jul 3 2008, 01:46 AM) *
Hola евребаре, смятам скоро да си взимам notebook и естествено ще е с Vista, моля хората които имат опит с тоя win, да ми дадът някой друг съвет за настройки и т.н., ще съм ви много благодарен smile.gif.

Разгледай тези неща:

Windows Vista: най-важните 84 въпроса и техните отговори

20 скрити инструмента в Windows Vista

Windows Vista - трикове и съвети
hatred
Операционната система не е нищо специално, че да ти трябват специални съвети и така нататък smile.gif По-скоро ако след като почнеш да я ползваш имаш някви запитвания - напиши си ги и ще ти бъде отговорено smile.gif
dreben
кажи върви ли диаблото и му-то на виста :>
вчера ми пристигна новото комп, ама не съм му причинил нищо повече от хр :>
Narf
Трябва ти да направиш само едно нещо - да я затриеш. biggrin.gif
DaDiablo
QUOTE(dreben @ Jul 3 2008, 08:03 AM) *
кажи върви ли диаблото и му-то на виста :>
вчера ми пристигна новото комп, ама не съм му причинил нищо повече от хр :>

Диаблото върви, а му-то ... л2!
mix25
QUOTE(Narf @ Jul 3 2008, 08:21 AM) *
Трябва ти да направиш само едно нещо - да я затриеш. biggrin.gif

Napulno podkrepam Narf. Nai dobre, za da si spestish nqkoi nervi, ne si go kupuvai sys Vista.
DaDiablo
QUOTE(mix25 @ Jul 3 2008, 12:11 PM) *
Napulno podkrepam Narf. Nai dobre, za da si spestish nqkoi nervi, ne si go kupuvai sys Vista.

А с кво да си го купи? С дос ли? Айде моля експертните мнения след като имаш някъв опит с дадения продукт..
mix25
Dragi experte ima alternativni operacionni systemi na Windows. Ne e li qsno?
int21h
QUOTE(mix25 @ Jul 3 2008, 03:21 PM) *
Dragi experte ima alternativni operacionni systemi na Windows. Ne e li qsno?

Всевишни експерте, няма алтернативни операционни системи ако потребителят иска да играе игри. Всички останали операционни системи имат частична подръжка на игрите за Windows.

Смятам, че от всички коментари, този на hatred е най на място..
mix25
QUOTE(int21h @ Jul 3 2008, 02:41 PM) *
Всевишни експерте, няма алтернативни операционни системи ако потребителят иска да играе игри. Всички останали операционни системи имат частична подръжка на игрите за Windows.

Смятам, че от всички коментари, този на hatred е най на място..

Igrite sa si igri. Avtora na temata iska syvet za Vista, az my davam syvet za Vista. Towa toi dali shte go poslusha zasqga samo nego i mene ne me interesuva. Kakyv problem vidqhte v moq otgovor????!!!!!
hatred
QUOTE(mix25 @ Jul 3 2008, 02:24 PM) *
Igrite sa si igri. Avtora na temata iska syvet za Vista, az my davam syvet za Vista. Towa toi dali shte go poslusha zasqga samo nego i mene ne me interesuva. Kakyv problem vidqhte v moq otgovor????!!!!!

Аре обясни ми на мен защо да не си купува с Виста smile.gif Виста потребител съм от повече от година вече, не е имало една игра, дето да не иска да тръгне. Едва вчера имах малко ядове с C&C Generals, ама то не беше от вистата, а от факта, че съм с двуядрен процесор. В крайна сметка играта върви, че дори и лети, на максимална резолюция с максимални детайли си върви като у тях си.

Виста е с пъти по-добра от XP, ама с пъти. Откъм интерфейс, откъм функции, откъм удобство, бързина и така нататък. Верно е, че изисква малко повече ресурси, но при нова машина ресурсите ги има.

Издразниха ти се хората, пък и аз, щото говориш наизуст.
int21h
QUOTE(hatred @ Jul 3 2008, 06:41 PM) *
...
Виста е с пъти по-добра от XP, ама с пъти. Откъм интерфейс, откъм функции, откъм удобство, бързина и така нататък. Верно е, че изисква малко повече ресурси, но при нова машина ресурсите ги има.

Издразниха ти се хората, пък и аз, щото говориш наизуст.

Ще допълня и факта, че Vista-та разпознава новият hardware за разлика от XP-то.

