Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Нелоялна конкуренция
UniBG Forums > Дискусии > Основни
DaDiablo
Добър ден.
Искам да ви покажа една случка от днес, която ми грабна вниманието и реших, че ще е правилно да я обсъдиме тука.
Днес по обед един човечец (който пожела да не бъде цитиран поименно) реши да напише /q DaDiablo и да ми покаже какво е видял в един канал.
А то беше:
[11:55:17] <GoG0shell> #GoToShell -> Tvoqt Stabilen Shell Dostavchik (bnc, psybnc, eggdrop, shell - chrez SMS samo za 2 minuti)
-
Whois for: GoG0shell
Real Name: www.GoToShell.com
IP Address: GoToShell@2001:470:9806::49
Server: irc.plovdivbg.net
Has been idle for: 29secs
End of whois for: GoG0shell
[11:57:44] * Now talking in #GoToShell
[11:57:44] * Topic is 'www.GoToShell.com www.GoToShell.net www.GoToShell.org Oaiyo noaaeeai oae i?iaaeau?.'
[11:57:44] * Set by SmasHinG!~Accepted@irc.net-surf.net on Fri Mar 14 02:43:49

Та работата е там, че на мен ми се струва, че тука има малко разминаване в правилегиите, които се оказват на различните shell доставчици и аз като представител на конкурентен такъв се опитвам да си потърся "правата" (ако мога така да се изразя). Или в прав текст казано защо аз ако пусна такъв бот да рекламира шела, който представлявам, бота ще бъде изритан от мрежата с reason invite? Защо екип на сървър от мрежата подкрепя такъв начин на реклама, който е против правилата на UniBG? Твърдя последното, защото на шефа на въпросния shell е дадено bnc/spoof (не знам какво точно е), вижда се на лога, който съм предоставил малко по-нагоре. Другото, което ми минава през акъла е, че е възможно лица с права от тази мрежа да са видяли тая реклама и като са погледнали хоста на въпросния шеф, на въпросния shell, да не са направили нищо, за да не се получат караници.

П.П. Един от бившите собственици и (доколкото знам) основател на тоя шел беше на мнение, че не е правилно да си правим такива номера един на друг (имам предвид shell доставциците) или поне така твърдеше, но наследниците му явно не са на това мнение .. но опитите за атаки по машините на 2 shell доставчика ще ги оставим за друг път

Едит: Сега се сетих и искам да добавя, че въпросният инвайт е направен през ipv6 адрес, знаейки от извършителя, че не всички наказания важат за тези адреси.

Благодаря за отделеното внимание.
Narf
Къде спами въпросния бот?
SmasHinG
Сега тъкмо ми казаха за това нещо и погледнах прочетох. Благодаря на ДаДиабло за репорта
Сега да обясня малко някой неща а именно следното ДаДиабло това че имам бнц на ирц сървър абсолютно нищо незначи и незначи че небарат зареди това дадения рекламер.
Другото което е този рекламер нито го знам какъв е на кого е обаче се сещам само 1 човек който може да иска да направи мръсно на шела и да го злепостави а имено стария собственик Скорпион който омаза машината не си плати сметките за колокейшъна на машината и избяга и се покри от всякъде. Та това което сега се опитва да направи е или негово дело или нямам и представа на кого би било от полза да ми злепоставя шела разбира се че ще го засекат някой хора и проблеми ще има. Аз не съм толкова глупав да правя такова нещо и да си злепоставям шела при положение че до сега никой не го е правил явно има защо и явно не са толкоз глупави хората ама последно време с този шел от както скорпа го взе направи големи бели и главоболия не на 1 човек. Някой който има нещо та пита или казва по темата ще следя за да няма неясноти и да се изчистят нещата до край.
dreben
Не че подлагам под съмнение думите на SmasHinG, но прекалено много гадости от страна на шел провайдъри съм виждал за да хващам вяра току така.. Ще ми се да е истина това, което казва, обаче просто от пръв поглед whois-a му крещи "не ме закачай, имам познати в административната формация". Какво ще си кажат юзърите.? Крайните юзъри, за които говорихме днес, SmasHinG. Виждат инвайтерчето, което рекламира вашия шел че се подвизава безнаказано от мрежата, виждат ти хоста, свързан със сървър от мрежата и веднага ще решат, че ако имат потребител на вашия шел ще могат да творят мизерии. Мисля, че в случая вие също имате интерес да се спре този инвайт /ако наистина е фейк/, а ако не предприемете нещо в тази насока.. би било твърде показателно :)
SmasHinG
QUOTE(dreben @ Mar 16 2008, 11:45 PM) *
Не че подлагам под съмнение думите на SmasHinG, но прекалено много гадости от страна на шел провайдъри съм виждал за да хващам вяра току така.. Ще ми се да е истина това, което казва, обаче просто от пръв поглед whois-a му крещи "не ме закачай, имам познати в административната формация". Какво ще си кажат юзърите.? Крайните юзъри, за които говорихме днес, SmasHinG. Виждат инвайтерчето, което рекламира вашия шел че се подвизава безнаказано от мрежата, виждат ти хоста, свързан със сървър от мрежата и веднага ще решат, че ако имат потребител на вашия шел ще могат да творят мизерии. Мисля, че в случая вие също имате интерес да се спре този инвайт /ако наистина е фейк/, а ако не предприемете нещо в тази насока.. би било твърде показателно smile.gif

