Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: ЦСКА няма да играе в евротурнирите, напуска и "А" група?
UniBG Forums > Отдих и забава > Спорт
dreben
ПФК ЦСКА АД не е получил лиценз от УЕФА за участие в европейските клубни турнири. Това съобщи на пресконференция представителят на Лицензионната комисия на БФС Красин Кръстев. ЦСКА спечели 31-а титла в първенството на "А" група и трябваше да участва в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. При новата ситуация България изобщо няма да има представител в този турнир. За Купата на УЕФА ще участват отборите на Левски, Литекс и Локомотив (Сф).
БФС е изпратил писмо в УЕФА с искане да се изчака няколко дни с решението за издаване на лиценз на ЦСКА за евротурнирите, но все още няма никакъв отговор. Това заяви изпълнителният директор на футболния ни съюз Борислав Попов. "Надяваме се да има положително развитие за ЦСКА, но все още нямаме никакъв отговор от УЕФА", допълни той. За момента шампионът на България по футбол няма лиценз за участие в евротурнирите. По принцип крайният срок за изпращане на необходимите документи в УЕФА изтече в 0,00 часа тази нощ.
Според Борислав Попов ЦСКА трябва да напусне и "А" група заради неизпълнени финансови критерии по лицензирането. "Щом клубът не е взел лиценз за Европа по тези критерии, то няма право да вземе и за българското първенство. БФС може да разреши участието на ЦСКА в първенството, но рискува УЕФА да направи проверка и да отнеме лиценза на футболния съюз. Затова сме длъжни да спазваме правилниците", допълни Попов. Според него ПФК ЦСКА АД има задължения към държавата в последните 3 години, неиздължени заплати, неплатени трансферни суми и отделно от това задължения към банки по просрочени кредити.

[шморс]
DeStRuCti0N
Логичният резултат от управлението на "Лупи" и "Слонът моя приятел"...
Независимо, че съм левскар се надявам ЦСКА да оправят финансовото си положение.
_Night_
Попринцип съм за ЦСКА, но като чета такива теми се чудя да плача ли да се смея ли....
Това само в България може да се случи! Стават шампиони на БГ и отиват в "Б" група!
Смешен е българският футбол и такъв ще си остане поне докато не се оправи самата държава.
dreben
QUOTE(_Night_ @ Jun 3 2008, 09:43 PM) *
Това само в България може да се случи! Стават шампиони на БГ и отиват в "Б" група!

"В"
В "Б" са про-та :D
DeStRuCti0N
ЦСКА има печалба от 3 милиона лева, каза президентът на отбора Александър Томов пред bTV.
Той уточни, че тези пари са от кредит, изтеглен за футболния отбор през 2006 и 2007 г.
По правилата на финансовото управление този кредит се отчита като приход за ЦСКА, допълни Томов.

Вчера стана уникален бой на стадион "Българска армия" при излизането на Александър Томов и на спортно-техническия директор на клуба Емил Костадинов, часове след като се разбра, че отборът на ЦСКА не е лицензиран за участие в европейските клубни турнири и трябва да отпадне от "А" група на българското първенство.
След появата им, запалянковците започнаха да хвърлят бутилки по "червените" ръководители и да ги обиждат. Полицията също се намеси и започна да бие с палки феновете.
Силите на реда задържаха няколко души. Полицията използва щитове докато Томов напускаше подстъпите на стадиона.
В действие бе включена и конната полиция, която разпръсна част от феновете, докато в същото време Томов продължаваше да дава изявления пред медиите в движение.
"И мен ме боли колкото тези фенове. Мога да ви уверя, че първата дължима сума вече е погасена в този момент", каза Томов на излизане.
http://sport.actualno.com/news_164962.html

Само да попитам, как така кредита е печалба ?
Forfi
Като един не-виден левскар: Днес бе теглен жребия за турнира на УЕФА "Шампионска лига". В групата на ЦСКА се паднаха Чепинец, Струмска слава, Сливнишки герой, Банско, Малеш (Микрево) и... Левски, но от Елин Пелин. lmao.gif

Като един още по-не-виден счетоводител: Ебаси кредита! Ебаси счетоводството!
KoCToBa
Тц тц тц...... жалко, че след Валентина Хасан и чалга варианта на „ Ода за радостта” България трябваше да изтърпи и това...

