Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Генерални промени в УниБГ
UniBG Forums > Дискусии > Основни
Страници: 1, 2, 3
dlh
Драги съфорумци,

Аз и някои от администраторите на по-големите сървъри в УниБГ от известно време насам бистрим по какъв начин можем да направим пребиваването в услугите на УниБГ по-приятно за човека. Както вече някои от вас знаят, първата стъпка вече е факт - до понеделник (07.07.2008) всички сървъри трябва да са премахнали глобалните си оператори. В противен случай ще се наложат наказания, за които все още може само да гадаете smile.gif Дано не се стигне до там.

Следват още по-интересни неща, за които ще ви уведомяваме с времето. Идва една силно очаквана и твърде дълго отлагана промяна smile.gif
schemer
QUOTE(dlh @ Jul 2 2008, 09:15 PM) *
Драги съфорумци,

Аз и някои от администраторите на по-големите сървъри в УниБГ от известно време насам бистрим по какъв начин можем да направим пребиваването в услугите на УниБГ по-приятно за човека. Както вече някои от вас знаят, първата стъпка вече е факт - до понеделник (07.07.2008) всички сървъри трябва да са премахнали глобалните си оператори. В противен случай ще се наложат наказания, за които все още може само да гадаете smile.gif Дано не се стигне до там.

Следват още по-интересни неща, за които ще ви уведомяваме с времето. Идва една силно очаквана и твърде дълго отлагана промяна smile.gif

Това означава, че вече няма да има оператори в мрежата или че се връщат локалните линий?
И каква е тази дълго отлагана промяна?
CrazyGoD
Оо.. това вече почва да ми харесва! wink.gif
Наистина имаше нужда от някакви радикални мерки, дано тези свършат работа.
Polizei
QUOTE(dlh @ Jul 2 2008, 10:15 PM) *
Както вече някои от вас знаят, първата стъпка вече е факт - до понеделник (07.07.2008) всички сървъри трябва да са премахнали глобалните си оператори.

Е те т'ва искам да го видя :/
NoEx
Дано крайният резултат да е в желаната насока.
DeStRuCti0N
Крайно време беше.
Дано тези интересни неща, които споменаваш да доближат irc, респективно UniBG до първоначалния замисъл - комуникация между хората, тъй като в последните години се нагледахме на всякакви простотии.
DeStRuCti0N
QUOTE(NoEx @ Jul 2 2008, 10:53 PM) *
Дано крайният резултат да е в желаната насока.

Дано, но така или иначе мрежата бавно умира.
Този ход може да се окаже положителен, знае ли човек. Ще видим.
nasku
"дългоoчаквания понеделник" yess.gif
GoodINC
Продължавате да търсите причината за загубата на потребителите - в управата, много добре знаете колко админите отговарят на обикновените потребители, глобалните опреатори бяха връзката на потребителите с админите. И все пак някой се опитвахме да помагаме на usrers с каквото можем, но щом сте решили каквото сте решили - така да бъде, дано да е за добро.
dreben
Един говорител трябва да се назначи на тая мрежа за да бъдат информирани потребителите какво става, а не да се чувстват в зоната на здрача и да се чудят какво аджеба се случва и ще се случва, щото на практика в момента виждам информация от рода на "ще стане нещо, ще стане някога, ще бъде направено от някой/някои". Верно.? :>
Mitak
Точно пък говорител едва ли smile.gif
Вярно - малко в неведение сме всички, ама кво да се прави.

Все пак това е безплатна услуга, и по всяко едно време може да бъде спряна. Справка - uptime project или както там се казваше.
Cyb3rg0d
Все си мисля, че всяка промяна може да се сложи под знаменател "след дъжд - качулка", дано поне това действие накара малкото останали юзъри да продължават да влизат.
Kwazimodo
QUOTE (GoodINC @ Jul 3 2008, 03:46 AM) *
Продължавате да търсите причината за загубата на потребителите - в управата, много добре знаете колко админите отговарят на обикновените потребители, глобалните опреатори бяха връзката на потребителите с админите. И все пак някой се опитвахме да помагаме на usrers с каквото можем, но щом сте решили каквото сте решили - така да бъде, дано да е за добро.

