Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Бащата на LSD почина на 102 години
UniBG Forums > Дискусии > Новини
bzhhhzt

Алберт Хофман – швейцарският химик, открил халюциногенния наркотик LSD /диетиламид на лизергиновата киселина/, почина от сърдечен удар в дома си в Базел на 102 годишна възраст, предаде ВВС.

Хофман произведе първото LSD през 1938 година, докато изследвал лечебните свойства на вид микроскопични гъби, които се появяват като паразити по житните култури.

Той случайно погълнал част от наркотика и по-късно споделил:

„Видях околния свят абсолютно изкривен“.

Той се надяваше, че LSD може да бъде използвано за лечение на психически заболявания, но вместо това веществото се превърна в най-популярната улична дрога през 60-те години.

Няколко години след откритието си, докато изследвал наркотика, Хофман отново си вкарал малка доза от него.

Изживяното той описва като „фантастични картини и невероятни форми с много наситени цветове“.

Много рок звезди през 60-те години се тъпчеха с LSD почти непрекъснато, но се оказа, че всъщност нанася невъзвратими психологически щети.

Впоследствие веществото бе обявено за незаконно в доста страни.

Източник : http://www.dnes.bg/article.php?id=51003
dalt
Почивай в мир. В страната на цветовете. И благодаряsmile.gif
kaspi
70 godini na exrazi normalno da dojivee do 102
magdanoz
QUOTE(kaspi @ May 2 2008, 01:11 PM) *

lmao.gif lmao.gif lmao.gif
Cyb3rg0d
QUOTE(kaspi @ May 2 2008, 01:11 PM) *

Никой никъде не е написал, че като го е измислил LSD.то, го е употребявал. И едва ли, ако го е правил, ще доживее до такава възраст, search wiki за LSD и ще ти стане ясно. Btw, ecstasy.то е от семейството на амфетамина, няма нищо общо с LSD.
kaspi
mai samo magdanoza mi razbra chuvstvoto za humor. ok cyber puskam search
PrinceIgor
QUOTE(Cyb3rg0d @ May 2 2008, 05:34 PM) *
И едва ли, ако го е правил, ще доживее до такава възраст, search wiki за LSD и ще ти стане ясно.

QUOTE(http://en.wikipedia.org/wiki/LSD)
Potential risks of LSD use
LSD is generally considered nontoxic; it may temporarily impair the ability to make sensible judgments and understand common dangers, thus making the user more susceptible to accidents and personal injury.

На мен не ми стана ясно, би ли ми обяснил по-подробно? blink.gif
GoodINC
QUOTE(kaspi @ May 2 2008, 12:11 PM) *

ХАеХАехАЕХаЕХаХЕаЕХаЕХаЕХаХЕаЕХаЕХаЕХ rotfl.gif rotfl.gif
Cyb3rg0d
QUOTE(kaspi @ May 2 2008, 06:20 PM) *
mai samo magdanoza mi razbra chuvstvoto za humor. ok cyber puskam search

ОК, аз не съм разбрал, сори за нападателния отговор!
QUOTE(PrinceIgor @ May 2 2008, 06:34 PM) *
На мен не ми стана ясно, би ли ми обяснил по-подробно? blink.gif

Ами прочети за 'лошите пътувания' и останалите нежелание ефекти от LSD и си представи, 70 години дали ще можеш да живееш в паника и страх, освен като се психясаш и те затворят в стая с меки стени, където 'ще си в безопасност'.
PrinceIgor
QUOTE(Cyb3rg0d @ May 2 2008, 08:05 PM) *
Ами прочети за 'лошите пътувания' и останалите нежелание ефекти от LSD и си представи, 70 години дали ще можеш да живееш в паника и страх, освен като се психясаш и те затворят в стая с меки стени, където 'ще си в безопасност'.

QUOTE(http://en.wikipedia.org/wiki/LSD)
LSD's psychological effects (colloquially called a "trip") vary greatly from person to person, depending on factors such as previous experiences, state of mind and environment, as well as dose strength...
There is also some indication that LSD may trigger a dissociative fugue state in individuals who are taking certain classes of antidepressants...
There is a reported possibility of "flashbacks"... over 70 percent of LSD users claim never to have "flashed back".

Посочените от теб ефекти не са задължителни и може изобщо да не се проявят. wink.gif
^_JoHn_DoE_
worthy.gif worthy.gif
Polizei
Мм, взимал е от ЛСД-то няколко пъти (поне казва че са били само няколко...)
Лека му пръст!
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.