Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: clones
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
AnalPrincess
Трета тема в период около седмица и нещо, но няма как. cool.gif
Та първо добър вечер.
След опит да говоря с моя така добър приятел Камен (hatred), който ме обвини в някакви скрити намерения за които даже не бях мислила, реших че е безполезно да си губя времето в опити да получа инфо от един бог, който общо взето едва ли има време да се занимава с простосмъртни като мен.
Имам няколко въпроса, и понеже съм глупаво момиченце което не разбира от mIRC, и от компютри като цяло, реших че вие ще сте така добри да ми обясните и да ме посъветвате какво да направя в случая.
Та, проблема е че има едно момченце в този прословут чат, което флуди канали и privates с разни клонинги и такива неща. Не разбирам много, за това ще приложа скрийншотс вие да прецените.

1
2
3
'Официалния' му ник е lala-m/lal-m и всякакви такива вариации. Доколкото разбрах е локиран в Кържали.
Та, въпросите :
- като какво се класифицира това показано на скрийншотите?
- какво мога аз да направя за да се предпазя, и има ли друг начин освен мод ник +г?
- това не нарушава ли по никакъв начин правилата на сървъра?

Надявам се тона ми този път да е подходящ за случая.
Лека вечер. smile.gif
silence
QUOTE(AnalPrincess @ Jun 17 2008, 12:58 AM) *
- какво мога аз да направя за да се предпазя, и има ли друг начин освен мод ник +г?

Здравей.
200% темата ти ще бъде затворена в рамките на 12 часа с причина, че това не е жалба, но поне ще имаш възможност да получиш отговор.
По въпросите ти:
1) Флууд
2) Намираш си свестен аддон, който да те предпази от ctcp/msg flood
3) Нарушава ги, но както ти, така и аз, така и операторите се чудят как да се спасят от него. Лесно е .. с блокирането на 2-3 сървъра на които няма БОПМ и през които се прави този флоод проблема ще бъде решен ... но кога ще стане това никой не знае.
Съветвам те да не чакаш някой от колектива на мрежата да ти реши проблема, защото такъв няма да има.
AnalPrincess
Ами аз не очаквам някой да ми реши проблема, както виждаш питах какво мога аз да направя за да се предпазя.
А ако не е жалба какво е? Къде трябваше да я пусна за да не се заключи?
Отностно 3 точка, не знаех че сте запознати с проблема, общо взето това се опитах да разбера по-рано, но ме отрязаха, казах по-горе защо.
Благодаря. smile.gif
GoodINC
Освен +rq на канала или някакъв бот, който да слага нужните модове, друго нищо не можеш да направиш. И ние сме кажи речи с вързани ръце. Колкото и glines да слагаме... - проксита бол, просто по някога няма какво да се направи осве +rqm и толкова. И моят канал го флудят редовно всяка вечер с по 2-3 клонинга от 1 прокси и така към 30-40 проксита, дори не си правя труда да request-вам gline... просто ограничавам достъпа до канала и това е. Тъжно, но факт.
AnalPrincess
Ми то общо взето и ние така се 'предпазваме' , но точно тази вечер ни уцелиха off guard. smile.gif
Или пък +л.
Ебати идиотите, немат си друга работа явно, освен да флудят канали. Ужас, тая младеж тотално изтрещя.
GoodINC
И аз на това се чудя, представяш ли си го пишлемето как си стои в 1-2 сутринта пред РС-то и флуди до насита... доста тъп трябва да си.
AnalPrincess
Или доста комплексиран, за да прекарваш всичкото си време планирайки 'атаката на клонингите' biggrin.gif
lou2`s
Според мен +г е най-доброто спасение, а за канала +rqm cool.gif
zeraful
Така като гледам канала е малък и се събирате само приятели, така че сетване на +i ми се вижда най-удачното решение ;>
Narf
QUOTE (AnalPrincess @ Jun 17 2008, 01:58 AM) *
Трета тема в период около седмица и нещо, но няма как. cool.gif
Та първо добър вечер.
След опит да говоря с моя така добър приятел Камен, който ме обвини в някакви скрити намерения за които даже не бях мислила, реших че е безполезно да си губя времето в опити да получа инфо от един бог, който общо взето едва ли има време да се занимава с простосмъртни като мен.
Имам няколко въпроса, и понеже съм глупаво момиченце което не разбира от mIRC, и от компютри като цяло, реших че вие ще сте така добри да ми обясните и да ме посъветвате какво да направя в случая.