Уф имал се с админи и какви ли не шитни човек че имам 1 хост на сървър и се познавам с 1 админ нищо незначи според мен и никакви отношение няма да има спрямо мен за злуопотреби евентуално ако има от моя страна просто мисля че ще се третирам като нормален юзер не съм нищо повече с тоя хост от нормалните юзери. Също така по твоята логика ако съдя че като си вземе ли от мен нещо няма да има проблеми и давайте тука, ами от Вортиген мисля ще е по добре все пак админ на хъб сървър по е друго не като нормален юзер с некво си хостче как мислиш а ? Другото което е дребен какви мерки мога да предприема аз за нещо което не е при мен нито имам достъп до него говоря за спамера все 1 да предприемат оперите мерки срещу масивния спам на разни скриптове освен глине или форбид какво могат да направят ама те все пак могат това а аз ми кажи как да предотвратя това ? wink.gif
dreben
1
[00:10:16]<seen> [1] GoG0shell (airstand@87.120.61.53) was last on IRC 2:18:24 ago

2
[00:10:23] <dreben> seen *@87.120.61.53 d5
[00:10:23] <seen> [1] tested (airstand@87.120.61.53) was last on IRC 1:58:05 ago
[00:10:23] <seen> [2] GoG0shell (airstand@87.120.61.53) was last on IRC 2:18:31 ago
[00:10:23] <seen> -- END of your query for [*@87.120.61.53], 2 results displayed --

3
[00:10:33] <dreben> seen *airstand@*
[00:10:33] <seen> [1] magiiko (airstand@212.73.128.30) is currently online

4
[00:10:36] <dreben> seen *airstand@* d5
[00:10:36] <seen> [1] magiiko (airstand@212.73.128.30) is currently online
[00:10:36] <seen> [2] CnacTepukc (airstand@Spasterix.re.Crimea.uA) is currently online

magiiko е стар мой познат и ако му припомня кой съм вероятно ще ми каже как и защо е правил инвайт за шела ти. Любопитното в случая, обаче е, че същият този magiiko има юзър на вашия шел. Любопитен също е и интересът ти към тази тема ;р Все още ли си сигурен, че нямаш нищо за споделяне.? ;р
SmasHinG
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 12:15 AM) *
1

2

3

4

magiiko е стар мой познат и ако му припомня кой съм вероятно ще ми каже как и защо е правил инвайт за шела ти. Любопитното в случая, обаче е, че същият този magiiko има юзър на вашия шел. Любопитен също е и интересът ти към тази тема ;р Все още ли си сигурен, че нямаш нищо за споделяне.? ;р

