Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Театър
UniBG Forums > Отдих и забава > Словото, Музиката, Изображението
Mariyana
Предлагам, някой ако се е натъкнал на някое известно представление да ни уведомява, та да може и останалите да се възползваме.
В тоя ред на мисли, ми попадна едно списание и има ревю на на постановката "Бащата", играе се в Театър "Възраждане"

"Бащата"
автор Аугуст Страндберг
превод: Васа Ганчева
режисьор: Лилия Абаджиева
Участват: Иво Златков, Мариана Жикич, Янина Кашева, Албена Ставрева, Свежен Младенов, Борис Георгиев, Анатоли Лазаров, Христо Станчев.

Ето и откъс от сценария, който ми попадна

Какво е мъжът?
Всеки мъж е дете на жена. Никой мъж не е родил жена.
Какво има той?
Мъжът има единствено чест. Докато една жена има свойте деца.
Кой е бащата?
Само жената може да е сигурна. При мъжа това е въпрос на доверие.
Въпросът на съмнението...
Веднъж появило се, то никога не си отива.
Още от самото си раждане мъжът е обречен.
Взаимоотношенията с жената-"падението на човека", го принизяват и му отнемат единственото, което притежава - честта.
Пресече ли жена, пътя на мъжа, е просто знак за нещастие, докато съвместното съжителство вещае неотменна гибел. И при брак жената търси и намира начин за раздяла, без да нарушава църковните канони и следвайки принципа "докато смъртта ви раздели".

Ето тук може да направите справка, кога има представления, ако има все още хора, които се интересуват от подобни неща ПРОГРАМА
starshine
causa perduta, spored men, w tozi forum
inache, wkljuchwame li operniq teatyr
Mariyana
QUOTE(starshine @ May 27 2008, 01:15 AM) *
causa perduta, spored men, w tozi forum
inache, wkljuchwame li operniq teatyr

Еми, не знам дали е "causa perduta", аз просто информирам, знаеш, че не може да се налива с голямата фуния, на някой, който не желае да "поема", въпроса е, че се вижда явно, къде, кога, как и защо, всеки сам да си направи преценката, аз лично чакам програмата за юни, графика ми е кофти и за жалост за 29ти няма да успея.
Относно оперния театър - не благодаря wink.gif...ама всеки с предпочитанията си.
Sameveel
Поздрави за хубавата тема! : )
Forfi
Някой гледал "Вражалец" със Нейков и Рачков да сподели заслужава ли си?
Разгледах на няколко места - само критики, но в България критикарите сме много и сме силни.
Та някой, който поне се е опитал да го гледа, ако има желание да сподели заслужава ли си.

П.С. При нас постановката е на 11.06 - има още малко време smile.gif
Mariyana
QUOTE(Forfi @ May 31 2008, 06:43 PM) *
Някой гледал "Вражалец" със Нейков и Рачков да сподели заслужава ли си?
Разгледах на няколко места - само критики, но в България критикарите сме много и сме силни.
Та някой, който поне се е опитал да го гледа, ако има желание да сподели заслужава ли си.

П.С. При нас постановката е на 11.06 - има още малко време smile.gif

Ми в момента май не е по софийските сцени, на 27ми последно, а няма и коментари, аз мисля утре да отида на "Д-р Бляскава комедия" от Бранислав Нушич, звучи доста обещаващо, а и интересното е, че има блог към официалния сайт на театър "Сълза и смях" и при диагонално четене забелязах, че коментарите са положителни.
Forfi
Доктор го гледах преди година с Тончо Токмакчиев, но не останах възхитен. До момента от комедиите номер едно в класацията ми е "Дядо Коледа е боклук" със Димитър Рачков (не с Велко Кънев). Все пак не знам дали постановката на "Доктор" е същата - все пак повечето актьори бяха местни (Адриана Будевска - Бургас).

П.С. Не знам защо в сайта са добавили "Бляскава комедия" към името - тук беше представено само като "Доктор".
П.С. 2 Видях и "Красиви тела" - това е постановката за която съжалих, че съм дал пари за билети.
Mariyana
QUOTE(Forfi @ Jun 1 2008, 08:55 PM) *
Доктор го гледах преди година с Тончо Токмакчиев, но не останах възхитен. До момента от комедиите номер едно в класацията ми е "Дядо Коледа е боклук" със Димитър Рачков (не с Велко Кънев). Все пак не знам дали постановката на "Доктор" е същата - все пак повечето актьори бяха местни (Адриана Будевска - Бургас).

П.С. Не знам защо в сайта са добавили "Бляскава комедия" към името - тук беше представено само като "Доктор".
П.С. 2 Видях и "Красиви тела" - това е постановката за която съжалих, че съм дал пари за билети.

Току що се прибирам и ....абе разочарована съм. Не очаквах, че ще гледам подобна балканщина, или поскоро не знаех, че постановката се базира на това. Вероятно говорим за една и съща, основното действие се развива около "доктора" в кавички, заради платената диплома за философ wink.gif.
И играта на актьорите не ме впечатли особено, дъщерята може би най ме зарадва, язък, че едната ми носеше името. Залата беше бих казала 3/4 пълна, а в антракта чух две дами да коментират. Първо ми идва на акъла, ебати идеалистките, като са толкова критични що не се качат да опитат три часа да търчът в тая жега по вълнение чорапи и ботуши, и под тия прожектори, а към края пак ми идва на акъл, абе мама му стара, тва си им е работата, аз ако не си я върша качествено(Дефакто ако клиентите на фирмата, в която работя не са доволни от мен, просто ме уволняват), същото се отнася и за тях, след като все пак примерно 1/2 са недоволни значи в крайна сметка играта им не е била добра. После чух и други да изказват негативно мнение в интерес на истината. Докато това на моноспектакъл на Куркински не се е случвало, примерно. Ако имаш възможност посети някой от тях, гарантирам ти няма да останеш разочарован, той просто ми е в топ 3 от "най-големия смях на света".
Тази комедия също беше забавна, не мога да отрека, но пък прекално "празна". Толкова много актьори, а толкова малко действие...поне 15 човек играеха (като броим и импровизирания оркестър).
Forfi
Да се оплача: Вчера реших да си купя билетчета за "Вражалец" - постановката е на 11.06 . Добре, но за постановката нямаше билети! Понеже свършили билетите решили да направят второ представление от 20:00 часа. За там обаче имаше само два билета - един на третия ред първото място в дясно и второ място на около 50 метра от първото по диагонал smile.gif. Понеже и за втората постановка билетите свършили, решили да направят и трета постановка - естествено и за нея билетите са свършили. Звучи добре при положение, че билета е 12 лева. Та така - явно "Вражалец" ще се гледа на следващото гостуване на постановката ...
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.