Помощ - Търси - Регистрирани - Календар
Пълна версия: info на nick o.O
UniBG Forums > Дискусии > Основни
zeraful
И преди повдигах този въпрос, но никакво внимание.
Кому е необходимо да може да се вижда инфото на даден ник само ако си се идентнал? Значи ако аз искам да вида инфото на някой ник, трябва да се идентвам, защо ? Ами ако някой начинаеш юзер иска да си регне ник ? Как ще види той дали даден ник е свободен или не ? Какво правим тогава ? Или той ще пробва 10 пъти, като всеки път попада на регнат ник и биде килван и след 10тият път тегли едни майни и се отказва от irc, или поне от uniBG. Най-малкото, поне лично мен, доста ме дразни, че всеки път трябва да се идентвам, за да вида нечие инфо. Технически невъзможно ли е да се махне това ограничение, желание ли няма, време ?

// това не е жалба, а по-скоро въпрос-предложение, но не видях по-подходящ раздел да го пусна.
Ned
Мисля, че е заради постоянния flood към services.
Някой по-запознат да се изкаже, ако може. :>
Lax
QUOTE(Ned @ Jan 10 2008, 07:09 PM) *
Мисля, че е заради постоянния flood към services.
Някой по-запознат да се изкаже, ако може. :>

Като дадеш info на даден ник, съобщението ти така или иначе достига до services и съответно ти връща "NS::INFO requires you are logged in", така че едва ли е заради това.
int21h
QUOTE(Lax @ Jan 10 2008, 07:23 PM) *
Като дадеш info на даден ник, съобщението ти така или иначе достига до services и съответно ти връща "NS::INFO requires you are logged in", така че едва ли е заради това.

Да, но services не ровят в базата данни да търсят информация за посочения псевдоним.
offgeboren
rserv-a e praven donyakude po modela na services ot undernet ili quakenet, Tam potrebitelite, koito sa dosta poveche sushto tryabva da se log-vat purvo, za da poiskat info. Sudejki po broikata potrebiteli tam, nadali tova e povod nyakoj da se otkaje nito ot tyahnata mreja, nito ot unibg. int21h izskaza edna ot drugite prichini (makar che turseneto proticha po-tochno v ram-a, a ne v bazata danni), drugata e log-vaneto na samata komanda, koiato se asociira direktno s username-a na tozi, kojto pravi komandata.
zeraful
А как когато бяхме на hyb services стигаше и рама и ром-а и можеше да си разглеждаме никове, без да се налага да се логваме, а сега не ?

Стига с тези сравнения с undernet и quakenet, говорим за нашата мрежа. И да, аз лично познавам хора, за които тази причина е била достатъчно да не чатят.
offgeboren
QUOTE(zeraful @ Jan 10 2008, 07:59 PM) *
А как когато бяхме на hyb services стигаше и рама и ром-а и можеше да си разглеждаме никове, без да се налага да се логваме, а сега не ?

Стига с тези сравнения с undernet и quakenet, говорим за нашата мрежа. И да, аз лично познавам хора, за които тази причина е била достатъчно да не чатят.

Nyamam jelanie da vlizam v pespolezen spor s teb, samo shte ti kaja da prochetesh vnimatelno predniat mi otgovor, zashtoto ili ne si go prochel ili iavno te kefi da obrashtash smisula na tova kakvo drugite govoryat.
Inache konkretno, citiranite ot teb software-ni produkti, koito sa bili v upotreba v unibg ne bih kazal, che sa ot naj-iarkite primeri za 'scallable software', ako vuobshte znaesh za kakvo govorya.
SmasHinG
Ами като стана дума за това другия интересен въпрос е защо килл протекцията трябва да се слага на 90 дни, а не примерно след като си регистрираш ника да може да се сложи веднага както всички останали опции ? wink.gif
Mitak
Това става с промяната на една цифра от 1 на 0 smile.gif
Но повярвайте, има смисъл да си остане така, и не съм съгласен, че не трябва да се сравняваме с другите мрежи - след като сме си избрали един модел, се придържаме към него.

