Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: desync и services
UniBG Forums > Дискусии > Основни
Страници: 1, 2
DeStRuCti0N
*** Notice -- Received KILL message for NS. From
> > desync_ Path: irc.otel.net!sigbus.pvtridvs.net!desync!desync_ (ti ebem
> > lagnatite services)

Сервизите определено не бяха лагнати, според вас нормално ли е подобно поведение (което не е за първи път) от бившия/бъдещ девелопер ?
lame
Интересно ми е мнението на човека който го е предложил за developer wink.gif
dreben
QUOTE(DeStRuCti0N @ Mar 16 2008, 11:06 PM) *
Сервизите определено не бяха лагнати, според вас нормално ли е подобно поведение (което не е за първи път) от бившия/бъдещ девелопер ?

Да, разбира се, това е най-нормалното нещо, което може да направи. Ти не го ли познаваш.? Никой ли не го познава.? А изпълненията тепърва започват. Не ми се отваряше темата.. мислех да го направя, още като видях предложението за девелъпър. Просто не ми се мисли какви чудеса от храброст може и ще направи.

редакция: не се извинявам за сравнението, обаче можеше да пуснете и demond за девелъпър на нещо.. със същата скорост щеше да руши, но поне не с на "лъва" просташкия подход..
Mitak
Съдба smile.gif
И сигурно пак никой нищо няма да направи? Ако нещо е било лагнато, то това определено не са били services.... пак се нарушават правила....
Mitak
Всъщност, за това деяние би следвало операторската линия да бъде свалена моментално, ако не - да бъде джъпнат сървъра до премахването на линията.
dlh
QUOTE(Mitak @ Mar 17 2008, 09:15 AM) *
Всъщност, за това деяние би следвало операторската линия да бъде свалена моментално, ако не - да бъде джъпнат сървъра до премахването на линията.

Измисляш си smile.gif

Има си правило за това, в което никъде не се упоменава jupe.
Mitak
QUOTE(dlh @ Mar 17 2008, 11:04 AM) *
Измисляш си smile.gif

Има си правило за това, в което никъде не се упоменава jupe.

Ако даден оператор се "развилнее", с което застрашава сигурността на мрежата, както е станало в случая, и администратора на сървъра не вземе своевременни мерки, какво е решението? Според мен си е точно jupe, както е ставало няколко пъти с различни сървъри в УниБГ.
dreben
Ще ви помоля да не влизате в пререкания и диалози. Ако имате да обсъждате нещо си има лични съобщения за целта. Тук идеята е да се обсъди качеството на услугата, ако неин разработчик стане операторът /извинявам се, ако бъркам качеството му/ desync.
DeStRuCti0N
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 12:31 PM) *
Тук идеята е да се обсъди качеството на услугата, ако неин разработчик стане операторът /извинявам се, ако бъркам качеството му/ desync.

Съотвено възниква и въпросът - защо изобщо е нужно да се предлага нов developer, след като от стария екип help developera NoEx е на лице ?
dreben
QUOTE(DeStRuCti0N @ Mar 17 2008, 11:56 AM) *
Съотвено възниква и въпросът - защо изобщо е нужно да се предлага нов developer, след като от стария екип help developera NoEx е на лице.

Отговорът тук в точка #2 /като не съм сигурен дали се вписва и в някои от останалите точки, но това няма да коментирам, понеже там не съм компетентен/. Но и двамата сме офтопик отново smile.gif Ако искаш може да отворим нова тема и да разискаме, но не виждам какво може да се направи, тъй като правилата са точно и ясно написани. В този ред на мисли.. би било хубаво, според мен, когато се прави предложение във вотинга то да се прави само и единствено с прости изречения. Перфектен метод да се избегнат двусмислици и застъпвания.
Mitak
QUOTE(DeStRuCti0N @ Mar 17 2008, 11:56 AM) *
Съотвено възниква и въпросът - защо изобщо е нужно да се предлага нов developer, след като от стария екип help developera NoEx е на лице ?

И аз това питах smile.gif
Ама доколкото знам на него не му се занимава.

И само да вметна, че ако някой от стария екип беше направил тази глупост - да килне services ник, то тук в този форум щеше да се изсипе маса помия по наш адрес. Сега нещо много леко се приемат нещата, и не знам на какво се дължи това.
Дори се пуснаха някои мнения, че NoEx бил нелегален developer... не разбирам какво му е нелегалното, след като е назначен от главният разработчик по услугата, и имаше мейл до admins@unibg?
Mitak
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 11:31 AM) *
Ще ви помоля да не влизате в пререкания и диалози. Ако имате да обсъждате нещо си има лични съобщения за целта. Тук идеята е да се обсъди качеството на услугата, ако неин разработчик стане операторът /извинявам се, ако бъркам качеството му/ desync.

