Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Неточности във вотинга (може би?)
UniBG Forums > Дискусии > Основни
Mitak
Отивам на тема:
https://voting.unibg.org/index.php?node=votings&id=540

и виждам следното:
Кворум: 13 гласа (50% + 1 глас) от общо 24 гласуващи

След това тук:
https://voting.unibg.org/index.php?node=votings&id=541

Кворум: 14 гласа (50% + 1 глас) от общо 26 гласуващи

И тук:
https://voting.unibg.org/index.php?node=votings&id=543

Кворум: 22 гласа (75% + 1 глас) от общо 28 гласуващи

На какво се дължи тази разлика в 4-ма гласуващи? На едното правило - 24, на другото - 28.....
Narf
На новодобавени администратори.
DarkSol`2Bz
28 - 24 = 4
Mitak, добавени са 4 (словом: четири) нови администратора, които имат право на глас mellow.gif
In other words:
Преди са били 24
Прибавени са 4
Станали са 28

note: Първия линк, който си посочил е преди прибавянето им, а следващите са след това, когато броят им вече е увеличен pardon.gif

Разбираш ли smile.gif ?
Mitak
Ясно smile.gif
Ама мисля, че би било правилно щом са администратори, да могат да гласуват и на старите гласувания, които все още не са приключили?
Освен ако не са придобили право на глас след пускане на съответното предложение, което означава, че са псевдо-администратори smile.gif
offgeboren
V unibg ima 32 glasa (31 servera + cannibal). Vsyako chislo razlichno ot 32 za obshtiat broj glasove e zloupotreba s voting-a. Obshto vzeto nishto novo pod slunceto. Segashnite moderatori na foruma (vortigen, archon i pechenia) si pravyat podobni zloupotrebi ot godini nared. Kojto ne mi vyarva moje da pregleda vsyako edno pravilo sled otpadaneto na dinamichniat quorum da vidi dali subira nujnite glasove, zapochvajki ot debilniat moratorium za priemaneto na novi serveri smile.gif Kakto i oshte edno debilno pravilo za nyakakav si channel mode ala +m, ama ne tochno, za koeto sum si izpolzval developerskoto pravo na veto, no vupreki vetoto mi se glasuva, che i stoi i sus statut accepted. Taka che, nedejte da ochakvate spazvane na pravila v unibg.
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 10:27 AM) *
V unibg ima 32 glasa (31 servera + cannibal). Vsyako chislo razlichno ot 32 za obshtiat broj glasove e zloupotreba s voting-a. Obshto vzeto nishto novo pod slunceto. Segashnite moderatori na foruma (vortigen, archon i pechenia) si pravyat podobni zloupotrebi ot godini nared. Kojto ne mi vyarva moje da pregleda vsyako edno pravilo sled otpadaneto na dinamichniat quorum da vidi dali subira nujnite glasove, zapochvajki ot debilniat moratorium za priemaneto na novi serveri smile.gif Kakto i oshte edno debilno pravilo za nyakakav si channel mode ala +m, ama ne tochno, za koeto sum si izpolzval developerskoto pravo na veto, no vupreki vetoto mi se glasuva, che i stoi i sus statut accepted. Taka che, nedejte da ochakvate spazvane na pravila v unibg.

31 от които 1 трябва да е juped, 2 с един администратор и 2, чиито администратори още не са открити за да им се добавят акаунти и да си получат паролите(надявам се това да стане възможно най-скоро).
При сегашната активност така или иначе много трудно ще се събере кворум за каквото и да е било, а и модераторите са с вързани ръце за почти всичко. Така че много трудно ще се наруши нещо.
offgeboren
Fakt e, che moderatorite "s vurzanite ruce" pusnaha purvonachalno ne edno, a 2 predlojenia za glaven developer s 50% quorum (vmesto korektnite 75%), a i ostanalite glasuvania pokazvat nespazvane na iziskvaniata za quorum. Ostanaloto e drun drun.
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 11:00 AM) *
Fakt e, che moderatorite "s vurzanite ruce" pusnaha purvonachalno ne edno, a 2 predlojenia za glaven developer s 50% quorum (vmesto korektnite 75%), a i ostanalite glasuvania pokazvat nespazvane na iziskvaniata za quorum. Ostanaloto e drun drun.

Затова и бяха коригирани. wink.gif
offgeboren
faktut, che tazi tema sushtestvuva oznachava, che ne sa korigirani. pijni si malko voda, ako ne mojesh da go preglutnesh.
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 11:14 AM) *
faktut, che tazi tema sushtestvuva oznachava, che ne sa korigirani. pijni si malko voda, ako ne mojesh da go preglutnesh.

Аз няма какво да преглътвам, нито има смисъл да спорим.
Правя всичко, което зависи от мен.
offgeboren
Shtom produljavash da mi otgovaryash, znachi produljavash da se opitvash da kajesh na chernoto byalo.
Az govorya s fakti, za razlika ot teb.
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 12:02 PM) *
Shtom produljavash da mi otgovaryash, znachi produljavash da se opitvash da kajesh na chernoto byalo.
Az govorya s fakti, za razlika ot teb.