Преди седмица купих PC с 4-ядрен процесор, 8 GB рам, 1TB HDD и GF8800GT 512 DDR3 и на това PC XP–то ще му се чуди като полицай на тест за интелигентност. А оперативната памет дори няма да може да я разпознае цялата. И смея да твърдя, че на това PC, 64-битова Vista със SP1 върви по-бързо от колкото би вървяло XP-то просто защото Vista-та кешира всичко до което се докопа, а XP-то на практика не използва по-голямата част от оперативната памет. Потребителите се кефят като видят, че 90% от RAM-а им е свободен без да помислят, че ако този RAM, който така или иначе не ползват в момента, се използваше за кеш то всичко щеше да върви много по-бързо.
DaDiablo
Да, ма нали е важно да се изказваме компетентно без да сме я виждали какво прави тая операционна система smile.gif
dreben
мен пък си ми харесва ХР-то
Polizei
QUOTE(int21h @ Jul 3 2008, 10:36 PM) *
Ще допълня и факта, че Vista-та разпознава новият hardware за разлика от XP-то.

Преди седмица купих PC с 4-ядрен процесор, 8 GB рам, 1TB HDD и GF8800GT 512 DDR3 и на това PC XP–то ще му се чуди като полицай на тест за интелигентност. А оперативната памет дори няма да може да я разпознае цялата. И смея да твърдя, че на това PC, 64-битова Vista със SP1 върви по-бързо от колкото би вървяло XP-то просто защото Vista-та кешира всичко до което се докопа, а XP-то на практика не използва по-голямата част от оперативната памет. Потребителите се кефят като видят, че 90% от RAM-а им е свободен без да помислят, че ако този RAM, който така или иначе не ползват в момента, се използваше за кеш то всичко щеше да върви много по-бързо.

Маааалеее, на таз щайга как хубавичко ще и заспи едно gentoo... :p
DaDiablo
QUOTE(Polizei @ Jul 3 2008, 11:14 PM) *
Маааалеее, на таз щайга как хубавичко ще и заспи едно gentoo... tongue.gif

И за какво ще използваш видео картата, другите 90% от процесора и другите 7 гигабайта рам? smile.gif
Polizei
QUOTE(DaDiablo @ Jul 3 2008, 11:17 PM) *
И за какво ще използваш видео картата, другите 90% от процесора и другите 7 гигабайта рам? :)

Видео картата пък що да не я ползвам?
Ти за Х11 чувал ли си? :)
А за compiz(-fusion) ?
Като ще е шарения, да е шарения до шия :>
И повярвай ми, и паметта мога да напълня...
DaDiablo
QUOTE(Polizei @ Jul 4 2008, 12:21 AM) *
Видео картата пък що да не я ползвам?
Ти за Х11 чувал ли си? smile.gif
А за compiz(-fusion) ?
Като ще е шарения, да е шарения до шия :>
И повярвай ми, и паметта мога да напълня...

Да, готино е да ти е шарен десктопа и да се мърда странно насам-натам, но колко от игрите ще тръгнат на тва gentoo?
Narf
QUOTE (DaDiablo @ Jul 4 2008, 12:28 AM) *
Да, готино е да ти е шарен десктопа и да се мърда странно насам-натам, но колко от игрите ще тръгнат на тва gentoo?

Компютрите не са само за игри. :>
silence
QUOTE(DaDiablo @ Jul 3 2008, 11:28 PM) *

Достатъчно. От всичките игри които съм се опитвал да подкарам само Fifa Manager 2008 (2007 върви) не съм успявал. Вярно, че е емулирана, но смея да твърдя, че някои игри се предтсвят много по-добре под линукс с wine/crossover/cedega от колкото на XP.

П.П. Съмнява ме тази 4 ядрена щайга и 8те и гигабайта рам да са предназначени за игри smile.gif
DaDiablo
QUOTE(silence @ Jul 4 2008, 01:16 AM) *
Достатъчно. От всичките игри които съм се опитвал да подкарам само Fifa Manager 2008 (2007 върви) не съм успявал. Вярно, че е емулирана, но смея да твърдя, че някои игри се предтсвят много по-добре под линукс с wine/crossover/cedega от колкото на XP.

П.П. Съмнява ме тази 4 ядрена щайга и 8те и гигабайта рам да са предназначени за игри smile.gif

А така, само че ние говориме за виста тука smile.gif Иначе питай марто или жена му за какво са взели тоя компютър smile.gif
dreben
QUOTE(Narf @ Jul 4 2008, 12:30 AM) *

e, и за чат ;р
KoCToBa
QUOTE(Polizei @ Jul 3 2008, 11:14 PM) *
Маааалеее, на таз щайга как хубавичко ще и заспи едно gentoo... tongue.gif

Нестава - все пак ps-то е за мен, а аз съм жена имай малко милост...

QUOTE(Narf @ Jul 3 2008, 11:30 PM) *

Agree - ама в случая моя компютър, с тази си конфигурация е купен точно за тази цел.

