Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: Официално: Пламен Марков пое националния отбор
UniBG Forums > Отдих и забава > Спорт
flx
Официално: Пламен Марков пое националния отбор

Пламен Марков е новият селекционер на националния отбор по футбол. Специалистът подписа двугодишеконтракт в 14,00 часа в сградата на БФС, като има опция за продължаване, ако ни класира на Мондиал 2010 година. Помощник на Марков ще бъде Петър Александров. Президентът на футбола ни Борислав Михайлов разкри: "След дълги преговори с българи и чужденци избрахме Марков. Разговарях с Катанец, Венейбълс, Романцев и Дзенга, но факта, че не живеят в България и финансовите им изисквания не са малки, се спряхме на Марков ".

ТОВА Е ПЛАМЕН МАРКОВ:
Пламен Марков започва своята футболна кариера в "Раковски" (Севлиево), където се подвизава от 1973 до 1975 г. След това преминава в ЦСКА, чиито цветове защитава от 1975 до 1985 г. (235 мача и 37 гола). В чужбина играе за френските „Гренобъл“ и „Метц“. За ЦСКА има 27 мача и 2 гола в евротурнирите (17 мача за КЕШ и 10 мача с 2 гола за купата на УЕФА). Има 38 мача и 6 гола за националния отбор на България, 11 мача с 2 гола за младежкия и 22 мача с 6 гола за юношеския национален отбор.

УСПЕХИ КАТО ФУТБОЛИСТ:
- Шампион на България пет пъти (1975, 1980, 1981, 1982 и 1983 г.).
- Носител на Купата на България три пъти (1981 - в неофициалния турнир, 1983 и 1985 г.).
- Полуфиналист за КЕШ през 1982 г.

Кариера като треньор
Ръководи ЦСКА, ФК Янтра (Габрово), Раковски (Севлиево), Видима-Раковски (Севлиево). Като треньор на националния отбор на България завършва успешно квалификациите за Европейското първенство през 2004 г. в Португалия и става втория българси треньор класирал българския национален футболен отбор на европейско първенство. След три загуби от три мача на финалите на европейското първенство, си подава оставката и се връща отново във Видима-Раковски (Севлиево).

От април 2006 г. е треньор на ЦСКА, с който печели Купата и Суперкупата на България. След два равни мача в началото на пролетния полусезон през 2007 обаче, ЦСКА изостава с 6 т. след Левски и ръководството, поставило си за цел спечелването на шампионата, заменя Пламен Марков със Стойчо Младенов.

В края на миналата година той пое мароканския Уидад Казабланка, но само след няколко месеца начело на тима, той е освободен след загуба с 1:2 от УАМ Алжир.
Ned
shocked.gif
Като няма кой да стане селекционер и той става.
Rolex
И аз за него гласувах.
flx
Аз мисля, че това решение е абсуртно, но всичко ще си проличи с времето.
peckolai
Обоснови си мисълта, че нещо не я разбирам... Мърльо ли трябваше да стане национален треньор или кой?
flx
QUOTE(peckolai @ Jan 12 2008, 10:45 AM) *
Обоснови си мисълта, че нещо не я разбирам... Мърльо ли трябваше да стане национален треньор или кой?

Aй моляте, не показвай футболните си пристрастрия за напред в темата.
peckolai
Защо? Т'ва не е ли спортен подфорум? Политически пристрастия ли да показвам?

И те помолих да си обосновеш мнението, а ти ми бягаш по тъча
peckolai
Както и да е... моето мнение е, че трябваше да оставят Пената, тъй като каквото и да говорят за него факт е, че той е най-успешният български треньор. Видя се, че започна да напипва състава в последните мачове от квалификациите, за съжаление твърде късно. Явно обаче решението на БФС е било който и да е друг само не и Пената (може би защото трудно се влияе от разни мениджъри) и в такъв случай Пламен Марков си е много добър избор. За последните 10 години той единствен ни доведе до финали. Вярно е, че е доста мек и звезделинчовците ни може и да му се качат на главата, но пък според мен има доста добри тактически познания. Абсурдно би било да се мисли за чужденец, тъй като никой чужденец не познава достатъчно играта на българските футболисти и надали би имал време да ги разузнае, камо ли тепърва да гради състав, да свиква с манталитета им и да очаква кой знае какви успехи. Да не говорим за заплатата му.
flx
QUOTE(peckolai @ Jan 12 2008, 12:41 PM) *
Защо? Т'ва не е ли спортен подфорум? Политически пристрастия ли да показвам?

И те помолих да си обосновеш мнението, а ти ми бягаш по тъча

Това е спортен подфорум и не е тук мястото да показваш футболните си пристрастрия с подобни изрази "Мърльо", ами ако започнат всички да си ги показват, какво ще стане ?