А разликата между hybserv и ratbox е много голяма.
И все пак всички възможности на hybserv ги има в ratbox.
Относно това кой ник е регнат и кой не - services си пращат notice при включен WARN или KILL, което е достатъчно. Както и при опит да се регистрира вече регистриран ник.
Никовете с KILL IMMED са прекалено малко като цяло, за да има случаи на килвани потребители, които си търсят свободен за регистрация ник.
int21h
QUOTE(SmasHinG @ Jan 10 2008, 08:11 PM) *
Ами като стана дума за това другия интересен въпрос е защо килл протекцията трябва да се слага на 90 дни, а не примерно след като си регистрираш ника да може да се сложи веднага както всички останали опции ? ;)

QUOTE(offgeboren @ Aug 19 2007, 07:19 PM) *
kill e ogranichen poradi hilyadite (edni i sashti) nicknames, koito se enforce-vat non-stop vseki den i koito sa edvam registrirani.
resetpass e ogranichen poradi vuzmojnost da se pravi DDoS kum services ot kojto nikoj potrebitel ne bi mogul da izpolzva email funkciite.
mojete da pishete kolkoto iskate, no tova e polojenieto.

Това мнение го цитирам вече за трети път. Интересно колко още неразбрали ще има..
GoodINC
На ник инфо може да не може да се види, когато не си логнат, но на канал може, не знам дали някой е забелязал това.
zeraful
QUOTE(offgeboren @ Jan 10 2008, 08:08 PM) *
Nyamam jelanie da vlizam v pespolezen spor s teb, samo shte ti kaja da prochetesh vnimatelno predniat mi otgovor, zashtoto ili ne si go prochel ili iavno te kefi da obrashtash smisula na tova kakvo drugite govoryat.
Inache konkretno, citiranite ot teb software-ni produkti, koito sa bili v upotreba v unibg ne bih kazal, che sa ot naj-iarkite primeri za 'scallable software', ako vuobshte znaesh za kakvo govorya.

Извинявай, пич. Не целя да спорим. Поисках отговор, защо нещо което беше възможно при старите services, сега тук не е. Единственият отговор които получих, като изключим натегачите, е "бла...бла...бла...технически глупости...бла...бла...".
Ако не те затруднявам прекалено много, ако все пак направиш един компромис и ми заделиш малко от твоето безценно време, на мен простия, би ли ми обяснил с по-прости думи. Приеми, че не всички са технически грамотни като теб.
И не, въобще не знам за какво говориш, на български моля...

Благодаря.

Между другото се пише "scalable", с едно "l" ;>

QUOTE(Mitak @ Jan 10 2008, 08:14 PM) *
А разликата между hybserv и ratbox е много голяма.
И все пак всички възможности на hybserv ги има в ratbox.
Относно това кой ник е регнат и кой не - services си пращат notice при включен WARN или KILL, което е достатъчно. Както и при опит да се регистрира вече регистриран ник.

И така сменяме, опитваме се да регистрираме никове докато не оцелим някой нерегистриран о.О

п.с. моля темата да не се превръща в спор hybserv срещу ratbox
Mitak
Добре, ще го обясня по друг начин...
На всякъде, където се предлага дадена информационна услуга - било то whois на домейн, логвания в дадени сайтове и т.н. се изисква въвеждане на допълнителен код - онзи, който излиза на картинка smile.gif
Това няма как да стане в services, и поради тази причина се изисква потребителят да е логнат. Иначе са възмобни DoS атаки и т.н. /пак технически термини, ама без тях не може smile.gif/.

п.с.
Попитай администраторите на форума защо не махнат изискването за въвеждане на код, когато пишеш от нерегистриран псевдноним... причината е същата.

А между другото - и на мен не ми е приятно да въвеждам тези кодове, които на места са направо неразгадаеми, но това е общоприета практика, и ми се налага да свиквам.

Надявам се да съм обяснил горе долу добре, макар, че не мога да обяснявам добре...
zeraful
QUOTE(Mitak @ Jan 10 2008, 09:35 PM) *
Добре, ще го обясня по друг начин...
На всякъде, където се предлага дадена информационна услуга - било то whois на домейн, логвания в дадени сайтове и т.н. се изисква въвеждане на допълнителен код - онзи, който излиза на картинка smile.gif
Това няма как да стане в services, и поради тази причина се изисква потребителят да е логнат. Иначе са възмобни DoS атаки и т.н. /пак технически термини, ама без тях не може smile.gif /.

п.с.
Попитай администраторите на форума защо не махнат изискването за въвеждане на код, когато пишеш от нерегистриран псевдноним... причината е същата.

А между другото - и на мен не ми е приятно да въвеждам тези кодове, които на места са направо неразгадаеми, но това е общоприета практика, и ми се налага да свиквам.

Надявам се да съм обяснил горе долу добре, макар, че не мога да обяснявам добре...

Да, това вече е друга бира. Без ненужни технически термини и високомерен тон става доста по-лесно за всички.

Благодаря.
SmasHinG
QUOTE(int21h @ Jan 10 2008, 08:18 PM) *
Това мнение го цитирам вече за трети път. Интересно колко още неразбрали ще има..