Един въпрос... защо покарай плявата трябва да гори и житото???
на Господ ли трябва да се моля да ми помогне когато ми откраднат канала ??
Дайте повече светлина по въпроса, моля ви...
И искам от сърце да благодаря на всички глобали, които в продължение на 10-тина години са ми помагали
когато съм имал нужда... доброто се помни, бъдете сигурни !
dlh
QUOTE(Kwazimodo @ Jul 3 2008, 12:38 PM) *
Един въпрос... защо покарай плявата трябва да гори и житото???
на Господ ли трябва да се моля да ми помогне когато ми откраднат канала ??
Дайте повече светлина по въпроса, моля ви...
И искам от сърце да благодаря на всички глобали, които в продължение на 10-тина години са ми помагали
когато съм имал нужда... доброто се помни, бъдете сигурни !

Поддръжка ще има, при това по-добра от текущата (вече бившата).
Cyb3rg0d
Абе според мен орязването на правата на админите до всякакви услуги, освен за джъп на хъб админите щеше да е една доста по-добра мярка за справяне с шуробаджинащината - основен проблем на мрежата. Сформиране на 'съпорт тийм' с права в OS, Gliner и т.н., който да се грижи за проблемите на юзерите и цялостта на мрежата, като разбира се без права за джъп, те не са админи да решават кой сървър да го отнесе, за наказания на сървъри би трябвало да се грижи разработчика по ircd, който все още не съществува. Разкарване на проблемните сървъри, без право на 'обжалване', не може някъв пишман-админ да вършее наред и после да се биете по главите, че няма юзъри. Въвеждането на някакви новости, разбирайте 'благинки' за юзерите.
nik666
Един от основните проблеми на тая мрежа е прекаленото сближаване на потребителите с операторите. А че операторите бяха твърде много си е очевадно дори за тях самите. Дебилността на повечето от тях дори не подлежи на обсъждане, това се приема като даденост. Така че да, крайно време беше да се поразчисти боклука.
Hooray for Havana!
schemer
QUOTE(nik666 @ Jul 3 2008, 08:25 PM) *
Един от основните проблеми на тая мрежа е прекаленото сближаване на потребителите с операторите. А че операторите бяха твърде много си е очевадно дори за тях самите. Дебилността на повечето от тях дори не подлежи на обсъждане, това се приема като даденост. Така че да, крайно време беше да се поразчисти боклука.
Hooray for Havana!

Само с едно нещо не съм съгласен - какъв е проблема потребителите да се зближават с операторите? Нали всеки един оператор преди това е бил обикновен потребител. Ако някой ден ти станеш оператор, това значи ли, че ще трябва да зарежеш познатите си?

P.S. Според мен проблема с многото оператори идва от там, че има прекалено много сървъри, защото погледнато реално 2-ма оператори и 1 админ на сървър си е съвсем в границите.
nik666
Под сближаване имах предвид "ае браат, ае да ми оправиш един ник/канал, а?" или "пич, я го килни тоя, че не ме кефи извивката на ухото му". И прочее лигавни.
dlh
QUOTE(nik666 @ Jul 3 2008, 08:12 PM) *
"пич, я го килни тоя, че не ме кефи извивката на ухото му"

biggrin.gif biggrin.gif

пичове, успокойте страстите smile.gif

това е само първата стъпка smile.gif
nik666
Ние сме спокойни, ама вие се размърдайте tongue.gif
NoEx
Освен тези мерки, има и друго нещо което би било в плюс за мрежата, макар и възможността за него да е минимална.
Понятията server и services администратор се различават, но от край време тук се приемат за едно и също - всеки администратор има права в services без да се минава през гласуване. Има администратори които са доказали, че не умеят да използват правилно тези привилегии, едно изчистване на линиите и гласуването им може само да доведе до нещо положително.

Много голяма част от вас добре разбира, че администратори които не умеят да използват тези привилегии правилно са много по-голяма беда и вреда на мрежата, отколкото глобалните оператори.
hatred
Квото и да си говорим един глобален оператор е с вързани ръце за абсолютно всичко. С изключение 24 часов бан и кил. И има достъп до повече информация.

