Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Edge(дамски телефон със стъклена клавиатура) vs. Chanel Choco Phone
UniBG Forums > Дискусии > Dexter's Lab
Mariyana

Появи се поредният дизайнерски мобилен телефон. При него, както се досещате, високите технологии не са най-важното. Дамският модел Edge е на модния гуру Крис Оуенс.
Главната забележителност на слайдера е стъклената клавиатура. Прозрачният блок с бутоните е със светодиодна подсветка и изглежда изключително атрактивно. Интересното при него е, че клавишите са 11 - на четвъртия ред вляво има празно място. Камерата на телефона е два мегапиксела. Според мнозина Edge има нещо общо с друг дизайнерски апарат - Chanel Choco Phone на Фред де Гарилие.

Оуенс отбелязва скромно, че названието на ноговото творение не е свързано с мобилните технологии, скоростта на предаване на данни и т.н. Може би по тази причина не се споменават почти никкави технически характеристики на Edge. Но при модните дамски модели това все пак е на заден план.

Wow! I am totally floored by this concept phone, not only does is mimic Madame Coco Chanel's mysterious aura but also stands for her superb design sense. Called the Chanel Choco Phone, this concept has been designed by Fred de GARILHE. It works by "integrating an optical fiber system that display image between two glass parts. There are 12 micro lighter fibers, that throw image components to the glass, that offer a quite good luminosity, and keep the mobile phone concept as light as possible. All lights only appear when you open the phone, by pushing removable part on the side of it."On the first glance this doesn't look like a phone at all! When the phone is closed, it looks like a chocolate piece, but made from white, black, or yellow gold surface.

http://www.hicomm.bg/readnews.php?nid=2511
http://www.newlaunches.com/archives/chanel..._de_garilhe.php
Mariyana
Поредната дамскa глезотийка започнала да завладява българския пазар.

Nokia 7900 Crystal Prism

Nokia 7900 Crystal Prism, част от колекцията Prism Collection.

Както личи от названието му, телефонът е създаден въз основа на Nokia 7900 Prism. Отличителна особеност на новия модел е, че централният му контролен бутон е кристален, а на гърба на корпуса, изработен от алуминий, присъства лазерно гравиран надпис. В техническо отношение телефонът е идентичен на стандартния 7900 Prism.
Combining special design and technology, the Nokia 7900 Crystal Prism features an eye-catching large OLED display, with organic, modern digital art wallpapers inspired by Daubal. From a technical standpoint, the Nokia 7900 Crystal Prism comes with a 2 megapixel camera, 3G technology for fast and easy downloads and browsing, 1 GB of internal memory and a music player with matching headset. The user can also personalize the color of the light in the keymat choosing from 49 different colors.

Дизайнер на моноблока Nokia 7900 Crystal Prism е Фредерик Добал. Заедно с телефона се разпространяват и аксесоари за телефона, дело също на Добал, както и ексклузивно съдържание (преимуществено тапети), създадени от същия дизайнер.

Nokia 7900 Crystal Prism ще бъде пуснат в продажба още през първото тримесечие на 2008 година. Цената му се очаква да бъде 375 евро.

"At Nokia we are constantly looking for new and innovative shapes, styles and materials combined with advanced features and personalized experiences," said Jo Harlow, who oversees the Live category in Nokia. "Additionally, we continue to seek opportunities to collaborate with designers and artists at the top of their fields, who can offer different talents and insights to help us create products that meet the individual and unique lifestyle needs of consumers."

Additional wallpapers designed by Frédérique Daubal are available for downloading at www.nokiaprismcollection.com.

Допълнително инфо
Източник
Източник

Mariyana

Точно когато повечето от конкурентите им обявяваха големи премиери, LG успяха да завършат следващия си мобилен телефон, който ще е и водещ в тазгодишната им колекция. Той се казва LG Secret (LG KF755) и е третият в серията Black Label, след Chocolate и Shine. "Тайната" на новия модел се крие, от една страна, в използваните материали за дизайн, а от друга - в интересни аспекти от функционалността му.
Апаратът е направен от комбинация от въглеродни нишки и усилено стъкло. Това го прави, от една страна, здрав, а от друга - доста ефектен като външен вид. Иначе моделът е слайдър, с навигационен панел, който е чувствителен на допир. Той присветва в яркосиньо, веднага щом бъде докоснат. Яркостта на екрана пък се регулира автоматично, в зависимост от осветеността на околната среда.
От LG твърдят, че това е най-тънкият слайдър в света, който има вградена фотокамера. Тя всъщност е 5-мегапикселова, с CMOS сензор, автофокус и автоматично фокусиране върху лицата на хората в кадър. В спецификациите на модела е записано, че може да снима видеоклипове във VGA резолюция с 30 кадъра в секунда, но ако потребителят свали разделителната способност, то може да се достигне и до скорост на запис от 120 кадъра в секунда. С подобна функция, в комбинация с анонсираните "мощни" възможности за редактиране на фотографии и видео в лицето на качен на самото устройство софтуер, много е възможно да можете да направите уникални специални ефекти. От самата фирма производител например твърдят, че човек ще може да прави музикални клипове с телефона си. Все пак рано е да даваме крайна оценка, преди моделът да достигне до България. От анонсираните досега специални ефекти интригуващи са и автоматичното регулиране на светлината в снимката, и модификацията на лица. Последното най-вероятно с цел забавление на гърба на приятел.
Още по-интересно е, че сред поддържаните за възпроизвеждане формати е и DivX в резолюция до 640х480 точки.Тоест, на този телефон ще можете да си гледате филмите от компютъра си, стига да имате достатъчно голяма външна памет.
Моделът има и сензор за ориентация в пространството, от който се възползват няколко от стандартните игри, управлявайки се чрез накланяне на устройството. Разбира се, технологията е била вградена по друга причина, а именно - за да се завърта автоматично дисплеят.
От гледна точка на бизнес приложенията, потребителите ще могат да разчитат на цялостен преинсталиран пакет на Google, включително картите им Gmail и YouTube. Телефонът отваря текстови файлове, презентации и електронни таблици във формат на Microsoft Office, както и PDF и TXT документи. Комуникацията може да се провежда през 3G мрежи.
LG Secret се очаква първо в Европа, като в България би трябвало да се появи по магазините още тези дни.