Жалко е наистина....понеже момчетата се постараха много този сезон.. да стигнеш до Рим и да не видиш папата само защото някой е забравил да сипе бензин в резервоара си е куцо куцооо....

Уефа са си прави.... просто показаха на България, че кварталния манталитет на game-playing може да върви само на Герена или на Армията... не и за КЕШ...

Не искам да знам кой е виновен...има достатъчно хора които ще се впуснат в “лов на вещици” и линчуване на вятъра.
Искам да знам защо 24 часа след разразилия се скандал ето този човек направи това:

http://www.dnes.bg/article.php?id=52441

Брао бе пич... да беше изчакал поне да чуеш окончателното решение на Уефа, да се посрамуваш малко… да застанеш пред мъката на хилядите фенове, които си лягат с футболната топка, па тогава да побягнеш. С тоз талант ще те земат да играеш в „Телепорт 2” (а.к.а. Jumper)
Искам и аз банката да ми даде 3 милона кредит и аз да казвам, че съм богата и че са ми приход – ама няма нямааа... коя е таз банка бе въх....

Ице, Ицеее – хубаво че си ти, може да ти преписват селкси манталитет ама никой от” гражданите” не свърши това:

http://cska.gol.bg/article.php?id=34623

Айде сега му кажете, че е селянин!

За финал:

Жалко е.. и ще е грозно... тъй като за хората интересуващи се от футбол изгонването на ЦСКА във „В” група означава, че всички футобилсти на ЦСКА автоматично стават свободни агенти и ще могат да преминат във всеки отбор, като клуба няма да получи нито една стотинка за тях – което на чист български език означава фалит за червената звезда. Все пак не вярвам че някоя от българските футболисти игарещи за ЦСКА би се унижил да загуби три години от таланта си за да играе в трета глуха....На всички ни е ясно, че изгонването им ще означава смърт за отбора и убиване изобщо на интригата в „А” група.

Жалко е да... понеже обикновенния човечец си има бира „Некфо име тука” и футбол... вземете им и това и никаква жал!!! guns.gif

Жалко е... че обвиненяват Левски за целия скандал – хах come on, как изобщо Левски може да бъде виновен за това, че ЦСКА има 900 000 лева неплатени здравни осигуровки... Дайте да помислим малко преди да обвиняваме за всичко синята фанелка щот така е най- лесно... дори и феновете на „Левкси” разбраха, че не това е начинът ЦСКА да си отиде и дори и те които са преките съперници на ЦСКА разбраха и подкрепиха ЦСКА... престай си....

Дали съм фен.... фен съм. да.... но дали ще има на какво.... mf_popeanim.gif

П.с. Абе къде е Батко(В)? blink.gif
DaDiablo
QUOTE(_Night_ @ Jun 3 2008, 09:43 PM) *
Попринцип съм за ЦСКА, но като чета такива теми се чудя да плача ли да се смея ли....
Смешен е българският футбол и такъв ще си остане поне докато не се оправи самата държава.

Това не се е случвало само в България.
silence
Случилото се е прецедент за България, но не и за клубовете в останалите държави. Почти всяка година има по един - два такива клуба. Да ви припомня случката със Фиорентина, която след това се преименува на Фиорензе и след изчистването на дълговете отново на Фиорентина. Все пак това се случи едва преди 3 години, няма начин да сте го забравили. Макар, че съм левскар, наистина съжалявам за случващото се със ЦСКА. Истенски се надявам да се измисли някаква отсрочка или поне да се премахне наказанието от местене във В група. Всички знаем колко и какво значи дербито Левски - ЦСКА и какво ще е нашето първенство без един от двата отбора. А по въпроса защо и как се стигна до това ... мога да кажа само, че феновете от армията са виновни. Сами видяхте каква беше политиката на клуба през изминалите години, сами видяхте какви пари отиваха за нови играчи и каква беше тяхната възвращаемост, сами видяхте "обърнатите джобове" и сами видяхте какви палати си построи Г-н Томов. Дано скоро се намери нов собственик за отбора, който да се постарае да го измъкне от кризата в която са изпаднали, което впрочем ми се струва, че няма да е лесна задача, ако се наложат всичките тези наказания. Най - малкото изхвърлянето на ЦСКА от професионалната лига ще означава зелен сфетофар за 70% от играчите да си потърсят нов отбор, което пък от своя страна означава поне два пъти по-големи загуби от това което клуба трябваше да представи като печалба.
KoCToBa
QUOTE(silence @ Jun 5 2008, 05:29 PM) *
А по въпроса защо и как се стигна до това ... мога да кажа само, че феновете от армията са виновни. Сами видяхте каква беше политиката на клуба през изминалите години, сами видяхте какви пари отиваха за нови играчи и каква беше тяхната възвращаемост, сами видяхте "обърнатите джобове" и сами видяхте какви палати си построи Г-н Томов.

