QUOTE(diabolic @ Mar 30 2008, 08:12 PM)

off :големи задници сте
по темата:
Какво кара хората да предпочитат болката от любовта пред самотата, а други да се отказват от тръпката на любовта в името на самотата?
Въпреки че философията не ми е най-силната страна, ще се опитам да отговоря. При това максимално кратко, макар че по темата са изписани километрични трудове от други личности преди мен

Самотата внушава някакво усещане за празнота и непълноценост. Болката е нещо, което ти припомня, че всъщност живееш. Или поне такова мнение се шири сред тийн масите. Аз лично не мисля, че любовта е пряко свързана със душевни терзания, емоционални дупки, депресии и болка. Всичко гореизброено е отрицателни емоции. В една връзка, когато отрицателните емоции са повече от положителните, човек трябва да се позамисли дали не си самовнушава, че е толкова влюбен, дали си струва всъщност цялата драма и дали не е време да потърси някъде другаде щастието

( Никой не е казал, че когато обичаш, е задължително да те боли )
По втората част.. защо понякога се отказваме сами от любовта? Мисля, че нямам точен отговор на този фундаментален въпрос. Понякога просто така се стичат обстоятелствата, понякога е неосъзнат избор, а понакога гордостта на силните хора ги обрича на самота. Но пък от самотата и изгубената любов се е родила толкова прекрасна поезия, нали? Значи все пак има някакъв смисъл
Генералният извод горе долу е, че почти винаги не сме доволни от положението, в което се намираме. У човека неудовлетвореността от всичко е направо генетично заложена.

п.с. пак се олях..