Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Жребий за Шампионската лига
UniBG Forums > Отдих и забава > Спорт
Rolex
Английско дерби на 1/4 финалите, Рома срещу Юнайтед

Английските отбори Арсенал (Лондон) и Ливърпул ще играят на четвъртфиналите на най-комерсиалния футболен турнир, стана ясно днес в Нион при тегленето на жребия в Шампионската лига.

Манчестър Юнайтед ще спори за място на полуфиналите с носителя на купата на Италия Рома. Испанският гранд Барселона ще играе с Шалке 04, а изненадата Фенербахче ще се изправи срещу Челси. Първите срещи са на 1 и 2 април, а една седмица по-късно на 8 и 9 април са реваншите.

На полуфинал ще играят победителите от двойките Арсенал - Ливърпул и Фенербахче - Челси, както и Шалке - Барселона и Манчестър Юнайтед - Рома. Финалната среща от турнира ще се проведе на 21-и май в руската столица Москва на стадион "Лужники".

Арсенал и Ливърпул, които никога не са се срещали в евротурнирите в своята история, ще предложат на феновете три мача в рамките на няколко дни. На 1 април "артилеристите" приемат "мърсисайдци" в среща от Шампионската лига, на 5 април отново на "Емирейтс" двата тима се срещат в двбуой от 33-ия кръг във Висшата лига, а на 8 е реваншът от Лигата.

Рома ще може да се реваншира за позорната загуба, която претърпя от английския шампион миналата година, когато на "Олд Трафорд" тимът на Алекс Фъргюсън разби "вълците" със 7:1. Този сезон двата отбора вече играха едни срещу друг в груповата фаза, като мачът в Италия завърши 1:1, а този в Англия 1:0 за Юнайтед.

Дебютантите в тази фаза на Шампионската лига Шалке и Фенербахче ще имат трудната задача да отстранят съответно Барселона и Челси. Ако лондончани се справят с Фенербахче, английското първенство със сигурност ще има представител на финала в Москва, след като жребия за полуфиналите определи "сините" или турският отбор да излезе срещу победителя от английското дерби на четвъртфиналите.

Франк Рийкард трябва пък да е доволен от жребия, след като избегна английски клуб за сметка на германския Шалке. Феновете на Барселона все още имат спомени от загубите от Ливърпул и Челси в последните две издания на турнира. Сега шанс да отстрани каталунците има Манчестър Юнайтед, но това може да стане единствено при положение, че "червените дяволи" отстранят Рома, а Барселона се наложи над Шалке.

Кейт Еделман - изпълнителен директор на Арсенал: "Ние предпочитахме друг съперник. Ливърпул е голям отбор, фантастичен в мачовете в Шампионската лига. Ние ще изиграем три мача срещу тях и аз съм сигурен, че тактиката ще преобладава в тези срещи. Това ще бъде блестящ спектакъл. След успеха ни срещу Милан ние вярваме, че можем да стигнем до края".

Рик Пери - генерален директор на Ливърпул: "Надявахме се да избегнем английски съперник. Но чисто статистически беше трудно да се избегне един 100 процента английски четвъртфинал. И това се падна на нас. Но пък за сметка на това избягнахме пътуване до Турция. Между двата четвъртфинални мача ние ще играем с Арсенал и за първенство. Не мисля, че можем да разчитаме на някакъв ефект на изненадата. Ние ще приемем мачовете както следват, но трябва да се отбележи, че можем да се изправим срещу друг английски отбор на полуфиналите".

Кен Рамсден - генерален секретар на Манчестър Юнайтед: "Мисля, че жребият беше добър за нас. Аз съм доволен, че ни се падна Рома. Особено срещу отбор, срещу който имаме успехи в миналото. Аз съм сигурен, че нашият треньор е доволен, че ще играем втория мач на Олд Трафорд".

Лучано Спалети - треньор на Рома: "Според мен това е най-трудният жребий. Манчестър Юнайтед е сериозен, много сериозен отбор. Но след това ще говорим отново. Сега шансовете са 50:50".

Марко Касети - защитник на Рома: "Тази година със сигурност резултатът ще бъде друг. Играем срещу голям отбор, но имаме желание да вземем реванш. Научихме много от това, което стана миналата година. Но като цяло на това ниво на Шампионската лига всички отбори са големи и качествени".

Дони - вратар на Рома: "Мачът през миналата година беше ужасен. Но сега сме по-опитни и по-пълноценни като отбор. През последните месеци спечелихме доста мачове, в това число и срещу Реал (Мадрид). Сега сме по-силни в главата - тоест, взехме си поуки".

Чики Бегиристайн - спортен директор на Барселона: "Шалке е един от отборите, които всички си бяха пожелали. Аз обаче съм доволен най-вече от факта, че играем реванша като домакини, което ни мотивира още повече. Отговорността е огромна, защото само най-добрите достигат до четвъртфиналите".

Питър Кениън - изпълнителен директор на Челси: "Много съм доволен от жребия. На този етап няма лесни съперници, но ние искахме най-вече да избегнем английски отбор. Това е факт. Въпреки някои разочароващи резултати, ние имаме пълно доверие във възможностите на отбора да направи добър край на сезона".

Мирко Сломка - треньор на Шалке 04: "Барселона е супержребий от гледна точка на клуба. От спортно-техническа гледна точка, това е едно много добро предизвикателство за нас. Естествено така е и за нашата публика. Всеки играч на Барса е суперзвезда. В първата среща, с подкрепата на нашите запалянковци, можем да направим наистина един добър мач и да постигнем добър резултат с оглед на реванша в Барселона".

Петер Петерс - ръководител на Шалке 04: "Осминафиналите срещу Порто вече бяха за нас една голяма крачка, но дуел срещу Барселона е една абсолютна мечта за Шалке. Според мен в европейския футбол Барселона е пред Реал (Мадрид) като репутация. Всички ние от клуба винаги сме искали да играем срещу един такъв елитен отбор. Радваме се, че нашата мечта стана действителност".

Угур Борал - полузащитник на Фенербахче: "Нашият съперник има невероятни играчи, но ако говорим за отбор, то останалите английски участници в Шампионската лига са по-силни отбори. Именно поради тази причина аз исках да ни се падне Челси. Ние не се страхуваме от никого и ще играем така, както Фенербахче знае".

Волкан Демирел - вратар на Фенербахче: "Да играеш първия мач като домакин е предимство. Ако победим, без да получим гол, ние ще се класираме за следващия кръг. Те имат в нападение трима ефикасни играчи и ще бъде трудна битката с тях, но ние също имаме много добри футболисти. Ние сме качествен отбор. Шансовете на Фенербахче и Челси са равни. Техният вратар Петър Чех е от световна класа. Чакам с нетърпение да се срещнем".
dreben
damn.. много ми се искаше да се паднем срещу Челси :)
RABIES
Съжалявам, дре smile.gif Тази година сте до тук tongue.gif После Арсенал ще отпаднат от Челси, така че спокойно smile.gif
dreben
QUOTE(RABIES @ Mar 14 2008, 07:46 PM) *
Съжалявам, дре :) Тази година сте до тук :P После Арсенал ще отпаднат от Челси, така че спокойно :)

Възможно е ;р
Тати Алонсо ако се включи в мачовете може и други неща да се случат :>
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.