Днес, както почти всеки ден през изминалата година, седя си аз и си чета форума. Да, този форум.
Чета си аз и се дразня. Особено много се дразня когато чета в раздел "Жалби".. Няма да говоря за жалбите, в които разни индивиди лъжат мега нагло или за дебелоочието на разни други индивиди (а понякога дори същите индивиди), които са заслужили някакво наказание, което дори им е малко и все пак се жалват във форума..
Всъщност, въпросът ми се отнася за темите, които на пръв поглед изглеждат нормални.. Добре (не перфектно, но все пак добре) оформена жалба. Разбира се, става въпрос за жалба, която в почти всички случаи не дава цялата необходима информация, но това не е нещото, с което искам да занимая бъдещите посетители на треда.
Та, чета си аз жалбата с ясното съзнание, че шанса точно тази жалба да бъде една от онези, в които човек като мен (имам предвид човек без каквито и да е права в мрежата) да може да помогне по някакъв начин е пренебрежително малък. Чета си аз, чета си и.. адски се дразня. Във всяка една жалба аз виждам post-ове, които са пуснати от други хора като мен, които не могат да помогнат по простата причина, че дори да имаха нужните знания (знания, които нямат), то въпреки това тези хора нямат необходимите права за да могат да помогнат по какъвто и да е начин.
Особено много се дразня в случаите, когато е пусната жалба за краден псевдоним и някой такъв като мен, без права ("бай Х*й") се изцепи "dokaji 4e nika e tvoi".. Чакай малко, бе дришльо, ти к'ъф беше, че на теб да ти се доказва каквото и да е.. Ако някой от хората, които могат да помогнат (хората с правата) има нужда от доказателство, то.. той ще си каже.. Ще го поиска. Ще го намери. (Ако го има, разбира се. Доказателството.) Не знам на какво се дължи това. Дали фактът, че си успял да накараш някой, който пише в някакъв форум, да ти търси и евентуално да ти предостави доказателство за нещо.. повдига самочувствието или гали егото.. Who knows.. Но, опитвайки се да се поставя на мястото на онзи бай Х*й, който иска доказателство (доказателство, което нямам грам идея за какво му е.. и въобще какво ще го прави..) абе някакси моето самочувствие не се повдига. Не знам каква е причината.. дали защото самочувствието ми е на върха и няма как повече да се повдигне, дали защото само се опитвам да се поставя на мястото на онзи бай Х*й и всъщност реалността би била друга ако наистина съм на негово място или просто.. IQ-то ми е положително число и мога ясно да осъзная, че такава простотия няма да ме докара до оргазъм. Душевен. Всъщност, какъвто и да е. Та, така и не разбрах защо опитвайки се да се поставя на онова място, очакваният ефект не се получава. Всъщност, няма и значение. Същността на темата беше, че това адски ме дразни.
Също така, много се дразня на post-ове от вида "toa laje beee" или "opravete nika na mom4eto".. Разбира се, post–нати като "Гост". Тези хора, така ли не успяха да разберат, че post от името на "Гост" просто няма тежест?! Поне не и за разрешаването на проблема. Но за сметка на това доста добре дразнят. Дори повече от добре..
Та, въпросът ми е дали и вие се дразните на това, на което и аз се дразня..