QUOTE(hatred @ Jun 28 2008, 03:49 PM)

А бе Митак, ти чуваш ли се? Не разбра ли, че "ЗА > ПРОТИВ + ПАС" е _ОГРОМНА_ глупост. Стига сте търсили под вола теле. Квото било едно време там си е останало.
Айде бройте паса като 0.5 ЗА и 0.5 Против и ще видите колко ще афектира самото гласуване. Точно николко.
Как не ви дотегна да се правите на четвъртокласнички, вечно недоволни от нещо.
Глупост е за унибг, защото както вече казах - няма да се приеме нищо, ако трябва да е така. Всъщност, самото гласуване тип "пас" е глупост, но това е друг въпрос.
Преди малко говорих с чичо ми по въпроса, бил е зам. кмет на район централен в Пловдив, после и общински съветник. Та, по принцип когато те са гласували е било рядко да има някой "въздържал се", но правилото ЗА > ПРОТИВ + ПАС е важало - ако няма 50%+1 ЗА - предложението се отхвърля. Така е и в парламента. Разбира се, унибг не може да се сравнява с тези институции.
Не съм недоволен от нищо - просто забелязах гласуванията, и че преди години като се е гласувало е важало правилото да има 50%+1глас за (от кворума).
Аз например бих предложил да отпадне гласуване "пас". Какво значи пас? Не ми пука? Правете каквото искате?