Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Откраднат канал
UniBG Forums > Дискусии > Жалби
WorldMaster
Днес видях, че канала ми е бил откраднат без даже да знам. Някой админ дал паса ми на ^-dIkeY-^ и той си го присвоил. канала е #Voyvodov . преди 55 дена е бил регистриран от него! на въпроса как го е взел той отговори "помолих един админ да ми даде паса и ми го даде". моля да бъдат взети мерки да ми бъде върнат канала, защото мисля, че не е честно да се раздават пасовете наляво и надясно ! канала ми беше на 4 години и сега изведнъж гледам 55 дена регистриран на ника на ^-dIkeY-^ !!!
schemer
QUOTE(WorldMaster @ Jun 19 2008, 02:16 PM) *
Днес видях, че канала ми е бил откраднат без даже да знам. Някой админ дал паса ми на ^-dIkeY-^ и той си го присвоил. канала е #Voyvodov . преди 55 дена е бил регистриран от него! на въпроса как го е взел той отговори "помолих един админ да ми даде паса и ми го даде". моля да бъдат взети мерки да ми бъде върнат канала, защото мисля, че не е честно да се раздават пасовете наляво и надясно ! канала ми беше на 4 години и сега изведнъж гледам 55 дена регистриран на ника на ^-dIkeY-^ !!!

Админ няма как да даде паролата на канала, най-вероятно ако не си си сменял паролата на ника скоро, крадеца я е взел от дб-то и е дропил канала след което го е регистрирал.
WorldMaster
QUOTE(schemer @ Jun 19 2008, 03:22 PM) *
Админ няма как да даде паролата на канала, най-вероятно ако не си си сменял паролата на ника скоро, крадеца я е взел от дб-то и е дропил канала след което го е регистрирал.

крадеца е бай хуй, просто е питал някакъв негов познат да му каже пасс-а и той питал някакъв админ и му го казал и го дропил и го регистрирал ! пароалта на ника си го смених веднага след като се разбра за пробива в базата данни !
тейче е използвал пасса на канала ..не знам как го е взел и кой му го дал той каза един админ ми го даде ...
и аз си мислех, че админ не може да даде пасс-а, но явно, че може и се е случило. въпросният човек е имал вземане даване и за един друг ник, който беше откраднал и админ му даде на ника пасса и си го присвои пак..
сега явно са му дали на канала ми ..вземете мерки !
schemer
QUOTE(WorldMaster @ Jun 19 2008, 02:25 PM) *
крадеца е бай хуй, просто е питал някакъв негов познат да му каже пасс-а и той питал някакъв админ и му го казал и го дропил и го регистрирал ! пароалта на ника си го смених веднага след като се разбра за пробива в базата данни !
тейче е използвал пасса на канала ..не знам как го е взел и кой му го дал той каза един админ ми го даде ...
и аз си мислех, че админ не може да даде пасс-а, но явно, че може и се е случило. въпросният човек е имал вземане даване и за един друг ник, който беше откраднал и админ му даде на ника пасса и си го присвои пак..

Аве разбери, че админ НЕ може да даде паролата на канала ти просто защото я НЯМА. Единствения вариянт е админа да е дропил канала ти чрез правата си.
WorldMaster
QUOTE(WorldMaster @ Jun 19 2008, 03:25 PM) *