Как по точно феновете са виновни за 900 хиляди лева неизплатени здравни осигуровки?

Ето.. той си пое вината човека:

http://cska.gol.bg/article.php?id=34629

Умишлено съм цитирала по-голяма част от поста ти, понеже не съм сигурна какво точно искаш да кажеш - затова и питам.
silence
Питаш ме защо ли? Защо? Защото не веднъж сме виждали смяна на президент/изпълнителен директор продиктувана само от желанието на феновете (е не говоря за в България), но все пак схвана логиката. Господин Томов, не оспя да задържи партия в продължение на повече от 5-6 месеца (май толкова му беше максимума с евро-левицата), как очакахте този човек да ви опревлява клуб?! Ето там е грешката на феновете, вместо да му искате главата сега, трябваше да го направите 2 дни след назначаването му.
KoCToBa
QUOTE(silence @ Jun 5 2008, 11:01 PM) *
Питаш ме защо ли? Защо? Защото не веднъж сме виждали смяна на президент/изпълнителен директор продиктувана само от желанието на феновете (е не говоря за в България), но все пак схвана логиката. Господин Томов, не оспя да задържи партия в продължение на повече от 5-6 месеца (май толкова му беше максимума с евро-левицата), как очакахте този човек да ви опревлява клуб?! Ето там е грешката на феновете, вместо да му искате главата сега, трябваше да го направите 2 дни след назначаването му.

Sorry, другия път като избираме шеф ( нас кой ли ни пита ) ще гледаме датата на производство дали не е изтекла girl_whistle.gif
Ned
QUOTE(DaDiablo @ Jun 5 2008, 05:39 PM) *
Това не се е случвало само в България.

Това му казах и аз.
И в Италия с Юве беше така.
hatred
QUOTE(Ned @ Jun 6 2008, 02:07 PM) *
Това му казах и аз.
И в Италия с Юве беше така.

Там по друга причина ги бяха върнали назад :> Точно обратното дори, имали са толкова много пари, че чак са можели да си позволят купуване на мачове :>
Ned
QUOTE(hatred @ Jun 6 2008, 06:43 PM) *
Там по друга причина ги бяха върнали назад :> Точно обратното дори, имали са толкова много пари, че чак са можели да си позволят купуване на мачове :>

И в двата случая всичко опира до пари :>
magdanoz
QUOTE(Ned @ Jun 7 2008, 01:12 PM) *
И в двата случая всичко опира до пари :>

WINAGI wsichko opira do pari :>
mix25
Sram i pozor!
KoCToBa
Млако инфо за феновете....

ЦСКА моли за дарения
09 юни 2008 / News.dir.bg
От 31-кратния шампион на България ЦСКА официално помолиха привържениците на тима да помогнат с дарения на определена за тази цел банкова сметка, съобщи БГНЕС.
Ето и пълния текст на съобщението, което ръководството на тима е публикувало на официалния сайт на клуба:
"Ръководството на ПФК „ЦСКА” – АД информира своите привърженици, които желаят да подпомогнат финансово клуба в този труден момент като внесат своите доброволни помощи, че могат да правят това в касата на клуба всеки работен ден от 9 до 17 часа или по следната банкова сметка:
ПФК „ЦСКА” – АД София, бул. „Драган Цанков” №3, стадион „Българска армия”
„Юобанк И Еф Джи България „ АД
BIC : BPBIBGSF
BGN: BG 61 BPBI 7940 1052 0315 01
EUR: BG 43 BPBI 7940 1452 0315 01
Внесените суми ще бъдат оформени чрез дарителски договори, които ще бъдат публични за всички финансови органи и обществеността.
Междувременно се разбра, че Централният фенклуб на ЦСКА организира в събота концерт-протест под надслов "Истината за българския футбол и справедливост за ЦСКА”, ако до сряда държавните институции в България не вземат решения за промяна в българския футбол.
"В случай, че до 11-и юни, сряда, държавните институции не покажат индикации, водещи до тотална промяна в българския футбол, молим въпросният протест да бъде проведен в пространството между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом”, пише в молбата на «червените” привърженици до кмета на София Бойко Борисов, който трябва да разреши този мирен протест.
Феновете на «армейците” искат да организират мирния си протест пред 20-и вход на Националния стадион «Васил Левски” в събота привечер. Предполага се, че мероприятието ще започне в 18:30 часа, като е поискано разрешение то да продължи до полунощ

