Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Портсмут шокира Манчестър Юнайтед.
UniBG Forums > Отдих и забава > Спорт
Rolex
Портсмут шокира Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"

Портсмут постигна сензационна победа с 1:0 над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в мач от четвъртфиналите на Купата на Англия. Отборът на Хари Реднап стигна до престижния успех с голяма доза късмет, тъй като "червените дяволи" доминираха през цялата среща. Играчите на Юнайтед обаче направиха многобройни пропуски пред Дейвид Джеймс. В 76-ата минута Нико Кранчар изведе Милан Барош сам срещу Томаш Кужчак, който на почивката бе заменил Едвин ван дер Сар. Барош преодоля вратаря на домакините, който го събори, а съдията отсъди дузпа и даде червен картон на Кужчак. На вратата застана Рио Фърдинанд, а Сули Мунтари бе точен от бялата точка.

Хари Реднап изведе тима до първи полуфинал в Купата на Англия от 1992 г. Преди днешния успех над най-успешния тим в историята на турнира последната победа на Помпи на "Олд Трафорд" бе на 19 октомври 1957 г.
Мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън бе направил някои промени в сравнение с мача срещу Лион в Шампионската лига през седмицата. В състава се завърнаха Пол Скоулс, Карлос Тевес и Оуен Харгрийвс. "Червените дяволи" започнаха активно, но срещнаха добре организиран противник. Още в шестата минута домакините поискаха дузпа, след като Кристиано Роналдо бе избутан в наказателното поле от Силвен Дистен. Съдията Мартин Аткинсън не отсъди нарушение. Помпи рядко застрашаваше Ван дер Сар, но холандецът имаше леки проблеми след далечен удар на Кранчар. Юнайтед пропусна златен шанс да поведе в 18-ата минута, когато след контраатака, организирана от Рууни и Тевес Дейвид Джеймс блокира Рууни, а последвалия удар на Тевес бе избит от голлинията от Глен Джонсън.

На почивката Ван дер Сар бе сменен поради контузия и в игра се появи Томаш Кужчак. През второто полувреме превъзходството на домакините стана още по-осезаемо. В 67-ата минута Фъргюсън вкара в игра Андерсон и Карик и извади Тевес и Харгрийвс. Три минути по-късно Карик направи уникален пропуск. Халфът се озова сам пред опразнената врата почти на голлинията и като по чудо не вкара топката в мрежата след блестяща намеса на Дистен. Последва отлично спасяване на Джеймс след удар на Евра.

След като оцеля при натиска на Юнайтед Портсмут организира контраатака, която реши изхода на срещата в 75-ата минута. Нико Кранчар получи топката вдясно в полето на Юнайтед. Хърватинът подаде наляво към влезлия като резерва Милан Барош, той преодоля Кужчак и бе съборен. Съдията даде червен картон на вратаря и посочи бялата точка, а Мунтари вкара единствения гол в срещата, въпреки че застаналия на вратата Рио Фърдинанд хвана ъгъла. До края Юнайтед изпусна още положения и трябваше да се прости с мечтите за требъл.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ПОРТСМУТ 0:1
0:1 - Мунтари (76-д)

МАНЧЕСТЪР Ю: Ван дер Сар (45 - Кужчак), Браун, Фърдинанд, Видич, Евра, Роналдо, Скоулс, Харгрийвс (68 - Карик), Нани, Рууни, Тевес (68 - Андерсон)

ПОРТСМУТ: Джеймс, Джонсън, Кембъл, Дистен, Хрейдарсон, Утака (74 - Лаурен), Диара, Диоп, Кранчар (81 - Хюз), Мунтари, Кану (54 -Барош)

Стадион "Олд Трафорд" - 75 463 зрители

Главен съдия: Мартин Аткинсън
Жълти картони: Рууни (М), Диара, Диоп (П)
Червен картон: Кужчак (М)