Ами те всички ревяха срещу нас... сега ще видим какво ще стане.
Не го познавам, и не знам какво е правил за мрежата. Но е факт, че изцепките вече са на лице.
dreben
QUOTE(Mitak @ Mar 17 2008, 12:05 PM) *
Ами те всички ревяха срещу нас... сега ще видим какво ще стане.
Не го познавам, и не знам какво е правил за мрежата. Но е факт, че изцепките вече са на лице.

Mitak, ако конкретната случка е била в този форум, защо не си се обърнал към мен да изтрия мненията.? А ако аз /което е силно вероятно, предвид позиите ми/ също съм бил замесен нищо не те е спирало да се обърнеш към администратор от форума, който да вземе нещата в свои ръце. Стремя се /както и винаги възнамерявам да правя/ да използвам минимално модераторските си правомощия и да трия възможно най-малък брой публикации, което неминуемо води до оставяне на големи количества скрап, но просто няма как, ти като човек, който е заемал ръководна длъжност знаеш, че е невъзможно да бъдат всички вълци напапкани, а всички агнета в цялост..

Спираме с офтопиците до тук, надявам се :)
Mitak
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 12:12 PM) *
Mitak, ако конкретната случка е била в този форум, защо не си се обърнал към мен да изтрия мненията.? А ако аз /което е силно вероятно, предвид позиите ми/ също съм бил замесен нищо не те е спирало да се обърнеш към администратор от форума, който да вземе нещата в свои ръце. Стремя се /както и винаги възнамерявам да правя/ да използвам минимално модераторските си правомощия и да трия възможно най-малък брой публикации, което неминуемо води до оставяне на големи количества скрап, но просто няма как, ти като човек, който е заемал ръководна длъжност знаеш, че е невъзможно да бъдат всички вълци напапкани, а всички агнета в цялост..

Спираме с офтопиците до тук, надявам се smile.gif

Тя случката не е една, просто потърси из форума в периода към преминаването към ratbox-services.
Иначе - нека си пишат хората, аз съм против модерацията - всеки има право на мнение.

И аз спирам с офтопиците до тук, и е добре да поразчистиш малко темата smile.gif
DeStRuCti0N
Според мен всичко до момента е по темата, било то пряко или косвено.
Мисля че ще е интересно за потребителите какво е мнението на съпорта посещаващ форума.
offgeboren
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 11:12 AM) *
Mitak, ако конкретната случка е била в този форум, защо не си се обърнал към мен да изтрия мненията.?

govorish taka syakash ne si sipal laina po moi adres, kakto i na pomoshtnicite mi smile.gif kum teb li da se oburnem za sudejstvie? sladur smile.gif
i poneje gledam mnogo obichate da raziskvate tematikata na pomoshtnik developerite mi, durja da otbeleja, che ne sum svalyal ot dlujnost nito edin ot tyah - t.e. kakto mitaka taka i noex sa pomoshtnik developeri v momenta.
Mitak
Аз все още не виждам причина NoEx да стане главен девелопер... аз определено нямам възможност да се занимавам, а той има необходимите познания. Трябвало да е на мин. 23 години, хайде стига... не виждам причина да има такова ограничение, още повече когато човека се е доказал. Извинявайте, ама може да си и на 33 и да вършиш глупости....
dreben
QUOTE(DeStRuCti0N @ Mar 17 2008, 12:38 PM) *
Според мен всичко до момента е по темата, било то пряко или косвено.
Мисля че ще е интересно за потребителите какво е мнението на съпорта посещаващ форума.

Ами щом така смяташ - така да е.

QUOTE(offgeboren @ Mar 17 2008, 01:10 PM) *
govorish taka syakash ne si sipal laina po moi adres, kakto i na pomoshtnicite mi :) kum teb li da se oburnem za sudejstvie? sladur :)
i poneje gledam mnogo obichate da raziskvate tematikata na pomoshtnik developerite mi, durja da otbeleja, che ne sum svalyal ot dlujnost nito edin ot tyah - t.e. kakto mitaka taka i noex sa pomoshtnik developeri v momenta.

