dabuzz
May 3 2008, 01:20 AM
Значи искам да попитам дали е възможно да се сътвори мод за канал, който да забранява писането на латиница, т.е всички съобщения да се филтрират и да излизат само тези който са написани на кирилица ?
Narf
May 3 2008, 02:17 AM
Няма невъзможни неща, но не очаквай това в UniBG.
Polizei
May 3 2008, 04:00 AM
Това теоретично е сътворимо, но практически... напълно невъзможно и неизползваемо, имайки предвид че всеки първи в мрежата пише на шльокавица както му дойде.
Такъв мод би следвало да транслитералира латиницата по дадените правила, които надали някой (в това число и аз) знае, какво остава да ги спазва.
Представи си какъв фън би настанал, да не говорим пък за изразите на английски/френски/немски и т.н.
За капак и псевдонимите също са на латиница...
SoulSeller
May 3 2008, 06:30 PM
Мислех да взема отношение по въпроса, но няма да го направя. Не заслужавате. Само като си помисля, че голямата част от "патриотитите" в тоя форум ще си "суичнат мирката" и ще започнат да щракат на онази измислена "азбука"... Наистина хубава идея, евала за което! Неосъществима... за жалост.
Polizei
May 4 2008, 01:49 AM
QUOTE(SoulSeller @ May 3 2008, 06:30 PM)

Мислех да взема отношение по въпроса, но няма да го направя. Не заслужавате. Само като си помисля, че голямата част от "патриотитите" в тоя форум ще си "суичнат мирката" и ще започнат да щракат на онази измислена "азбука"... Наистина хубава идея, евала за което! Неосъществима... за жалост.
Човече, аз съм патриотично настроен, твърдо съм "ЗА" кирилицата (и с двата крака

), но помисли малко...
Как ТИ, като толкова патриотично настроен човек, имащ отношение по въпроса, би (евентуално) реализирал идеята?
И не си прав, доста хора пишат на кирилица в IRC.
Cyb3rg0d
May 4 2008, 06:49 PM
Айде пак темата за патриотизма и кирилицата, много хора използват тази дума патриотизъм, за незначими неща като писането на кирилица в IRC. SoulSeller като си такъв патриот, събра ли подписка да не се изисква книжовен български език в училищата, отиде ли пред Народното събрание да протестираш... сигурно не. Едно писане на кирилица в IRC не ви нарежда до имена на истински патриоти в България, стига сте ставали смешни!
SoulSeller
May 4 2008, 11:13 PM
За да не създавам работа на модераторския екип просто ще се усмихна.

Празни приказки, жълти стотинки и мека пишка всеки може да извади. Писнало ми е от всякви чатъри, канали, модове, боклуци, отрепки, пропаднали и не знам и аз доколко точно пропаднали типове. Кой си ти, че ще ми държиш сметка за действията? Нищо лично. Упреците ми не са отправени конткретно към теб. Просто тоя народ трябва да се научи един път завинаги, че за да се постигне някаква цел винаги се започва с нещо незначително. Всичко, което се случва навън, първо се заражда в главата ти. Може би не съм нито на годините, нито с опита на много от вас, но си имам мнение което мога да изразя по всяко време на денонощието. Най-много от всичко ме е боли, че хора имащи правата и властта да свършат нещо благо не го правят, а точно обратното дават лош пример и показваат как НЕ трябва да се прави. И не, не съм ходил пред Народното събрание. М/у другото с по-горните думи не целя да обидя никого. Спирам да пиша по темата, 'щото като гледам не я чака нищо добро, а и приказките са за нежния пол. Истинските мъже трябва да действат...
silence
May 5 2008, 12:21 AM
QUOTE(SoulSeller @ May 5 2008, 12:13 AM)

Писнало ми е от всякви чатъри, канали, модове, боклуци, отрепки, пропаднали и не знам и аз доколко точно пропаднали типове
Напусни мрежата тогава
Polizei
May 5 2008, 05:50 AM
[offtopic]
@SoulSeller: човече, не знам какво пушиш, но искам и аз от същото!:)
@Cyb3rg0d: тук си адски много прав
DaDiablo
May 5 2008, 08:37 AM
Аз па ше предложа на шефа на отделението, в което пишеме да затвори тая тема.
dabuzz
May 5 2008, 07:38 PM
Немога да разбера, защо някой от вас се включиха в дискусията ? За бройката на постовете или колкото да ви се видят никовете навсякъде... Не съм казал че съм патриот или че искам да дам идеята за нещо патриотично което да се ползва масово в унибг... просто питах дали е възможно.. не съм ви питал дали е практично или не е практично.. дали бихте го ползвали или не.. Аз питам защото ако не е проблем да се зъдаде, бих го използвал с удоволствие. мерси все пак на технически грамотните лица, който казаха че е възможно.
Cyb3rg0d
May 6 2008, 04:50 PM
QUOTE(dabuzz @ May 5 2008, 08:38 PM)

Немога да разбера, защо някой от вас се включиха в дискусията ? За бройката на постовете или колкото да ви се видят никовете навсякъде... Не съм казал че съм патриот или че искам да дам идеята за нещо патриотично което да се ползва масово в унибг... просто питах дали е възможно.. не съм ви питал дали е практично или не е практично.. дали бихте го ползвали или не.. Аз питам защото ако не е проблем да се зъдаде, бих го използвал с удоволствие. мерси все пак на технически грамотните лица, който казаха че е възможно.
Теб никой не те обвинява, че си започнал темата с цел различна от техническата възможност. Темата се измести след поста на SoulSeller, моя отговор беше лично към него насочен, не към теб. А ако наистина искаш техническо обяснение, трябваше да постнеш в "Програмиране" или в мейл-листата на ircd.то, за което да е предназначен мода. Мисля също, че този форум си има кадърни модератори, въпроси от типа "защо ми пишеш в темата" са малко излишни! Пиша, защото мога, когато ми изтрият поста, ще разбера, че не е бил за тук и ще си замълча!
meek
May 8 2008, 01:11 AM
Според мен пък много от хората нямат кирилица...на места :-) Проблема не е,че не може да се инсталира или да се настрои, но ПОВЕЧЕТО не знаят как ,а това ще бъде голям проблем, ако се осъществи :-)
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки,
натисни тук.