Здравейте, един приятел търси българско меню за нокиата си, аз поразрових из гугъл но нещо не открих ....
някви идеи ?
П.П. как се оправят с тва бг меню нз, има супер гадния превод....
lou2`s
Feb 9 2008, 05:50 PM
mi 4esno da ti kaja pri nqkoi telefoni i po to4no pri nokiite kat mu nameri6 BG menu i poe4eto funkcii zagivat tai 4e po dobre da si ostane s sega6noto
Mitak
Feb 10 2008, 01:11 AM
QUOTE(lou2`s @ Feb 9 2008, 05:50 PM)

mi 4esno da ti kaja pri nqkoi telefoni i po to4no pri nokiite kat mu nameri6 BG menu i poe4eto funkcii zagivat tai 4e po dobre da si ostane s sega6noto

Виждал съм омазана по тоя начин Nokia N73 - не изписва кой те търси, не показва пропуснати повиквания... и какво ли още не.
Не си пипай телефона! Или го занеси в оторизиран сервиз на Nokia (едва ли има такова нещо в БГ, ама поне в сервиза на някой ГСМ оператор го занеси), а не някъде при квартален хакер....
zeraful
Feb 10 2008, 01:18 AM
Глупости. Няма нищо сложно да си флашнеш софта, друга е идеята, че не всеки втори кретен, който не разбира грам английски трябва да хване отверката и да си базика телефона.
Инъче аз и съквартиранта ми без никакви познания за телефонния софтуер и за първи път хващайки такова нещо си флашнахме оригиналния софт на nokia N70 с такъв за nokia N70 music edition. До сега, вече година и половина, не е изкочил никакъв дефект, нито при мен, нито при него. Единственото което губиш ако си флашнеш софта е оригиналните заложени приложения, който са с лиценз, в най-добрия случай за година напред. Отделно, че българското меню е ебати глупоста ;>, при положение, че повечето технически термини е абсурдно да се преведът на български. Всеки знае какво е блутут, да не говорим че съм попадал на пародии от рода на "Синия зъб" ;>
Mitak
Feb 10 2008, 01:36 AM
Хахаха... "синия зъб"

Това ми хареса.
Аз с нокии не съм се занимавал, ама навремето си бях писал по софтуера на Сименса (М35) - бях му добавил разни менюта и допълнителни щуротии. И една кака в МенТел като ми видя телефона взе да ми говори как било 'забранено' да правя промени в софтуера... се едно ще им излъжа централата

А един авер дето беше луд на Assembler-a си беше направил Nokia-та да му отчита трафика на разговорите в мегабайти

Последната "хватка" която правих е да сложа софтуер за SonyEricsson W660 на V630i.
zeraful
Feb 10 2008, 01:43 AM
Бла, бла... при промяна на софта автоматично губиш автоматично гаранцията. Един приятел беше си флашнал SE T6100 със софта на w800i. Мисля, че "рецептата" още се намира из нета. Така, че флашвайте на воля ;>
dnz
Feb 10 2008, 05:21 PM
Ц, ц ц ц объркал съм се, ставало въпрос за МОТОРОЛА L6.... хах но се тая, благодаря на изказалите мнението си