Миличък, вземи погледни по-внимателно цялото ми мнение, преди да се опитваш да ме провокираш по какъвто и да било начин ;) Аз не отричам, че си ми антипатичен, дори напротив - ЗВЕРСКИ ме натоварваш психически. Но недей ми изкривява думите..

QUOTE(Mitak @ Mar 17 2008, 01:22 PM) *
Аз все още не виждам причина NoEx да стане главен девелопер...

Погледни какво съм написал по-горе. Пуснал съм един линк към вотинга в отговор на мнение на миленския.
Mitak
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 01:47 PM) *
Погледни какво съм написал по-горе. Пуснал съм един линк към вотинга в отговор на мнение на миленския.

Покрива всички точки, освен тази за възрастта.
Ето и проекти, в които участва:
http://code.google.com/p/unibg-ircd/
http://code.google.com/p/unibg-services/
dreben
QUOTE(Mitak @ Mar 17 2008, 01:52 PM) *
Покрива всички точки, освен тази за възрастта.
Ето и проекти, в които участва:
http://code.google.com/p/unibg-ircd/
http://code.google.com/p/unibg-services/

Ами.. ще почакаме :D
dlh
QUOTE(Mitak @ Mar 17 2008, 11:29 AM) *
Ако даден оператор се "развилнее", с което застрашава сигурността на мрежата, както е станало в случая, и администратора на сървъра не вземе своевременни мерки, какво е решението? Според мен си е точно jupe, както е ставало няколко пъти с различни сървъри в УниБГ.

В правилото ясно е посочено, че се слага gline на въпросния оператор.

Толкова по темата. smile.gif
Mitak
QUOTE(dlh @ Mar 17 2008, 08:05 PM) *

Ako nqma exempt wink.gif
Inache ako po nqkakwo stechenie na obstoiatelstvata sum v irc, i stana swidetel na takowa neshto - hich ne mi puka koi e i za kakwo se bori, shte mu natresa wsichkite vzmojni line-ta... k/g/x bla bla
GoodINC
Ако има exempt, след K-line-a, следва kill и въпросният няма да може да влезе.
dreben
QUOTE(GoodINC @ Mar 17 2008, 08:48 PM) *

а.?
GoodINC
Когато на oper или изобщо някой с exempt се сложи g/k-line, първоначално не го хваща, но ако някой го kill-не, после не може да влезе, защото има g/k-line.
DaDiablo
QUOTE(GoodINC @ Mar 17 2008, 08:59 PM) *
Когато на oper или изобщо някой с exempt се сложи g/k-line, първоначално не го хваща, но ако някой го kill-не, после не може да влезе, защото има g/k-line.

Що?
Mitak
Ideiata na exempta e da NE te lovi k/g line.
Ako nqkoi iska mojem da go testwame, za minuti puskam edno ircd?

Za kakwo mislite na nqkolko puti bqha jupe-vani razlichni serveri - imenno zaradi nahalni operatori s exempt.
offgeboren
QUOTE(dlh @ Mar 17 2008, 07:05 PM) *

ako operatorut ima exempt, gline-a nyama da go lovi, s koeto jupe-a e nalojitelen.

Tolkova po temata. smile.gif
biz
ima dva varinta
1. ongeboren se vrushta (koeto sigurno nqma da stane) poneje vie ne sprqhte da go pluete che nishto ne napravil i ne znam si oshte kakvi obvinenia
2. desync stava devel (koeto sushto sigurno nqma da stane) poglednete votinga koito e absurden 21 trqbvat za quorum za 75%

i kakvo stava ?? nqma da imame develi nito po services nito po ircd

kolkoto i da se prikazva i pishe tuka nishto ne moje da se promeni
dreben
QUOTE(offgeboren @ Mar 18 2008, 08:17 AM) *
ako operatorut ima exempt, gline-a nyama da go lovi, s koeto jupe-a e nalojitelen.

Tolkova po temata. :)

Що бе, един килл и толкова :>
offgeboren
QUOTE(biz @ Mar 18 2008, 08:23 AM) *
ima dva varinta
1. ongeboren se vrushta (koeto sigurno nqma da stane) poneje vie ne sprqhte da go pluete che nishto ne napravil i ne znam si oshte kakvi obvinenia
2. desync stava devel (koeto sushto sigurno nqma da stane) poglednete votinga koito e absurden 21 trqbvat za quorum za 75%

i kakvo stava ?? nqma da imame develi nito po services nito po ircd

kolkoto i da se prikazva i pishe tuka nishto ne moje da se promeni

az shte produlja da se zanimavam sus services i ircd-to, samo nyama da sum obvurzan s tazi mreja.
vzemi naprimer efnet, tam nikoj ne e naznachaval horata, koito se zanimavat sus software-a, pozicia developer v efnet ne sushtestvuva, puk sa naj-naprednali v razvitieto na irc ot vsichki mreji.