По темата:

Ползвам Vista от повече от година и нямам оплаквания. Иначе съвет едва ли някой ще ти даде - по скоро ако имаш някакъв проблем относно настройки и т.н. попитай тук - пердполагам поне 10 човека ще изкажат компетентно мнение. Хубаво е да се свиква с Vista, понеже всички знаем, че XP е на доизживяване и както ХР смени 98-цата така и Vista ще смени ХР.
Аз очаквам Windows 7 с нетърпение - просто ми е чудно с какво ще е по различен.
Все пак човек трябва да следва времето в което живее smile.gif)
magdanoz
QUOTE(dreben @ Jul 4 2008, 12:10 AM) *
мен пък си ми харесва ХР-то

to i na mene mi hareswashe millenium ama biggrin.gif

QUOTE(Narf @ Jul 4 2008, 12:30 AM) *

dam i za izstrelwane na raketni obstanowki :>

QUOTE(silence @ Jul 4 2008, 01:16 AM) *

LAMER ! bash liubimata mi igra ne si uspql da instalirash :>
sram !
GoodINC
Taka, pyrwite mi wyprosi:
1. Da ostawia li automatic update-a wkliuchen?
2. Ima li neshto po-osobeno s instaliraneto na kirilizator?
schemer
И аз да използвам да питам, какви кодеци ще ми препоръчате да си сложа на вистата? smile.gif
int21h
Vista Codec Pack
int21h
QUOTE(GoodINC @ Jul 16 2008, 04:30 AM) *
Taka, pyrwite mi wyprosi:
1. Da ostawia li automatic update-a wkliuchen?
2. Ima li neshto po-osobeno s instaliraneto na kirilizator?

1. Дам, нека да е включен.
2. Кирилицата се инсталира нормално. Само не я инсталирай по време на инсталацията на Vista-ta, а след това, защото в противен случай е възможно по време на login-а Windows-а да ти е на кирилица и всеки път да трябва да превключваш преди да си въведеш паролата (което е малко досадно). И ако ползваш фонетика - дано да свикнеш бързо с новата подредба. :)
KoCToBa
QUOTE(int21h @ Jul 16 2008, 09:56 AM) *
И ако ползваш фонетика - дано да свикнеш бързо с новата подредба. smile.gif

Демек....

New

Old

schemer
Да попитам само последно, някои знае ли от каде мога да си намеря читав драйвър за ATI RADEON 9200 , че преобърнах целия гугъл и намерих някакви версий, само дето нито една от тях не ми тръгна и ми вика, че първо трябвало нещо за VGA и чак след това драйвера. mf_pcwhack.gif
Ето и screenshot smile.gif
Цък!
Благодаря предварително smile.gif
RABIES
QUOTE(int21h @ Jul 16 2008, 09:56 AM) *
1. Дам, нека да е включен.
2. Кирилицата се инсталира нормално. Само не я инсталирай по време на инсталацията на Vista-ta, а след това, защото в противен случай е възможно по време на login-а Windows-а да ти е на кирилица и всеки път да трябва да превключваш преди да си въведеш паролата (което е малко досадно). И ако ползваш фонетика - дано да свикнеш бързо с новата подредба. smile.gif

Странно, аз съм с Виста и фонетиката си ми е по старому blink.gif
int21h
QUOTE(schemer @ Jul 16 2008, 05:48 PM) *
Да попитам само последно, някои знае ли от каде мога да си намеря читав драйвър за ATI RADEON 9200 , че преобърнах целия гугъл и намерих някакви версий, само дето нито една от тях не ми тръгна и ми вика, че първо трябвало нещо за VGA и чак след това драйвера. :pcwhack:
Ето и screenshot :)
Цък!
Благодаря предварително :)

Изглежда, че ATI нямат подръжка на по-слаби карти от Radeon 9500 за Vista.
И с този драйвер за Windows XP.. доста трудно ще подкараш видео картата на Vista.

QUOTE(RABIES @ Jul 16 2008, 06:41 PM) *
Странно, аз съм с Виста и фонетиката си ми е по старому :blink:

Вероятно си инсталирал Vista-та върху XP, което е било с фонетична подредба и просто подредбата е запазена.
schemer
QUOTE(int21h @ Jul 16 2008, 08:05 PM) *
Изглежда, че ATI нямат подръжка на по-слаби карти от Radeon 9500 за Vista.

Сложих си драйвър за 9500 и стана раотата :>
RABIES
QUOTE(int21h @ Jul 16 2008, 07:05 PM) *
Вероятно си инсталирал Vista-та върху XP, което е било с фонетична подредба и просто подредбата е запазена.

Мне, лаптопът е купен с Виста.
int21h
QUOTE(RABIES @ Jul 16 2008, 08:09 PM) *
Мне, лаптопът е купен с Виста.