Статия

magdanoz
chudq se koga li shte pusnat telefon s pyshkane?
Forfi
И последно сега който си е подновил членството и си е купил карта за предстоящия сезон, ще може ли да си ги ползва и във "В" група ? nik.gif
KoCToBa
QUOTE(Forfi @ Jun 18 2008, 10:39 PM) *
И последно сега който си е подновил членството и си е купил карта за предстоящия сезон, ще може ли да си ги ползва и във "В" група ? nik.gif

Ммм все още не са ни пратили в B група - поне не и официално. Не вярвам феновете да се предадат толкова лесно. Ето и доказателството...

Ако се заслушаш в това което казва Дучето, ще откриеш много истини, абстрахирайки се от това, че той е най-верния фен на ЦСКА.

Клик
Forfi
QUOTE(KoCToBa @ Jun 19 2008, 11:37 AM) *
Ммм все още не са ни пратили в B група - поне не и официално. Не вярвам феновете да се предадат толкова лесно. Ето и доказателството...

Ако се заслушаш в това което казва Дучето, ще откриеш много истини, абстрахирайки се от това, че той е най-верния фен на ЦСКА.

Клик

Не се пали - бъзикам се. Мнението ми като фен на "Левски" е, че пращането във б,в,г и тем подобна група ще е най-голямата простотия. А пък мнението на Дучето ме интересува точно толкова колкото и мнението на Златин Тепсиев - двама тюмбели които се имат за велики ...

П.С. Но какво ни пречи да се бъзикаме на чужд гръб 8-)
KoCToBa
За хората следящи темата.

Малко негативни новини:

Вуцов иска Левски шампион, а ЦСКА - в блатото

Треньорът на Левски Велислав Вуцов определи приоритетите на отбора след първата тренировка на сините за новия сезон.

"Приоритет за мен е да съм шампион на България. Не се срамувам да го кажа. Искам да видя Левски да е на върха и ще се постарая да го постигна", заяви уверено синът на Иван Вуцов.

Велислав си пожела още катаклизмите в ЦСКА да продължат с пълна сила, което да доведе до още по-големи проблеми в клуба.

източник

И малко позитивни:

Изпълкомът на БФС решава днес съдбата на ЦСКА

Изпълкомът към БФС ще реши на свое заседание днес съдбата на ЦСКА.

Боби Михайлов и компания ще бистрят бъдещето на армейците в сградата на футболната ни централа на ул. "Иван Асен II" 26 от 16,00 ч.

Футболните ни управници най - вероятно ще допуснат документите на „червените" да бъдат разгледани наново от Лицензионната комисия и Апелативната към нея.

Така централата ще даде пак шампионите на УЕФА. Това обаче не дава никаква гаранция, че лицензът ще бъде върнат.

Погасяването на дълговете към НАП е основна причина армейците отново да получат нужните документи, с които да придобият лиценз за "А" група.

При това положение дори е напълно възможно връщането на шампионите в най-комерсиалният турнир на Европа.

От управата на ЦСКА са убедени, че жалбата им ще бъде уважена от футболните ръководители в Швейцария.

При това положение Левски ще се върне в турнира на УЕФА, а Черноморец (Бургас) ще се откаже от амбициите си в Европа.

източник
dlh
То е ясно, че Вуцов ще иска ЦСКА да затъне - нали иначе "Левски" няма да имат шанс biggrin.gif
KoCToBa
Официално: Левски на мястото на ЦСКА в Европа

Европейската футболна организация УЕФА официално обяви Левски като представител на България в Шампионската лига.