ами въпросният ^-dIkeY-^ даже ми казва, че паролата е същата ! тейче не знам от къде я взел. Но сега нищо не мога да направя дори и да я знам паролата, поради простата причина, че новите правила на УниБг като напишеш /msg cs drop #channel permpass ти изписва "15:34:03 -CS- Please use CS::DELOWNER instead"
а като пробваш тази опция ти казва "15:34:11 -CS- Insufficient access to channel #channel"
та аз какво мога да направя в случая ! абсолютно нищо.. за това моля админ да се свърже с мен в IRC-to ( nick WorldMaster ) и да дропи канала си го регна наново ! и да има наказание за ^-dIkeY-^ !!!
schemer
QUOTE(WorldMaster @ Jun 19 2008, 03:35 PM) *
ами въпросният ^-dIkeY-^ даже ми казва, че паролата е същата ! тейче не знам от къде я взел. Но сега нищо не мога да направя дори и да я знам паролата, поради простата причина, че новите правила на УниБг като напишеш /msg cs drop #channel permpass ти изписва "15:34:03 -CS- Please use CS::DELOWNER instead"
а като пробваш тази опция ти казва "15:34:11 -CS- Insufficient access to channel #channel"
та аз какво мога да направя в случая ! абсолютно нищо.. за това моля админ да се свърже с мен в IRC-to ( nick WorldMaster ) и да дропи канала си го регна наново ! и да има наказание за ^-dIkeY-^ !!!

Дай поне някви доказателства - логове, хора който да потвърдят думите ти или нещо друго. Никой няма да ти повярва просто ей така...
WorldMaster
QUOTE(schemer @ Jun 19 2008, 03:42 PM) *
Дай поне някви доказателства - логове, хора който да потвърдят думите ти или нещо друго. Никой няма да ти повярва просто ей така...

22:43:52 -CS- [#Voyvodov] Channel registered to worldmaster for 3 years, 172 days, 1:27:27
22:43:52 -CS- [#Voyvodov] URL: www.voyvodov.hit.bg
22:43:52 -CS- [#Voyvodov] Settings: AUTOJOIN RESTRICTOPS
22:43:52 -CS- [#Voyvodov] Enforced modes: +nt

това е лог от януари 27 2008...други какви доказателства искаш ?!
schemer
По сайта на канала и по това, че въпросния ^-dIkeY-^ се крие и не отговаря в IRC, мисля, че момчето не лъже и канала е бил негов. Надявам се, някой да му помогне.
nJlaMko
И аз съм свидетел за думите на WorldMaster (Сашко) и аз самия днес погледнах инфото на канала нямаше какво да правя и забелязах че канала е регнат от ^-dIkeY-^ и го попитах защо... естествено нямаше отговор.. и аз моля да бъдат взети мерки срещу този потребител и админите... защото нямам намерение утре пък да гледам някои потребител с моя ник... mad.gif
Гост
QUOTE(WorldMaster @ Jun 19 2008, 02:35 PM) *

Абе, човека страшно нагло се ебава с теб, а ти продължаваш да му се връзваш, че даже и спориш.
Както ти каза schemer, получаването на паролата ти от въпросния потребител, ако е имало такова, няма нищо общо с администраторските права в мрежата, пък ако ще и Йода да му я е дал!
Освен това каналите вече се регистрират БЕЗ ПАРОЛИ, така че НЯМА КАК да го е регистрирал със същата парола.

След като каналът е регистриран от теб, търси някой да ти го върне, но спри с останалите абсурдни твърдения.
int21h
Обикновен потребител може да декриптира парола, но IRCD администратор не може (въпреки, че се предполага, че има по-високи технически познания от средно-статистическия IRC потребител), така ли ?
Гост
QUOTE(int21h @ Jun 19 2008, 07:38 PM) *
Обикновен потребител може да декриптира парола, но IRCD администратор не може (въпреки, че се предполага, че има по-високи технически познания от средно-статистическия IRC потребител), така ли ?

Аз много ясно се изразих, че евентуалната кражба няма нищо общо с администраторските права, без значение администратор ли е, Люк Скайуокър ли е или е някой пясъчен човек. Ама няма кой да чете... важното е да се пише.

И това от човека с бързото въпросче rolleyes.gif
GoodINC
Аве пич, така както са могли да ти декриптират паролата на ника от базата данни, така са декриптирали и перм паролата на канала и така са го дропили. Командата /cs drop #chan permpass си работи.
WorldMaster
QUOTE(GoodINC @ Jun 20 2008, 03:45 AM) *
Аве пич, така както са могли да ти декриптират паролата на ника от базата данни, така са декриптирали и перм паролата на канала и така са го дропили. Командата /cs drop #chan permpass си работи.

