Минути след мача с Литекс (0:0) президентът на ЦСКА Александър Томов влезе в любопитен спор с привърженик на червените. Ето и част от диалога между двамата, публикуван в "7 дни спорт".

Фен: Имате ли нещо общо с футбола, г-н Томов? Ние тук сме отрасли и нас ни боли. Тук не ви е като в политиката. Смешна работа. Направо смешна работа.
Томов: Само защото си фен ти отговарям. Моята задача, и аз съм го направил, е да направя едни перфектни условия за тези футболисти. От тук нататък има крупни специалисти като Стойчо, като Емил, заслужили, които решават. Недейте искайте на всички нива на управление всички да бъдат еднакви. Моята работа аз съм я направил, прекрасни условия финансови, прекрасни... всичко, което е необходимо. Това го има и ще го има, оттук нататък имаме чудесни специалисти и те ще решават. Довиждане.

Фен: Не ви вярвам, защото те си извадиха джобовете. Извадиха си джобовете. Знаете ли, че от 30 години ЦСКА не е бил толкова слаб и толкова смешен? А вие си направете преценка. Разбирате ли, по-смешен...
Томов: Нека кажа нещо.

Фен: Кажете?
Томов: Не може да се говори така, когато в условията в България ние в момента водим, нека да речем, с осем точки, хайде да допуснем така...

Фен: Ама знаете ли какво ще стане...
Томов: Нека да довърша аз...

Фен: Още една загуба и ще сме смешни. И два-три платени мача в синьо и става страшно.
Томов: Нека да довърша аз...

Фен: Добре, довършете.
Томов: Нека да ти кажа. Не може и не бързайте. Когато почвате така, удряте по футболистите. Ние водим и ще бъдем шампиони...

Фен: Искаме го повече от вас.
Томов: Кой повече - няма значение. Дай да не се мерим...

Фен: Искаме повече от вас.
Томов: Знай едно - водим с 10, може би с 8 точки, окей, утре ще видим, шампиони ще станем. Условията са прекрасни за отбора. Що се отнася до детайлите, играта, за всичко - пак казвам, не бързай. Защото днес отборът срещу нас бе силен. Това е най-силният съперник. Шест положения...

Фен: Нищо ново не казвате. Най-добрият провинциален отбор. Добре, на вас харесва ли ви днес играта на ЦСКА?
Томов: Нали знаеш, че за разлика от теб аз съм ограничен да си давам простор на емоциите и да казвам - това ми харесва, това не ми харесва. Защото футболистите зависят от мен и аз не мога да давам оценки от такъв характер. Ти си по-свободен, можеш да кажеш каквото си поискаш. Но аз не мога това да го кажа, слушат ни, мерят ни...

Фен: Искам друго да ви кажа. На полувремето отборът е смешен и няма никаква смяна. Аз ще ви обидя сега, целия състав ще обидя. Чисто и просто хората, които в момента управляват, и треньорът са смешници. За вас ще запазя мълчание.
Томов: Хайде да направим така. В ЦСКА естествено е, че се признават само победи и първо място, нали. Второто място винаги е загуба...

Фен: Ами то остава с 10 точки тази година да гоним второ място...
Томов: Ние сега надговаряме ли се?

Фен: Не, ние спорим...
Томов: Няма за какво да спорим. Аз мисля като теб. За мен като ръководство на отбора всички дребни и други неща, всичко като условия е създадено перфектно. И финанси, и организация - всичко. Оттук нататък има въпроси към треньора, ще ги задаваме, ще беседваме. И най-големите отбори в Европа имат слаби мачове или средни.
http://sportni.bg/?tid=40&oid=1168853