Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Проблем
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
PsyoN
Компютърът ми е стар - 32 мб видео и 128 рам . Реших да сложа рам памет (256 платка) .След като е сложих пс-то стана по бързу , но сега като пусна филм излизат ленти по екрана . Опитах Bsplayer , Winamp i t.n. , но на всички дава ленти защо така ? rolleyes.gif
Narf
Намери си друга видеокарта или по-добър драйвер за нея.
Или най-добре нова машина, в днешно време дори за 200лв можеш да намериш 4 пъти по-добър компютър, от ръка.
PsyoN
Знам 4е треа ноа ма6ина .. на6те зимат плазмен телевизор и сумати глупости па не ми зимат една ноа ма6ина mad.gif
n3
QUOTE(PsyoN @ Apr 16 2008, 09:07 AM) *
Знам 4е треа ноа ма6ина .. на6те зимат плазмен телевизор и сумати глупости па не ми зимат една ноа ма6ина mad.gif

И с право. Трябва да ти вземат речник, а след това *АКО* има прогрес - нов компютър.
Гост_kop
shtom s prednata ram ne e pravilo problemi - veroqtno e zaradi rama
probvai da testvash rama - ima takiva programi - naprimer memtest86
puska se ot disketa sled restart
psyon
QUOTE(n3 @ Apr 16 2008, 12:17 PM) *
И с право. Трябва да ти вземат речник, а след това *АКО* има прогрес - нов компютър.

Виж , като незнаиш не пиши. Просто сме в форум и не наблягам на правописа и пунктоацията . Не че не мога да пиша !!! Тъи че като незнаиш , не пиши !!! Сега съм седми клас и до сега винаги съм завърлшвал с
пълно 6 , за това млк !!
hatred
lmao.gif
DaDiablo
QUOTE(psyon @ Apr 16 2008, 01:55 PM) *
Виж , като незнаиш не пиши. Просто сме в форум и не наблягам на правописа и пунктоацията . Не че не мога да пиша !!! Тъи че като незнаиш , не пиши !!! Сега съм седми клас и до сега винаги съм завърлшвал с
пълно 6 , за това млк !!

С 6 по какво? rotfl.gif
Eerie
"незнаиш" е хубава дума.
удря на пловдивско...

blush.gif
psyon
eerie ne sluchaino napisah "ne nablqgam na forumite da pi6a bez gre6ki" tyi 4e i ti mlk
DaDiablo
QUOTE(psyon @ Apr 16 2008, 02:11 PM) *
eerie ne sluchaino napisah "ne nablqgam na forumite da pi6a bez gre6ki" tyi 4e i ti mlk

А на мен що не ми се скара? sad.gif
psyon
ne sym pisal da mi kazvate grashkite ( pravopisa mi ), a da mi pomognete !
DaDiablo
ОК, купи си нов компютър.
dreben
сигурен ли си, че е компютър, а не както другаря Живков би казал кинопередвижка.? :>
psyon
sled kato si dreben ne se obajdai biggrin.gif tongue.gif
13131312
QUOTE(psyon @ Apr 16 2008, 03:42 PM) *
sled kato si dreben ne se obajdai biggrin.gif tongue.gif

По-голям е от теб с 9, а може и 10 години.
Ти обаче отиди да си учиш за изпитите, които ти предстоят през юни.
diabolic
QUOTE(Eerie @ Apr 16 2008, 02:57 PM) *
"незнаиш" е хубава дума.
удря на пловдивско...

blush.gif

това, че говорим на „и“ не ни пречи на правописа mad.gif
dreben
QUOTE(diabolic @ Apr 17 2008, 12:49 AM) *
това, че говорим на „и“ не ни пречи на правописа :angry:

да ве ;)
magdanoz
QUOTE(psyon @ Apr 16 2008, 12:55 PM) *
Сега съм седми клас и до сега винаги съм завърлшвал с
пълно 6 , за това млк !!

mdam za poreden pyt se pokazwa kolko zle e bg obrazowanieto...
L0f3n
QUOTE(magdanoz @ Apr 17 2008, 11:56 AM) *
mdam za poreden pyt se pokazwa kolko zle e bg obrazowanieto...