ммммммм...не работи, като я напишя ми отговаря "07:10:05 -CS- Please use CS::DELOWNER instead"
някой админ ще ми помогне ли ?
schemer
QUOTE(WorldMaster @ Jun 20 2008, 07:11 AM) *
ммммммм...не работи, като я напишя ми отговаря "07:10:05 -CS- Please use CS::DELOWNER instead"
някой админ ще ми помогне ли ?

Разбира се, че ще ти пише така, защото канала вече е от новорегистрираните и няма никакви пароли. Единствения вариянт е някой админ да ти помогне...
WorldMaster
някой админ ще се заеме ли с проблема ?!
WorldMaster
какво става админите ? ще имали помощ или ще остане пореденото безвъзмездно открадване на канал ?
какви са тези правила, като може се открадват каналите без да може се върнат на реалният им собственик ?!
WorldMaster
мерси yess.gif а за наказание за въпросният потребител ще имали или ?
Mu3ePHuK
ave ti malum li si ve stiga reva za admin ve ne vidq li che nqma da stane tvoqta ti kak si go prestavq6 vlzia admina dropi kanal ti go regva6 i si4ki sa dovolni nali vlqzah vyv kanala pylna le6 e za ko se trepe6 za nego smao ti si znae6
Mitak
Късмет, че бях на бутилка уиски, иначе едва ли щях да дропя канала smile.gif
WorldMaster
QUOTE(Mu3ePHuK @ Jun 24 2008, 06:25 AM) *
ave ti malum li si ve stiga reva za admin ve ne vidq li che nqma da stane tvoqta ti kak si go prestavq6 vlzia admina dropi kanal ti go regva6 i si4ki sa dovolni nali vlqzah vyv kanala pylna le6 e za ko se trepe6 za nego smao ti si znae6

не рева, просто гледам колко важят правилата в УниБГ !И стана моята влезе админ ( бил той пиян ) и го дропи !
а за канала колкото толкова, не ми трябват 1000 души от тях да познавам 20 ! и не виждам кое толкова се трепя. Пуснал съм една жалбва и голямо трепене честно ! замалчи по-добре
Mitak
QUOTE(WorldMaster @ Jun 24 2008, 11:19 AM) *
не рева, просто гледам колко важят правилата в УниБГ !И стана моята влезе админ ( бил той пиян ) и го дропи !
а за канала колкото толкова, не ми трябват 1000 души от тях да познавам 20 ! и не виждам кое толкова се трепя. Пуснал съм една жалбва и голямо трепене честно ! замалчи по-добре

Как пък разбра, че съм бил пиян smile.gif
Това, че съм пил не значи, че съм пиян.
WorldMaster
QUOTE(Mitak @ Jun 24 2008, 12:00 PM) *
Как пък разбра, че съм бил пиян smile.gif
Това, че съм пил не значи, че съм пиян.

е на бутилка уиски, ако не си пиян браво smile.gif мерси де wink.gif rolleyes.gif
Mitak
QUOTE(WorldMaster @ Jun 24 2008, 12:23 PM) *
е на бутилка уиски, ако не си пиян браво smile.gif мерси де wink.gif rolleyes.gif

Ако бях пиян щях да открадна канала, и да искам пиене, за да го върна.
както повечето от пишещите тук знаят - аз съм алкохолик и мазен чалгар!
dreben
QUOTE(Mitak @ Jun 24 2008, 02:29 PM) *
както повечето от пишещите тук знаят - аз съм алкохолик и мазен чалгар!

и офтопик, освен тея екстри
Mitak
QUOTE(dreben @ Jun 24 2008, 03:30 PM) *
и офтопик, освен тея екстри

Kak oftopik...za kanala stava vapros wse pak, po-tochno za oprawqneto mu.
Wsushtnost - sled kato problema im e reshen, temata bi sledwalo da se zatwori.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.