С няколко думи където с тях там и без тях(нас) smile.gif И дано да стане както някой по-рано написа, мрежата в крайна сметка да се използва само за комуникация като едно време, а не за избиване на комплекси.
dabuzz
QUOTE(GoodINC @ Jul 3 2008, 03:46 AM) *

i kato ti premahnat liniata, ti vse oshte shte si na TI s choveka, koito ti e bil administrator i ti e glasuval doverie da te napravi operator, taka che ne vijdam kyde e problema niakoi obiknoven potrebitel da ti pishe za problema si, ti da precenish dali molbata mu e osnovatelna, i ako smetnesh che choveka zaslujava pomosht , ti da predadesh na bivshia si administrator, ta da mu pomognesh..
po skoro e vypros na jelanie, ne vypros na linia tongue.gif
GoodINC
QUOTE(dabuzz @ Jul 4 2008, 01:27 AM) *
i kato ti premahnat liniata, ti vse oshte shte si na TI s choveka, koito ti e bil administrator i ti e glasuval doverie da te napravi operator, taka che ne vijdam kyde e problema niakoi obiknoven potrebitel da ti pishe za problema si, ti da precenish dali molbata mu e osnovatelna, i ako smetnesh che choveka zaslujava pomosht , ti da predadesh na bivshia si administrator, ta da mu pomognesh..
po skoro e vypros na jelanie, ne vypros na linia tongue.gif

Да речем, че е така както казваш, но операторите могат да гледат кои админи са онлайн, айдъл и т.н. рийш? Знаеш кой е тук и кой не, не мога аз да тръгна да пиша на всички администратори и да чакам някой да ми отговори.

Както и да е, колкото и да го обсъждаме, решението е взето от хора, които знаят какво правят и са го правили много време и предполагам, че са измислили нещо добро.
kaspi
shtom dqdo vi straho e namesen shte sa interesni promenite, samo deto ni kara da chakame i da si cheshim prystite da gadaem kakvo e(sa) namislil(i)
Lam3r4e
И да се чака и да не се чака, като цяло се вижда как IrC замира и си 'отива' като средство за масова комуникация.
Кой ползва mIRC ?
Защо не се ползва ?
...Дали проблема е бил в УниБГ или е от самата чат програма /mirc/, един бог знае.
Аз доста отдавна спрях да влизам в тази мрежа и изобщо в irc, всичко ми се вижда без мислено.
Вярно е, че предимството на другите чат програми е, че малко или много са ограничени потребителите като цяло от каквито и да е било привилегии.Може би наистина и това може да е главен проблем в Уни, привилегиите на хора които се мислят /мислеха/ за Богове ...
Но едва ли, каквото и да се направи Уни ще си възвърне и малка част от загубените си потребители.
Поне аз така мисля, защото аз няма да се върна, ако ще и да няма никакви хора с привилегии ... biggrin.gif cool.gif wink.gif rolleyes.gif
Arruor
QUOTE(Lam3r4e @ Jul 4 2008, 09:18 AM) *
И да се чака и да не се чака, като цяло се вижда как IrC замира и си 'отива' като средство за масова комуникация.
Кой ползва mIRC ?
Защо не се ползва ?
...Дали проблема е бил в УниБГ или е от самата чат програма /mirc/, един бог знае.
Аз доста отдавна спрях да влизам в тази мрежа и изобщо в irc, всичко ми се вижда без мислено.
Вярно е, че предимството на другите чат програми е, че малко или много са ограничени потребителите като цяло от каквито и да е било привилегии.Може би наистина и това може да е главен проблем в Уни, привилегиите на хора които се мислят /мислеха/ за Богове ...
Но едва ли, каквото и да се направи Уни ще си възвърне и малка част от загубените си потребители.
Поне аз така мисля, защото аз няма да се върна, ако ще и да няма никакви хора с привилегии ... biggrin.gif cool.gif wink.gif rolleyes.gif

Who cares?
Ти пък да не мислиш, че някой ще те кани да се връщаш където и да е?
flx
Тези промени трябваше да са направят много , много отдавна, а не сега като останаха само бнц, ботове и малоумни комплексари.Има някаква малка светлина в тунела , но едва ли ще се стигне до нещо , което да върне дори и малка част от изгубените потребители.Евала на хората , които опитват да променят нещо в тази мрежа макар, че е късно. smile.gif
CrazyGoD
Babble, babble... tongue.gif