Източник : Sportal.bg
dreben
и мен шокира.. blink.gif
x-x-x
Естествено аз 1 път ще заложа на тез тъпаци манчестър и точно тогава ще паднат ... после зако съм ги мразил толкова много освен че съм за арсенал това е другата причина mad.gif mad.gif
magdanoz
QUOTE(x-x-x @ Mar 8 2008, 08:37 PM) *
Естествено аз 1 път ще заложа на тез тъпаци манчестър и точно тогава ще паднат ... после зако съм ги мразил толкова много освен че съм за арсенал това е другата причина mad.gif mad.gif

kaji mi che sydiata ne gi porqza?
da beshe gledal macha pone?
SUPER IZMISLENA DUZPA !
dreben
QUOTE(x-x-x @ Mar 8 2008, 08:37 PM) *
Естествено аз 1 път ще заложа на тез тъпаци манчестър и точно тогава ще паднат ... после зако съм ги мразил толкова много освен че съм за арсенал това е другата причина :angry: :angry:

ко прикааш, 21 кинта съм вътре :D

фердинанд хвана ъгъла, ама не хвана дузпата :/
Rolex
Още една новина за ФА Къп :

Мидълзбро каза "чао" на ФА Къп

Отборът от Чемпиъншип Кардиф Сити се класира за полуфиналите в турнира за ФА Къп, след като днес отстрани от надпреварата елитния Мидълзбро. Срещата на "Ривърсайд" завърши при резултат 0:2, като гостите реализираха и двете си попадения през първата част.

Двубоят започна много оспорвано, като нито един от двата тима не успя да вземе надмощие в началните минути. При една хубава атака на гостите обаче в деветата минута езултатът бе открит. Питър Уитингам нахлу в наказателното поле на домакините и надигра цялата им отбрана, за да се разпише за 0:1.

Боро опита да отговори веднага и в 16-ата минута Рочембак опита да порази съперниковата врата директно от фаул, но не успя да затрудни особено стражът на гостите Петер Енкелман.

Само шест минути по-късно "сините птици" удвоиха преднината си. Голмайсторът Уитингам центрира от пряк свободен удар и Роджър Джонсън с глава отбеляза за 0:2. Натискът на Кардиф продължи до края на полувремето, като уелсците имаха още няколко възможности за попадение, но нямаха късмет.

След почивката футболистите на Мидълзбро като че ли се активизираха, но така и не успяха да стигнат до точен удар към вратата на гостите. Единствено Хаселбанк в 61-ата минута опита да върне едно от попаденията с изстрел от фаул, но прати топката далеч от целта. Възпитаниците на Дейв Джоунс пък се бранеха много добре и не допуснаха промяна в резултата.

Така двубоят завърши с успех на Кардиф Сити, който се класира за полуфиналите в най-стария футболен турнир в света.
dreben
да, и това беше доста интересен мач
очаквах поне един гол да вкарат мидълзбро, а те поеха два :Д
Rolex
"Песовете" срещу Кардиф в полуфинал на ФА Къп

Бившият отбор на българския нападател Светослав Тодоров Портсмът ще играе срещу Уест Бромич Албион на полуфинал в турнира за ФА Къп. Другата полуфинална двойка е Барнзли срещу Кардиф Сити, а мачовете са на 5 и 6 април.

Тимът на Портсмът е единственият представител от Висшата лига, докато останалите три отбора се състезават в Чемпиъншип. Бившият тим на Тоди елиминира шампиона Манчестър Юнайтед на след победа с 1:0 на "Олд Трафорд".

Отборът на Барнзли, който е на 19-то място в Чемпиъншип, сътвори истинска сензация, като отстрани последователно Ливърпул и Челси. Неговият съпреник Кардиф Сити пък поднесе не по-малка изненада, след като изхвърли елитния Мидълзбро.

За първи път от 100 години само един отбор от елита ще участва на полуфиналите на най-стария футболен турнир в Европа. Полуфиналите в тазгодишното издание са исторически и поради факта, че за първи път от 1987 година нито един от големите четири в Англия - Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Ливърпул не достигна до тази фаза.

Уелският Кардиф Сити е единственият отбор извън Англия, който е печелил трофея - през далечната 1927 година. Барнзли се класира за полуфиналите за първи път от 1912. Уест Бромич е печелил купата на Англия пет пъти, но последният е през далечната 1968 година. Портсмът има една купа на страната във витрината си, спечелена през 1939 година.

Източник Нетинфо Спорт
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.