p.s. dreben, kill-a s nishto ne ti pomaga. kill = reconnect i pak sme v sushtata situacia.
dreben
QUOTE(offgeboren @ Mar 18 2008, 09:58 AM) *
az shte produlja da se zanimavam sus services i ircd-to, samo nyama da sum obvurzan s tazi mreja.
vzemi naprimer efnet, tam nikoj ne e naznachaval horata, koito se zanimavat sus software-a, pozicia developer v efnet ne sushtestvuva, puk sa naj-naprednali v razvitieto na irc ot vsichki mreji.

Ето, вече започвам да те уважавам :>

QUOTE(offgeboren @ Mar 18 2008, 09:58 AM) *
p.s. dreben, kill-a s nishto ne ti pomaga. kill = reconnect i pak sme v sushtata situacia.

А тва не е верно!
Цитирам:

QUOTE(GoodINC @ Mar 17 2008, 08:48 PM) *

И в следващ постинг даже е убеснено :>
biz
ongeboren nqma da si obvurzan s tazi mreja ? v smisal shte si razrabotvash neshta i ako iskat da gi slat ili shte pishesh za druga mreja
smile.gif
offgeboren
dreben, goodinc ne vyarvam da e zapoznat sus source-a taka kakto sum az, no shtom durjish da mu vyarvash, napreki tova, koeto az kazah, be my guest smile.gif
Mitak
QUOTE(biz @ Mar 18 2008, 10:10 AM) *
ongeboren nqma da si obvurzan s tazi mreja ? v smisal shte si razrabotvash neshta i ako iskat da gi slat ili shte pishesh za druga mreja
smile.gif

Софтуера на унибг (ircd i services) e под GPL2 лиценз.
Това означава, че всеки ще е свободен да го ползва както намери за добре, а ако нещо не му харесва - има кода.
Ние така направихме с ratbox-services - не ни вършеше работа заради специфичните за унибг изисквания, и си ги написахме.

Сега се носят слухове, че ако desync станел developer - щял да върне hybserv-a.
Ако е вярно - да ви е честито smile.gif Няколко години назад във времето.....
Narf
QUOTE (offgeboren @ Mar 18 2008, 10:21 AM) *
dreben, goodinc ne vyarvam da e zapoznat sus source-a taka kakto sum az, no shtom durjish da mu vyarvash, napreki tova, koeto az kazah, be my guest smile.gif

Явно си взел шегата му на сериозно.

Все пак обаче има нещо вярно в думите на GoodINC - изпитах го на свой гръб преди 2-3 седмици, когато pitbull ми сложи някакъв измислен K-line, след което ме и kill-на. Докато друг оператор не ми премахна локално K-line-то не можех да вляза, въпреки че имах exempt на въпросния сървър.
Не знам при какви условия се получава това, но явно е възможно.
biz
noex kandidastwal w sofia software solutions taka se osral na interview-to za C che mu se smeli s glas....

i vie iskate chovek bez nujnite poznaniq da ostane developer
ako ne mu pomaga ongeboren ne znam kak bi mogul da se spravi
a sled kato shte mu pomaga ongeboren zashto prosto ne se vurne kato head devel i da si opravq neshtata
_LoNDoN4aNiNa_
QUOTE(biz @ Mar 18 2008, 03:03 PM) *
a sled kato shte mu pomaga ongeboren zashto prosto ne se vurne kato head devel i da si opravq neshtata

vseki bi iskal tova... pone tezi koito sa po-zapoznati sus neshtata de. No tam e rabotata che chovekut nqma tova namerenie smile.gif (za jalost)
DarkSol`2Bz

Защото, ако Офелия се изчука с Армандо още в първия епизод на сериала, следващите 400 никой няма да ги гледа. А и обективно погледнато, ако Розалина не излъже, че е бременна от Армандо ... губим още 150 епизода и на всичкото отгоре, ако това не се афишира публично, то никой няма да пролее трогателните си сълзи за Онгефелия pardon.gif
Това би трябвало да даде яснота по въпроса, защо детските площадки са празни - защото децата откриха интернет и започнаха да се лигавят и да си строят пясъчници там.