Dosta maloumni izkazvaniq ima po-gore. IRC zamiralo, nqmalo smisyl... Nqma smisyl za hora kato vas, koito ne vijdat po-dalech ot nosa si. Nali ste sprqli da poseshtavate mrejata, kakvo vi puka kakvi promeni shte ima v neq. Da, kysno se napravi tazi promqna, no po-dobre kysno, ot kolkoto nikoga.
I vse oshte ima hora vlizashti, ne za da se pravqt na bogove, a prosto da obshtuvat. I na nas (vlizashtite) ne ni e osobeno priqtno kogato stavat izgyzici i nqma potyrpevshti. Tova e edno zatvoreno obshtestvo v koeto trqbva da si ima zakoni (pravila) i te da bydat spazvani.
Arruor
QUOTE(CrazyGoD @ Jul 4 2008, 06:04 PM) *
Babble, babble... tongue.gif

Dosta maloumni izkazvaniq ima po-gore. IRC zamiralo, nqmalo smisyl... Nqma smisyl za hora kato vas, koito ne vijdat po-dalech ot nosa si. Nali ste sprqli da poseshtavate mrejata, kakvo vi puka kakvi promeni shte ima v neq. Da, kysno se napravi tazi promqna, no po-dobre kysno, ot kolkoto nikoga.
I vse oshte ima hora vlizashti, ne za da se pravqt na bogove, a prosto da obshtuvat. I na nas (vlizashtite) ne ni e osobeno priqtno kogato stavat izgyzici i nqma potyrpevshti. Tova e edno zatvoreno obshtestvo v koeto trqbva da si ima zakoni (pravila) i te da bydat spazvani.

Правилно, то по тая логика утре някой като напише още по-шарена чаталка с опция да праща бири и мезе, чрез куриерска фирма - сигурно и Skype ще 'умре'?
zeraful
Според мен, един добре замислен HS ще бъде доста привлекателен за потребителите. Все пак гъзарииката си е една хубава бира.
Showtek
Промените не би трябвало само да са при оперите а както така и при администраторите като Hibit Estrella кадето дават клине на половин държава и както суспенд ник без при4ина:

[22:34:09] -NS- [ShowTeK] Further information is private
-
[22:34:09] -NS- [ShowTeK] Suspended by services admin: Spam, Abuse, etc. Expire: never

Като нито абусе нито спам сам правил съвсем спокоино си седя и тои нали е администратор се прави на голямиа тежкар и раздава на всички клине, така губят усерите тука и така ше ги губят ако не се направят промени не само при операторите ами и самите администратори, този администратор даде клине на много хора днес които ползват хоста jazztel.es които са много хора.
hatred
хибит = естрела
Showtek
знам просто обърках малко като писах biggrin.gif
kaspi
shte se razbere utre wink.gif
Mitak
QUOTE(Showtek @ Jul 6 2008, 10:39 PM) *
Промените не би трябвало само да са при оперите а както така и при администраторите като Hibit Estrella кадето дават клине на половин държава и както суспенд ник без при4ина:

[22:34:09] -NS- [ShowTeK] Further information is private
-
[22:34:09] -NS- [ShowTeK] Suspended by services admin: Spam, Abuse, etc. Expire: never

Като нито абусе нито спам сам правил съвсем спокоино си седя и тои нали е администратор се прави на голямиа тежкар и раздава на всички клине, така губят усерите тука и така ше ги губят ако не се направят промени не само при операторите ами и самите администратори, този администратор даде клине на много хора днес които ползват хоста jazztel.es които са много хора.

