Искам да ви покажа една случка от днес, която ми грабна вниманието и реших, че ще е правилно да я обсъдиме тука.
Днес по обед един човечец (който пожела да не бъде цитиран поименно) реши да напише /q DaDiablo и да ми покаже какво е видял в един канал.
А то беше:
[11:55:17] <GoG0shell> #GoToShell -> Tvoqt Stabilen Shell Dostavchik (bnc, psybnc, eggdrop, shell - chrez SMS samo za 2 minuti)
-
Whois for: GoG0shell
Real Name: www.GoToShell.com
IP Address: GoToShell@2001:470:9806::49
Server: irc.plovdivbg.net
Has been idle for: 29secs
End of whois for: GoG0shell
[11:57:44] * Now talking in #GoToShell
[11:57:44] * Topic is 'www.GoToShell.com www.GoToShell.net www.GoToShell.org Oaiyo noaaeeai oae i?iaaeau?.'
[11:57:44] * Set by SmasHinG!~Accepted@irc.net-surf.net on Fri Mar 14 02:43:49
-
Whois for: GoG0shell
Real Name: www.GoToShell.com
IP Address: GoToShell@2001:470:9806::49
Server: irc.plovdivbg.net
Has been idle for: 29secs
End of whois for: GoG0shell
[11:57:44] * Now talking in #GoToShell
[11:57:44] * Topic is 'www.GoToShell.com www.GoToShell.net www.GoToShell.org Oaiyo noaaeeai oae i?iaaeau?.'
[11:57:44] * Set by SmasHinG!~Accepted@irc.net-surf.net on Fri Mar 14 02:43:49
Та работата е там, че на мен ми се струва, че тука има малко разминаване в правилегиите, които се оказват на различните shell доставчици и аз като представител на конкурентен такъв се опитвам да си потърся "правата" (ако мога така да се изразя). Или в прав текст казано защо аз ако пусна такъв бот да рекламира шела, който представлявам, бота ще бъде изритан от мрежата с reason invite? Защо екип на сървър от мрежата подкрепя такъв начин на реклама, който е против правилата на UniBG? Твърдя последното, защото на шефа на въпросния shell е дадено bnc/spoof (не знам какво точно е), вижда се на лога, който съм предоставил малко по-нагоре. Другото, което ми минава през акъла е, че е възможно лица с права от тази мрежа да са видяли тая реклама и като са погледнали хоста на въпросния шеф, на въпросния shell, да не са направили нищо, за да не се получат караници.
П.П. Един от бившите собственици и (доколкото знам) основател на тоя шел беше на мнение, че не е правилно да си правим такива номера един на друг (имам предвид shell доставциците) или поне така твърдеше, но наследниците му явно не са на това мнение .. но опитите за атаки по машините на 2 shell доставчика ще ги оставим за друг път
Едит: Сега се сетих и искам да добавя, че въпросният инвайт е направен през ipv6 адрес, знаейки от извършителя, че не всички наказания важат за тези адреси.
Благодаря за отделеното внимание.