Не съм видял темата мерси иначе че ме светна по въпроса smile.gif

QUOTE(GoodINC @ Jan 10 2008, 08:39 PM) *
На ник инфо може да не може да се види, когато не си логнат, но на канал може, не знам дали някой е забелязал това.

Да и аз съм го забелязал това от самото начало wink.gif
dreben
Абе мрежата е безплатна в края на краищата и каквото ви се предлага - това е, а на който не му харесва може да се изнася. Нали, Онги.? :>
SmasHinG
QUOTE(dreben @ Jan 11 2008, 12:18 AM) *
Абе мрежата е безплатна в края на краищата и каквото ви се предлага - това е, а на който не му харесва може да се изнася. Нали, Онги.? :>

Да така е безплатна ама като гледам последно време на много хора не им понася и взеха да се изнасят и представи си какво става с мрежа без юзери май няма да е мрежа а ?
И затова все пак трябва да се гледа това което се прави да се прави добре и да допада на повечето поне.
Преди 1год. как мрежата беше 50 000 а сега едва 20 000 ? Само какъв спад на напрежение smile.gif wink.gif
DaDiablo
QUOTE(SmasHinG @ Jan 11 2008, 10:27 AM) *
Да така е безплатна ама като гледам последно време на много хора не им понася и взеха да се изнасят и представи си какво става с мрежа без юзери май няма да е мрежа а ?
И затова все пак трябва да се гледа това което се прави да се прави добре и да допада на повечето поне.
Преди 1год. как мрежата беше 50 000 а сега едва 20 000 ? Само какъв спад на напрежение smile.gif wink.gif

И въпросните 30000 парчета ще се върнат, ако се направи да гледаш инфото на друг ник без да си логнат?! Айде, моля те, мисли преди да се изказваш.
SmasHinG
QUOTE(DaDiablo @ Jan 11 2008, 01:58 PM) *
И въпросните 30000 парчета ще се върнат, ако се направи да гледаш инфото на друг ник без да си логнат?! Айде, моля те, мисли преди да се изказваш.

Нещо не си ме разбрал неговорех конкретно за инфото или за килла на ника говоря цялостно за управата действията които правят променят слагат и още какво ли не и каквото и да правят сега вече е късно едва ли може да върнат и 10 човека от загубените wink.gif
dreben
QUOTE(SmasHinG @ Jan 11 2008, 05:57 PM) *
Нещо не си ме разбрал неговорех конкретно за инфото или за килла на ника говоря цялостно за управата действията които правят променят слагат и още какво ли не и каквото и да правят сега вече е късно едва ли може да върнат и 10 човека от загубените wink.gif

А-ха. Щото темата е за инфо на никове blink.gif
offgeboren
Potrebitelite namalyavat zaradi po-interesni i bogati protocoli kato jabber (google talk) i naj-veche skype, kojto predlaga bezplatni konferentni razgovori, che i video konferencii. Tova e budeshteto, preglutnete go smile.gif Povecheto hora, s koito az obshtuvam sa zaryazali mnogo otdavna irc-to, che i icq i msn poslednite meseci i sa se orientirali kum skype. Estestveno, tazi demografska promyana suvpada s upgradi na software-a izpolzvan v unibg i kakto mojete da se dosetite, hora, koito si nyamat druga rabota si cheshat ezicite i tursyat vina za neshto tam, kudeto ya nyama. Predpolagam, che ako byahme oshte s hybrid i hybserv, shtyahte da kajete, che spada na potrebitelite se dulji na nesposobnostta na stariat software da se spravya s 50 000 potrebiteli (koeto e fakt!!), kakto i che software-a e prekaleno ostaryal smile.gif presen primer - tukmo v momenta edit-vam chast ot edin module, kojto e pisan predi 19 godini...
Mitak
Във връзка с остарелия код искам да вметна една шега:
CODE
/* printf("Welcome to [b]Windows[/b] 3.1");    */
  /* printf("Welcome to [b]Windows[/b] 3.11");   */
  /* printf("Welcome to [b]Windows[/b] 95");     */
  /* printf("Welcome to [b]Windows[/b] NT 3.0"); */
  /* printf("Welcome to [b]Windows[/b] 98");     */
  /* printf("Welcome to [b]Windows[/b] NT 4.0"); */
  printf("Welcome to [b]Windows[/b] 2000");

За повече инфо: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=683469
Това е семпла версия на форума. За да видиш пълната версия, която има повече информация, по-добра подредба и снимки, натисни тук.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.