Принципно си прав, мисълта ми е че в момента това е практически без значение.
offgeboren
ne mojesh da kajesh, che e bez znachenie postavyaneto pod vapros na validnostta na edno predlojenie, pri polojenie, che ima osnovanie za tova.
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 01:22 PM) *
ne mojesh da kajesh, che e bez znachenie postavyaneto pod vapros na validnostta na edno predlojenie, pri polojenie, che ima osnovanie za tova.

При положение, че няма да събере кворум за мен е без значение.
Стига сме спорили, нищо няма да се реши тук така или иначе ...
offgeboren
spora ti go zapochna, az samo izkazah nyakolko fakti ot nastoiashteto i istoriata na votinga.
iavno schitash, che znaesh otgovorite na vsichki vaprosi, inache nyamam obyasnenie zashto si aktiven vuv vsyaka tema na tozi forum.. ili e lipsata na rabota smile.gif
dreben
QUOTE(offgeboren @ Mar 24 2008, 01:45 PM) *
iavno schitash, che znaesh otgovorite na vsichki vaprosi, inache nyamam obyasnenie zashto si aktiven vuv vsyaka tema na tozi forum.. ili e lipsata na rabota :)

Но нека не си вадим прибързани заключение, относно заетостта на членове от форума, които въобще не познаваме и които заключения в един по-нататъчен етап да наречем /примерно/ "факти", без да ги подкрепим с доказателствен материал ;р

Нека също така не влизаме в пререкания и диалози с публикуващите в този форум. Ина си определена тема, с чиито рамки сме длъжни малко или много да се съобразяваме, като запазваме подходящ за целта тон или ако не умеем да го правим /като мен, понякога/ поне да стоим настрани от употребата на цинизми и други, подходящи за хоремага на село изразни средства. Или по-конкретно и ясно - офтопик сте. Пишете по темата или ще се наложи да употребя /както в един друг интересен форум се казва/ модернизаторските си правомощия. Благодаря :)
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 24 2008, 01:45 PM) *
spora ti go zapochna, az samo izkazah nyakolko fakti ot nastoiashteto i istoriata na votinga.
iavno schitash, che znaesh otgovorite na vsichki vaprosi, inache nyamam obyasnenie zashto si aktiven vuv vsyaka tema na tozi forum.. ili e lipsata na rabota smile.gif

Аз нямах намерение да споря, просто казах други - поясняващи факти.
Спора започна, когато ти каза, че не искам да преглътна нещо, което за мен е просто въпрос на гледна точка и ми е през оная работа.
А как ще си чеша пръстите в свободното си време нито е обект на дискусия, нито трябва да се търси логика в него. smile.gif

QUOTE (dreben @ Mar 24 2008, 01:52 PM) *
Но нека не си вадим прибързани заключение, относно заетостта на членове от форума, които въобще не познаваме и които заключения в един по-нататъчен етап да наречем /примерно/ "факти", без да ги подкрепим с доказателствен материал ;р

Нека също така не влизаме в пререкания и диалози с публикуващите в този форум. Ина си определена тема, с чиито рамки сме длъжни малко или много да се съобразяваме, като запазваме подходящ за целта тон или ако не умеем да го правим /като мен, понякога/ поне да стоим настрани от употребата на цинизми и други, подходящи за хоремага на село изразни средства. Или по-конкретно и ясно - офтопик сте. Пишете по темата или ще се наложи да употребя /както в един друг интересен форум се казва/ модернизаторските си правомощия. Благодаря smile.gif

Модерирай по свое усмотрение, темата наистина се превърна в чат - просто не искам да го направя аз, понеже съм един от "нарушителите". wink.gif
DarkSol`2Bz
Narf получих много важно лично съобщение от моята житейска наставница Орнелия, което гласи:

Храни се редовно, пийвай водичка, за да преглъщаш по-лесно. Тупай се по гръбчето, за да се оригнеш след хапване и пак пийвай водичка, за да преглътнеш по-лесно. Яж хляб и пийвай водичка, за да преглътнеш хляба. Яж въглехидратни храни и пийвай водичка, за да ги преглътнеш. Яж факти и пийвай водичка, за да ги какво? - преглътнеш! И като цяло - пийвай водичка (и не забравяй да преглъщаш). mellow.gif
Написала ми е и послепис: Изпращай ми подробни отчети за организацията на свободното си време и броя минути и секунди прекарани във форума на адрес zzz.ornelia@gmail.com - и да не забравиш за водичката.
С обич, твоя вярна Орнелиа.

Според мен ще ти е полезно и на теб :>

И още нещо по темата: мисля, че 24 + 4 = 28
НО (31 + 1) - 28 = 4
4 + 4 = 8
8 + 24 = 32
31 + 1 > 28

Това е само моето мнение. Ако греша моля Mitak да ме поправи smile.gif smile.gif smile.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.