QUOTE(peckolai @ Jan 12 2008, 01:21 PM) *
Както и да е... моето мнение е, че трябваше да оставят Пената, тъй като каквото и да говорят за него факт е, че той е най-успешният български треньор. Видя се, че започна да напипва състава в последните мачове от квалификациите, за съжаление твърде късно. Явно обаче решението на БФС е било който и да е друг само не и Пената (може би защото трудно се влияе от разни мениджъри) и в такъв случай Пламен Марков си е много добър избор. За последните 10 години той единствен ни доведе до финали. Вярно е, че е доста мек и звезделинчовците ни може и да му се качат на главата, но пък според мен има доста добри тактически познания. Абсурдно би било да се мисли за чужденец, тъй като никой чужденец не познава достатъчно играта на българските футболисти и надали би имал време да ги разузнае, камо ли тепърва да гради състав, да свиква с манталитета им и да очаква кой знае какви успехи. Да не говорим за заплатата му.

Прав си за някои неща, но си мисля, че на националния отбор им трябва свежа кръв, какъв е смисъла да вартим 20 години едни и същи треньoри.Мисля, че ни трябва доказал се специалист(чужденец).Да се аргументирам, защото той няма да има никакви футболни пристрастрия, както например Пламен Марков (ЦСКА).Нека да покажа и аз малко футболни пристрастия, защо да е Марков ? Защото да може да взима повече играчи от ЦСКА в националния ? Мъри доказа с двата си мача за националния, какво може да направи...Времето ще си покаже.
Rolex
И кой ще е този специалист чужденец?

Питаш защо да е Марков?
Защото да може да взима повече играчи от ЦСКА в националния ?
Нали каза , че тук не е мястото за футболни пристрастия?От този цитат се разбира ясно , че не си за ЦСКА , а си за Левски . Добре , по твоята логика защо пък да е Стоилов?Защото да може да взима повече играчи на Левски в националния ? Хайде , не казвай , че е по-опитен и по-добър като треньор , моля те wink.gif Стоилов изрично е казал , че ще се занимава само с Левски , а не с националния , иначе защо след тези въпросни 2 мача , които ти спомена (признавам си , въпреки че съм повече за ЦСКА , тези мачове наистина бяха едни от най-добрите мачове на България) той не остана като треньор според теб , а отиде пак в Левски ? wink.gif
satanas
QUOTE(behind @ Jan 12 2008, 07:34 PM) *

Питаш защо да е Марков?
Нали каза , че тук не е мястото за футболни пристрастия?От този цитат се разбира ясно , че не си за ЦСКА , а си за Левски . Добре , по твоята логика защо пък да е Стоилов?Защото да може да взима повече играчи на Левски в националния ? Хайде , не казвай , че е по-опитен и по-добър като треньор , моля те wink.gif Стоилов изрично е казал , че ще се занимава само с Левски , а не с националния, иначе защо след тези въпросни 2 мача , които ти спомена (признавам си , въпреки че съм повече за ЦСКА , тези мачове наистина бяха едни от най-добрите мачове на България) той не остана като треньор според теб , а отиде пак в Левски ? wink.gif

Ами точно това е проблема, че Мъри си остава в Левски. Аз не се сещам за друг подходящ треньор освен него.
Rolex
И като няма друг подходящ треньор , какво , без треньор ли да останем tongue.gif Не е ли по-добре да имаме треньор , който последно ни е извел на европейско(просто факт , а не , че той е единствен . Имах в предвид , че е по-добре да имаме треньор , пък т'ва , че ни е извел на европейското е подробност ;>) , или е по-добре да стоим като някои простаци без треньор ? wink.gif И плюс това Боби е нямал друг избор . Пената вярно , че е най-добрият треньор на България , но явно нещо не може да му "потръгне" и 2ри път tongue.gif
flx
QUOTE(behind @ Jan 12 2008, 07:34 PM) *

Питаш защо да е Марков?
Нали каза , че тук не е мястото за футболни пристрастия?От този цитат се разбира ясно , че не си за ЦСКА , а си за Левски . Добре , по твоята логика защо пък да е Стоилов?Защото да може да взима повече играчи на Левски в националния ? Хайде , не казвай , че е по-опитен и по-добър като треньор , моля те wink.gif Стоилов изрично е казал , че ще се занимава само с Левски , а не с националния , иначе защо след тези въпросни 2 мача , които ти спомена (признавам си , въпреки че съм повече за ЦСКА , тези мачове наистина бяха едни от най-добрите мачове на България) той не остана като треньор според теб , а отиде пак в Левски ? wink.gif

"Нека да покажа и аз малко футболни пристрастия, защо да е Марков ?" Ай моляте чети до края, какво съм писал и тогава говори.Мразя да споря с хора, които си нямат грам представа от футбол, а спорят.
Rolex
QUOTE(flx @ Jan 12 2008, 11:38 PM) *
"Нека да покажа и аз малко футболни пристрастия, защо да е Марков ?" Ай моляте чети до края, какво съм писал и тогава говори.Мразя да споря с хора, които си нямат грам представа от футбол, а спорят.