Да yess.gif
kaspi
tuk bilo golqmo shou, moje li i na men da se skarash smile.gif)
psyon
QUOTE(PsyoN @ Apr 16 2008, 07:46 AM) *
Компютърът ми е стар - 32 мб видео и 128 рам . Реших да сложа рам памет (256 платка) .След като е сложих пс-то стана по бързу , но сега като пусна филм излизат ленти по екрана . Опитах Bsplayer , Winamp i t.n. , но на всички дава ленти защо така ? rolleyes.gif

ne se pritesnqai za men az si u4A ...
Polizei
Качи си линукс...
offgeboren
QUOTE(Polizei @ Apr 18 2008, 06:40 AM) *
Качи си линукс...

shte tryabva da si kachi fluxbox ili xfce, za da moje s tolkova malko ram da mu raboti shto gode normalno.
makar che ne znam kakuv bi bil smisula.. podobna mashinka v dneshno vreme daje trudno bi minala za computar, dori i pda-to mi e po-sposobno smile.gif
psyon
QUOTE(offgeboren @ Apr 18 2008, 12:25 PM) *
shte tryabva da si kachi fluxbox ili xfce, za da moje s tolkova malko ram da mu raboti shto gode normalno.
makar che ne znam kakuv bi bil smisula.. podobna mashinka v dneshno vreme daje trudno bi minala za computar, dori i pda-to mi e po-sposobno smile.gif

Ми нищо , че няма смисал . Нека да опитам и ако може ми кажи , от къде да сваля програмата и как да я ползвам , но ако ти искаш . Благодаря предварително ! cool.gif
psyon
Аз свалих xfce от download.bg , инсталирах е , но няма промяна blink.gif
42343223
QUOTE(psyon @ Apr 18 2008, 05:32 PM) *
Аз свалих xfce от download.bg , инсталирах е , но няма промяна blink.gif

Нищо не си инсталирал ти.

Първо си намисляш дистрибуция на Линукс (Ubuntu, Debian, Slackware, Suse, Fedora...), инсталираш го и чаак тогава слагаш xfce.
Narf
http://www.xubuntu.org/
offgeboren
az ne bih go myatal sred akulite.. not just yet.
whyn0t
QUOTE(offgeboren @ Apr 19 2008, 03:33 AM) *
az ne bih go myatal sred akulite.. not just yet.

Защо не? На неговите години започнах да се занимавам с Линукс. smile.gif
hatred
кво ше рече да се занимавам с линукс? :>
операционна система, както и всички останали :>
offgeboren
QUOTE(whyn0t @ Apr 19 2008, 01:36 PM) *
Защо не? На неговите години започнах да се занимавам с Линукс. smile.gif

zashtoto reshenieto na "ne mi se play-vat filmite" ne e "instaliraj linux" smile.gif
vapreki, che pri opredelena configuracia i dobre podbrani programi linux-at moje da bude napraven znachitelno po-lek ot windows-a, no tova iziskva poznania i naj-veche vreme za razuchavane.
ludacris-
QUOTE(psyon @ Apr 16 2008, 01:55 PM) *
пълно 6 , за това млк !!

Случайно да познаваш двама братя от Добрич с никове ^)#@$)(@#*$JON DOE!!@#%$#@$ и happy.gif$UNdErTAkeRA)^)^ rotfl.gif drag.gif lmao.gif
Polizei
QUOTE(offgeboren @ Apr 18 2008, 01:25 PM) *

Че какво му е на "мишока" ?smile.gif
Аз ползвам XFCE абсолютно навсякъде, където има графична среда...
А със 128МБ памет може спокойно да гледа филми... Стига да резне някои от бозите, които всеки "умен" линукс си стартира самоцелно и своеволно (най-вече DBUS и HALd, тъй като ръфат много процесорно време sad.gif)
Arruor
QUOTE(Polizei @ Apr 22 2008, 12:10 AM) *
Стига да резне някои от бозите, които всеки "умен" линукс си стартира самоцелно и своеволно (най-вече DBUS и HALd, тъй като ръфат много процесорно време sad.gif )

A знае ли как да ги 'резне' въпросните 'бози'? А ще знае ли какво се случва в този компютър след като си 'качи' Линукс? Аз се съмнявам.
По-скоро да се загледате в тази публикация - http://DrFrancky.org
int21h
QUOTE(Arruor @ Apr 22 2008, 10:05 AM) *
A знае ли как да ги 'резне' въпросните 'бози'? А ще знае ли какво се случва в този компютър след като си 'качи' Линукс? Аз се съмнявам.
По-скоро да се загледате в тази публикация - http://DrFrancky.org

Този Dr Francky ми е идол. Като порасна искам да стана като него.