Относно писателите на #include stdio.bla и void main{f} ...
Не смятам, че някой трябва да ги набутва така за разработчици. Ако искате да се сдобиете с качествени хора ... оставете ги да повдигнат кандидатурите си сами, след което влезте във виртуалния си пясъчник ... и си гласувайте на воля.
Вие какво правите: айде Онгефелия да е писателка на void main-овете ни, айде десинц да е ... айде да е Алекс ...
Някой въобще пита ли ги тези хора дали искат да се занимават ? И дали биха отделяли от времето си за целта ? Аз ако съм бих се изпикал на човек, който ми каже - гласувах, че ще си ми новата дясна ръка във фирмата ... след което да ми каже: "имаш следните #40204 задължения" ... и след, което да ми държи сметка за това, че не съм ги свършил.
С други думи - ако въпросните кандидат нещо-си повдигнат кандидатурите си сами ... съвсем отговорно и се обвържат с дадени свои доброволни задължения - тогава добре ...
Но варианта с набутването е много удобен, от гледна точка на: "аз да съм ви карал?", "вие ме избрахте, сега ще търпите това, че съм мърляч", "нямам време за вашите глупости, аз си имам живот" и т.н.

Ако във времето, в което се надвивахте кой е по-по-най ... ревахте за жената на Армандо ... вадихте кирливите ризи на Себастиян бяхте помислили по-конструктивно ... вече щяхте да имате качествен екип. Но не ... нали трябва да има епизоди ... и фамилията на Дон Леонардо да има по-силен пясъчник от тази на Мосю Някой-си.
Cyb3rg0d
Мрежата почна да върти разработчиците си, като БФС националните треньори. Връщането на hybserv ще е най-голямата грешка, в комбина с откраднатата база, това ще улесни крадците още повече. Може би на desync му липсват разни 'гъзарийки' от hybserv, все си мисля, че може и да върне Sockscleaner.a, нали го ползваше за лично оръжие с/у всеки, казал му нещо на криво (curse, gline... туй-онуй). Успех тогава на мрежата, може би ще си върне облика, както при създаването й...около 100.тина човека в канал bulgaria и повечето се познават.
Mitak
QUOTE(Cyb3rg0d @ Mar 21 2008, 11:22 AM) *
Мрежата почна да върти разработчиците си, като БФС националните треньори. Връщането на hybserv ще е най-голямата грешка, в комбина с откраднатата база, това ще улесни крадците още повече. Може би на desync му липсват разни 'гъзарийки' от hybserv, все си мисля, че може и да върне Sockscleaner.a, нали го ползваше за лично оръжие с/у всеки, казал му нещо на криво (curse, gline... туй-онуй). Успех тогава на мрежата, може би ще си върне облика, както при създаването й...около 100.тина човека в канал bulgaria и повечето се познават.

Защото това е единствената мрежа в света, в която има "длъжности".
Другите просто си ползват официалните версии на софтуерите, и то без 100 маймуни, 90% от които си нямат хал хабер от мрежи, програмиране и т.н. да гласуват промените по софтуера.
Аз не знам друга мрежа по света, която да има "вотинг". А вие? (без български мрежи).
NoEx
QUOTE(Mitak @ Mar 21 2008, 02:40 PM) *
Защото това е единствената мрежа в света, в която има "длъжности".
Другите просто си ползват официалните версии на софтуерите, и то без 100 маймуни, 90% от които си нямат хал хабер от мрежи, програмиране и т.н. да гласуват промените по софтуера.
Аз не знам друга мрежа по света, която да има "вотинг". А вие? (без български мрежи).

https://voting.efnet.org/
Cyb3rg0d
Малко сме офтопик, ама дано модераторите не се сърдят. Аз мисля, че промените по софтуера изобщо не трябва да се гласува, щом е избран един човек за главен разработчик, предвид правилата за избирането му, мисля че трябва да му се има доверие, за това което променя и добавя. Относно длъжностите... това много отдавна е изкривено тука при нас, то не бяха гласувани оператори, админи, които после станаха пък ветерани, с единствена цел - повечко от наш'те да са на клона и той накрая взе та се счупи... И тая борба за хостинг на важните услуги, дотолкова са се вкопчили, че са забравили да подсигурят машините за тези услуги...
^_JoHn_DoE_
Сменяйте девел-а на даден период от време, например 6 месеца... Връткайте сервизите на 1 година...

