Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: ZA ili PROTIV vuzrastovata granica ste za lica koito zaemat operatorski adminski ili developerski dlujnosti
UniBG Forums > Отдих и забава > Душевна кофа
biz
temata ne e za zaqjdane nito shte promeni neshto v unibg prosto na koito mu e interesno ako iska da glasuva i izkaje mnenie
kaspi
mnenieto e che ima hora na 50 ima akyla na malko dete i syotvetno malki deca s mnogo poveche akyl v glavata si
Mariyana
Не ми пука бе братле. Тва е неква загубена кауза, възрастова граница на оператори, админи, бира, скара - общо 3лв.
Абе ако си имаш в главата на 15 може и милионер да си. Така че, годините май не са от особено значение.
Погледнато от друга страна, вероятността обаче, малките да порастнат е голяма, даже неизбежна понякога rolleyes.gif . Захванали са се с нещо интересно(irc в случая), и после хоп, след 2 години решават, че не им се занимава повече, ест. отказва се, и мрежата пак виси в неизвестност. Даже думата ВИСИ в случая няма нужда от кавички, защото наистина зависва брутално pardon.gif.
Е, в крайна сметка, отговорността като понятие(и не само) приляга по скоро на пълнолетните люде pardon.gif.
Ако трябва да повторя - "Не ми пука братле. Тва е неква загубена кауза, възрастова граница на оператори, админи, бира, скара - общо 3лв."
Вие вземете ги избирайте не по години, красота и килограми, ами по възможности, че с тия критерии сме за никъде dry.gif
biz
Е, в крайна сметка, отговорността като понятие(и не само) приляга по скоро на пълнолетните люде

tuka si naluchkala za kakvo tochno stava vapros smile.gif
Mariyana
QUOTE(biz @ Apr 13 2008, 09:29 PM) *
tuka si naluchkala za kakvo tochno stava vapros smile.gif

Всъщност не става ли въпрос, че се надяваш прожекторите да те огреят? wink.gif

едит: подписа ми е показателен, не бъди овца, рекламирай СЕ
biz
ami ako mi kajesh v kakuv smisal da me ogreqt.... che ne zacepvam neshto
Mariyana
QUOTE(biz @ Apr 13 2008, 09:43 PM) *
ami ako mi kajesh v kakuv smisal da me ogreqt.... che ne zacepvam neshto

Не знам, ти как смяташ? Колко смисъла има цялата тема според теб? Аз просто коментирам по темата, даже не си длъжен да ми отговаряш pardon.gif Понякога даже е по добре smile.gif... оня лаф сеш ли се "Пееш ли си пенкеле, кой ли те слуша"
biz
izrichno napisah che ne se zaqjdam s nikoi v taq tema ti zashto izobshto komentirash i me napadash sled kato e bezsmislena temata ?
ako naistina si mislish che sled kato sam pusnal taq tema "mojelo da me ogree" ..... moga da ti kaja samo edno AHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

mislish li che sam baluk kato vas da sedq po cql den u foruma i da si mislq che moga da stana oper tochno tuk ???

i ti si dokazatelstvoto che v toq forum si pishete i puskate temi samo opredeleni hora i ako nqkoi drug pishe neshto go napadate vednaga s tupite si komentari

puskam si nqkakva tema i to v dushevna kofa kakuv e problema ne mojah da razbera ? kato ne vi haresva ne pishete... ne da sa chudite samo kogo da napadnete
CrazyGoD
Спорен въпрос е. Според мен си е строго индивидуално. Може да си на 30, но да не умееш да поемаш отговорност и да правиш чисто пубертетски постъпки, но може и да е обратното. Знанията също си зависят от човека, ако на някой 13-14 годишен му е било интересно да се занимава с програмиране и наистина го е приел това на сериозно, то щом стане на 17-18 ще има доста стабилни знания.
Смятам да гласувам "Против" тъй като не винаги възрастта е критерий.
diabolic
Аз лично съм на мнение ,че е много по-важно да се прави тест за интелигентност, може да си и на 16 и на 30 и пак да си кух , като хралупа...
DeStRuCti0N
QUOTE(CrazyGoD @ Apr 13 2008, 10:03 PM) *
Спорен въпрос е. Според мен си е строго индивидуално. Може да си на 30, но да не умееш да поемаш отговорност и да правиш чисто пубертетски постъпки, но може и да е обратното. Знанията също си зависят от човека, ако на някой 13-14 годишен му е било интересно да се занимава с програмиране и наистина го е приел това на сериозно, то щом стане на 17-18 ще има доста стабилни знания.

Принципно си прав. И аз съм на мнение, че ако лицето заемащо такава длъжност се е доказало с техническите си познания, възрастта не би трябвало да е критерии.
Но както добре знаем част от съпорта нямат никаква представа от функциите, които би трябвало да изпълняват (варирайки във всякакви възрастови граници), но се водят админи и опери.
С други думи, след като техническото ниво (ако изобщо има такова) не е критерии за въпросните длъжности(?!?!), идваме на мнението на biz, тъй като се предполага, че пълнолетните са по - разумни от малолетните.
magdanoz
QUOTE(DeStRuCti0N @ Apr 14 2008, 09:06 AM) *
тъй като се предполага, че пълнолетните са по - разумни от малолетните.

absoliutno ne sym syglasen
ima sluchai i _sluchai_
kakto moje da si na 30 i da se drusash postoqnno taka mojesh da si na 14 i da si na twyrdo
ne e faktor
wsichko si e absoliutno do samiq chowek
zawisi i ot sredata w koqto si kakto i ot samata ti psihika