А иначе по темата.. Както каза ongeboren, решението на "не ми вървят филмите" не е "инсталирай си линукс"..
Ако филмите са си вървели нормално на старата памет, сега не вървят нормално и единствено е добавяна памет, то очевАдно е, че проблемът е в добавената памет (или дъното, което не разпознава правилно паметта).

А и всички, които предложиха Linux като решение.. Пичове, момъкът не може да се оправи с филмите си под Windows, а вие му предлагате да си качи Linux ? o.0
Каквото и да си говорим, за да използваш нормално Linux трябва много повече четене от колкото за да използваш нормално Windows.. И след като момъкът не е чел за Windows, какво ви кара да мислите, че ще чете за Linux?
Polizei
И как да си оправи филмите със 128МБ РАМ smile.gif
Не че нещо, ама и аз искам така (въпреки че нямам windows, ама ако може, ще сложа smile.gif

<EDIT id=0>
За онези кофти сервизи, на Ubuntu:
CODE
update-rc.d -f dbus remove
update-rc.d -f hal remove
</EDIT>

<EDIT id=1>Не казвам че само там ги има, има ги на всеки кадърно-некадърен линукс</EDIT>
Arruor
QUOTE(Polizei @ Apr 23 2008, 01:45 AM) *
И как да си оправи филмите със 128МБ РАМ smile.gif
Не че нещо, ама и аз искам така (въпреки че нямам windows, ама ако може, ще сложа smile.gif

Примерно http://www.multimediaware.com/qv/
int21h
Хайде стига глупости. Аз лично съм гледал филми на Windows със 64 MB RAM... Някакси повече вярвам на собствения си опит от колкото на догадките на другите..
Polizei
QUOTE(int21h @ Apr 23 2008, 08:45 PM) *
Хайде стига глупости. Аз лично съм гледал филми на Windows със 64 MB RAM... Някакси повече вярвам на собствения си опит от колкото на догадките на другите..

Windows... 3.11? :-Р
Бъзикам се, естествено, но поради 32-битовия "кърнъл" XP има доста проблеми с виртуалната машина, на която се подкарват DOS приложенията, и явно аз съм един от каръците, при които QV crash-ва някъде... Иначе аз филми съм гледал и с 32 мегабайта памет, но на 98 с IrfanView и някаква стара версия на XviD...
offgeboren
az puk sum gledal filmi i na koren kvadraten ot pametta, koiato reshite da kajete. fruc fruc.
nikoj dosega ne e predpolojil softwaren problem, pri kojto shte e neobhodimo instaliraneto na posleden divx i xvid driveri - suotvetno http://xvid.org i http://divx.com
sled chieto instalirane, az lichno bih preporuchal instaliraneto na mplayer za windows - mplayerhq.hu - tova e player-a, kojto moje da otvarya vsyakakuv tip filmi, stiga da razpolaga s neobhodimite, driveri, koito oshte edin put mogat da budat iztegleni ot website-a na mplayer-a. za men vsichki ostanali playeri sa necivilizovani i oryazani na funkcii, da ne govorim, che gultat kakto poveche ram, taka i sa znachitelno po-bavni.
Polizei
Всички останали плейъри са плейъри, докато MPlayer си върви с codecpack и какви ли още не бла-бла-бла-та... Фронтенда му е (меко казано) ужасен, но като че ли нямаме избор... Единствено VLC, който също доста бози, когато е в настроение :о)
dreben
На мен пък си ми харесва mv2player :>
3230223
QUOTE(Polizei @ Apr 25 2008, 04:26 PM) *
Всички останали плейъри са плейъри, докато MPlayer си върви с codecpack и какви ли още не бла-бла-бла-та... Фронтенда му е (меко казано) ужасен, но като че ли нямаме избор... Единствено VLC, който също доста бози, когато е в настроение :о)

Има си themes, а ако не... имаш сорс кода и си го оправяш. wink.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.