Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Малко хелп
UniBG Forums > Дискусии > Помощ
CHOP
Така искам да попитам дали някой знае и ще съм много благодарен ако някой помогне.

Значи преди компилация на ирк сървайсис версия Hybserv 1.9.3 в operserv.c, ми казаха че се добавя един ред който кара OS да праща wallops съобщения в статуса на мирк някой може ли да ми каже как по точно трябва да се добави и какъв е този ред...
Например аз се индентифицирам акто админ на сървайсис и да изписва на другите опери в статуса на мирк че съм се идентифицирал като админ в сървайсис .
това е ако някой знае моля помогнете.
NoEx
CODE
toserv(":%s WALLOPS :%s!%s@%s [..........]", n_OperServ, lptr->nick, lptr->username, lptr->hostname);

или

CODE
o_Wallops("%s: %s!%s@%s [..........]", n_OperServ, lptr->nick, lptr->username, lptr->hostname);

[.........] - текста които се изписва след nick!ident@host.
CHOP
така ли трябва да стане:
CODE
        os_notice(lptr, sockfd, "You are now identified");
        if (lptr)
            lptr->flags |= L_OSREGISTERED;
                    o_Wallops(":%s WALLOPS :%s!%s@%s [TEXT]", n_OperServ, lptr->nick, lptr->username, lptr->hostname);
        if ((dccptr = IsDccSock(sockfd)))
            ClearDccPending(dccptr);
        o_RecordCommand(sockfd,
                        "IDENTIFY");
NoEx
CODE
1172     {
1173         struct DccUser *dccptr;
1174
1175         os_notice(lptr, sockfd, "You are now identified");
1176         if (lptr)
1177             lptr->flags |= L_OSREGISTERED;
1178
1179         if ((dccptr = IsDccSock(sockfd)))
1180             ClearDccPending(dccptr);
1181
1182         o_RecordCommand(sockfd,
1183                         "IDENTIFY");
             toserv(":%s WALLOPS :%s!%s@%s [TEXT]", n_OperServ, lptr->nick, lptr->username, lptr->hostname);
...

По този начин wallop msg-а ще бъде изпратен от OperServ.
Ако решиш да ползваш o_Wallops() който се използва по принцип msg-а ще бъде изпратен от server name-а (UniBG.services, MyNet.services etc.).
Picolin4o
noex мерси ти много момче много съм ти задължен цял ден си играя и най накрая ти много ти мерси 10x !!!
Polizei
Мдааа, явно не съм догледал точно как се праща WALLOPS/OPERWALL по RFC... конкретно n_OperServ blablashit-а...
Picolin4o
ах ти Polizei мошенников biggrin.gif видя ли как е деа точно както аз ти каза само че аз съм добваил }else{ и за това не тръгваше ама сега този код също не е много добре защото искарва на wallops съобщението когато то си иска и искарвя някви други неща от NS ако някой може да качи направо operserv.c със wallops при индентифициране ще съм му благодарен rolleyes.gif
NoEx
QUOTE(Picolin4o @ Mar 21 2008, 10:27 PM) *
ах ти Polizei мошенников biggrin.gif видя ли как е деа точно както аз ти каза само че аз съм добваил }else{ и за това не тръгваше ама сега този код също не е много добре защото искарва на wallops съобщението когато то си иска и искарвя някви други неща от NS ако някой може да качи направо operserv.c със wallops при индентифициране ще съм му благодарен rolleyes.gif

Намери ме в irc.
ddffmm
1172 {
1173 struct DccUser *dccptr;
1174
1175 os_notice(lptr, sockfd, "You are now identified");
1176 if (lptr)
1177 lptr->flags |= L_OSREGISTERED;
1178
1179 if ((dccptr = IsDccSock(sockfd)))
1180 ClearDccPending(dccptr);
1181
1182 o_RecordCommand(sockfd,
1183 "IDENTIFY");
o_Wallops("%s!%s@%s [TEXT]", lptr->nick, lptr->username, lptr->hostname);
Picolin4o
така аз NoEx ще те намеря но, не може ли да се регистрирам тук нещо не става дайте малко инфо как да се регна от испания съм ... да не е от това ? blink.gif
CHOP
NoEx дай ми мейл на който да пиша или влез в ирк щото някои хора ми казаха че не влизаш много в ирк.
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.