Според мен, LG за пореден път доказват, че могат да правят само прахосмукачки. Даже в официалният сайт на LG няма никакво инфо за новата им джаджа. Интересното е, че телефона не поддържа 3G, а по БГ пресата пише пък, че има blink.gif . Медии...
Полуфункционален фотоапарат dry.gif
LG KF755 Secret - Full phone specifications
статия
KoCToBa
Като си говорим за глезотийки ето една за към 18 000 евро...

Новата верси на Dior Phone-Lady Dior, за 18000 евро
Ако телефонът на Christian Dior за $5000 не ви се е сторил като демонстрация на достатъчно материално състояние, вероятно новата версия с крокодилска кожа и кристали Swarovski ще отвори достатъчно широка яма във вашия бюджет, за да ви накара да се почувствате наистина значими.
Според слуховете новото творение на партньорството между Dior и Modelabs се нарича Lady Dior и съдържа 2.6-инчов QVGA дисплей, 2-мегапикселна камера, 640 кристала от Swarovski и практически с нищо не оправдава безсрамно високата си цена - 18 000 евро.

Източник

Хах .. поне няма да се надраска smile.gif Ще си мисля за това когато давам 18 к за телефон лол...
int21h
Mariyana, моме, я издай малко вътрешна информация и кажи кога ще се появи Sony Ericsson - XPERIA™ X1 на пазара в България? :)
Mariyana
QUOTE(int21h @ Jun 14 2008, 01:37 AM) *
Mariyana, моме, я издай малко вътрешна информация и кажи кога ще се появи Sony Ericsson - XPERIA™ X1 на пазара в България? smile.gif

biggrin.gif Мартине, старче, аз вътрешна информация трудно бих издала, поради елементарният фактор, че не работя вече в мобилен оператор.
Това обаче, което четах е, че УЖ ще се появи ноември на пазара. Телефонето е готинко и тежичко, според мен biggrin.gif ама поне няма да го губиш. И по мое скромно мнение, ще бъде по родните магазини едва началото на 2009, но това пък не пречи някой щастливец да си го поръча отвън.
SmasHinG
QUOTE(Mariyana @ Jun 14 2008, 08:56 AM) *
biggrin.gif Мартине, старче, аз вътрешна информация трудно бих издала, поради елементарният фактор, че не работя вече в мобилен оператор.
Това обаче, което четах е, че УЖ ще се появи ноември на пазара. Телефонето е готинко и тежичко, според мен biggrin.gif ама поне няма да го губиш. И по мое скромно мнение, ще бъде по родните магазини едва началото на 2009, но това пък не пречи някой щастливец да си го поръча отвън.

Много правилно си прочела че ще се появи ноември на пазара. Както и аз прочетох пише последното тримесичие на годината и по точно дават средата на ноември. Определена цена за телефончето ще варира между 1000-1700лв wink.gif
Иначе на мен лично повече ми допада Sony Ericsson C905 който ще излезне по същото време.
Mariyana
QUOTE(SmasHinG @ Jun 14 2008, 10:05 AM) *
Иначе на мен лично повече ми допада Sony Ericsson C905 който ще излезне по същото време.

На мен пък би ми допадало да пуснат WiMax GSMи на 3.5GHz и шефчето да раздава служебни cool.gif
SmasHinG
QUOTE(Mariyana @ Jun 14 2008, 03:41 PM) *
На мен пък би ми допадало да пуснат WiMax GSMи на 3.5GHz и шефчето да раздава служебни cool.gif

Да лудница ще е ама чак и да раздават служебни шефчето трябва да е шеф на глобул wink.gif
Mariyana
QUOTE(SmasHinG @ Jun 14 2008, 02:55 PM) *
Да лудница ще е ама чак и да раздават служебни шефчето трябва да е шеф на глобул wink.gif

Глобул пък са най умрелите в това отношение blink.gif.