П.П. Сори, ама много западнаха нещата в тая мрежа. Сигурно ако стане девел тоа там от заглавието на темата и върне ония там старите сервизи, повечето оператори и администратори ще се откажат да се занимават с UniBG...
Mitak
Дали ще се върне хибсер-ва зависи изцяло от бъдещия разработчик на мрежата, което зависи от гласуването, което върви в момента.
Така, че - всичко зависи от "властимащите" в унибг.
silence
QUOTE(Mitak @ Mar 22 2008, 02:20 AM) *
Дали ще се върне хибсер-ва зависи изцяло от бъдещия разработчик на мрежата, което зависи от гласуването, което върви в момента.
Така, че - всичко зависи от "властимащите" в унибг.

Ако се има в предвид факта, че едно 50% от админиастраторите са технически неграмотни и самите им оператори знаят много повече от това което те знаят, и факта, че се предлага сулю и пулю за разработчик, смея да твърдя, че ЮниБГ ще е една от първата разпаднала се "голяма" мрежа.
Връщането на нещо толкова морално остаряло и недъгаров като хибсерв е равносилно на смяна на пс-то от дуал кор на праветц 16.
Сами виждате как управниците ни закопават държавата, това ще сполети и мрежата.
(Впрочем в казаното по-горе не се съмнявам)
Не стига,че се наблюдава отлив на над 60% от потребителите, но и се гледа с насмешка към останалите (За справка - раздел жалби).

Обобщение:
Ще си има администратори; ще си има оператори; ще си има к/г-линии, а потребители няма да има.
Аз лично бих спрял да ползвам мрежата, ако стигнем до нивото което беше преди 5 години и да се налага да чакам с часове да се върнат така добрите нам хибсърв сървайсес.

И впрочем, не е късно да се помисли върху казаното от онгеборен - "мрежа без оператори".
Като цяло тази графа/раздел/длъжност или както там се нарича е ненужна в мрежата. Всеки втори може да си пусне бот за канала, всеки първи може да помоли приятел да му пусне бот в канала, а софтуера който може да разреши основните проблеми е сансърв, който бе спрян зареди кретеняци.
Мрежата не отива на добре ... и не само аз го виждам, и изтърканите фрази със "ирс протокола е стар" .. малко не вървят, защото ефнет изгуби 30000 потребители, което се равнява на 1/4 от всичките, докато юнибг в момента е с 15000, което е 3/4.
Впрочем, гледах жалбите ...
Абе хванете сложете по един глине на *@*.com, *@*.net, *@*.org, *@*.info за да ви е мирна главата. Поне спам няма да има ...
Mitak
Az ot okolo godina i polowina im goworq da sprat da slagat k/g lines za "invite", "spam" i "abuse", ama koi da chue.
Oswen da pusna edin bot i da go identna v gliner, i da slaga kline na wseki, requestnal gline s vuprosnite reasoni smile.gif
offgeboren
Ne znam koj vi e pusnal muhata za hybserv, ama tova sukato jivotno nikoga nyama da bude vurnato v tazi mreja smile.gif Za tezi, koito ne sa zapoznati s razvitieto na hybserv - tezi services sa tolkova omazani, che sega shteli da gi prenapisvat nanovo, tozi put izpolzvajki python. V hybserv-a nyama nikakvo budeshte za razvitie i toj ne se poddurja ot hora, koito znaiat kakvo pravyat. Da ne govorim, che nito hybserv-a poddurja TS6, nito ircd-tata v unibg poddurjat protocolite na hybserv-a. Ako puk nyakoj ima seriozni planove za hybserv moje da specheli samo usmivkata mi smile.gif

+ tova spored men software-a izpolzvan v unibg spokojno moje da bude poddurjan, bez nyakoj da zaema nyakakva "dlujnost" v mrejata - da se chete da si go razvyava nasam i natam s nadpisa "is an irc operator" - primer e novata versia na services + update za ircd-tata, koito shte budat vuvedeni suvsem skoro vednaga sled kato se iztestvat dokraj, kakto si mu e reda.
biz
tova che desync shte vrushtal hybserv sa izmishliotini i provokacii na opoziciqta koqto pravi vsichko po silite si da ne slojat novi head develi zashtoto ne im oturva i nqma da mogat da durpat koncite v sqnka
Polizei
Евентуален ъпдейт/ъпгрейд на services би елиминирал проблема с kill на NS, поне според мен... При revision 25141 (или някъде малко по-горе) когато оператор "утрепе" NS/US/CS/OS/etc. сервиза се reintroduce-ва, дори ако е klined/glined...
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.