Питай магико и който искаш аз ти казвам че нямам абсолютно нищо за споделяни между другото видях когато си сменяши никовете на този ник от който по рано е била рекламата виж кога е била рекламата и кога той си сменя ника сменя си го защото видял че не е онлайн рекламера и искал да провери дали щял да влезне с друг ник след като той седи с този и го заема в случая чака да види какво ще стане. Пък защо го е направил явно така е решил аз незнам защо. Ти може да го питаш след като ти е стар познат да ти обясни по - добре.
CrazyGoD
Дре, имаш малка грешка.
Дани ясно е казал, че този бот (или човек) е влизал с IPv6. И като гледам таймстапа на лога му и часа в който пиша, значи този бот (или човек) е влизал преди ~19 часа.
<seen> [3] GoG0shell (GoToShell@2001:470:9806::49) was last on IRC 17:12:19 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 19:35:26 ago, online time 2:23:07, user left IRC
<seen> [4] GoG0shell (GoToShell@2001:470:9806::50) was last on IRC 19:35:47 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 19:48:30 ago, online time 0:12:43, user left IRC
До тук добре, вързва се.
Но петия резултат пак навява съмнения.
<seen> [5] GoG0shell (~gotoshell@grmz.airstand.net) was last on IRC 23:45:26 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 1d 05:14:18 ago, online time 5:28:52, user left IRC
/възножно е това да е виртуален хост предлагам от шел провайдъра/
dreben
QUOTE(SmasHinG @ Mar 17 2008, 01:57 AM) *
Питай магико и който искаш аз ти казвам че нямам абсолютно нищо за споделяни между другото видях когато си сменяши никовете на този ник от който по рано е била рекламата виж кога е била рекламата и кога той си сменя ника сменя си го защото видял че не е онлайн рекламера и искал да провери дали щял да влезне с друг ник след като той седи с този и го заема в случая чака да види какво ще стане. Пък защо го е направил явно така е решил аз незнам защо. Ти може да го питаш след като ти е стар познат да ти обясни по - добре.

Значи се оказа в края на краищата, че имаш някаква информация защо magiiko е направил така, въпреки че вчера по времето на публикациите по този тред той беше с айдъл 15 часа ;) Нещо друго пропуснал ли си да кажеш.? ;р
offgeboren
sled kato veche ne mogat da se vadyat pari s prodajbata na localni operatorski linii, tryabva da se vadyat po drug nachin, kvo vi uchudva v cyalata rabota ? smile.gif
SmasHinG
QUOTE(dreben @ Mar 17 2008, 08:29 AM) *
Значи се оказа в края на краищата, че имаш някаква информация защо magiiko е направил така, въпреки че вчера по времето на публикациите по този тред той беше с айдъл 15 часа wink.gif Нещо друго пропуснал ли си да кажеш.? ;р

Имам никаква информация казвам че видях когато дадения човек си е сменял ника на този а този магиико изобщо не го познавам поне с този ник магиико ако има друг ник може и да го знам но определено ника магиико нищо не ми говори. Все пак като видях тоя рекламер за който докладва ДаДиабло и следих ника и аз откаде влиза какво прави затова видях и аз когато е влизано доколкото видях за кратко от тоя магиико само си е сменил ника и след няколко мин. пак си го е сменил ама това става след няколко часа след рекламера.
dreben
QUOTE(SmasHinG @ Mar 17 2008, 10:31 AM) *
Имам никаква информация казвам че видях когато дадения човек си е сменял ника на този а този магиико изобщо не го познавам поне с този ник магиико ако има друг ник може и да го знам но определено ника магиико нищо не ми говори. Все пак като видях тоя рекламер за който докладва ДаДиабло и следих ника и аз откаде влиза какво прави затова видях и аз когато е влизано доколкото видях за кратко от тоя магиико само си е сменил ника и след няколко мин. пак си го е сменил ама това става след няколко часа след рекламера.

spasterix - човекът, който е правил инвайта какъв се явява за този шел.?
DaDiablo
QUOTE(dreben @ Mar 21 2008, 12:35 PM) *
spasterix - човекът, който е правил инвайта какъв се явява за този шел.?