Mariyana
Apple пусна новия по-евтин iPhone 3G

Компютърната компания Apple на 9 юни обяви пускането в продажба на втора генерация от нейните смартфони (умни телефони) с марка iPhone, които осигуряват по-бърза 3G връзка с безжични интернет мрежи, съобщава БиБиСи.

С новия, по-евтин модел, фирмата се надява да увеличи пазарния си дял на пазара на смартфони, където доминиращи продължават да бъдат Nokia и Blackberry. Като "по-достъпен" за клиентите с цената си от 199 долара определи новия продукт съоснователят и главен изпълнителен директор на Apple, Стив Джобс.

Телефонът iPhone 3G върви и с вградена GPS сателитна навигационна система.

Когато първата генерация iPhone се появи миналата година, устройствата бяха критикувани, че поддържат доста бавна интернет връзка само с 2G мрежи. Джобс каза, че iPhone 3G е "три пъти по-бърз" в сравнение с предишния модел, при сваляне на съдържание през мобилни мрежи.

Анализаторите, оказва се, не са доволни от току-що пуснатото в продажба устройство. Джон Дилейни, експерт в консултантската и проучвателна компания IDC, твърди, че iPhone 3G е разочарование. Фирмата се опитва да гони продажби, но извън САЩ едва ли ще успее да постигне това лесно, тъй като не предлага нищо ново и изненадващо, категоричен е Дилейни.

Apple има 20%-ен дял от пазара на смартфони в САЩ, но едва 5% в световен мащаб. И тъй като конкурентните фирми също не спират да разработват и пускат нови модели, увеличаването на глобалния дял няма да е лесно. За момента за абсолютни лидери на пазара се смятат N96 на Nokia и Blackberry Thunder на компанията Research In Motion (RIM).

Очаква се по-късно тази година пазарът да бъде атакуван и от платформата Android на Google, с което конкурентният натиск ще се увеличи сериозно. Възможни са и по-нататъшни спадове в цените на продуктите, което пък е добре за крайните потребители.

Apple продаде повече от шест милиона броя iPhone след дебюта на смартфона на пазара в САЩ миналата година. Сега компанията очаква продажбите да достигнат 10 млн. броя до края на 2008 година. Повод за оптимизъм дава фактът, че новият модел е по-евтин. По думите на Джобс, цената на първия iPhone е била "причина номер едно" за много хора да се въздържат от закупуването му.

iPhone бе пуснат в продажба за 599 долара, а в момента все още се продава, но вече за 399 долара. "Целта ни с новия модел бе да достигнем още по-достъпна цена за потребителя", каза Джобс.

iPhone 3G, с цената си от 199 долара има 8 гигабайта памет, а скоро ще бъде пуснат още един модел с 16 гигабайта, но неговата стойност ще е 299 долара. Джобс обеща, че точно на тези цени смартфонът ще бъде предлаган не само в САЩ, но и навсякъде по света. Предстои официална премиера на iPhone 3G в още 22 държави по света, на 11 юли.

Ето това според мен беше сериозния недостатък, който имаха iphone-те, колкото и удобни смартфони да бяха, явно ейпъл са се поправили. Лошото е, че не сме сред 22те държави, в които ще навлезе на пазара. А и скромната сума от 200$ се отнася за братята хамериканци, именно заради тарифния план, с който се ангажират...ровейки днес по време на работа с колегите, такива хубави суми изровихме, че косите ни се изправиха. Нещо от рода на 24$ по 60 blink.gif ...сайт обаче не мога да дам, сайт за онлайн продажба ако се не лъжа...
За 200$ наистина, според мен няма да се продава из Европа, поради простата причина, че ще се получи дъмпинг на цените, а уж братята от ЕС са много против подобни далавери.

Статия
Малко повече за телефона + демо

Другото, което зачетах обаче по ми направи впечатление. Не знам, защо, ама винаги съм смятала, че apple искат да станат монополисти blink.gif

Софтуерната компания Adobe работи по версия на своя Flash за iPhone, става ясно от изявление на CEO-то Шантану Нарайен по повод резултатите за последното тримесечие.

Adobe вече има версия на Flash за епълския продукт, която работи на софтуерен емулатор, а на следваща стъпка софтуерът ще бъде пренесен на реално устройство, пише technews.bg.

В компанията са доволни от резултата до момента, но все още не се ангажират със срок за пускане на продукта. По-рано Apple се отказа от поддръжката на пълноразмерен флаш клиент с аргумента, че подобно решение консумира твърде много ресурси на процесора.

Това би намалило значително времето за автономна работа на айфона. Adobe обаче работи за решаване на проблема, съвместно с Apple.

Междувременно Adobe обяви добри резултати за тримесечието. Компанията бележи 20% ръст спрямо същия период на миналата година, като приходите й достигат 890 милиона долара, от които 170 милиона чиста печалба.

Info
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.