Значи там от където си го купил са подменили фонетиката.
Просто фонетиката на Vista е друга. Даже, има отделна тема във форума. Глупаците от БАН са "измислили" новата фонетика и са я регистрирали като стандарт. До преди това нямаше стандарт за фонетиката. И ако твоята фонетика не е новата, значи някой я е подменил. Няма вариант чисто нова немодифицирана Vista да е със старата фонетика. При следващият преинстал на Windows-а ще ти се наложи да пишеш на новата или да се занимаваш да я подменяш.
Препоръчвам просто да свикнеш, защото рано или късно повечето компютри ще бъдат на Vista и ще ползват новата фонетика. Ще ти е много кофти като седнеш на нечие PC.
RABIES
Машината е закупена в САЩ и ме съмнява някой там да е подменял, каквото и да било. И аз не знам как се е получило wink.gif
GoodINC
Taka, neshto ne moga da se oprawia s injinera... instaliram go uzh, a nishto ne se poluchawa, iawno ne sym izteglil kakwoto triabwa, dajte niakakyw link, ako mozhe.
Shtiah da pitam oshte neshto, no zabrawih kakwo...
silence
До колкото знам, клавиатурната подредба на инженера все още няма разновидност за Виста.
А по въпроса на раби, предполагам, че тъпанарите от майкрософт най-на края са се усетили, че не могат на сила да налагат собствен стандарт за клавиатурна подредба и/или в СП1 на вистата са го пачнали.
До преди 2 месеца почти на всякъде вървяха спорове (дори и телевизията стигна - Часът на М.Цветков (Нова ТВ)) за това какво право имат от майкростофт да налагат тяхна фонетика... явно проблема се е решил след скандалите.
Аз лично ако ползвам виста, ще заплюя който мога от ръководителите им за новата подредба ...
int21h

QUOTE(GoodINC @ Jul 17 2008, 12:27 AM) *
Taka, neshto ne moga da se oprawia s injinera... instaliram go uzh, a nishto ne se poluchawa, iawno ne sym izteglil kakwoto triabwa, dajte niakakyw link, ako mozhe.
Shtiah da pitam oshte neshto, no zabrawih kakwo...

Просто си инсталирай кирилицата от Control Panel/Regional And Language Options/Keyboard And Languages/Change Keyboards/
След това в Control Panel/Regional And Language Options/Administrative/Change system locale си set-ни locale-то на Bulgarian.
Забрави вече за инжИнера..

QUOTE(silence @ Jul 17 2008, 02:59 AM) *
До колкото знам, клавиатурната подредба на инженера все още няма разновидност за Виста.
А по въпроса на раби, предполагам, че тъпанарите от майкрософт най-на края са се усетили, че не могат на сила да налагат собствен стандарт за клавиатурна подредба и/или в СП1 на вистата са го пачнали.
До преди 2 месеца почти на всякъде вървяха спорове (дори и телевизията стигна - Часът на М.Цветков (Нова ТВ)) за това какво право имат от майкростофт да налагат тяхна фонетика... явно проблема се е решил след скандалите.
Аз лично ако ползвам виста, ще заплюя който мога от ръководителите им за новата подредба ...

Тъпанарите от Microsoft във Vista са сложили единствената фонетика, която е регистрирана като стандарт за България. Линуксджиите, колкото и да не долюбвате Microsoft, не можете да ги вините за всичко, особено за простотията на българите..
GoodINC
Am... uzh go prawia kakto triabwa, no nishto ne se poluchawa, nito moga da smenia na BG, nito imam ikonka dolu w tray-a...
lame
QUOTE (GoodINC @ Jul 18 2008, 01:35 AM) *
Am... uzh go prawia kakto triabwa, no nishto ne se poluchawa, nito moga da smenia na BG, nito imam ikonka dolu w tray-a...

Явно не го правиш както трябва, пробвай като ти излезне диалогов прозорец, да прочетеш както пише, преди да натискаш каквото и да е било..
GoodINC
Оправих се благодарение на int21h, мерси Марто.
GoodINC
А Office за таа Vista? Линк нещо, а, у? rolleyes.gif
int21h
Link-а е най-малкия проблем. Само не знам дали ще го отвориш от USA.
GoodINC
Хм, уж търсих там (отваря ми го де, то май сървъра е в Холандия или просто аз така си мисля).
Марто, като си дойда идвам да те заливам с уиски.
int21h
QUOTE(GoodINC @ Jul 21 2008, 06:29 PM) *
...
Марто, като си дойда идвам да те заливам с уиски.

Нека ми е зле. :)
lili
Ot koi web-sait moje da se iztegli kirilizator za windows vista?

Molia otgovorete
DaDiablo
QUOTE(lili @ Aug 1 2008, 06:59 PM) *
Ot koi web-sait moje da se iztegli kirilizator za windows vista?

Molia otgovorete

Не ти трябва такова нещо.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.