Бате,евала ти правя,като си имаш представа от футбол,'щом аз нямам,ама и аз няма да споря,защото аз пък мразя да споря като цяло за футбол , особено като става въпрос за български футбол wink.gif Бих те черпил една бира,но за спорове - и дума да не става tongue.gif tongue.gif tongue.gif wink.gif
TOLBUHIN
Вие тука го направихте като малка война smile.gif Моето мнение е, че това са глупости.. Не може трениьор който вече е доказал, че не може да работи с тия момчета пак да е там.. Всичко е въпрос за пари отново и следващото световно ще го гледаме само по телевизията..
flx
Марков: Реалист съм - дори Грузия може да спечели второто място

Новоназначеният национален селекционер на България Пламен Марков не се ангажира с твърдо мнение за целите на българския национален отбор в предстоящите квалификации за ЮАР 2010. "Тази група на пръв поглед не изглежда най-тежката. Възможностите на отборите обаче са много изравнени. С изключение на Италия, всички останали ще се борим за второто място. Никой не трябва да си прави илюзии, че ще бъде леко. Целите и задачите се определят от ръководството на БФС. Аз съм по-скоро реалист. Ще дам пример с Грузия. Там се инвестират много средства в националния отбор. Виждате, че победиха отбор като Шотландия. Дори те имат шансове за второто място в групата", отговори Марков на въпроса "За какво ще се бори България? За първото място с Италия или за второто, което дава право на бараж".

Бившият треньор на ЦСКА допълни, че вече е обсъждал с президента на БФС Борислав Михайлов евентуалната програма, която ще се тегли в София на 15 януари и ще определи датите на мачовете в нашата група. "Говорили сме с президента за програмата за световното първенство. Имам своите виждания, но не искам да ги споделям сега. Надявам се да успеем да се договорим, защото иначе ще има служебен жребий", обясни Марков.

Новият национален селекционер обяви, че няма ангажименти към даден мениджър и те няма да му влиаят при избора на национални състезатели. Така, както не са влияели и на предишните национални селекционери.

www.sportal.bg
flx
БФС организира гала-вечер за всички национални делегации

Ръководството на БФС приветства националните делегации на Италия, Ейре, Грузия, Кипър и Черна гора в луксозния ресторант на хотел „Casa Boyаna". Хотелът е собственост на шефа на Борда на директорите в Локомотив (София) Иван Василев. Селекционерът на италианския тим Роберто Донадони бе сред най-чаканите гости, като репортерът на Sportal.bg Филип Друмчев успя да вземе автограф от специалиста - легенда на италианския гранд Милан и бивш дългогодишен национал в "Скуадра адзура".

Тази вечер представителите на шестте национални отбора да се отпуснат в луксозна обстановка в ресторанта на „Casa Boyаna", а утре ще се опитат да решат заедно програмата за предстоящите световни квалификации
flx
Пламен Марков: Трудно ще ги убедим за програмата

Селекционерът на българския национален отбор Пламен Марков окачестви като "много трудна" възможността да успеем да убедим останалите национални делегации за исканата от нас програма. "Трудно ще ги убедим за програмата", категоричен бе специалистът пред гранд хотел "София".

"Искаме да играем със световния шампион Италия в две калдендарни години. Целта ни е да се срещнем с тях в цикъл есен-есен. Няма да имаме проблеми с Италия, а с Черна гора на Деян Савичевич и Грузия на Клаус Топмьолер. Много е вероятно да се стигне до жребий", смята Марков. От сутринта делегациите се опитват да стигнат до споразумение, като не е изключено обсъжданията да продължат дори до късния следобяд.
flx
Програмата за квалификациите договорена на 70 %

Програмата за световните квалификации е договорена на 70 процента още снощи. Това научи Sportal.bg от близки до БФС източници. Делегациите на шестте страни са се разбрали снощи на гала-вечерта в хотел "Casa Boyana". В момента представителите на националните отбори преговарят в гранд хотел "София". Основните разминавания са между България, Черна гора и Грузия, които искат да играят още тази есен с Италия.

www.sportal.bg
flx
Приемаме Италия на 11-и октомври

Българският национален отбор ще играе със световния шампион Италия на 11-и октомври във втората си квалификационна среща за Мондиал 2010. Това стана ясно след днешните преговори в гранд хотел "София". "Лъвовете" започват компанията на 6-и септември като гости на дебютанта Черна гора.

Пълната програма - 2008 година

06.09 Кипър – Италия, Грузия – Ейре, Черна гора – България

10.09 Италия – Грузия, Черна гора - Ейре

11.10 България – Италия, Грузия – Кипър

15.10 Италия – Черна гора, Ейре – Кипър, Грузия – България

Пълната програма през 2009 година

11.02 Ейре – Грузия

28.03 Черна гора – Италия, Кипър – Грузия, Ейре – България

01.04 Италия – Ейре, България – Кипър, Грузия – Черна гора

06.06 Кипър – Черна гора, България – Ейре

05.09 Грузия – Италия, Кипър – Ейре, България – Черна гора

09.09 Италия – България, Черна гора – Кипър

10.10 Ейре – Италия, Кипър – България, Черна гора – Грузия

14.10 Италия – Кипър, Ейре – Черна гора, България - Грузия

Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.