Ако съдя по форума на шела, е част от екипа им.
EsCaPeR
QUOTE(SmasHinG @ Mar 17 2008, 12:03 AM) *
Уф имал се с админи и какви ли не шитни човек че имам 1 хост на сървър и се познавам с 1 админ нищо незначи според мен и никакви отношение няма да има спрямо мен за злуопотреби евентуално ако има от моя страна просто мисля че ще се третирам като нормален юзер не съм нищо повече с тоя хост от нормалните юзери. Също така по твоята логика ако съдя че като си вземе ли от мен нещо няма да има проблеми и давайте тука, ами от Вортиген мисля ще е по добре все пак админ на хъб сървър по е друго не като нормален юзер с некво си хостче как мислиш а ? Другото което е дребен какви мерки мога да предприема аз за нещо което не е при мен нито имам достъп до него говоря за спамера все 1 да предприемат оперите мерки срещу масивния спам на разни скриптове освен глине или форбид какво могат да направят ама те все пак могат това а аз ми кажи как да предотвратя това ? wink.gif

Къде пък мешаш Vortigen?
И защо го изпозваш като пример?
SmasHinG
QUOTE(EsCaPeR @ Mar 22 2008, 08:12 AM) *
Къде пък мешаш Vortigen?
И защо го изпозваш като пример?

Защото доколкото правилно разбрах дребен както се изрази че щом съм имал хост с името на ирц сървър то за шела нямало да има проблеми. Та затова и споменах Вортиген нали има шел и той и дори е на длъжност администратор. Нищо нямам към Вортиген или който и да било просто дадох пример на дребен по неговото разсъждение така излиза земи си шел от който има повече права в мрежата.

А до дребен да спастерикс е част от екипа както каза дадиабло.
DaDiablo
QUOTE(SmasHinG @ Mar 22 2008, 11:54 AM) *
Защото доколкото правилно разбрах дребен както се изрази че щом съм имал хост с името на ирц сървър то за шела нямало да има проблеми. Та затова и споменах Вортиген нали има шел и той и дори е на длъжност администратор. Нищо нямам към Вортиген или който и да било просто дадох пример на дребен по неговото разсъждение така излиза земи си шел от който има повече права в мрежата.

А до дребен да спастерикс е част от екипа както каза дадиабло.

И когато този човек рекламира по такъв начин услугите, които предлага, трябва ли да се наложи някакво наказание на рекламираният шел?
SmasHinG
QUOTE(DaDiablo @ Mar 22 2008, 12:08 PM) *
И когато този човек рекламира по такъв начин услугите, които предлага, трябва ли да се наложи някакво наказание на рекламираният шел?

Принципно ДА но този човек не е рекламирал шела по описания начин по горе за да му се налага наказание или каквото и да било. Даден човек че е влезнал с даден ник след няколко часа или дена немисля че значи че той е правил каквото и да било относно дадения ник/хост. wink.gif
dreben
QUOTE(SmasHinG @ Mar 22 2008, 12:57 PM) *
Даден човек че е влезнал с даден ник след няколко часа или дена немисля че значи че той е правил каквото и да било относно дадения ник/хост. ;)

Мислех, че магийко е влизал с ника на инвайтера, както ти обясни по-рано, а сега казваш, че и spasterix е влизал с тоя ник, което мен лично ми се види малко като самопризнание за инвайт ;)
SmasHinG
QUOTE(dreben @ Mar 22 2008, 01:04 PM) *
Мислех, че магийко е влизал с ника на инвайтера, както ти обясни по-рано, а сега казваш, че и spasterix е влизал с тоя ник, което мен лично ми се види малко като самопризнание за инвайт wink.gif

Ми магийко е влизал ама спастерикс ми каза след няколко часа или 1 ден беше нямам точно време че ще наблюдавал ника и влезнал с него временно и аз като гледах 2-3 дена ника откъде се влиза какво се прави имаше над 5 различни адреса от които беше влизано и незнам си колко пъти сменян ника от различни хостове/никове тъй че ако ги погледнем всички тия хостове/никове и ако за всички кажем че са еди какво си защо са влизали и т.н незнам какво би следвало и по кой от всички хостове/никове да се водим. А до колкото ти се вижда това и като какво си е лично твое виждане и аз много неща виждам по различен начин с моите очи и виждане ама други хора различно виждат има както се казва всякакви хора с различни виждания и идеали. cool.gif
DaDiablo
Един въпрос .. защо дребния не влезе с тоя ник, съвсем случайно, часове по-късно, а точно spasterix?
DarkSol`2Bz
QUOTE(DaDiablo @ Mar 23 2008, 09:48 AM) *
Един въпрос .. защо дребния не влезе с тоя ник, съвсем случайно, часове по-късно, а точно spasterix?