DeStRuCti0N
QUOTE(magdanoz @ Apr 14 2008, 12:17 PM) *
absoliutno ne sym syglasen
ima sluchai i _sluchai_
kakto moje da si na 30 i da se drusash postoqnno taka mojesh da si na 14 i da si na twyrdo
ne e faktor
wsichko si e absoliutno do samiq chowek
zawisi i ot sredata w koqto si kakto i ot samata ti psihika

Нямам предвид изключенията, говоря по принцип.
Не можеш да ме убедиш, че средностатистическия 16 годишен е по - разумен от 26 годишния (примерно), нали ?

p.s. Но цялата тема по - скоро е малко в страни според мен.
Ако за един оператор не е нужно да има кой знае какви технически познания, то администратора трябва да може поне да си пусне/patch-не ircd-то.
А знаем, че тук има такива 'админи' които не могат. Не е ли парадоксално ? Какво администрират тогава ?
ludacris-
През ония ми е кой ще е оператор или с оп в мирката wink.gif
Стига да не ми правят проблеми разбира се ..
Иначе не е тайна , че сулио и пулио имат права
Volter
Трябва да се дават шофьорски книжки на 6 годишните, както на 18 годишните!
Пилот на самолет трябва да се става максимум до 10 годишен (има рефлекси и добро зрение...какво му трябва повече?).
На 3, банката да им отпуска заем от минимум 1000000 лева за започване на собстен бизнес!
На 12 да може да се кандидатира за кмет, президент и подобни.
30 годишните да се екзекутират на роджения им ден, защото са дърти, неспособни и явно нямат акъла на 2 годишните.

Това е коментара ми по темата! biggrin.gif

п.с.
Не напразно има някакви законови норми, които е нужно да се спазват!
Зрял и разумен се предполага, че е навършилия 18 години. От там нататък, да се "спасява"!
Eerie
Принципно всеки един може да е отговорен. Независимо дали е на 12 или е на 30.
Принципно всеки може да си върши 'задълженията'. Независимо какви са и на колко години е.
Принципно всеки може да е честен. Дете на 12 и човек на 30.
Принципно хората могат да са дорби, независимо дали са на 12 или на 30.
Някои на 12 са били честни, а на 30 стават тъпанари и гледат кой да преебат.
Някои на 12 са били тъпанари и са се чудили кой да преебът, а на 30 стават честни.

Оценявайте операторите на мрежата според качествената калъвка, не според големината на очелатаwink.gif
diabolic
QUOTE(DeStRuCti0N @ Apr 14 2008, 01:27 PM) *
Нямам предвид изключенията, говоря по принцип.
Не можеш да ме убедиш, че средностатистическия 16 годишен е по - разумен от 26 годишния (примерно), нали ?

p.s. Но цялата тема по - скоро е малко в страни според мен.
Ако за един оператор не е нужно да има кой знае какви технически познания, то администратора трябва да може поне да си пусне/patch-не ircd-то.
А знаем, че тук има такива 'админи' които не могат. Не е ли парадоксално ? Какво администрират тогава ?

И като си говорим принципно , колко 26 годишни имат времето , желанието и ентусиазма да се занимават с IRC ? smile.gif
Arruor
QUOTE(diabolic @ Apr 14 2008, 08:39 PM) *
И като си говорим принципно , колко 26 годишни имат времето , желанието и ентусиазма да се занимават с IRC ? smile.gif

С извинение за корекцията.

Правилния въпрос е "Колко Х годишни имат възможността, да се занмават с каквото и да е?"

Понеже време, желание, ентусиазъм != знания || опит. Всеки 3-ти (или пети) твърди, че били нужни нови хора и/или нови идеи, но за какво? Според мен за една изгубена кауза (лично мое мнение). Всеки 8-ми (примерно) може да каже - "Аз искам да стана шефа на Мирката!!!" или "Шефа на боса на Мафията". А дали притежава топките да бъде такъв (или Вуду магията - право на личен избор) е друг въпрос.

Щом е делегиран някакъв спциален статут на потребител - без оглед защо и за какво - би трябвало да не е критерий и възрастта. Друг е въпроса накъде отива сегашното поколение младежи (ако мога да ги нарека така, ако някой се е засегнал - да ме извини).
Ned
"Don't care"
int21h
Всяко едно правило се прилага само в случаите, в които е изгодно. Когато не е изгодно просто не се прилага. Ето защо е безсмислено да има възрастова граница.. Правилото с възрастовата граница ще се прилага само за "неудобни" хора, които не покриват изискването за възраст, но например са много по-кадърни от хора, които покриват изискването за възраст..

Когато човекът НЕ покрива изискването за възраст, също така е абсолютен кренен, но е удобен на някой.. тогава, разбира се, това правило няма да бъде спазено.

Така, че наистина е излишно.
biz
int21h takova pravilo nqma nqma i da ima smile.gif cheshim si ezicite samo tuka prosto laf da stava nqkakuv
Snate
DA [ 8 ] ** [33.33%]
NE [ 8 ] ** [33.33%]
NE MI PUKA [ 8 ] ** [33.33%]
Спорна тема.Въпреки,че аз нямам 18 мисля ,че е нужно длъжностните лица @ IRC да имат годините.Все пак колкото повече ,толкова повече (това е малко двузначно ,но..)
mix25
глупава тема...
DarkSol`2Bz
Операторите, които нямат навършени 18 години трябва да бъдат убивани.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.