-NS- Username ShowTeK SUSPEND set to OFF
Showtek
Благодаря и точни хора има в тази мрежа smile.gif
Kwazimodo
QUOTE (Showtek @ Jul 7 2008, 11:22 AM) *
Благодаря и точни хора има в тази мрежа smile.gif

Именно... за това и ми се иска да се намери начин "точните" хора да си останат с някакви права :-)
Showtek
Аиде пак се изяви този администратор

[14:24:16] -NS- [ShowTeK] Username registered for 305 days, 11:30:23
-
[14:24:16] -NS- [ShowTeK] Suspended by services admin: Da ne se maha ! Expire: never
-
Showtek Erroneous Nickname

Направо ми става смешен smile.gif Кои му е дал права на него незнам но не си ги заслужава smile.gif поне реазон да беше сложил.
Mitak
taka shte e.... no za men reason "da ne se maha" ili "abuse" ne e reason...
qwno nqma smisal tozi nick da se unsuspendwa - toi pak shte bude suspendnat....
Showtek
Така е тои пак ще го суспенд самият тои ми го каза а реазон не дава чист глупак си е, от такива хора трябва да се изчисти унибг и се надявам да бъде скоро.
Showtek
Даже заплашва другите администратори

[14:42:21] <HiBit> ne be kaji mu da go pipne
[14:42:23] <HiBit> da vidim kak shte stane
[14:42:38] <Skeet> saspendvaite si
[14:42:39] <qlimax> 4e za kakvo
[14:42:40] <Skeet> sq vi e vremeto
[14:42:45] <qlimax> nali pak shte go
[14:42:46] <qlimax> suspend
[14:42:50] <qlimax> za kakvo da go maha?
[14:42:51] <qlimax> smile.gif

Mitak
Аз пък предлагам да се забрани командата suspend - явно се ползва не по предназначение.
dreben
Аз пък предлагам да спрете да пишете извън темата.
Showtek
Добра идея е, доста злоупотребяват с нея.
Showtek
Дребен точно по темата говориме или се бъркам че това е тема за подобряване на унибг smile.gif
Arruor
QUOTE(Showtek @ Jul 7 2008, 03:59 PM) *
Дребен точно по темата говориме или се бъркам че това е тема за подобряване на унибг smile.gif

Малко в ляво, не точно по темата.

А по темата - днес е 07.07, очакваме включване за част от Генералните промени smile.gif
Mitak
QUOTE(dreben @ Jul 7 2008, 03:56 PM) *
Аз пък предлагам да спрете да пишете извън темата.

Това си е точно по темата.
Нали става въпрос за промени, за привличане на потребители и т.н.? Е ето един пример как се гонят потребители.
В началото на годината имаше над 20к потребители, сега са под 10к... тук без коментар.
Пак казвам - за мен причина за съспенд "abuse","invite","spam" i "da ne se maha" не е основателна.

Така нито ще се привлекат нови потребители, нито нищо. Най-много да бъдат изгонени старите.

Спомням си как преди няколко години се искаше отчет дори за използването на кил, пък какво остава за форбид и т.н..... а сега всеки пави каквото си иска.

От няколко дни напълно нарочно обикалям из по-големите канали и си взимам @ чрез ОС с една единствена цел - да видя дали някой ще ми направи забележка.... е, няма такъв smile.gif Анархията е пълна.
Дано тези промени доведат към по-добро.
А всъщност, ако всичко стане така, както е замислено - няма да има нужда от т.нар. "админски команди" smile.gif

Времето ще покаже...
Showtek
Точно това е анархия всеки си прави каквото си поиска, както казах този администратор вчера изгони не по малко от 50 усера наведнъж скоро време ако няма промени и аз ще отида в друг сервер в които поне има малко правила а не администраторите да се правят на богове просто ако продължава така ще останат администратори некои техен приятел и хиляди бнц smile.gif
lou2`s
С този пост може би ще ми бъде suspend ника но... все пак да го напиша.Та днес е 07.07(понеделник) както каза dlh администраторите на всички сървари трябва да премахнат глобалните си оператори, но някои даже не са го направили визирам nAHTEPa a ето и въпросния оператор..

§Info§ Nickname.:Backo
§Info§ RealName:
§Info§ Address....:Backo@Backo.ms
§Info§ User status.:Normal user
§Info§ Channels..: @#viva @#linux-help @#trafficradio @#shumen @#Kiten @#design @#php @#nord
§Info§ Server.......:irc.asenovgrad.net Asenovgrad.Net - Get Connected
§Info§ Operator :Yes

Въпроса ми е с какви преференции има тя за да не ги премахне, и ще баде ли наказана както каза dlh??
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.