Защото той няма полза да инвайтва за този шел, а тия тук имат :> ?
SmasHinG
QUOTE(DarkSol`2Bz @ Mar 23 2008, 01:22 PM) *
Защото той няма полза да инвайтва за този шел, а тия тук имат :> ?

Хаха вярно е ние имаме полза бях забравил ааа още вярно ние сме глупави то няма никой да го види и да разбере ех какъв печеливш начин.
ДаДиабло защо дребния небил влезнал с дадения ник. Даден човек абсулютно всеки ден с най-различен ник някой друг човек влиза после друг опитва и така колко никове съм виждал да се сменят от къде ли не така че ако почнем защо тоя не е влезнал защо другия нищо няма да излезе от цялата работа. Това е все 1 някой да ти влезе с ника докато го килне нс-а и да направи примерно малко фейк инвайт еди къде си и да те питам защо там дадения човек ти е взлезнал с ника. Спастерикс е част от теама евентуално е загрижен защо тоя ник е използван и евентуално от кого за какво гледа да види, и гледам ника е Гогошел т.е на 1-я собственик му е така името когото Скорпион прецака много яко бих казал и не само него. И сега 1 вид се подиграва/злепоставя провайдъра. dry.gif
DaDiablo
QUOTE(SmasHinG @ Mar 23 2008, 02:18 PM) *
Хаха верно е ние имаме полза бях забравил аа верно ние сме глупави то няма никой да го види и да разбере ех какъв печеливш начин.
ДаДиабло защо дребния небил влезнал с него човек абсулютно всеки ден с най-различен ник някой човек влиза друг после опитва и така колко никове съм виждал да се сменят от къде ли не така че ако почнем защо тоя не е влезнал защо другия нищо няма да излезе от цялата работа. Това е все 1 някой да ти влезе с ника докато го килне нс-а и да направи примерно малко фейк инвайт еди къде и да те питам защо там дадения човек ти е взлезнал с ника а не АЗ. Спастерикс е част от теам евентуално е загрижен защо тоя ник прави така и кой го прави това а и гледам ника е Гогошел т.е 1-я собственик му е така името който прецака скорпион много яко бих казал и не само него прецака и сега 1 вид се подиграва/злепоставя провайдъра. dry.gif

Ъ-ъ-ъ около 4 пъти го прочетох и нищо не разбрах, може ли да те помоля да обърнеш малко внимание на пунктуацията и да се опиташ да си изкажеш мисълта по-разбираемо?
dabuzz
Само като прочетох постовете ти ми стана ясно, че нямаш умствени способности да минеш осми клас (поне начина по който се изразяваш показва че ако си завършил 8ми клас това е станало в някое село)
Та като имам в предвид мнението ми за умствените ти способности, не бих се учудил точно "тийма" около шела да прави този инвайт и ти да не си им казал нищо.
А за този хост - Мисля че хостове с имена на сървъри не трябва да са позволени за обикновените потребители.
Приемливо е поне да е със субдомейн
SmasHinG
QUOTE(dabuzz @ Mar 28 2008, 06:31 PM) *
Само като прочетох постовете ти ми стана ясно, че нямаш умствени способности да минеш осми клас (поне начина по който се изразяваш показва че ако си завършил 8ми клас това е станало в някое село)
Та като имам в предвид мнението ми за умствените ти способности, не бих се учудил точно "тийма" около шела да прави този инвайт и ти да не си им казал нищо.
А за този хост - Мисля че хостове с имена на сървъри не трябва да са позволени за обикновените потребители.
Приемливо е поне да е със субдомейн

dry.gif Пич не ти се сърдя нито ти се убиждам защото всеки както казах има различно виждане за нещата. Та и ти ме виждаш по 1 начин друг ще е по друг и така. Тъй че все ми е тая ти какво мислиш и смяташ а и не само ти. wink.gif
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.