Здравейте на всички за начало. Реших да напиша тази тема колкото и за мнозина да е е приятна, но понякога е добре да се кажат истините. Какво беше UniBG и на къде отива според вас ? Ако е нужно да говорим в цифри мога да подчертая само един факт. Броя юзъри на сървър иrc.spnet.net някога беше 5 / 6 000 моля нека сега всеки си направи справка колко са сега. Причините за това разбира се никой не търси нито пък се пита защо се губят тези потребители. Все пак UniBG е най голямата IRC мрежа или поне беше такава някога. Влизам в мрежата от доста години поне 8 и доста оператори и админи съм видял които сега биват оплювани от едни или други, а кои са по добрите ? Деца на по 15 16 години станали оператори чрез връзки или като са си платили можеби ? Хора които не знаят дори половината команди в едно IRCD хора които още не са израснали и едва ли биха взимали разумни решения, в момента управляват UniBG. Слагане на kline gline по абсолютно лични причини само защото някой потребител познава някой оператор или администратор или са приятели, но това не валнува никого. До кога господа ? За 1 година UniBG загуби много сериозни позиции и продължава да губи, но нокой не прави нищо по въпроса. Всеки си е сложил +g като пич и не го касае какво всъщност става. Спамери колкото си искате инвитери флоодери клонеси бнц та проксита и какво ли не....
Бил съм свидетел как оператори тук в UniBG обикалят по малките мрежички за права за да видят какво е OS, много оператори тук са ми задавали тъпи въпроси от порядъка на това как се записва боот диск на дебиан, други дори не заеха коя всъщност версия ratbox използва UniBG. Един операторски статус господа не ви прави богове това е просто един чат и не виждам за какво е нужно да рогаете потребителите за едно или друго когато ви поискат помощ. Че на вас това ви е работата нима си мислехте, че да си оператор значи да се радваш на статуса си ? и да изпадаш в еофория като че ли сте нещо повече от хора.... какво е това високомрие надменност потребителите са вашата ценност, но най смешното е че ваш колега нарече потребителите овце.... Никакво уваженйе нямате към потребителите и постепенно и те нямат към вас.
Колко от вас сега знаят кой е dunlop nightwish screamer minix rhodie himika и др. ?
Поздравленйя сасипвате много успешно нещо градено от много хора преди вас
Целта на този пост не е да обидя никой, а просто да кажа някои истини за които не се говори дали съзнателно или умишлено незнам. Но е крайно време да започнете да се борите за тази мрежа да остане цяла Защото с тези темпове ако продължава така след 2 години UniBG ще бъде малка мрежичка. Ценете това което имате защото когато го загубите ще видите че и правата няма да ви носят същото удоволствие което ви носят сега.
Дали някой ще се засегне или ще ми сложи Gline все едно. Като стар потребител на UniBG само исках да изкажа разочарованието си от многото опери които според мене са опери не за знания а според връзки и цена.
А за хаоса който цари мисля че не е нужно дори да се говори. Когато един потребител с фалшиви логове ви провукира слагате gline а когато наистина има причина защо всички се криете. Е господа да се сложи един лине не изисква много смелост, а просто малко здрав разум.
Благодаря за вниманието