С риск да бъда набеден за псевдо-адвокат - твоя добър приятел Камен не те е обвинявал в нещо, а ти направи забележка за поведението и то доста на място. Явно обаче не си го разбрала и продължаваш по същия начин. Не може да говориш по този агресивен начин, едва ли не хвърляйки вината върху всички нас във форумите и да очакваш помощ.

QUOTE (AnalPrincess @ Jun 17 2008, 01:58 AM) *
Та, проблема е че има едно момченце в този прословут чат, което флуди канали и privates с разни клонинги и такива неща. Не разбирам много, за това ще приложа скрийншотс вие да прецените.

1
2
3
'Официалния' му ник е lala-m/lal-m и всякакви такива вариации. Доколкото разбрах е локиран в Кържали.
Та, въпросите :

Надявам се тона ми този път да е подходящ за случая.
Лека вечер. smile.gif

- flood
- umode +g за private messages, umode +D/chanmodes +rqml за public flood(+s може да ти помогне да скриеш канала - ако не го вижда, няма как да разбере за него, right?)
- нарушава правилата на мрежата, но никой не може да предвиди ip адресите/хостовете през които някой ще влезе за да прави мизерии

QUOTE (AnalPrincess @ Jun 17 2008, 02:17 AM) *
Ами аз не очаквам някой да ми реши проблема, както виждаш питах какво мога аз да направя за да се предпазя.
А ако не е жалба какво е? Къде трябваше да я пусна за да не се заключи?
Отностно 3 точка, не знаех че сте запознати с проблема, общо взето това се опитах да разбера по-рано, но ме отрязаха, казах по-горе защо.
Благодаря. smile.gif

Жалба щеше да е ако се оплакваш от нечие неправомерно действие, тази тема е за "Помощ".
magdanoz
druga dobra ideq e da locknesh kanala slagaiki mu +k (key) ili kakto mu kazwame
prostite hora kliuch smile.gif
polzwa se /j chan kliucha
za wlizane smile.gif i si go addwash w opciite na irc klient-a
ako kanala e nqkyw malyk ot porqdyka na 5-10 dushi
lichno na men mi se wijda nai udachnoto reshenie smile.gif

edit:
След опит да говоря с моя така добър приятел Камен, който ме обвини в някакви скрити намерения за които даже не бях мислила, реших че е безполезно да си губя времето в опити да получа инфо от един бог, който общо взето едва ли има време да се занимава с простосмъртни като мен

oprawi mi utroto ! smile.gif
blagodarq biggrin.gif
dreben
мхаха
колко услужливи стават всички, когато пише потребителка с никнейм, съдържащ "anal" :]
AnalPrincess
Нарф, аз дори не бях задала въпроса си когато ме скастриха че съм 'искала да сложи г-лине' на същия потребител. smile.gif
Аз такова нещо не помня да съм искала, исках да го питам това което питах тук, и понеже ми е в листата на кю реших че ще е по-лесно да питам него. smile.gif
Извиних се за втория път, повече от това не мога да направя. smile.gif
Вина не съм хвърляла върху никой от форумите, смятам че темата си беше написана в подходящия тон и че е културна. smile.gif
Не знам какво очаквате. И какво ми е поведението? Трябва да ви лижа задниците за да ми махнете г-лине който се слага втори път за нещо което не съм направила ли?
Не съм обидила и нагрубила никой и не смятам че поведението ми е неоправдано.
AnalPrincess
Искам да благодаря на всички за съветите за разните модове, ще ги прочета по-внимателно по-късно и ще видя кои да приложа.
Зера, този наистина е приятелски канал, само че не е първия в който флуди този въпросния.
В #svishtov флуди по-рано същата вечер, но трябваше да реконектна и не можах да направя скрийн. После видях че е почнал с глупостите и в този другия канал.
zeraful
За малкият, приятелски канал ти казах какво да направиш. За другите, които са по-големи и са с цел да влизат рандом хора е препоръчително един бот, които да слага едно +rqm ( rq - не могат да влизат нерегистрирани, неидентифицирани, наскоро регистрирани никове, m - забрана за всякакъв род notice, освен потребители с операторски или +v статут), а ако не можете да поддържате такъв бот то временното постоянно налагане, примерно за седмица, две, три, пет, на тези модове ще ви реши проблема.

Успех.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.