Сините ще играят в Европа заради отнетия лиценз на действителния шампион на страната ЦСКА.

Както е известно УЕФА изхвърли армейците от турнира заради огромни задължения към държавата.

Левски започва директно от третия кръг, където ще е непоставен. Заради ниския си коефициент сините можеше и да започне от втори кръг на квалификациите.

Но сайтът на УЕФА отбелязва, че заради спечелената от Юнайтед Шампионска лига, шотландският Селтик влиза директно в групите, а по този начин Левски се класира за третия кръг.

През миналата седмица из пресата у нас се появиха публикации за евентуално реабилитане на червените. Но настоящата информация прекрати подобен под спекулации.

28 тима ще стартират в първия квалификационен кръг, а допълнително още 14 ще се присъединят от следващия. 18 отбора пък ще започнат участието си от третия. Той ще се играе на 12/13 и 26/27 август.

Груповата фаза на турнира започва на 16 и 17 септември. На 27 май 2009 г. е финалът на Стадио Олимпико в Рим.

източник

Еми.. това е... от тук нататък чакаме да видим как ще се развият събитията и в България - т.е. щте ходим ли в трета глуха или не.
Rolex
Е поне пак ще има голова разлика 1:19 tooth.gif
dlh
Честито на всички фенове на "Левски" със заслуженото им участие в ШЛ. Напред към нови мечти и административни успехи!

барем този път минат рекорда за най-много вкарани голове.. в тяхната врата
schemer
Каде сте се разбързали :> Надали ще влязат в групите пак :>
KoCToBa
ЦСКА получи лиценз, остава в "А" група

ЦСКА получи лиценз за "А" група и турнира за Купата на България за сезон 2008/2009 година.

Новината съобщи официалният сайт на БФС и така се сложи край на сагата около отнетия лиценз на шампионите.

В съобщението се казва: "Лицензионната комисия съобщава, че на заседание на 26 юни 2008 г., въз основа на Решение на ИК на БФС от 24.06.2008 г. и Националното ръководство за клубно лицензиране, прие Решение, с което на ПФК „ЦСКА” АД се дава лиценз, под условие за „А” ФГ и за турнирите в България".

Както е известно, в началото на юни Лицензионната комисия към БФС отне правата на ПФК ЦСКА за неизпълнени финансови критерии по лицензирането на клуба, което коства на армейците участие в Шампионската лига.

Шефовете на ЦСКА ще трябва обаче до 4 август да уредят всичките си финансови неуредици и задължения.

източник

Амин!
Rolex
Иииии , ако уредят финансовите си неуредици пак няма да ги пуснат в CL , нали ?

Амин!
int21h
QUOTE(orbis @ Jun 27 2008, 10:58 AM) *
Иииии , ако уредят финансовите си неуредици пак няма да ги пуснат в CL , нали ?

Амин!

Нищо. Следващият път. Нали не очакваш следващият път Левски да се класира, а ЦСКА - не ? :)
Rolex
QUOTE(int21h @ Jun 27 2008, 01:41 PM) *
Нищо. Следващият път. Нали не очакваш следващият път Левски да се класира, а ЦСКА - не ? smile.gif

Абсурд ;> Само ЦСКА,разбира се :>
mix25
Пуффф на БФС им трябва само една клечка кибрит и две три туби бензин...
schemer
QUOTE(mix25 @ Jun 27 2008, 07:06 PM) *
Пуффф на БФС им трябва само една клечка кибрит и две три туби бензин...

Те БФС какво са виновни, че CSKA се краде от собствените му шефове :>
KoCToBa
Остава. ЦСКА остава в "А" група

Шампионът ЦСКА ще участва в първенството на "А" група и през новия сезон.

Лицензионната комисия към БФС официално обяви, че лицензът на клуба няма да бъде отнеман отново. Информацията бе оповестена от ръководството на Българския футболен съюз.

От БФС официално обявиха, че ПФК ЦСКА АД е изпълнил поставеното условие от Лицензионната комисия с решение от 26.06.2008 г.

Както е известно, тогава от комисията дадоха лиценз на "армейците" под условие, което включваше изчистването на финансовите задължения на клуба до 4 август.

Лицензът на клуба беше отнет в началото на юли и по тази причина шампионите няма да играят в европейските клубни турнири.

Източник
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.